2017 ocak-şubat anneleri

Merhabalar ben sizlere birsey sormak istiyorum. Dün yanlış bi hareket yaptım belimi incittim doğru düzgün yürüyemiyorum=( dünden beri geçer mi acaba doktora nasıl gidicem onu düşünmek bile istemiyorum 2 dk bile ayakta duramıyorum =(
Dr u aradın mı canım ihmal etme gitmelidin dr a mutlaka

Kizlarr nasilsiniz?? dogum yaklastikca stresim artiyor benim bebege nasil bakicam diye bir suru sey dusunuyorum sizlerdede var mi boyle hisler.. Ptesi kontrolum var cok heyecanliyim gunler gecmek bilmiyorr sankii sanirim bucda benim son haftam haftaya dogum olur diye dusunuyrm :))

Aynı duygulardayiz H Hulya90 bir hafta kaldı.Karmakarışık duygular korku heyecan hem gelsin istiyorum hem korkuyorum.Emzirebilecek miyim ihtiyaçlarını giderebilecek miyim.Şimdiki gibi bi duş alayım bi lavaboya gideyim de olmayacak :) bambaşka bir hayat bekliyor bizi
Canım kızlarcım ya demek ki aynı hisler oluyor son zamanda hamişlerde ben de aynıyım bi yandan çok güçlü hissediyorum sonra bi anda balon gibi sönüyor o güven...
bir de bu korkular içindeyken kaynanamla hâlâ mücadele içindeyim emziremezsen diye köyden sağılan keçi sordum buldum sütünü bize satacaklar diyo :KK43: dedim nereden biliyoruz emzirip emziremeyeceğimi diyelim ki emziremedim keçi sütü mü verilir üç günlük çocuğa :KK43: biz verdik de noldu veririz diyo bu kadın beni şimdiden lohusa depresyonuna soktu dün tüm gün ağladım eşime de anlatmadım çok mu büyüttümki bilmiyorum ama çok zoruma gitti emzirme konusu hassas zaten :KK43:

Aaaa ama o kadar üzersen kendini sütün de gelmeyebilir yapma.Bütün gün ağlamak ne demek.Biraz büyütmüşsün gibi geldi bana da.Psikolojimiz çok zayıf bu ara ben de kendimi zor tutuyorum böyle bağırarak yalın ayak evden koşarak kaçmamak için :) ortada bir neden de yok ama afakanlar basıyor.Sütün gelecek bence internette okuyorum sürekli en çok Tomris in emzirme günlüğü mü tekniği mi onu okuyorum.Oralarda yorumlar da oluyor teknikler de bi karıştır @ankanas Öteki mevzuyu da takma ne ince laflar sokuluyor hepimize :))

Aaaa ama o kadar üzersen kendini sütün de gelmeyebilir yapma.Bütün gün ağlamak ne demek.Biraz büyütmüşsün gibi geldi bana da.Psikolojimiz çok zayıf bu ara ben de kendimi zor tutuyorum böyle bağırarak yalın ayak evden koşarak kaçmamak için :) ortada bir neden de yok ama afakanlar basıyor.Sütün gelecek bence internette okuyorum sürekli en çok Tomris in emzirme günlüğü mü tekniği mi onu okuyorum.Oralarda yorumlar da oluyor teknikler de bi karıştır @ankanas Öteki mevzuyu da takma ne ince laflar sokuluyor hepimize :))
Beni güldürdün inan yalın ayak koşarak kaçma fikri çok hoşuma gitti :)))
hem de nasıl ağladım bi bilsen sustum sustum ağladım:)) işte musluk gibi akıyo bi başladı mi hiç bu kadar hassas olduğum bi dönem hatırlamıyorum ya
Tomrisin emzirme günlüğünü de yaladım yuttum ne kadar yazı blog varsa inceledim :)
Ay bi de az önce instagramda babalık serüvenim diye bi adam gördüm emzirme için ve lohusayken eşine nasıl destek olmuş dedim analar neler doğuruyor maşallah :)))

