Ay bilmiyorum bu konuda psikolojim hiç iyi değil. Aşeriyorum. Derin deniz balıkları daha ağır metallere maruz kalıyor fakat bildiğim kadarı ile balıkta sınırlama yok. Hattâ bir ara bu yüzden Norveç somonu yemeyin diye yabancı basında yaygara kopmuştu da bizimkilerde çıt yoktu. O dönem Ikea'nın dahi somonlarını Ege'de bir çiftlikten temin ettiğini biliyorum. Hattâ geçen seneki kataloğuydu yanılmıyorsam, somon üretimiyle ilgili kapsamlı bir yazı yayınlamışlardı. Malum orada petrol de çıkıyor. Benim merak ettiğim mevzu hangi tip midye olduğu, istiridye türü (tarakli vs.) midyeler yahut kum midyesi ise evet, onlar derin deniz mahsuludur. Karides de bu yüzden yasak hamileyken. İzmir'de denizi mavi bayraklı bir kıyıda boy mesafesini geçmeyen bir yerde kazıklar üzerinde midye yetiştiriciliği yapılan yerler gördüm. Ben bildiğim kadarından sorumluyum, eğer kendi bünyesinde üretmiyorsa midye bana o kadar öcü gelmedi. Yiyenler olmuş, bir şey olmamış diye kendimi savunmayacağım ama ölüyorum yani. Resmen ölüyorum hatırladıkça.