2017 ocak-şubat anneleri

canim senin bilgin var diye sormak istedim. benim mthfr testinde (c677t) olan sonucu da homozigotmutasyon saptanmıştır yaziyo. sendede böyle birşey yaziyo mu?
Benimkinde onda heterezigot yaziyor canm. Doktor bana onlarin cok onemli olmadigini igne tedavisiyle halloldagini soyledi benm icin onemli olan factor leidenin homozigot olmasi bu bende erken doguma neden olabilirmis

Benimkinde onda heterezigot yaziyor canm. Doktor bana onlarin cok onemli olmadigini igne tedavisiyle halloldagini soyledi benm icin onemli olan factor leidenin homozigot olmasi bu bende erken doguma neden olabilirmis
ben bu tahlili 2010 senesinde yaptırmıştı. ozaman ki genetik doktoru bir soru olmadığını söylemişti. ondan sonra 2 negatif tup bebeğim var. geçen ay tekrar farklı merkezde denedik tup bebek. daha onceki bütün t ahlillerimide götürdüm hiç birşey olmadığını söyledi oda ve ilk defa pozitifi gorduk ama 6 haflalikken dusuk yaptim. bende hafta sonu yaptırdığım bütün tahlilleri döktüm ortaya ve bunu buldum. icim rahat etmedi bugün genetik doktoruna gittim bunları gösterdim önemli bir sorun olmadığını söyledi. kan sulandurici kullanmam gerekirmiydi ondan mi düşük yaptim dedim. buna kadın dogum doktorun karar verir illa kullanman gerekmez ama kullanada bilirsin dedi. kendi doktorumda kullanmaya gerek yok dedi. eylül ayında dondurulmuslarla transferim olucak içinde korkular var yaa yine aynisi olurmu diye. şimdi ben nspayim bilemiyorum. başka bir doktora daha mi gitsemki?

ben bu tahlili 2010 senesinde yaptırmıştı. ozaman ki genetik doktoru bir soru olmadığını söylemişti. ondan sonra 2 negatif tup bebeğim var. geçen ay tekrar farklı merkezde denedik tup bebek. daha onceki bütün t ahlillerimide götürdüm hiç birşey olmadığını söyledi oda ve ilk defa pozitifi gorduk ama 6 haflalikken dusuk yaptim. bende hafta sonu yaptırdığım bütün tahlilleri döktüm ortaya ve bunu buldum. icim rahat etmedi bugün genetik doktoruna gittim bunları gösterdim önemli bir sorun olmadığını söyledi. kan sulandurici kullanmam gerekirmiydi ondan mi düşük yaptim dedim. buna kadın dogum doktorun karar verir illa kullanman gerekmez ama kullanada bilirsin dedi. kendi doktorumda kullanmaya gerek yok dedi. eylül ayında dondurulmuslarla transferim olucak içinde korkular var yaa yine aynisi olurmu diye. şimdi ben nspayim bilemiyorum. başka bir doktora daha mi gitsemki?
Kadin dogumcular pek karar vermiyorlar bu konuda benm doktorum hemotologa yonlendirdi hemen beni.. negatif olmasi pihtilasmayla ilgili oldugunu sanmiyorum cunku pihtilasma sorunu 8 12 haftalar arasinda ozellikle dusuge neden oluyormus.. valla canm bilmiyorumki napsan bir doktora daha goster istersen yine genetik doktoruna

Kadin dogumcular pek karar vermiyorlar bu konuda benm doktorum hemotologa yonlendirdi hemen beni.. negatif olmasi pihtilasmayla ilgili oldugunu sanmiyorum cunku pihtilasma sorunu 8 12 haftalar arasinda ozellikle dusuge neden oluyormus.. valla canm bilmiyorumki napsan bir doktora daha goster istersen yine genetik doktoruna
n egatifi etkilemefigi için bende onemsemedim ama şimdi 6 haftalik düşük olunca acaba mi dedim. peki direk hemotologa gitsem bakarmi acaba? sen ilk hemotologa nezaman gittin hamilelikten oncemi hamileyken mi?

n egatifi etkilemefigi için bende onemsemedim ama şimdi 6 haftalik düşük olunca acaba mi dedim. peki direk hemotologa gitsem bakarmi acaba? sen ilk hemotologa nezaman gittin hamilelikten oncemi hamileyken mi?
Ben tup bebek doktorum igneye basladi bende trasferimle birlikte ilk 13. Haftada gitmistim hemotologa sonra bir daha gitmedim

H Hulya90 canım senden sonra tüp bebek doktoruma mesaj yazdım çünkü içimi rahatlatan bir tek o olabilir diye.iste yeterli olup olmadigini sordum pihtilasma icin bir test yapmam gerekir mi diye.Kilomu sordu 70 dedim boyum da 1.75 o da 0.6 kullan kilona göre dedi yapilmasi gereken bir pihtilasma testi yok dedi ben de yarin 0.6 ya gececegim. Ona güveniyorum sonuçta yillarin tecrübesi.. tek sanssizligi merkeze devlet el koydu kapandi halbuki o kadar iyiydi ki doktorumuz :(

ben uc haftadr gitmiyorum canm sen benden daha sık gidiyorsun galiba :)) aslinda gitme nedenim kan pihtilasmasiyla ilgili test vermem gerek bu hafta muayene ucreti de kesiyolqr onu vermeye gidince oyle olunca muayenede olayim dedim birazda agri olunca hemen tedirgin oluyoruz ya aslinda dun temizlik fln yaptim o yuzden agrim oldu biliyorum ama yinede insan tedirgin oluyor bayram icinde sehir disina cikicm onuda sorarim sakinca varmi fln diye bebiside gormus olurum cinsiyetide netlesir belki :))
Cnm süpurge fln yapiyo musun belki komik gelcek ama ben hala cesaret edemiyorum :)

