2017 ocak-şubat anneleri

Kizlar benimde bu sabah kontrolum vardi.. Son iki hafatdri bebegim 200 gr alabilmis az almis yani doktorum gelisimi durmus olabilir dedi cumaya tekrar cagirdi hazirlikli gel dedi cumaya eger kilo almazsa doguma alicak :KK43:( bir de tansiyonum 13 9 cikti cok yuksekmis sabah aksam olcum yapicam 14 olursa hemen gel dedi acil doguma alicaklar o zamanda :KK43: kendimi hic hazir hissetmiyorum cok moralim bozuldu
Canım hülyacım şimdi en güçlü olmamız gereken zamandayız çok zor oluyor bazen ama olucaz mecburuz
Biz naparsak yapalım doğumu bebek seçiyor işte ve inşallah en hayırlı zamanda en güzel şekilde gelsinler
Üç kg olmuştur değil mi bebeğin en son 2800 diyordun hiç de az değil ayrıca doğunca arayı çok hızlı kapatıyormuş bebişler
Hem zaten son üç haftamız her an bekleyebiliriz bebişlerin ne zaman geleceği belli mi sanki hepimiz topun ağzındayız :) hiç takma
Ve bu haftalarda doğan bebekler erken doğum olmuyor biliyorsun çok şükür organ gelişimi tamamlandı
Sadece tansiyonunu çok iyi takip et bol sıvı tüket biraz ekşi meyveler ye dengeler strese girme bebişin eşyalarını sev bol bol foto çekin :)
Benim de son on gün diye tahmin ediyorum 17 si son kontrol

Moralini bozma canım benimkiler de fazla kilo alamıyor yerleri daralmış haftada 100 gr aldıkları oluyor, dr.um balık yağı verdi bol yoğurt süt kasar muz yedim kontrole gittim 1 haftada 200 gr almışlardı işe yaramış. Bana günde 3 muz ye dedi bende şeker de oldugu için yiyip içemiyorum sen mutlaka ye iç düzelecek insallah merak etme
bana hic sunu ye bunu ye demedi ozellikle gelisimi durmus olabilir gobek cevresindeki yaglanmasi normale gore azmis su anda

Tatlim moral bozma cunku bende de oldugu icin biliyorum moral bozuklugu da tansiyonu yukseltiyor bilgin olsun..bir de benim simdiden oyle bir riskim var dün bi ara 15e yaklastı düşün daha kac haftam var..senin kuzucugun kilosu iyiydi diye hatrlıyorum simdi alınsa kuveze gerek kalmaz yani o nedenle ye ic keyfine bak tuzu sıfıra düsur yapabiliyorsan bir de bu iş ciddi kendini kotu hissettiginde ozellikle basın agrırsa tansiyonunu ölç mutlaka yüzdük yüzdük kuyruguna geldik insallah icimizi ferah tutalım hic biseycik olmasın...
Olcuyorum canm sabah kavalti yapmadan gitmistim m o yuzdende yuksek cikabilirmis oglen evde olctum 12 8 cikti surekli kontrol edicem bakalim.. Kilosu su anda 2900 iki hafta once 2700 du bana hep iri bebek iri bebek diyordu doktor son iki kontrolde standartlara dustu kilosu

Canım hülyacım şimdi en güçlü olmamız gereken zamandayız çok zor oluyor bazen ama olucaz mecburuz
Biz naparsak yapalım doğumu bebek seçiyor işte ve inşallah en hayırlı zamanda en güzel şekilde gelsinler
Üç kg olmuştur değil mi bebeğin en son 2800 diyordun hiç de az değil ayrıca doğunca arayı çok hızlı kapatıyormuş bebişler
Hem zaten son üç haftamız her an bekleyebiliriz bebişlerin ne zaman geleceği belli mi sanki hepimiz topun ağzındayız :) hiç takma
Ve bu haftalarda doğan bebekler erken doğum olmuyor biliyorsun çok şükür organ gelişimi tamamlandı
Sadece tansiyonunu çok iyi takip et bol sıvı tüket biraz ekşi meyveler ye dengeler strese girme bebişin eşyalarını sev bol bol foto çekin :)
Benim de son on gün diye tahmin ediyorum 17 si son kontrol
En son 2700 du canim su an 2900 normalde haftada 250 gr civari almasi gerekiyor dogana kadar 3 u gecse bari diyorum kuveze girmez heralde yani insallah olctugu gibi cikarsa aletin.. Aslinda bu kadar erken beklemiyordum doktor 39 da aliriz demisti ben iki hafta var daha diye sallana sallana hazirlik yapiyordum. Bebek sekeri fln yaptiemamistim daha bugun acilen siparis verdim oyle olunca bir de cuma gunu acilen almamiz gerekebilir diyince korktum acikcasi psikolojik olarak hazirlamam lazim sanirim oendimi erken lohusa psikolojisine burundum

