2017 Şubat Anneleri

selam tatlı anneler. biz bugün tetanoz aşımızı olduk. ama hiç kalp dinleme felan yapmadan direk vurdu iğneyi.
bn de gecen hafta yaptrdm once kalbini dinledi ritmi iyi mi ona bakti. kilomu olctu odem olup olmadığını sordu vitamin demir alip almadigimi sordu aşımı vurdu ve kan tahlili icin kan aldi. senin ebe neden oyle yapti ki canm bi daha gittiğinde sor bi bakalim yapmasi lazm çünkü

Onların içi minderli değil mi? Ben detaylı incelemedim ama ilk zamanlarda yumuşak birşeyler olması lazım
Benimkini bana komşum verdi içini özel yaptırmışlar pamuk var ama yüksek geldi bana biraz işte bi yorgancı bulup ayarlatmam gerek ölçü mölçü işte bişiler.. ve Aslında yumuşak değil yarı ortopedik mümkünse lateks öneriyor doktorlar
Odasındaki beşiğine yatsan'dan happy ya da jou jou düşünüyoruz.

sabahları aç karnıma tartıl bence akşamları baya farkediyo ben doktora da sabah 9.30 gibi gidiyorum hep ordaki kilomu da ona göre hesaplıyom

Her sabah aynı saatte aç tartıldım şimdiye kadar, sonuç bu:)

Benim doktorum verdi canm, kendisine çok güveniyorum sen de doktoruna sor

Yok canim lite way la ilgili şikayet çok var o yüzden urban plas modelini alicam

FaVorim bu urban modeli bu resimde oyle anlasiliyor yanlis gormediysem
Ewet urban plus bi önceki urban modelinin puseti katlanmiyodu ustelik bununki katlaniyo benimde favorim:)bide renk paketi seceneklerinin olmasi cok hosuma gidiyo

Kizlar bakin bi forumda okudum guzel bilgiler verilmis:
  • Anne sütünün içindeki koku, rahim sıvısının kokusu ile aynı. Böylece, bebek kendini yabancı hissetmiyor. Doğumdan sonra, anne parfüm, deodorant veya kokulu şampuanlarla yıkanmamalı ki bebek onun kokusunu tanısın. Eğer, ille yıkanmak istiyorsa sadece suyla yıkansın.
  • Bebek, ne zaman doğarsa sütün içeriği ona göredir. Yani, erken doğan bir bebek için sütün içeriği daha hafif olur çünkü bebek ancak o kadarını sindirebilir.
  • Gebeliğinizin 37. Haftasından itibaren memelerinizi emzirmeye hazırlamaya başlayabilirsiniz. Bunun için: Duşta, parmaklarınızı C gibi tutup kahverengi bölgeyi geri çekin ve meme ucunu dışarı doğru çıkarın. Böyle 2 dakika kadar tutun.
  • Evde sütyenle gezmeyin. Meme uçlarınız giysilerinize sürterek biraz sertleşsin, alışsın.
  • Vitamin E’den zengin olan bir krem kullanmaya başlayın. Shea Butter gibi. (Lansinoh’u hayvansal içeriğinden ötürü tavsiye etmedi).
  • Duştan sonra sert havlularla kurulanın, hırpalamadan
  • Eğer şimdiden sütünüz gelmeye başlamışsa, meme kalkanı kullanarak bu değerli sıvıyı kurtarabilirsiniz. Dünyanın en kaliteli kremidir.
  • Doğumdan sonraki ilk 1 saat içinde emme refleksi ortaya çıkar. Bu refleks tam olarak ortaya çıkmadan, memeyi bebeğin ağzına vermeye çalışmayın. Bebek, hazır olduğunda dil hareketleri yapmaya başlar. Ağzıyla yalayarak, memeyi ıslatır. Kokuyu tanır. Bebeği yönlendirmeye gerek yoktur.
  • Doğum başlayınca, hamilelik süresince bastırılan süt üretme hormonları serbest kalır.
  • Kolostrum, sadece 1-2 yemek kaşığı kadar gelecektir çünkü bebeğin midesi sadece bir erik kadardır. Bu kadar az miktar ona yetecektir. Kolostrum, bebeğin ilk aşısıdır.
  • Doğumdan itibaren bebek ağırlığının 10%unu kaybeder. 1-2 hafta içinde bu kilo geri gelecektir.
  • Annedeki her antikor, süt ile bebeğe geçer.
  • Endorfin anne sütünde bulunur. Bebeği, anne sütüne bağımlı yapar ve bebek huzurlu/mutlu olur.
Süt 3 aşamada gelir:
  1. Kolostrum
  2. Geçiş Sütü
  3. Olgun Süt
Doğumdan itibaren çok emzirin ki geçiş sütü çabucak gelsin. Bu aşamada 2-3 saatte emzirmelisiniz. Eğer uyuyorsa, en geç 3 saat sonra uyandırın (Dikkat! Sadece geçiş sütü aşamasına gelinceye kadar bu geçerli). Bunun için, altını değiştirebilirsiniz. Yani, uyur durumda olmamalıdır ki güzelce emsin.
  • Geçiş sütü 3-5 gün içinde gelecektir. Bu aşamada, göğüsler sertleşir, büyür ve ateş olabilir. Endişe etmeyin, bu ateş geçicidir.
  • Olgun süt yaklaşık 10. Günden itibaren gelecektir.
  • Pompaya ihtiyacınız olup olmayacağını doğumdan sonra karar verebilirsiniz.
  • Bebeğe süt verirken, rejim yapmayın ki sütün kalitesi düşmesin. Hamileliğinizdeki gibi kaliteli ve sağlıklı beslenmeye devam.
  • Emzirmeden sonra, memelerinizi hemen kapatmayın. En son gelen sütle 1-2 damla uçlarını ovun. Açık bırakın. 10 dakika kadar havalansın.
  • Krem sürmeniz gerekiyorsa bu 10 dakikadan sonra sürün ve 10 dakika daha bekleyin.Vitamin E içeren doğal bir kremi, silmenize gerek yok.
  • Emzirirken, her zaman bebek memeye gelmeli. Siz, bebeğe gitmeyin ki sırtınız ağrımasın.
  • Mutlaka göbek göbeğe kavrayın ki bebek boynunu çevirmek zorunda kalmasın.
  • Bebeğin elinden eldivenleri çıkarın ki, teninize dokunsun.
  • Sütü emdikten sonra, emme refleksini tatmin etmek için bırakın biraz memede kalsın.
  • Memede uyuyakalırsa, beslenmesi yarım kalmaması için ayaklarını, kulaklarını uyararak uyandırın ki memeye devam etsin.
  • Memeyi, bebeğin ağzından çekmeyin. Küçük parmağınızla ağzını açarak kavramasını sonlandırın.
  • Olgun süt evresinde artık herşeyi bebeğin kendi ritmine göre ayarlayabilirsiniz.
Eğer, memeleriniz sertleşirse bir kaç şey yapabilirsiniz:
  • Ayva çekirdeklerini bir gece suda bekletin, oluşan jöleyi meme uçlarınıza sürün.
  • Siyah çayın 1 dakika kadar demlenmiş yapraklarını bir bezle uygulayabilirsiniz.
  • Soğuk yoğurt ile kompres yapabilirsiniz.
  • Beyaz lahana yapraklarını haşlayıp, kompres yapabilirsiniz.
  • Hassas memeyi dinlendirmek için, beslemeden sonra emme refleksi için diğer memeyi kullanın.
  • Ateşiniz varsa, sirkeli kompres yapın. Bu durumda 3 gün kadar yatak istirahati iyi gelecektir