Canım kızlarcım ya demek ki aynı hisler oluyor son zamanda hamişlerde ben de aynıyım bi yandan çok güçlü hissediyorum sonra bi anda balon gibi sönüyor o güven...
bir de bu korkular içindeyken kaynanamla hâlâ mücadele içindeyim emziremezsen diye köyden sağılan keçi sordum buldum sütünü bize satacaklar diyo :KK43: dedim nereden biliyoruz emzirip emziremeyeceğimi diyelim ki emziremedim keçi sütü mü verilir üç günlük çocuğa :KK43: biz verdik de noldu veririz diyo bu kadın beni şimdiden lohusa depresyonuna soktu dün tüm gün ağladım eşime de anlatmadım çok mu büyüttümki bilmiyorum ama çok zoruma gitti emzirme konusu hassas zaten :KK43:
canım üzülme. aslında iyi niyetli bi davranış yapmaya çalışmış ama sana söylemese daha iyiydi. ben de çabuk sinirlenmeye falan başladım. bu ara kayınvalidemle çok görüşmemeye çalışıyorum çünkü ağzı durmuyor bunların ters bi şey mutlaka söylüyorlar, gerek yok gerilime. benim de göğüslerim pek büyümedi. çok fazla değişiklik yok, ben de tedirgin oluyorum oyuzden sütüm olur mu diye. bu da nasip kısmet artık bi yerde; sütümüz gelmezse de kendimizi asacak değiliz nihayet..
aynı şehirde yaşayan varsa birbirine süt anne olabilir bence.
artık evlatlarımızı kucağımıza alalım, doğan büyüyecek elbet; yeter ki sağlıklı olsunlar

Beni güldürdün inan yalın ayak koşarak kaçma fikri çok hoşuma gitti :)))
hem de nasıl ağladım bi bilsen sustum sustum ağladım:)) işte musluk gibi akıyo bi başladı mi hiç bu kadar hassas olduğum bi dönem hatırlamıyorum ya
Tomrisin emzirme günlüğünü de yaladım yuttum ne kadar yazı blog varsa inceledim :)
Ay bi de az önce instagramda babalık serüvenim diye bi adam gördüm emzirme için ve lohusayken eşine nasıl destek olmuş dedim analar neler doğuruyor maşallah :)))
O babayı hiç okumayayim bence.Benimki bana Hacı demeye başladı artık.Nasıl toparlayacaz bilmiyorum :)

canım üzülme. aslında iyi niyetli bi davranış yapmaya çalışmış ama sana söylemese daha iyiydi. ben de çabuk sinirlenmeye falan başladım. bu ara kayınvalidemle çok görüşmemeye çalışıyorum çünkü ağzı durmuyor bunların ters bi şey mutlaka söylüyorlar, gerek yok gerilime. benim de göğüslerim pek büyümedi. çok fazla değişiklik yok, ben de tedirgin oluyorum oyuzden sütüm olur mu diye. bu da nasip kısmet artık bi yerde; sütümüz gelmezse de kendimizi asacak değiliz nihayet..
aynı şehirde yaşayan varsa birbirine süt anne olabilir bence.
artık evlatlarımızı kucağımıza alalım, doğan büyüyecek elbet; yeter ki sağlıklı olsunlar
Belki kendince iyilik yapıyor da işte ohoo neler neler söylüyorlar dediğin gibi ince fikir yok taşa söyler gibiler benimki tam eski usul kaynana ya emziği şekere batırıp verelim falan diyor düşün :)
Benim de göğüslerde öyle acayip bi farklılık yok bir beden büyüdü ve başları da öyle bi kahverengi falan olmadı sanırım büyümeyişi kaynanamın dikkatini çekiyor susamıyor bu yüzden :)) ama aslında boyutla da alakalı değil durum yaşayıp görücez inşallah şakır şakır süt olur bebelerimiz de sağlıklı olurlar biz de sakin ve pozitif anneler oluruz :)

:KK16:Kizlar emzirme isine bence kafayi takmayin bizim elimizde olan birsey degil bu bence allah neyi nasip etcek bakalim biz sut arttirici formulleri illlaki uygulari olmazsada napcaz yani gogsumuzu kesip atcaz mi:KK47: olmayinca olmaz bazen yeni nesil mamalar var onlarla buyuyen cocuklarda var.. Herkese bu kadar kafayi takmayin kadin muhabbetleri ozellikle uzak durun herkes dogumunu anlaymak icin fln can atar modda ayy bi sussun herkes canim :kusmuk::işsiz: unutmayin en onemli sey bebegimiz onun icin en iyisini isticek once biziz..

:KK16:Kizlar emzirme isine bence kafayi takmayin bizim elimizde olan birsey degil bu bence allah neyi nasip etcek bakalim biz sut arttirici formulleri illlaki uygulari olmazsada napcaz yani gogsumuzu kesip atcaz mi:KK47: olmayinca olmaz bazen yeni nesil mamalar var onlarla buyuyen cocuklarda var.. Herkese bu kadar kafayi takmayin kadin muhabbetleri ozellikle uzak durun herkes dogumunu anlaymak icin fln can atar modda ayy bi sussun herkes canim :kusmuk::işsiz: unutmayin en onemli sey bebegimiz onun icin en iyisini isticek once biziz..
Çooook haklısın hülya aynen bi sussunlar canım aaaa :)))

