2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Kızlar bebeklerde yeşil kaka neden oluyordu ?
Bizimki 1 haftadır yeşil yapıyor ve kötü kokulu internetten biraz araştırayım ddim bi sürü sebebi olabilir diyor
Üşütmek mesela üşütmüş olsa hasta olmaz mıydı ya huzursuzluğu yok sancılanma falan da yok
Annenin yedikleri vs demiş ama ben farklı bi şey yemedim bu aralar
Bi de diş çıkarma döneminde tükürük bezleri çok çalıştığı için olabilir demiş koku olmasa kesin bundan dicem ama bilemedim :KK43:
Canım Defne biliyorsun 5-6 günde zor kaka yapıyordu o zaman başladı kokmaya şimdi ya her gün yada gün aşırı yapıyo ama yine de kokuyo hiç yeşil olmadı ama koku hep var hatta alttan gaz çıkarınca bile sağlam kokutuyo bizimki :D

Çok tatlı yiyorum evet ama kokulu da aynı zamanda miktarı da arttı sanki
Geceleri yapmazdı genelde
Dün gece iki kez yaptı mesela
Gündüzleri de arka arkaya yapıyor bazen
İshal denecek kadar çok degil ama

Yeşil kaka fazla beslenmeden kaynaklanırmış dedi doktorum. Zaten genelde kilosu biraz fazla olan bebeklerde daha sık görülüyormuş.
Bu aralar emzirme sıklığınız arttıysa bu sebep olmuş olabilir
Benim oğlum 4 aylık ve en geç 2 saatte bi emmek istiyor. Çok emdiği içinde kakası yeşil oluyor genelde...

Kızlar ek gıdaya ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz,5 bitip 6ya girdiğinde mi 6 bitip 7ye girdiğinde mi. Aksi bir durum olmazsa 6 bittiğinde düşünüyorum ben. Birde ben hem blw 3 gün kuralıyla hergün sebze veya meyve tattırmayı ve aynı anda ayşe öner menüsüyle bir süre devam etmeyi. Sonra benzer usulle kendi menülerimi oluşturmayı düşünüyorum. Hatta şimdiden bunları kağıda döküp plan proje yapıp,tarifler toplamayada başlıycam. Siz nasıl düşünüyorsunuz
7 bitip 8 e girince :)) insallah hedef bu bakakim sut durumu kilo durumu ne gosterir. 3 hafta erken dogdugu icin o sureyide ekleyecegim yani ek gidaya baslamak icin.

Canım Defne biliyorsun 5-6 günde zor kaka yapıyordu o zaman başladı kokmaya şimdi ya her gün yada gün aşırı yapıyo ama yine de kokuyo hiç yeşil olmadı ama koku hep var hatta alttan gaz çıkarınca bile sağlam kokutuyo bizimki :KK70:
Tiksindirmek istemiyorum ama bizimkinin kakasi resmen kefir kokuyor.
Kefir sevdigim ictigim bir sey degil ama siz kabizliga iyi geliyor falan deyince arada aliyordum.
Şu an icemiyorum bu sebepten :)))))

7 bitip 8 e girince :)) insallah hedef bu bakakim sut durumu kilo durumu ne gosterir. 3 hafta erken dogdugu icin o sureyide ekleyecegim yani ek gidaya baslamak icin.
Buharda pisiriciler hakkinda bilgin var mi?
Normal tencereye takilan sekilde var mi acaba
Ben cok once arastirmistim duduklu gibi tenceresiyle falan takim satiliyordu ve cok pahaliydi. Eger hala oyleyse almam onu da sonra koyacak yer bulunmuyor :)

Ben cok once arastirmistim duduklu gibi tenceresiyle falan takim satiliyordu ve cok pahaliydi. Eger hala oyleyse almam onu da sonra koyacak yer bulunmuyor :)
Valla ben eski usul suzgec üzerine koyar pisiririm. Hic almayi dusunmedigim icin arastirmadimda azicik eski kafaliyim:)

Yeşil kaka fazla beslenmeden kaynaklanırmış dedi doktorum. Zaten genelde kilosu biraz fazla olan bebeklerde daha sık görülüyormuş.
Bu aralar emzirme sıklığınız arttıysa bu sebep olmuş olabilir
Benim oğlum 4 aylık ve en geç 2 saatte bi emmek istiyor. Çok emdiği içinde kakası yeşil oluyor genelde...
Evet emme sıklığı arttı gibi gelmişti bana bu hafta noldu gene atak haftasına mı giriyoruz demiştim hatta :)

Evet var ikea dan alacağım ben büyük ihtimalle.
Ama farklı yerlerde de satılıyor silikon olanlar var
İkeadakinin fotoğrafını ekledim

Eklentiler

• 1495877012086.webp
    1495877012086.webp
    25,8 KB · Görüntüleme: 74
Back
X