2017 Ocak Şubat aylarında tüp bebek yada dondurulmuş embriyo transferi yaptırıcaklar gelin dertleşel

inşallah gerçekten o kadar yürekten dua ediyorum kı isteyen herkese rabbim nasip etsin..burayada artık deneyimlerimi hep yazmaya karar verdim ki kimse kendini yalnız hissetmesin..Bugün laparoskobinin 4. günü dikiş yerlerinde ufak agrılar oluyor ama en çok göbegim agrıyo acıkcası. operasyonunu oldugu gün hastanede kaldım 1 gece yani ertesi gün sabah çıktım yürüyerek rahat bir şekilde eve gitim. bugün araba bile kullandım:)haftaya dikişler alınacak muhtemelen sonrası daha rahat olacak.nlaparoskobiden cidden korkmayın illa agrı sızı oluyor bır kaç gün ama geçiyo gidiyo Allah yadım ediyor.

bişey daha sormak istiyorum .. laparoskopi olmadan tüp bebek yaptırsaydın sıkıntı yaratırmıydı ? yani şişlik ne boyuttaydı

Yapılabilirdi belki yaptıranları da burda okudum. Ancak benimki için ultrasonla görülebilecek boyutta idi..birde riske giremedim ben varsa sorun başından halollsun dedim. transfer sonrası olmazsa (oda Allahtan tabi kesin tutacak diye birşey yok tabi)pişmanlık duymamak için olsun bitsin dedim.

kendiliginden denedik olmadı bitkisel kürler yaptım olmadı klomen falan kullandım olmadı.aşılama yaptırmadım açıkçası direk tüp bebege geçiş yaptım benim sorun tüplerde idi çünkü zorlamanın anlamı yok normal olmuyor kabul ettım. açıkçası çok hayal kurdum normal yoldan gebe kalmayı eşime bunun haberini boyle süprizlerle hediyelerle vermeyi ama olmadı.

benim de hayal ettiğim bir şeydi sürpriz yaparak söylemek... ama allah hepimizi farklı sınıyor dediğim gibi... bizim de doğal yolla olma imkanı zor ,tüplerim tıkalı benim de.. doktor lap. tavsiye etmiyorum hem maddi hem manevi yormak istemem dedi.. yeni yılda biz de tüp bebek ted.başlayacağız bi yanım ocak ayında başla bir an evvel diyor ,bi yanım da baharı bekle diyor çok kararsızım rabbim hayra yöneltsin inşallah.

kendini iyi hissetmen çok önemli motivasyon açısından önemli.kendini dinle ne kadar eş aile destek olsada biz kadınlar yaşıyoruz acıyı de mutluluguda en derin.bir kısmını anlatıyoruz bi kısmını içimiz atıyoruz. ah o söyleyemediklerimizzz:):)

tüp bebek öncesi çogu doktor başarı oranını arttırmak için laparoskobi tavsye ediyorlar aslında.tıkanıklık ne boyutta sıvı bırıkımımı var? nebilim belki laparoskopi olsan tüpteki sorun çözülse kendiliginden hamile kalma şansında artabilir.

sıvı birikimi yok ,bebekken bağırsak ameliyatı geçirdim muhtemelen onun getirdiği bir komplikasyon .bu yüzden de riske girmek istemedi doktor.
rahim filmi her zaman gerçeği yansıtmaz %80 gerçeklik payı vardır.yani tüplerinde %20 oranda bir sorun yok dedi.
ameliyatın 3sonucu olabilir dedi ;
1.tüplerini açarım ama yine de doğal yolla gebelik sağlayamayız tüp bebeğe başlarız.
2.tüplerini açamayız..
3.tüplerin zaten açıktır hsg bizi yanıltmıştır.
dedi.
bu 3sonuçta da değişmeyen tek şey seni ameliyat ettiğim gerçeğidir karın bölgesinde geçirmiş olduğun operasyonu da var sayarsak artıları ve eksileri bi kenara yazarsam ameliyat sonucunda fazla artı etmiş olmayız.o yüzden hem maddi hem manevi yormak istemem seni.tüp bebekte bana tüpler lazım değil mümkünse hiç olmasınlar dedi :)bana rahmin lazım dedi..
bilemiyorum canım ..görüştüğüm doktor inanılmaz enerji verdi bana.nasip olursa yola onunla cıkıcam gibi duruyor.(bursa acıbadem şahin bey )
sen neredesin ?
ilk denemen mi olacak?rabbim hepimizi hayra yöneltsin inşallah..evlatla sınamasın hiçbirimizi

aminnn dualarımız hepimiz için rabbim gönlümüze göre versin. ben istanbuldayım ilk denemem olcak ama çok umutluyum allahta biliyor gönlümdeki de ikiz:):)amelyat olmakta olmamakta bir seçim inşallah o amelıyata gerek kalmadan ılk denemede tutar ınsallahhhh..ameliyat riskli tabi işinin ehli bir doktor olması gereklı yumurtalıkların zarar görmemesı için. bide dedigin gibi doktor enerjisi çok önemli gerçekten inanmak güvenmek istiyoruz çaresiz hissediyoruz kendimizi çünkü.