Selam anneler :) biz bugün kontrole gittik. Daha önce anlatmıştım sanırım ikiz oldugu icin yerleri dar geliyor kilo alamıyorlar fazla. Bir de ikiside başgeliş, birinin başı baya bi inmiş aşağıya. Bu sebeple dr.um bu hafta içi suyumun yada sancimin gelebileceğini söyledi. Eğer gelmezse önümüzdeki cumartesi alacak nasipse. Geceden aç gelme dedi sabah 6 da kahvalti yap 7 ye kdr suyunu fln iç sonra gel dedi. Sezeryan da hepten aç kalmamı istemedi ikiz oldugu için. Bir de bir gun önceden kan sulandırıcı ve magnezyumu içme dedi detaylar böyle ;) benim de gögüslerim büyümedi fakat kahverengi leke gibi seyler ye olustu rengi koyulasti inşallah süt konusunda sıkıntı yasamayiz. Ben hastaneye hoşaf götürücem sütü arttırıyormuş bir de humana çay varmış bulabilirsem alıcam

pes diyorum neler duyacağız daha :) bence ağlayıp kendini ve bebeğini üzmek yerine eşinle paylaş cnm. Belli ki çok sabırlı ve iyi birisin. Ama karşındaki de bu iyi niyeti haketmeli. Ayrıca her annenin sütü olur...

kızlar benim ilk gebeliğimde 38 hastalıkken babam çok kötü bir kaza yaptı. Eşim ve annem geceleri hastanede durmak sorunda kaldılar vs. Benim o zamana kadar sütüm çamaşırlarıma geçiyordu, ama üzüntü ile gitmişti. :( Doğumdan sonra geldi ama yetmedi. Mama verdik, bir dr zorlama sütün Yok dedi. Başka dr buldum 5 gün mama verme sütün gelir dedi, bebeğim ağlamaktan morarmaya başladı. :( başka dr gittim yine, bana senin sütün var dedi. Ama bebeğin büyük üzülme sen yavaş yavaş mamayı azaltırız dedi. Kadın Doğumcum çok destek oldu o dönem. Olanın hepsini emziriyorsun sonuçta, ya emmeseydi dedi. Derkennn 3,5 aylıktı kuzum bir gün mamaya burun kıvırdı :) ben hasta oldu sandım dr a gittim, dr güldü karnı tok istemiyor dedi :) nasıl uçtum ki havalara sormayın, o günden sonra bende bir süt ki oooo... :))) sağıp eve bırakıyorum işe giderken ama sıpa içmiyor biberondan :) vazgeçmedim tabi 3-4 saatte bir eve gidip emzirdim bu kez. Ama herkes hayret içinde :) sonuç 22 ay emdi ve zor bıraktı :))) sakın ama sakın sütüm gelmez diye korkmayın. Her annenin sütü olur, az ya da çok ama bebeklerimizin kursağından geçecek hepimizin sütü :)

Selam anneler :) biz bugün kontrole gittik. Daha önce anlatmıştım sanırım ikiz oldugu icin yerleri dar geliyor kilo alamıyorlar fazla. Bir de ikiside başgeliş, birinin başı baya bi inmiş aşağıya. Bu sebeple dr.um bu hafta içi suyumun yada sancimin gelebileceğini söyledi. Eğer gelmezse önümüzdeki cumartesi alacak nasipse. Geceden aç gelme dedi sabah 6 da kahvalti yap 7 ye kdr suyunu fln iç sonra gel dedi. Sezeryan da hepten aç kalmamı istemedi ikiz oldugu için. Bir de bir gun önceden kan sulandırıcı ve magnezyumu içme dedi detaylar böyle :KK66: benim de gögüslerim büyümedi fakat kahverengi leke gibi seyler ye olustu rengi koyulasti inşallah süt konusunda sıkıntı yasamayiz. Ben hastaneye hoşaf götürücem sütü arttırıyormuş bir de humana çay varmış bulabilirsem alıcam
Humana bebek mağazalarında satılıyor cnm. Bir de rezene çayı bebeğin ve annenin gazını gideriyor ben de ikisini götüreceğim. Ben humanayı eczanede de gördüm bu arada başka bir kaç ürün daha vardı.

