- 15 Mart 2016
- 477
- 413
- 33
- 37
16
16 hafta olarak aldı, doğumuna 3 hafta kala çıktı izine 5 haftayıda doğum sonrası iznine ekledi.
Tabiki alabilirsin canım. Ama benden sana tavsiye işe dönmeyeceksen bile 16 haftalık doğum izninden sonra 6 ay yasal ücretsiz izin al. Belki işveren bu iznin sonunda seni çıkartır ve bu sayede kıdem -ihbar tazminatı alabilirsin.
16
16 hafta olarak aldı, doğumuna 3 hafta kala çıktı izine 5 haftayıda doğum sonrası iznine ekledi.
Bende bu şekilde hesaplanıyor diye biliyorum ama burdaki arkadaşın brüt ücreti 1900 bu hesaba 4700 civarı olması gerekiyorken 3800 yatmış o yüzden anlayamadım.Canım doğum şekli ücret hesaplamasında fark ettirmiyor.
Doğum yapan kadın işçiye doğumdan önce 90 gün prim bildirmiş olması şartı ile ; Doğum dan önceki ve doğum dan sonraki 8 haftalık süre için toplam 112 gün işsizlik ödeneği ödenir.
Hesaplama Şekli:
Çalışan aylık bürüt 1.000 TL aldığını varsayalım 1.000/30=33 tl ( günlük ücreti)
33×112 =3.733,33 TL Bu tutarın 3/2 sini iş görmezlik ödeneği olarak alır: Yani 2.488,89 TLİş görmezlik ödeneği alabilir.
özel sektör vermez 6 ay izni..heme bebeğime bakan olmayacak.. kıdem ve ihbar pek yoktur 1 yıldır aynı işyerindeyim.. keşke döndüğümde yerime birini almış olsalarda çıkarsala beni ORDAndada işsizlik alsamay çok kötü düşünüyorum
Nasıl yapılıyor o ayrım bende bilmiyorum ama iki arkadaşında durumu aynı aldıkları ücretler farklı.Doğum için ayakta tedavilerde iş göremezlik ödeneği toplam (2/3) TL
Doğum için yatarak tedavilerde işgöremezlik ödeneği toplam (1/2)
Böyle bir durum olabilir mi? Tabi bunun ayrımı nasıl yapılıyor bilmiyorum .
Ya bana da talcid verdi içiyorum ama her yandığında içtiğimde birşey olurmu bebeğim e korkuyorumBende bir dönem ciddi vardı. Doktor rennie şurup verdi. Gerçi çok içmedim ama içtiğimde hemen faydasını görüyordum.
Bende bu şekilde hesaplanıyor diye biliyorum ama burdaki arkadaşın brüt ücreti 1900 bu hesaba 4700 civarı olması gerekiyorken 3800 yatmış o yüzden anlayamadım.
canım sen devlet memurumusun? bende hakkımı almak adına döner ve en fazla 1 ay çalışırım diyorum. ama dönmedende alnıyorsa boşuna 1 ay çalışıp kendimi kasmam.. bize doğum öncesi ve sonrası 4 aydan fazla izin verilmiyor2 ay yarım gün çalışmayı bende duydum..eğer öyle bişey varsa bende kullanırım o hakkımı...
kamudakilere bu kadar yüklü miktarda para vermiyorlar. az önce baktım sadece ilk çocuğa 300 ikinciye 400 üçüncüye 600 lira bi de galiba 130 lira süt parası. bizim en önemli avantajımız raporla falan daha uzun süre izin kullanabilmek.kamudakiler daha fazla alır :) bu bahsedilen rakam muhtemelen asgeri ücret üzerindendir.
Kızlar mide yanması var mı sizlerde de varsa ne yiyip içiyorsunuz geçmesi için çok fena
Bende kocadan ayriyimben tlfn da da dövüşüyom
yok canım araba dışında kullanılıyor. benim arkadaşım baya kıllandı evde de bebeği uyuturken felan süper oluyor eltimde çocugu uyuturken evde misafirlikte felan baya kullandı.dışarda taşıma içinde çanta gibi zaten tak kolunatabi uzun süre kollar dayanmaz o ayrı. zaten uzak yere de arabasız gidilmez kışın
Ya bana da talcid verdi içiyorum ama her yandığında içtiğimde birşey olurmu bebeğim e korkuyorum
Ayyy biz kadınlarhahahaha ben hızımı alamıyorum öyle sonra bi daha arayıp bi daha kavga ediyorum yine kapatıyroum sonra kendi kendime sinir yapıyorum
Bi uçaktan inip eve geleydi seninde acelen neHahahaha uçaktan iner inmez ilk kavgayı yaptım oh çok mutluyum
Bu adam bana eziyet cektirmeyi seviyor kesin. Ben de burnundan getiriyorum.
Yüzüne de kapatamıyorum yasak bizde yüzüne telefon kapatmak
Evettt o zaman iyiymiş. Annelere falan giderken baya kullanılır
şimdi aradımda resmi muhasebecimizi misal doğum izninden sonra iş yernden sizi çıkartılar işsizlik maaşı almaya engel mi dedim. hayır dedi.. ben son 4 ay aralıksız çalışmak lazım diye biliyordum ama istisnalar varmış
Bence kesin olsun diye. 37. Haftada iznine ayrıl. Doğum iznin bitincede ilk iş günü ver istifanı. Öncesinde ayrılırsan sanmıyorum alacağını.kızlar merhaba,
konu açılmışken sormak istedim. ben özel sektör çalışanıyım.. çalışabildiğim yere kadar çalışmak istiyorum.. mesele son 1 aya kadar... işe tekrar başlamak istemiyorum ama haklarımıda almak istiyorum..ben yine 4 aylık hakkımı yeni yasa ile geri dönmesende bu ücreti alabileceği duymuştum. bilgisi olan var?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?