• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Kızlar merhabalar nasılsınız bakalım bebişler nasıl... Doğumlar konuşulmaya başlanmış rabbim herkese hayırlı doğumlar versin inş. Ben kızımda normal doğum yaptım çok kolay ve güzel bir doğumdu. Bunda da normal istiyorum tabi ki her şey yolunda giderse... Yalnız ben bu gebelikte çok pimpirikli oldum bulantım azalıyor ya ne oldu ki hafif sancı giriyor bir şey mi oldu acaba psikopata bağladım iyice... İlk gebelik çok güzelmiş hiçbir şeyi takmamıştım :)

Çok duygusal bişi oldum ben ya. Merhaba bebek diye bi program izledim az once kendi dogumuma güle oynaya giren ben programdaki kadın doğuma girerken hüngür hüngür ağladım iyi mi :))

Kiyamam. Ben de hep dogum hikayeleri okuyunca ayni sekil oluyorum. Zor da olsa, kolay da olsa beni korkutmuyor aksine motive ediyor. Aglaya aglaya ben de bir an once dogurmak istiyorum. Anasi sabirsiz cocugumun. :anneadayı:

Bu arada sezaryen yerin niye aciyor canim? Rahim genisledigi icin mi?

Kiyamam. Ben de hep dogum hikayeleri okuyunca ayni sekil oluyorum. Zor da olsa, kolay da olsa beni korkutmuyor aksine motive ediyor. Aglaya aglaya ben de bir an once dogurmak istiyorum. Anasi sabirsiz cocugumun. :anneadayı:

Bu arada sezaryen yerin niye aciyor canim? Rahim genisledigi icin mi?
Bana korku son 10 gün geliyo :)) Bu sefer duygusallıktan ağladım kadının ilk çocuğu 2 yaşındaymış nasip olursa benimkilerin arası da öyle olacak. Sanki orda ilk çocuk gariban kalmış gibi geldi oğluma baktım baktım ağladım Allah akıl fikir versin bana.
Dikislerim herhalde rahim büyüdüğü için aciyo diye düşünüyorum canım kontrole gidince dra soracağım

Bana korku son 10 gün geliyo :)) Bu sefer duygusallıktan ağladım kadının ilk çocuğu 2 yaşındaymış nasip olursa benimkilerin arası da öyle olacak. Sanki orda ilk çocuk gariban kalmış gibi geldi oğluma baktım baktım ağladım Allah akıl fikir versin bana.
Dikislerim herhalde rahim büyüdüğü için aciyo diye düşünüyorum canım kontrole gidince dra soracağım
doğuma giderken çok zor oluyor.doğumda bana birşey olursa o ne yapar diye korkuyorsunuz.ben ikinci doğuma giderken büyük kızım evde uyuyordu sarılıp epeyce ağlamıştım acaba evime geri gelebilecek miyim diye korkmuştum::;;))) annelik işte Allah farklı bi duygu vermiş bizlere.aslında bizler de çocuklarımız da Allah'a emanetiz

Aaa benim de öyle persembeden beri. Penye yarim atlet aldim ondan sanmistim. Oh ne rahatmis eskiden alsaydim sutyen ne cok acitiomus dedim esime de.
Demek hepimizin gecio mu ki?
Benımkıde azaldı. Aynı haftadayız canım. Demekki geçiyormuş göğüs acıları

Oooy kıyamam. O ikinci çocuk olan annelerde oluyormuş. Varolan miniğe haksızlık ediliyor hissi. Doğumdan sonra geçiyor diyorlar. Ama ne güzel. Beraber büyüyecekler, birbirlerine arkadaş olacaklar.

Nasip olursa ben de çok ara vermeden ikinci çocuğu istiyorum. Birlikte büyüsünler. Gerçi eşime kalsa, bir sürü olsunlar. :KK70::KK70::KK70:

Bende doğum korkusu şu an için sıfır. Son dakikada ne olur tabiî bilinmez. Seratonin kafası yaşıyorum şu an adeta.

Ben gebeliğe 5 cm'lik bir kistle başladım. İlk zamanlar o yüzden ağrım çoktu. Hattâ dokununca acıyordu alt karnım. Acı geçince doktora gittim, kistte kaybolmuştu. Ondan beridir pek ağrım olmuyor.

Benımde bır donrakı randevum bayramdan sonra. Acaba ogun ıkılı testte yapılırmıki. Hiç sormak aklıma gelmedi.

Canım sen 9. içindesin şu an galiba? O zaman yapılır sana muhtemelen. Doktorun ondan söylememiştir.

Benımde bır donrakı randevum bayramdan sonra. Acaba ogun ıkılı testte yapılırmıki. Hiç sormak aklıma gelmedi.

