2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Kızlar ek gıdaya ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz,5 bitip 6ya girdiğinde mi 6 bitip 7ye girdiğinde mi. Aksi bir durum olmazsa 6 bittiğinde düşünüyorum ben. Birde ben hem blw 3 gün kuralıyla hergün sebze veya meyve tattırmayı ve aynı anda ayşe öner menüsüyle bir süre devam etmeyi. Sonra benzer usulle kendi menülerimi oluşturmayı düşünüyorum. Hatta şimdiden bunları kağıda döküp plan proje yapıp,tarifler toplamayada başlıycam. Siz nasıl düşünüyorsunuz
Önümde iki ay olunca tam netleştirmedim. Ama bende seninki gibi düşünüyorum. Sebzelerden başlayarak üç gün kuralı ile tattırarak besinleri grupluycam. Sonra tariflere gelicem diye düşünüyorum

Kızlar az önce kızıma baktım beşikte bir de ne göreyim yan dönmüş kendi kendine öyle uyuyor. Yüzüstü müzüstü kapanıp (allah korusun) kendine bi zarar vermez dimi

Bu arada 4. Ay aşımızı bugün olduk normalde 22 si pazartesiydi ama gidemedik nasip olmadı bla bla bla. Neyse bugün olduk ama çocuk kusuyor . 2 kere bildiğin ağız dolusu kustu öyle böyle degil. Eşim hemşire kusabilir dedi diyor. Ben duymadım açıkçası çünkü asm Ye girdik çıkana kadar ağladı pipisinin ucu darmış sünneti hemen yaptırın vs dedi
Sözde ondan agliyormus vs.
Sizce kusması normal mi yoksa anormal mi ?
normal canım

Normalde isimlerimizin baş harfiydı esimin benim küçüğün yok almadılar iptal edip 5 6 kere denedim olmadı ismimi bayan ismine cevirdim yok yine aynı almıyorlar canım. Kendimden şüphe ettim resmen :-)
Beni de babywearinge almadılar uzunca bi süre ama sonra kabul ettirdim kendimi :))

Kızlar bu arada ben de nekolardan alayım diyorm ama ben kısa boyluyum arkadaşımın kangurusunu denemiştim hiç de güzel olmadı o yüzden uzak durdum şimdiye kadar ama grupta paylaşılanları görünce de acayip hevesleniyorum hele gezerken emzirip gezenler Bebeği orda uyutanlar süper yaz geliyor malum tatiller geliyor :) bebeğim de bu ay 65 cm oldu artık. ne diyorsunuz bu işe? Bu kısa boylu ana napsın :)))

Bu arada 4. Ay aşımızı bugün olduk normalde 22 si pazartesiydi ama gidemedik nasip olmadı bla bla bla. Neyse bugün olduk ama çocuk kusuyor . 2 kere bildiğin ağız dolusu kustu öyle böyle degil. Eşim hemşire kusabilir dedi diyor. Ben duymadım açıkçası çünkü asm Ye girdik çıkana kadar ağladı pipisinin ucu darmış sünneti hemen yaptırın vs dedi
Evet ağlaması ondan olabilir bizim gittiğimiz 3 doktor Da ucu dar sünnette geç kalmayın demişti zorlanıyor ağlıyor olabilir kireç oluyormuş sonra birike birike
Kusmayı bilemiyorum benimki hep kustugu için fikrim Yok

kızlar ek gıdayla ilgili araştırmalara ben de başladım yavaştan..blw grubundaki ek besin tablolarında taze fasülye ilk ay verilmez diyordu hatırladığım kadarıyla ama ayşe öner ilk aydaki çorba tariflerinde fasülye koyun yazıyor..şimdi ilk ay fasülye tattırılır mı tattırılmaz mı aklım karıştı? acaba blw de eline verildiği için mi ilk ay için fasülye verilmez yazıyordu? bu ek gıda işi baya zor yaa..şimdiden aklımda deli sorular:) bide oğlum 5 ay 1 haftalıkken annemlerin yanına gidicez bayrama Antalya çok sıcak olduğu için orada su vermeyi düşünüyorum..sizce 6. ayın bitmesini beklemeli miyim..sıcak yerlerde yaşanlar sizler napcaksınız sıcaklar artınca?
Fasülye börülce gibi sebzelerin içi taneli ilk ay tadımlarında yeni yeni öğrenecekler yutmayı katı gıdaları. o yüzden önerilmiyordur diye düşnüyorum yanlışsa düzeltebilir bilen arkadaşlar tabi bu benim fikrim

Burda konuşulmuştu. Fazla tatlı yemekten bile oluyormus. Tek basına yeşil kaka bi sorun olarak görülmüyormuş. Kokuyu takip et derim
Çok tatlı yiyorum evet ama kokulu da aynı zamanda miktarı da arttı sanki
Geceleri yapmazdı genelde
Dün gece iki kez yaptı mesela
Gündüzleri de arka arkaya yapıyor bazen
İshal denecek kadar çok degil ama

Biz de 22 sinde olduk kızım da bayağı kustu ama aşıya özel bir durum mu bilemedim, normal de de kusuyor çünkü, alıştık artık biz

Back
X