- 6 Nisan 2016
- 1.198
- 1.102
- 63
- 38
ama eminim kamudakilerin hakları daha fazla..ben de bi an sevinmiştim kamudakiler de faydalanabilir diye :)
Bende öyle biliyorum ama bizim şirkette çalışan başka bir arkadaş bu sene mart ayında doğum yapmıştı yeni yatmış doğum parası 3800 tl yatmış. asgari ücretin biraz daha üstünde gözüküyor sgk da. çok daha fazla olması gerekiyorken 3800 olmuş. yani aslında sitelerde brüt ücretin 2/3ü yazıyor ama bu arkadaşa 1/2 si yatmış.4500 tlye yakın bişeydi doğum izni süt parası cocuk parası vs
kamudakiler daha fazla alır :) bu bahsedilen rakam muhtemelen asgeri ücret üzerindendir.ben de bi an sevinmiştim kamudakiler de faydalanabilir diye :)
Önemli olan doğum öncesi çalışıyor olmak bence alabilirsin parayı.kızlar merhaba,
konu açılmışken sormak istedim. ben özel sektör çalışanıyım.. çalışabildiğim yere kadar çalışmak istiyorum.. mesele son 1 aya kadar... işe tekrar başlamak istemiyorum ama haklarımıda almak istiyorum..ben yine 4 aylık hakkımı yeni yasa ile geri dönmesende bu ücreti alabileceği duymuştum. bilgisi olan var?
Önemli olan doğum öncesi çalışıyor olmak bence alabilirsin parayı.
Aslında kamu ya da özel fark etmiyor, önemli olan sgk da maaşın ne kadar gösterildiği.kamudakiler daha fazla alır :) bu bahsedilen rakam muhtemelen asgeri ücret üzerindendir.
kızlar merhaba,
konu açılmışken sormak istedim. ben özel sektör çalışanıyım.. çalışabildiğim yere kadar çalışmak istiyorum.. mesele son 1 aya kadar... işe tekrar başlamak istemiyorum ama haklarımıda almak istiyorum..ben yine 4 aylık hakkımı yeni yasa ile geri dönmesende bu ücreti alabileceği duymuştum. bilgisi olan var?
kızlar merhaba,
acil olarak doğuma girince 2/3 alıyor.. diğer türlü yarısıBende öyle biliyorum ama bizim şirkette çalışan başka bir arkadaş bu sene mart ayında doğum yapmıştı yeni yatmış doğum parası 3800 tl yatmış. asgari ücretin biraz daha üstünde gözüküyor sgk da. çok daha fazla olması gerekiyorken 3800 olmuş. yani aslında sitelerde brüt ücretin 2/3ü yazıyor ama bu arkadaşa 1/2 si yatmış.
bende son zamanlarda oldu ama ben kan ilacımı değiştirdim ondan şüpheleniyorumKızlar mide yanması var mı sizlerde de varsa ne yiyip içiyorsunuz geçmesi için çok fena
O nasıl oluyo anlamadım dediğini. Başka bir arkadaşım da temmuz sonu doğum yaptı onun asgari ücretten gösteriliyomuş sgksı ona 4200 yatmış yani 2/3ü acil olarak girmedi sezaryen oldu gün belirlendi o şekilde yaptı doğumunu.acil olarak doğuma girince 2/3 alıyor.. diğer türlü yarısı
O nasıl oluyo anlamadım dediğini. Başka bir arkadaşım da temmuz sonu doğum yaptı onun asgari ücretten gösteriliyomuş sgksı ona 4200 yatmış yani 2/3ü acil olarak girmedi sezaryen oldu gün belirlendi o şekilde yaptı doğumunu.
benim bildiğim 2/3 ayakta tedavilerde 1/2 yatarak tedavilerde. Bizler bu durumda zaten ayakta tedavi oluyoruz diye düşünüyorum ama şirketteki arkadaşımın da böyle olunca kafama takıldı ikisinin doğumda da fark yok ve hatta şirketteki arkadaşımın sgksı daha yüksek yani daha yüksek alması gerekirdi.
acaba 16 hafta olarak almamış mı raporunuO nasıl oluyo anlamadım dediğini. Başka bir arkadaşım da temmuz sonu doğum yaptı onun asgari ücretten gösteriliyomuş sgksı ona 4200 yatmış yani 2/3ü acil olarak girmedi sezaryen oldu gün belirlendi o şekilde yaptı doğumunu.
benim bildiğim 2/3 ayakta tedavilerde 1/2 yatarak tedavilerde. Bizler bu durumda zaten ayakta tedavi oluyoruz diye düşünüyorum ama şirketteki arkadaşımın da böyle olunca kafama takıldı ikisinin doğumda da fark yok ve hatta şirketteki arkadaşımın sgksı daha yüksek yani daha yüksek alması gerekirdi.
peki 32. haftada doğum izni alacakmısınız? doğum izniniz boyunca sizi işten çıkaramazlar bu birincisi.
2.si haklarınız derken? işsizlik sigortasından mı bahsediyorsunuz..
evet şuan dahi çıkramazlar biliyorum.. doktor raporu ile 32 haftadan sonra gelebildiğim kadar geleceğim. işe dönmesemde doğum parasını alabilirmiyim? gerçi doğum parasını sanırım devlet veriyorki o zaman işe dönmesemde alabilirim dimi onu sormak istedim..
bende bu aralar onun peşindeyim :) şuanlık bildiğim şu şekildedir,yanlışım varsa bilen arkadaşlar lütfen düzeltsin..ben 37.haftaya kadar çalışmak istiyorum,akabinde yasal doum iznine çıkacağım,raporum bittiğinde işe geri dönüp doğum parası için sigrtaya başvuruda bulunacağm,içerde ücretli izinlerim var,sonrasında onları kullanıp izin dönüşü bir iki gün daha çalışıp yada doğum parasını alana kadar ( yaklaşık 1 ay içinde çıkıyormuş) sonrasında ücretsiz izne çıkmayı planlıyorum..
şöyle birşeyde varmış, ilk 2 ay yarım gün çalışacaksınız,maaşınızın yarısını işveren yarısını devlet verecek, tam maaş alacaksınız bu duurmda..ama bu hak için işverenle mutabık kalmak gerekiyormuş,
16 hafta olarak aldı, doğumuna 3 hafta kala çıktı izine 5 haftayıda doğum sonrası iznine ekledi.acaba 16 hafta olarak almamış mı raporunu
Kızlar mide yanması var mı sizlerde de varsa ne yiyip içiyorsunuz geçmesi için çok fena
16 hafta olarak aldı, doğumuna 3 hafta kala çıktı izine 5 haftayıda doğum sonrası iznine ekledi.acaba 16 hafta olarak almamış mı raporunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?