2017 ocak-şubat anneleri

Benim ilk doğumumda annem kuru soğan getirmiş kesip göğüs ucuma sürmek için, ilk emzirmeden önce. Birine sürdü ama diğerine sürdürmedim anne napıyorsun dedim kadıncağıza. Sonra sürdüğü göğüs ucum yara olmadı da sürmediğim pek fena oldu. Şimdi benim aklımda giderken alacağım yanıma :KK47:
soğan da çok kötü kokar yaaa :110:

Kızlar birkaç gündür bebeğimin hareketlerini çok güçlü hissetmiyorum eskisi gibi yani tekme gibi değil daha hafif hissediyorum. Bu haftalarda normal mi sizlerin nasıl ? Birde geçen haftaya kadar dışarıdan görünüyordu hareketleri
benimde aynı dürtüp duruyorum hareket etsin hissedeyim diye :KK48: biraz rahatsız ediyorum onu :KK53:

Kızlar birkaç gündür bebeğimin hareketlerini çok güçlü hissetmiyorum eskisi gibi yani tekme gibi değil daha hafif hissediyorum. Bu haftalarda normal mi sizlerin nasıl ? Birde geçen haftaya kadar dışarıdan görünüyordu hareketleri

Kaçıncı haftanizdasiniz?son haftalarda normal denir aslında

İnan ki anne karnında geçen bir gün bile kıymetli cnm, ben sezaryen olacaksam eğer 40. Haftayı isterim dr umdan problem olmayacaksa tabi ki. Sıkıntı yokken erken alınmasını anlamıyorum bebeklerin. Bunu yapan dr lara da kızıyorum açıkcası. Sen rahat ol tatlım en uygun zamanda alacaktır dr un.
söylediklerin bana iyi geliyor canım çok teşekkür ederim :KK66:

Canım bugün çatı muaynesi oldum. Biraz canım acıdı. 1 cm açıklık var dedi doktor. Ama oda normalmiş. Haftaya kadar gelebilir dedi. Tabi normal doğum olduğu için belli bir gün yok. Beklicez. Herşey normal.
Süper bir haber haydi hayırlısıyla en güzel vaktinde gelsin insallah :)))

söylediklerin bana iyi geliyor canım çok teşekkür ederim :KK66:
Aslinda ben bu konuyla ilgili bir makale okudum gecenlerde sezeryan olcaksaniz bile normal dogum sancinizin baslamasini bekleyin diyordu. Cunku o sancinin baslamasiyla ya da suyun gelmesiyle vucut sut pompalamaya basliyormus anne sutu daha erken geliyormus gibi seyler yaziyordu aslinda dusununce dogru geliyor ama ben sundan korkuyorum dogumun basladigini ya anlamazsam :) bazi kadinlar mesela hissetmiyormus herkesinde suyu gelip hastaneye kosmuyor.. Sezeryan bana o yuzden anormal geliyor dusunsene belkide bebek uyurken bir amda haldir huldur alacak doktor neye ugradini sasirir yavrum :KK49: hele bir de sezeryan videosu izledim adam kolunu dirsegine kadar kadinin karnina sokuyordu bu ne ya dedim ne kadar genis bir alanmiss:bicak: bu arada benim kasik agrilarim felaket durumda yururken karnimin altini tutup yuruyom bildigin sanki pit diye cikacak cocuk.. Ayy iyice dengem bozuldu ben artik dogurayim istiyorum galibaa ya su cuma kontrolude bir atlatalimda insallah sag saglim yeter gari al dicem su cocugu karnimdan:KK73:

Canım bugün çatı muaynesi oldum. Biraz canım acıdı. 1 cm açıklık var dedi doktor. Ama oda normalmiş. Haftaya kadar gelebilir dedi. Tabi normal doğum olduğu için belli bir gün yok. Beklicez. Herşey normal.
Ohh ohh massallahh canimmm bi sen bir de eda insallah normal dogum yapanlarimiz olcaksiniz sanirimm :KK71: en guzeliii bencee.. 1 cm aciklik normal bencede ya benimde bu kasik agrilarina acilmis olabilir ama bana hic alttan bakmiyot sezeryan olavak diye sanirim..

Insallah canım benim dedigin gibi bekleriz yeterki saglıklı olsunlar :) benim kızım da bir mucize olmazsa kuvezde durucak doktorum hic durur mu durmaz mı demiyor en fazla onbes yirmi gün diyor tabiki nihai olacak olan Allahın elinde :) bu arada benım cimcime 2kiloyu henuz gecti gbi gorunuyor dogumdan sonra da şislik vs.olursa kesin kuvezde durur gbi geliyor bir süre...bu konular sans kader kismet...uc hafta oncesinde inanir misin insanların gözune batiyordum ayy 9 aylik gibisin cok buyumus falan diyolardı o zaman haftasindan iki hafta ondeydi simdi ufak bir karnım var haftasına göre...ve ben buyuk ikilemlerdeyim riskim oldugu icin bir yandan her an hersey olabilir deniyor bir yandan da tutabildikleri kdr tutmaya calısıyorlar insallah hersey yolunda gider...senin dogumun 35+larda mı oldu canim 36+larda mı tam hatrlayamadım ? Bir de prematureler icin olan bezden mi verdin almalı mıyım onlardan ve mama olarak doktor marka veriyor mu şunu al diye yonlendiriyor mu?