Sabah namazindan beri ayaktayim. Belim kirilmak uzere... buyuk evin derdi cekikir gibi degil... temizlikci bi taraftn ben bi taraftan...onceden dolaplarimi temizlemidtim bir de....1 saat once oturdum hala makinede perdeler var. Ciksin da esim taksin benim de sirtim yataga kavussun. Hala da bitmedi...1 hafta ben iptalim artik...cok yorgunum. Kendimi bu kadar yordugum icin esim bi dunya laf saydi. Korkudan belim agriyor da diyemiyorum...

Temizlik yapmaktan nefret ediyorum

faydali ve guzel olmus. Ekran resmi aldim. Dinlenince sakin kafayla okuyacagim

Insaallah tahlillerin guzel cukar canim.
Bende masaallah hicbirseyden tiksinme yok.sadece ekmek yiyemiyorum cok fazla mideme oturuyor ve rahatsiz ediyor beni. Sen de zorlamaya calis kendini balik konusunda ve kirmizi et konusunda. Protein onemli...

Ben zaten aldigim kilolarin bi kismini bugun verdigimi dusunuyorum.

Su tarti neden bozuldu ki

Ewet urban plus bi önceki urban modelinin puseti katlanmiyodu ustelik bununki katlaniyo benimde favorim:)bide renk paketi seceneklerinin olmasi cok hosuma gidiyo
Daha bakmadim.arabalara ama bakacagim.ilk.model.bu takildim bu modele chicco zaten kullanisli bir marka hayirlisi bakalim

Kızlar aranızda devlette ayrıntılı ultrason yaptıran var mı ? Onlar da resim cd filân veriyorlar mı ? Ben sonrasında özeldeki doktora götüreceğim sonucu sadece rapor mu veriliyor acaba ?

Magnezyum.ilacim.varsa ic derim,nekadar kadin.gelse de bizde yoruluyoruz.ince.isler yaptirilmiyor.kadina gule gule kirlet:))

Kızlar aranızda devlette ayrıntılı ultrason yaptıran var mı ? Onlar da resim cd filân veriyorlar mı ? Ben sonrasında özeldeki doktora götüreceğim sonucu sadece rapor mu veriliyor acaba ?
Ben istanbulda cerrahpaşa tip fakultesinde yaptirdim siyah beyazdi hicbir sey vermediler bir tek rapor verdiler. Arkadasim da geçen yil kocaeli tıpta yaptirdi orda 3 boyutluymus cihaz ve resim de vermisler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…