benim iki yolum vardı ya önce yumurtalar toplanacak sonra laparoskopi olcak ya da laparoskopi olcak sonrasında yumurtalar toplanacak transfer gerçekleşecek falan..ben ilk gittigimde o ay folikül sayısı iyi bu ay yumurtaları toplayalım dediler. bende tamam dedim. yumurtalar toplandı 10 adet toplandı çok şükür 8 adet embriyo 5. gün sonunda donduruldu. sonra 2 ay bekledım laparoskopi oldum şimdi yine 2 ay bekliycem inşallah aksilik çıkmazsa transfer gerçekleşecek.

rabbim büyük inşallah hepimize herkese nasip eder en zahmetsiz en tez en hayırlı zamanda... kesinlikle .. tüp bebek konusunda hiçbir bilgim yok doktorun yanına girerkenki omzumdaki kara bulutları kafamdaki soru işaretlerinin tümünü yaptığım 50dk lık görüşme sonunda bıraktım.. kuş gibi çıktım...rabbim doğru insanlarla karşılaştırsın hepimizi inşallah

sen tedavini oldunn demek ne güzel zor kısmı bitmiş.rabbim inşallah sağlıkla tutundursun bebişleri annelerine :)
ben de iğne olayından korkuyorum zor mu

göbekten kendine igne vurmak değişik ilk de korkmadım desem yalan olur ıgne elımde beklemıştım bir sure korkudan nasıl yapıcam diye:) bir gün göbegin 4 parmak sagından diger gün göbegin sol tarafından yapıyorsun igneyi. ignenin ucu çok ınce nasıl yapacagını gosterıyolar zaten.igne yapacagın yerı makas alır gibi tutuyosun batırıyorsun:)acı çok minicik oluyo hiçbirşey yani sonra hemen geçiyo zaten. korkm hiç Allah onunda gücünü veriyo :) ama benim nacizane tavsiyem ignelere başlamadan tanıdık saglıkcı eczaneci bularak ıgnelerını ındırımlı almaya çalış

doğru diyorsun rabbim kolaylığını verir inşallah..
iğnelerin haricinde ilaç kullanılıyor mu acaba? evet aslında onu araştırmak gerekli.ecza deposunda çalışan bi tanıdığım var etkili olur mu acaba ?

kafama eserse giderim diyorum zira kocam başka doktora gitmek istemiyor.onun nazınla uğraşacağıma(9 ay o taşıcak ya onun midesi bulanır aşerir filan düşük yapar şimdi ) hiç gitmesem daha iyi diye düşünüyorum.

folik asit vermişlerdi onu zaten hamilelikten once de sonrada veriyolar sanırım. etkili olur cidden ben gonal-f kullanmıştır bir kutusu 360 tl idi indirimli yanlış hatırlamıyosam 250 ye almıştım. arada baya fark var. Allah razı olsun vallahi vesile olandan da o paraya o ıgneyı bana satandan da:)

kesinlikle canım ya rabbim razı olsun...insanın böyle bi durumda 1lira bile uyguna alsa iyi geliyor...allah hepimizin yardımcısı olsun

kızlar meraba. ben bu ay başladım ilk defa tedaviye. bugun 5. doz gonal-f vurucam. bu ay inşallah yumurta gelişirse toplama yapılacak. yumurtalar dondurulup önümüzdeki ay transferim olacak. dondurulmuş yumurta transeri olan varmı aranızda

Merhaba iceberg-ays benim sorunum hsg sonrası bir taraf acık bir taraf hafif geçişli göründü ve operasyonumu laparoskopi olarak İzmir de Ege ünv. tecrübeli bir prof. yaptı...3 ay deneyin olmaz ise tüp bebek tedavisine başlayın dendi...olmadı...Çok yoğun olduğu için ben bırakmak istedim ilk doktorumu daha sonra ki doktorum raporu görünce tekrar laparoskopi olman ve tıkalı tüpün alınması gerek dedi ve başarısız bir operasyon olmuş dedi....ŞOK...Bir şok daha yaşadım tam karar verdiğimiz de eşimin görevi çıktı şimdi bütün işlemleri ben başlattım , yumurtalar toplanınca ilk deneme mi? yoksa laparoskopi mi olup denemeliyim bilemiyorum...laparoskopi sonrası 2 ay beklemem gerekiyor muş transfer için dr. öyle dedi, bu süreçlerin içinde eşim yanımda olamayacak... 1 hafta önce başladım kısa prosedür uygulanıyor şimdilik 965 tl ödedim ilaclara tüp bebek 4.600 laparoskopi olursam3.200tl istendi. Allah a sığınıp tevekkül ediyorum, dua ediyorum. İnşallah sizlerin de her şey yolunda gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…