Kizlar benimde bu sabah kontrolum vardi.. Son iki hafatdri bebegim 200 gr alabilmis az almis yani doktorum gelisimi durmus olabilir dedi cumaya tekrar cagirdi hazirlikli gel dedi cumaya eger kilo almazsa doguma alicak :KK43:( bir de tansiyonum 13 9 cikti cok yuksekmis sabah aksam olcum yapicam 14 olursa hemen gel dedi acil doguma alicaklar o zamanda :KK43: kendimi hic hazir hissetmiyorum cok moralim bozuldu
Canım son yazılarında hep hazır değilim ne kadar kalsa o kadar kat benim için bakabilcemmi diye korkuyorum gibi şeyler paylaştın. Eğer hazır olmasaydın tüp bebek işlerine girişmezdin dimi. Hep hayal kurduk hep birlikte kucağımıza alacağımız günleri bekledik. Şimdi kendini bunalıma sokma lütfen. O senin bir parçan kucağına alınca bu düşüncelerinin hepsi gidecek dünyanın en mutlu insanı olcaksın. Bak benim bebeğime 37 ye giriyoruz hala 2500 gram çok minyon. Ve ben genede gelsin diyorum o kadar büyük bir özlem varki içimde onu görmek sarılmak koklamak istiyorum. Ve hepimizin vakti geldi artık zamanında doğum olcak bunada şükredelim. Rabbim olmayan herkese versin. Sağlıkla kucağımıza alalım inşallah. :anne:

En son 2700 du canim su an 2900 normalde haftada 250 gr civari almasi gerekiyor dogana kadar 3 u gecse bari diyorum kuveze girmez heralde yani insallah olctugu gibi cikarsa aletin.. Aslinda bu kadar erken beklemiyordum doktor 39 da aliriz demisti ben iki hafta var daha diye sallana sallana hazirlik yapiyordum. Bebek sekeri fln yaptiemamistim daha bugun acilen siparis verdim oyle olunca bir de cuma gunu acilen almamiz gerekebilir diyince korktum acikcasi psikolojik olarak hazirlamam lazim sanirim oendimi erken lohusa psikolojisine burundum
Canım ben bir haftadır o lohusa halindeyim gün içinde kızımla konuşuyorum işte hergün sıradan olarak ama son günlerde duygusallık öyle beter ki ağlayasım geliyor boğazım düğümleniyor konuşurken kızımla ne alakaysa vallahi çok kapılmamak lazım ben örgü falan örüyorum azıcık iyi geliyor kendini dinleme canım insan kurdukça kuruyor
Hazırlık dediğin nedir onu da büyütüyoruz bazen aç açıkta değil ya yavrularımız şekeri yetişmese nolur hem zaten herkes hastaneye mi gelecek eve gelecekler daha çok şekeri de orda veririz ben yakın akraba dışında kırktan sonra dedim herkese
Bebişlerimiz doğuma hazırsa biz de hazır olcaz sanırım çünkü bana kalsa hamilelik çok iyi yani hep hamileydim sanki ve hiç doğuma hazır olamıcamı anladım :)
Canım tüm organları gelişimi tamamladı bu haftalardaki doğumlar kuveze alınmıyor diye biliyorum hem üç kg kesin geçer sen muz fındık bi de nesquikli süt iç sol yanına uzanmaya çalış alır o kilosunu her zaman da doğru tartmıyorlar duyuyoruz

Merhaba arkadaşlar benim de bugün kontrolüm vardı 38+1deyim Dr. gün için 39+1 2 3 leri görmek istiyorum dedi bense c.tesi günü olsun istedim 38+6da yani 2 3 gün bebeğin gelişimi için çok fark eder mi dedim.Dr 39 her zaman 38e göre daha iyidir dedi.çok kararsizim daha fazla durursa kakasini falan yaparsa zehirlenirse falan gibi düşünceler geçiyor kafamdan.200 gr vermiş gibi görünüyor usgde.aşağı indiği için yanlış ölçüm yapmış olabilir cihaz dedi.tartida ben de kg vermiş görünüyorum nstde de sanci çıktı hemsire ebe dr.eve yollamaz seni bu agriyla dediler.fakat dr. Normal dedi yolladi.bakalım hayırlısı :(