Humana bebek mağazalarında satılıyor cnm. Bir de rezene çayı bebeğin ve annenin gazını gideriyor ben de ikisini götüreceğim. Ben humanayı eczanede de gördüm bu arada başka bir kaç ürün daha vardı.
Rezeneden de alayım o zaman hangisi işe yararsa artık hepsini denicem

kızlar benim ilk gebeliğimde 38 hastalıkken babam çok kötü bir kaza yaptı. Eşim ve annem geceleri hastanede durmak sorunda kaldılar vs. Benim o zamana kadar sütüm çamaşırlarıma geçiyordu, ama üzüntü ile gitmişti. :KK43: Doğumdan sonra geldi ama yetmedi. Mama verdik, bir dr zorlama sütün Yok dedi. Başka dr buldum 5 gün mama verme sütün gelir dedi, bebeğim ağlamaktan morarmaya başladı. :KK43: başka dr gittim yine, bana senin sütün var dedi. Ama bebeğin büyük üzülme sen yavaş yavaş mamayı azaltırız dedi. Kadın Doğumcum çok destek oldu o dönem. Olanın hepsini emziriyorsun sonuçta, ya emmeseydi dedi. Derkennn 3,5 aylıktı kuzum bir gün mamaya burun kıvırdı :) ben hasta oldu sandım dr a gittim, dr güldü karnı tok istemiyor dedi :) nasıl uçtum ki havalara sormayın, o günden sonra bende bir süt ki oooo... :))) sağıp eve bırakıyorum işe giderken ama sıpa içmiyor biberondan :) vazgeçmedim tabi 3-4 saatte bir eve gidip emzirdim bu kez. Ama herkes hayret içinde :) sonuç 22 ay emdi ve zor bıraktı :))) sakın ama sakın sütüm gelmez diye korkmayın. Her annenin sütü olur, az ya da çok ama bebeklerimizin kursağından geçecek hepimizin sütü :)
Süper bir hikaye :) ya bi de o gercekten dogru demekki üzüntuyle sütün kesilmesi nasıl varlıklarız ya psikolojinin vücudumuz üzerinde bu denli etkisi var valla

kızlar benim ilk gebeliğimde 38 hastalıkken babam çok kötü bir kaza yaptı. Eşim ve annem geceleri hastanede durmak sorunda kaldılar vs. Benim o zamana kadar sütüm çamaşırlarıma geçiyordu, ama üzüntü ile gitmişti. :KK43: Doğumdan sonra geldi ama yetmedi. Mama verdik, bir dr zorlama sütün Yok dedi. Başka dr buldum 5 gün mama verme sütün gelir dedi, bebeğim ağlamaktan morarmaya başladı. :KK43: başka dr gittim yine, bana senin sütün var dedi. Ama bebeğin büyük üzülme sen yavaş yavaş mamayı azaltırız dedi. Kadın Doğumcum çok destek oldu o dönem. Olanın hepsini emziriyorsun sonuçta, ya emmeseydi dedi. Derkennn 3,5 aylıktı kuzum bir gün mamaya burun kıvırdı :) ben hasta oldu sandım dr a gittim, dr güldü karnı tok istemiyor dedi :) nasıl uçtum ki havalara sormayın, o günden sonra bende bir süt ki oooo... :))) sağıp eve bırakıyorum işe giderken ama sıpa içmiyor biberondan :) vazgeçmedim tabi 3-4 saatte bir eve gidip emzirdim bu kez. Ama herkes hayret içinde :) sonuç 22 ay emdi ve zor bıraktı :))) sakın ama sakın sütüm gelmez diye korkmayın. Her annenin sütü olur, az ya da çok ama bebeklerimizin kursağından geçecek hepimizin sütü :)
Çok güzel biten bi hikaye Eda canım beni motive etti vallahi insan başına gelmeyince de bilmiyor dolayısı ile bilmediğinden korkuyor sabırla olacakları beklemek en iyisi işte bebeğimizin rızkı neredeyse o olacak bol emzirmeler nasip olsun sağlıkla inşallah ❤️

Tatlım internetten de siparis edebilirsin geliyor hemen bi de cogu eczane ve magazadan uygun fiyata :) bir de rezenenin kimyonlusu da var o daha etkili diye duydum bilgin olsun :)
Evet o kimyonluyu e bebekte gördüm nescafe gibi suda çözünüyormuş pratik bişey gaz için çok iyiymiş ki sezaryenden sonra gazımız olacak annedeki gaz bebişe de geçiyor siz siz olun gazınızı tutmayın diyorlar :)) kısacası kimyonludan ben de alayım diyorum :)

pes diyorum neler duyacağız daha :) bence ağlayıp kendini ve bebeğini üzmek yerine eşinle paylaş cnm. Belli ki çok sabırlı ve iyi birisin. Ama karşındaki de bu iyi niyeti haketmeli. Ayrıca her annenin sütü olur...
Aslında lafımı esirgemez yavaşça da olsa söylerdim ama hormonlarıma dua etsin işte duygusallık :)) yok yok o konuşsa da dinlemicem sonuçta biz ne dersek o olur dimi konuşsun dursunlar :)

Back
X