H Hulya90 canım senden sonra tüp bebek doktoruma mesaj yazdım çünkü içimi rahatlatan bir tek o olabilir diye.iste yeterli olup olmadigini sordum pihtilasma icin bir test yapmam gerekir mi diye.Kilomu sordu 70 dedim boyum da 1.75 o da 0.6 kullan kilona göre dedi yapilmasi gereken bir pihtilasma testi yok dedi ben de yarin 0.6 ya gececegim. Ona güveniyorum sonuçta yillarin tecrübesi.. tek sanssizligi merkeze devlet el koydu kapandi halbuki o kadar iyiydi ki doktorumuz :KK43:
Anladim canim ben hibor kullaniyorum.. Bizim icimiz dogurana kadarr rahat etmicek sanirim her an tetikte ve korkuluyum.. Surekli hastaneye gidesim var ama kendimi engelliyorum doktor nenzamam gel derse o zaman gitmeye calisiyorum

Süpürgeyle kalır mı hiç ayol şimdi banyoyu temizledim geldim :)) ben kendimi enerjik hissettiğimde parça parça yapıyorum temizliği ama çamaşır bulaşık toz süpürge bunlar hep oluyor beklemiyor hem hareket iyidir doğum kolay olur inşallah zaten spor yaptığım yok bi de iyice yayarsam son aylar yuvarlanırım maazallah:)) bir tek cam silmedim dört aydır onu da bi kere eşim sildi yeter yağmurlar başlayana kadar camlara bahane bulacak varsa gelmesin evime :)
Bence ev işi zarar vermez önemli olan zorlamamak insan kendi sınırını biliyor yine de vücut diyor dur burda artık o zaman anlıyorsun

Süpürgeyle kalır mı hiç ayol şimdi banyoyu temizledim geldim :)) ben kendimi enerjik hissettiğimde parça parça yapıyorum temizliği ama çamaşır bulaşık toz süpürge bunlar hep oluyor beklemiyor hem hareket iyidir doğum kolay olur inşallah zaten spor yaptığım yok bi de iyice yayarsam son aylar yuvarlanırım maazallah:)) bir tek cam silmedim dört aydır onu da bi kere eşim sildi yeter yağmurlar başlayana kadar camlara bahane bulacak varsa gelmesin evime :)
Bence ev işi zarar vermez önemli olan zorlamamak insan kendi sınırını biliyor yine de vücut diyor dur burda artık o zaman anlıyorsun
Aynen canm ben biraz abarttim kendimi cok yordum o yuzden agrim oldu parca parca yaparsak sorun olmaz o kadarda bencede

Aynen canm ben biraz abarttim kendimi cok yordum o yuzden agrim oldu parca parca yaparsak sorun olmaz o kadarda bencede
Tabi tabi bi kere ben de yaptım o hatayı da ertesi gün pert olmuştum bi daha mı tövbe bugün banyo yarın tuvalet ne acelesi var canım :)

ben bu tahlili 2010 senesinde yaptırmıştı. ozaman ki genetik doktoru bir soru olmadığını söylemişti. ondan sonra 2 negatif tup bebeğim var. geçen ay tekrar farklı merkezde denedik tup bebek. daha onceki bütün t ahlillerimide götürdüm hiç birşey olmadığını söyledi oda ve ilk defa pozitifi gorduk ama 6 haflalikken dusuk yaptim. bende hafta sonu yaptırdığım bütün tahlilleri döktüm ortaya ve bunu buldum. icim rahat etmedi bugün genetik doktoruna gittim bunları gösterdim önemli bir sorun olmadığını söyledi. kan sulandurici kullanmam gerekirmiydi ondan mi düşük yaptim dedim. buna kadın dogum doktorun karar verir illa kullanman gerekmez ama kullanada bilirsin dedi. kendi doktorumda kullanmaya gerek yok dedi. eylül ayında dondurulmuslarla transferim olucak içinde korkular var yaa yine aynisi olurmu diye. şimdi ben nspayim bilemiyorum. başka bir doktora daha mi gitsemki?[/QUOTE
Cnm bende de var pıhtılaşma ama heterozigot yani tek taraflı taşıyıcıyım ve hem iğne hem aspirin kullanıyorum,senin homozigotsa çift taraflı taşıyıcısın bence kullanman gerek...ben yıllardır araştırıyorum bu konuyu ama tıp bu konuda henüz deneme yanılmayla işi yürütüyor diye düşünüyorum...zaten hamilelik hormonu tek başına kanı koyulaştıran bi hormon e birde bizdede genetik olunca önlem almalıyız diye düşünüyorum...sen iyice araştır derim.

Ben sadece süpurge olayından boyle uzanma hareketi cok oluyor ya onun bi zararı olur mu diye merak ediyodum canım esim yapiyo ama icime sinmiyor :( ama bi sure daha elime alamycam cunkuuu onceki aksam ayagımı kırdım :((( tam da yüruyuslere baslycaktm bırak onu ayagın ustune basamıyorum şansa bak :(

Back
X