Kızlar benim annem biberonla mama verirsem ilk gün icin sonrasında memeye alismayıp biberon isteyecegine inanıyor ilk bir iki gün cay kasıgı gbi kasıkla veririz diyor sizce ne yapmaliyım ? :)
canım doğru söylemiş de artık bunun için özel biberonlar var. ben como tomo aldım. mimuji de iyi. almadıysan netten sipariş et derim. bu biberonlar anne memesini taklit ettiği için alışmıyorlar. n11 den almıştım ben

üzülme canım benim. zaten vakitleri geldi yavrularımızın. geçen doktorum bana artık doğsa bile rahatça yaşayabilir dedi. senle de aynı gittik sayılır zaten. artık bırakalım da gelsinler. bana dese sevinirim doğacağı için inan. şuan tek derdim istanbuldaki karın ulaşımı aksatması

Canım son yazılarında hep hazır değilim ne kadar kalsa o kadar kat benim için bakabilcemmi diye korkuyorum gibi şeyler paylaştın. Eğer hazır olmasaydın tüp bebek işlerine girişmezdin dimi. Hep hayal kurduk hep birlikte kucağımıza alacağımız günleri bekledik. Şimdi kendini bunalıma sokma lütfen. O senin bir parçan kucağına alınca bu düşüncelerinin hepsi gidecek dünyanın en mutlu insanı olcaksın. Bak benim bebeğime 37 ye giriyoruz hala 2500 gram çok minyon. Ve ben genede gelsin diyorum o kadar büyük bir özlem varki içimde onu görmek sarılmak koklamak istiyorum. Ve hepimizin vakti geldi artık zamanında doğum olcak bunada şükredelim. Rabbim olmayan herkese versin. Sağlıkla kucağımıza alalım inşallah. :anne:
hazir olmamak bu anlamda degil canim tabikide gelsin diye can atiyorum bende ama bir anda doktoe oyle diyince tedirgin oldum.. Hayirlisi insallah yani yapacak biraey yok bana o anin hayalini kurmak hem mutlu ediyor hemde endise ediyorum ilk cocugumuz sonucta herseyi ilk defa tecrube ediyoruz

Merhaba arkadaşlar benim de bugün kontrolüm vardı 38+1deyim Dr. gün için 39+1 2 3 leri görmek istiyorum dedi bense c.tesi günü olsun istedim 38+6da yani 2 3 gün bebeğin gelişimi için çok fark eder mi dedim.Dr 39 her zaman 38e göre daha iyidir dedi.çok kararsizim daha fazla durursa kakasini falan yaparsa zehirlenirse falan gibi düşünceler geçiyor kafamdan.200 gr vermiş gibi görünüyor usgde.aşağı indiği için yanlış ölçüm yapmış olabilir cihaz dedi.tartida ben de kg vermiş görünüyorum nstde de sanci çıktı hemsire ebe dr.eve yollamaz seni bu agriyla dediler.fakat dr. Normal dedi yolladi.bakalım hayırlısı :KK43:
Doktorlar ne kadar durursa kardir modundalar canim bende oyle dusunuyorum acikcasi cunku normal dogumlarda genelde 39 larda oluyor 38 i doldurmasi guzel birsey. Ama sen bunlari dusunme doktorumuz ne derse onu yapcaz. Bak bana cuma kontrole gidicem hazirlikli gel acilen o gun doguma alabiliriz dedi. Bebek iyiyse burkac gun daha durabilir yani

üzülme canım benim. zaten vakitleri geldi yavrularımızın. geçen doktorum bana artık doğsa bile rahatça yaşayabilir dedi. senle de aynı gittik sayılır zaten. artık bırakalım da gelsinler. bana dese sevinirim doğacağı için inan. şuan tek derdim istanbuldaki karın ulaşımı aksatması
Ayy o kar zaten ankaradada bir haftadir var buz heryer tek basima bir yere cikamiyorum evdede bunaldim iyice :kızgın:

Canım ben bir haftadır o lohusa halindeyim gün içinde kızımla konuşuyorum işte hergün sıradan olarak ama son günlerde duygusallık öyle beter ki ağlayasım geliyor boğazım düğümleniyor konuşurken kızımla ne alakaysa vallahi çok kapılmamak lazım ben örgü falan örüyorum azıcık iyi geliyor kendini dinleme canım insan kurdukça kuruyor
Hazırlık dediğin nedir onu da büyütüyoruz bazen aç açıkta değil ya yavrularımız şekeri yetişmese nolur hem zaten herkes hastaneye mi gelecek eve gelecekler daha çok şekeri de orda veririz ben yakın akraba dışında kırktan sonra dedim herkese
Bebişlerimiz doğuma hazırsa biz de hazır olcaz sanırım çünkü bana kalsa hamilelik çok iyi yani hep hamileydim sanki ve hiç doğuma hazır olamıcamı anladım :)
Canım tüm organları gelişimi tamamladı bu haftalardaki doğumlar kuveze alınmıyor diye biliyorum hem üç kg kesin geçer sen muz fındık bi de nesquikli süt iç sol yanına uzanmaya çalış alır o kilosunu her zaman da doğru tartmıyorlar duyuyoruz
Alinmaz canim bencede doktor oyle birsey demedi kuvez ihtimalini dusunmedim bile.. Bende su son birkac haftaya kadar hamileligi hissetmemisim diyorum agrilar artinca hissetmeye basladim resmen..oldugu kadar canim hersey dedigin gibi cok bunlara kafami takicak karakterde degilimdir.. Hayirlisii insallah bebislerimiz gelsin zamaninda cok az kaldi:KK49:

Ay aynenn :bicak: galiba ondanda bunaldim biraz icim bunaliyorr insan surekli evde otur otur aliskinda degilim
Kesinlikle alışkın değiliz ben mesela ilk defa temizlik için birisini çağırdım ay bi ezildim bi büzüldüm çok zoruma gitti şimdiye kadar her işimi kendim yaptım hem iş hem ev çarşı pazar ama bebişler gelince koşturmacamız ikiye katlanır bu günleri de ararız diyorum :) enerji depolayalım boşver

Kesinlikle alışkın değiliz ben mesela ilk defa temizlik için birisini çağırdım ay bi ezildim bi büzüldüm çok zoruma gitti şimdiye kadar her işimi kendim yaptım hem iş hem ev çarşı pazar ama bebişler gelince koşturmacamız ikiye katlanır bu günleri de ararız diyorum :) enerji depolayalım boşver
Benim annem geldi o yapiyor cok sukur ama bende ayni seyleri hissediyorum ekmek almaya bile cikamiyorum tek basima her yer buz esim cikmama razi gelmiyor ben de riske atmiyorum kendimi cok bagimli hissediyorum ya hic boyle degildi her isimi kendim hallederdim.. Araba kullanmayi ozledim magaza fln gezmeyi ozledim:KK49: artik diyorum bahar bir gelsin oglusumla gezmeler tozmalar ohhh

Canım annen çok doğru söylemiş maşallah ne kadar bilinçli doğrusu o aslında ama hülyanın dediği gibi maalesef ve maalesef mama verilme ihtimaline karşı biberon da aldım yumuşak kaşık da aldım onu da götürücem ama artık o anda nolur bilmiyorum inan düşünürken de strese girdiğimi farkettim elimden geleni yaptım artık o yüzden dayımın bir sözünü sizinle paylaşıyorum taşı yuvarladım yokuştan aşağıya varana kadar bi şekil alır herhalde :))
Ay supermis dayının sözü :) ya yeni dogum yapmis iki tanıdık yok oyle bisey alısmiyolar iki gunde biberona diyince tereddut ettim annemi de kırmak istemedim o zmn ben de yumusak kasıklardan alcam yenidogan biberonu almycam totem yapiyim emzirmek icin olmadı en yakın eczaneden alirız zaten :)

Olcuyorum canm sabah kavalti yapmadan gitmistim m o yuzdende yuksek cikabilirmis oglen evde olctum 12 8 cikti surekli kontrol edicem bakalim.. Kilosu su anda 2900 iki hafta once 2700 du bana hep iri bebek iri bebek diyordu doktor son iki kontrolde standartlara dustu kilosu
Olsun hayırlısı ne ise o sekilde olsun millet 40ncı haftasında 2800luk bebisler doguruyo valla hic takma kafana canım benim :) bir da aklında olsun başın agrırsa gece bile olsa kalk ölc tansiyonu ve yuksek cıkarsa bi iki dilim limon at agzına ya da bi dis sarımsak ben acayip faydasını göruyorum hemen düsuruyor

Back
X