Bende aynı durumdayım dorti.
6+4te gittim 20 mayısta 1 ay sonra gel dedi 11+3te gidicem 23 haziran'da.
Hiç ikili test falan konuşmadık.
İkili testi bilmiyorum da zaten kendi doktorumuz mu yapıyor?

Türkiye'de de var canım ancak o kadar yaygın değil. Benim yaşadığım yerde olması imkansız gibi neredeyse. Özel hastaneler açıyor genellikle doğum öncesi hazırlık kurslarını. Yeterli sayıda başvuru olursa bazı devlet ve üniversite hastaneleri de açabiliyor. Eğitim veren personel ne derece kalifiye oluyor orası muamma tabiî. Avrupa bu konuda çok şanslı ve bilinçli gerçekten. Hem doğum öncesi hem sonrası konusunda.

Burada doula edinmek bile bir moda akımı gibi oldu âdeta. Normalde bu görevi anneler, kayinvalideler daha önce doğum yapmış eltiler ve görümceler yapıyor. :KK70::KK70::KK70:
Işin şakası bir yana elbette yanımızda olmalılar fakat ben yanımda süreci bilen, beni buna motive eden birinin olmasını yeğlerdim ki zaten Avrupa'daki tüm bu süreçte tam olarak bundan var. Anne ve babanın doğumundan itibaren tek başına bebeğin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya hazır durumda olmaları için.

İnşallah hepimiz kısa zamanda cinsiyetleri öğrenir, tekmeleri hissederiz de tüm bunlar teferruat olarak kalır. :anneadayı:
Aynen canim burdaki ebeler dogum sonrasi bebek emzirme banyo yaptirma olsun cok ilgileniyorlar
Bunun için yine bilgi alabilecegij gorevlliler hep oluyor kurslar dersen ayni sekilde nefes kurslari falan bile var ucretli olanlari da var daha az kisi ile yada tek kislik ypamak istiyorsan

Aynen canim burdaki ebeler dogum sonrasi bebek emzirme banyo yaptirma olsun cok ilgileniyorlar
Bunun için yine bilgi alabilecegij gorevlliler hep oluyor kurslar dersen ayni sekilde nefes kurslari falan bile var ucretli olanlari da var daha az kisi ile yada tek kislik ypamak istiyorsan

Maalesef canım, burada ne kadar paran varsa o kadar imkanın var. Bunu gerçekten üzülerek söylüyorum. Asıl desteğe ve bilinçlenmeye ihtiyacı olan düşük gelir kesimine hiçbir şey yok. Olan da sallamasyon.

Bebeğe hazırlık aşamasını geçtim. Eşimin yeğeni Hollanda'da yaşıyor. Doğumdan sonra hastane perine masajı/kegel kursuna çağırmış. Mesanede sarkma ve doğum esnasında perinede olan yumuşama toparlansın diye epey bir süre gitti. Standart bir şeymiş. Biz de te teeey. Nerede.

benim bugün de kahve lekem gelmiş kızlar 1-2 damla kadar akıntı olmuş iç çamaşırına cumayı beklemeden pazartesi gideceğim dr a inşallah bir sorun yoktur...internette rahimdeki kılcal damarlardan kaynaklanır diyor ama bilemedim insan emin olamıyor ne stresliymiş yaw ilk hamileliğimi mumla arıyorum vallahi:KK43:
Sakın aksatma lekelenmen artarsa acile git artmazsa pazartesi muayeneye git ultrason bakarlar progestan verirler tahminim

benim bugün de kahve lekem gelmiş kızlar 1-2 damla kadar akıntı olmuş iç çamaşırına cumayı beklemeden pazartesi gideceğim dr a inşallah bir sorun yoktur...internette rahimdeki kılcal damarlardan kaynaklanır diyor ama bilemedim insan emin olamıyor ne stresliymiş yaw ilk hamileliğimi mumla arıyorum vallahi:KK43:
Sakın aksatma lekelenmen artarsa acile git artmazsa pazartesi muayeneye git ultrason bakarlar progestan verirler tahminim

Bende aynı durumdayım dorti.
6+4te gittim 20 mayısta 1 ay sonra gel dedi 11+3te gidicem 23 haziran'da.
Hiç ikili test falan konuşmadık.
İkili testi bilmiyorum da zaten kendi doktorumuz mu yapıyor?
Özel hastane oldugu için aynı gun yaparlar muhtemelen. Randevu falan vermıyolar benım bıldıgım. Çunku bana bişey söylemedıler. Buyuk ıhtımalle yapılır ogun ıkılı test. En cok sıkan strese sokan bu test zaten beni

Back
X