2017 Şubat Anneleri

4500 tlye yakın bişeydi doğum izni süt parası cocuk parası vs
Bende öyle biliyorum ama bizim şirkette çalışan başka bir arkadaş bu sene mart ayında doğum yapmıştı yeni yatmış doğum parası 3800 tl yatmış. asgari ücretin biraz daha üstünde gözüküyor sgk da. çok daha fazla olması gerekiyorken 3800 olmuş. yani aslında sitelerde brüt ücretin 2/3ü yazıyor ama bu arkadaşa 1/2 si yatmış.

Önemli olan doğum öncesi çalışıyor olmak bence alabilirsin parayı.

peki 32. haftada doğum izni alacakmısınız? doğum izniniz boyunca sizi işten çıkaramazlar bu birincisi.
2.si haklarınız derken? işsizlik sigortasından mı bahsediyorsunuz..

bende bu aralar onun peşindeyim :) şuanlık bildiğim şu şekildedir,yanlışım varsa bilen arkadaşlar lütfen düzeltsin..ben 37.haftaya kadar çalışmak istiyorum,akabinde yasal doum iznine çıkacağım,raporum bittiğinde işe geri dönüp doğum parası için sigrtaya başvuruda bulunacağm,içerde ücretli izinlerim var,sonrasında onları kullanıp izin dönüşü bir iki gün daha çalışıp yada doğum parasını alana kadar ( yaklaşık 1 ay içinde çıkıyormuş) sonrasında ücretsiz izne çıkmayı planlıyorum..

şöyle birşeyde varmış, ilk 2 ay yarım gün çalışacaksınız,maaşınızın yarısını işveren yarısını devlet verecek, tam maaş alacaksınız bu duurmda..ama bu hak için işverenle mutabık kalmak gerekiyormuş,

acil olarak doğuma girince 2/3 alıyor.. diğer türlü yarısı

Kızlar mide yanması var mı sizlerde de varsa ne yiyip içiyorsunuz geçmesi için çok fena

acil olarak doğuma girince 2/3 alıyor.. diğer türlü yarısı
O nasıl oluyo anlamadım dediğini. Başka bir arkadaşım da temmuz sonu doğum yaptı onun asgari ücretten gösteriliyomuş sgksı ona 4200 yatmış yani 2/3ü acil olarak girmedi sezaryen oldu gün belirlendi o şekilde yaptı doğumunu.
benim bildiğim 2/3 ayakta tedavilerde 1/2 yatarak tedavilerde. Bizler bu durumda zaten ayakta tedavi oluyoruz diye düşünüyorum ama şirketteki arkadaşımın da böyle olunca kafama takıldı ikisinin doğumda da fark yok ve hatta şirketteki arkadaşımın sgksı daha yüksek yani daha yüksek alması gerekirdi.

Canım doğum şekli ücret hesaplamasında fark ettirmiyor.

Doğum yapan kadın işçiye doğumdan önce 90 gün prim bildirmiş olması şartı ile ; Doğum dan önceki ve doğum dan sonraki 8 haftalık süre için toplam 112 gün işsizlik ödeneği ödenir.

Hesaplama Şekli:

Çalışan aylık bürüt 1.000 TL aldığını varsayalım 1.000/30=33 tl ( günlük ücreti)

33×112 =3.733,33 TL Bu tutarın 3/2 sini iş görmezlik ödeneği olarak alır: Yani 2.488,89 TLİş görmezlik ödeneği alabilir.

acaba 16 hafta olarak almamış mı raporunu

peki 32. haftada doğum izni alacakmısınız? doğum izniniz boyunca sizi işten çıkaramazlar bu birincisi.
2.si haklarınız derken? işsizlik sigortasından mı bahsediyorsunuz..

evet şuan dahi çıkramazlar biliyorum.. doktor raporu ile 32 haftadan sonra gelebildiğim kadar geleceğim. işe dönmesemde doğum parasını alabilirmiyim? gerçi doğum parasını sanırım devlet veriyorki o zaman işe dönmesemde alabilirim dimi onu sormak istedim..

Tabiki alabilirsin canım. Ama benden sana tavsiye işe dönmeyeceksen bile 16 haftalık doğum izninden sonra 6 ay yasal ücretsiz izin al. Belki işveren bu iznin sonunda seni çıkartır ve bu sayede kıdem -ihbar tazminatı alabilirsin.

canım sen devlet memurumusun? bende hakkımı almak adına döner ve en fazla 1 ay çalışırım diyorum. ama dönmedende alnıyorsa boşuna 1 ay çalışıp kendimi kasmam.. bize doğum öncesi ve sonrası 4 aydan fazla izin verilmiyor 2 ay yarım gün çalışmayı bende duydum..eğer öyle bişey varsa bende kullanırım o hakkımı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…