Benimkiler 35+1 de doğdular canım. Doktorum 1 hafta sonra 36da alacaktı zaten ama bebekler aşağı baskı yapıyordu o sebeple 1 hafta önce alındı ama bu kadar etkileyeceğini sanmıyordum 1 haftanın. Kuvezde hicbirsey vermiyorsun devlet karşılıyor herseylerini. Mamalarını ne marka kullanıyorlar bilmiyorum ama bebek bezlerini huggies olduğunu gördüm. 2 gündür benim sütümle besleniyor miniklerim, bize verdiklerinde sütüm yetmezse hangi mamadan alacağımı soracağım doktora. Ama benim yeni dogan hemsiresi kuzenim var onun da bebekleri 36 haftada doğdu mama verdi. Golden goat keçi sütlü bebek mamasının çok iyi olduğunu söyledi o hep onunla besledi prematüre bebekeleri simdi 4 yaşında ve yaşıtlarından daha iyi gelisimleri masallah aklımızda bulunsun

Aslinda ben bu konuyla ilgili bir makale okudum gecenlerde sezeryan olcaksaniz bile normal dogum sancinizin baslamasini bekleyin diyordu. Cunku o sancinin baslamasiyla ya da suyun gelmesiyle vucut sut pompalamaya basliyormus anne sutu daha erken geliyormus gibi seyler yaziyordu aslinda dusununce dogru geliyor ama ben sundan korkuyorum dogumun basladigini ya anlamazsam :) bazi kadinlar mesela hissetmiyormus herkesinde suyu gelip hastaneye kosmuyor.. Sezeryan bana o yuzden anormal geliyor dusunsene belkide bebek uyurken bir amda haldir huldur alacak doktor neye ugradini sasirir yavrum :KK49: hele bir de sezeryan videosu izledim adam kolunu dirsegine kadar kadinin karnina sokuyordu bu ne ya dedim ne kadar genis bir alanmiss:bicak: bu arada benim kasik agrilarim felaket durumda yururken karnimin altini tutup yuruyom bildigin sanki pit diye cikacak cocuk.. Ayy iyice dengem bozuldu ben artik dogurayim istiyorum galibaa ya su cuma kontrolude bir atlatalimda insallah sag saglim yeter gari al dicem su cocugu karnimdan:KK73:
Yaaa canım sen neler diyorsun hiç izlemedim sezaryen videosu falan korkudan değil ama üzülürüm çok bebişi alıvericekler işte pat diye :(
ben de senin gibi çok istiyordum normal doğum ama hayırlısı böyleymiş diyorum nasibimizde bu varmış dönmedi yavrum ne gelir elden keza senin de başka sebeplerden mecburuz
Dr un vereceği bir tarihte mecburen doğum yapma fikri de beni çok üzüyor yalan söyleyemem
son ana kadar dursa sancım gelse öyle başlasa diyorum kendi kendinime amaaa doğum başlamayadabilir oksijensiz kalabilir kakasını yapabilir bu riskler de var yani var da var
gel gör ki o doğum sancısını da deli gibi merak ediyorum :) dediğin gibi sancı vücutta bir çok hormonu da harekete geçiriyor en başta oksitosin süt hormonu aah ah
Şu yazdıklarımı tüm gün düşünüp sonra da Allahım en iyisini sen bilirsin hayırlısını ver diyorum ne günlerden sonra bu günleri görmek nasip oldu sonuçta dimi nankörlük ediyormuş gibi hissediyorum haksız mıyım :)
Veee yine sonuç sağ salim hayırlısı ile kavuşalım hepimiz diye dua etmekten başka bişey gelmiyor elimden farkındayım anca boşuna konuştum işte bunca şeyi :)))))

Kızlar ben de çok düşünüyordum ya içerde kakasini yaparsa ya oksijensiz kalirsa vs. Vs. :) bi an önce çıksın istiyordum ;)
Ama ona öylesine alismisim ki içimde hissetmeyi özledim :) 3 günlük lohusa halimle sezeryanli olarak pek bi şey yapamıyorum haliyle süt de gelmedi ama yine de annelik çok baskaymis inşallah en hayırlı şekilde alacaksiniz yavrularinizi kucağıniza güzel düşünelim burasıni da güzelleştirmek için ;) mama vaktimiz geldi öptüm sizleri

Ohh ohh massallahh canimmm bi sen bir de eda insallah normal dogum yapanlarimiz olcaksiniz sanirimm :KK71: en guzeliii bencee.. 1 cm aciklik normal bencede ya benimde bu kasik agrilarina acilmis olabilir ama bana hic alttan bakmiyot sezeryan olavak diye sanirim..
Bakmasın zatende canımm acıyor çünki :) sen benden önce doğurcaksın öyle görünüyor allah yardımcımız olsun hepimizin :dua:

Ayyysss çok heyecanlı, ne olur bizi habersiz bırakma :) ben hayalini kurunca bile çok heyecan yapıyorum kendim için. Muhteşem...

Sezaryende bakmaz cnm, sen süslenip püslenmene bak, sezaryenin en büyük artısı bence... şıkır şıkır Doğuma gitmek. :halay:Benim de bugün kontrolüm bakalım ne diyecek?

Back
X