Tamam tamam indirdim sakaydi zaten. Yoksa hic atarli bir hamileye benzer halimmi var.
Kalabalıktı milletle vakit geçirdim yeğenler fln özlemişim iyice ev curcunaydi :) haftasonuna doncem zaten şimdiden hüzün çöktü içime ne çabuk geçti yaDaha dün akşam hissedemedi ama bugün oldu, vazgeçmeyin
Olsun hiç değilse artık evin tertemiz ohh
Biliyoruz kuzum da sesi çıkmayan sensin. Gittiğin gibi unuttun bizi. :)
Bayanlar bunlarda benim bebişime aldıklarım ve hediye gelenler :) Allah sağlıklı günlerde giydirmek nasip etsin inşaAllah.
Yok canim lite way la ilgili şikayet çok var o yüzden urban plas modelini alicam
Kizlar bakin bi forumda okudum guzel bilgiler verilmis:
Süt 3 aşamada gelir:
- Anne sütünün içindeki koku, rahim sıvısının kokusu ile aynı. Böylece, bebek kendini yabancı hissetmiyor. Doğumdan sonra, anne parfüm, deodorant veya kokulu şampuanlarla yıkanmamalı ki bebek onun kokusunu tanısın. Eğer, ille yıkanmak istiyorsa sadece suyla yıkansın.
- Bebek, ne zaman doğarsa sütün içeriği ona göredir. Yani, erken doğan bir bebek için sütün içeriği daha hafif olur çünkü bebek ancak o kadarını sindirebilir.
- Gebeliğinizin 37. Haftasından itibaren memelerinizi emzirmeye hazırlamaya başlayabilirsiniz. Bunun için: Duşta, parmaklarınızı C gibi tutup kahverengi bölgeyi geri çekin ve meme ucunu dışarı doğru çıkarın. Böyle 2 dakika kadar tutun.
- Evde sütyenle gezmeyin. Meme uçlarınız giysilerinize sürterek biraz sertleşsin, alışsın.
- Vitamin E’den zengin olan bir krem kullanmaya başlayın. Shea Butter gibi. (Lansinoh’u hayvansal içeriğinden ötürü tavsiye etmedi).
- Duştan sonra sert havlularla kurulanın, hırpalamadan
- Eğer şimdiden sütünüz gelmeye başlamışsa, meme kalkanı kullanarak bu değerli sıvıyı kurtarabilirsiniz. Dünyanın en kaliteli kremidir.
- Doğumdan sonraki ilk 1 saat içinde emme refleksi ortaya çıkar. Bu refleks tam olarak ortaya çıkmadan, memeyi bebeğin ağzına vermeye çalışmayın. Bebek, hazır olduğunda dil hareketleri yapmaya başlar. Ağzıyla yalayarak, memeyi ıslatır. Kokuyu tanır. Bebeği yönlendirmeye gerek yoktur.
- Doğum başlayınca, hamilelik süresince bastırılan süt üretme hormonları serbest kalır.
- Kolostrum, sadece 1-2 yemek kaşığı kadar gelecektir çünkü bebeğin midesi sadece bir erik kadardır. Bu kadar az miktar ona yetecektir. Kolostrum, bebeğin ilk aşısıdır.
- Doğumdan itibaren bebek ağırlığının 10%unu kaybeder. 1-2 hafta içinde bu kilo geri gelecektir.
- Annedeki her antikor, süt ile bebeğe geçer.
- Endorfin anne sütünde bulunur. Bebeği, anne sütüne bağımlı yapar ve bebek huzurlu/mutlu olur.
Doğumdan itibaren çok emzirin ki geçiş sütü çabucak gelsin. Bu aşamada 2-3 saatte emzirmelisiniz. Eğer uyuyorsa, en geç 3 saat sonra uyandırın (Dikkat! Sadece geçiş sütü aşamasına gelinceye kadar bu geçerli). Bunun için, altını değiştirebilirsiniz. Yani, uyur durumda olmamalıdır ki güzelce emsin.
- Kolostrum
- Geçiş Sütü
- Olgun Süt
Eğer, memeleriniz sertleşirse bir kaç şey yapabilirsiniz:
- Geçiş sütü 3-5 gün içinde gelecektir. Bu aşamada, göğüsler sertleşir, büyür ve ateş olabilir. Endişe etmeyin, bu ateş geçicidir.
- Olgun süt yaklaşık 10. Günden itibaren gelecektir.
- Pompaya ihtiyacınız olup olmayacağını doğumdan sonra karar verebilirsiniz.
- Bebeğe süt verirken, rejim yapmayın ki sütün kalitesi düşmesin. Hamileliğinizdeki gibi kaliteli ve sağlıklı beslenmeye devam.
- Emzirmeden sonra, memelerinizi hemen kapatmayın. En son gelen sütle 1-2 damla uçlarını ovun. Açık bırakın. 10 dakika kadar havalansın.
- Krem sürmeniz gerekiyorsa bu 10 dakikadan sonra sürün ve 10 dakika daha bekleyin.Vitamin E içeren doğal bir kremi, silmenize gerek yok.
- Emzirirken, her zaman bebek memeye gelmeli. Siz, bebeğe gitmeyin ki sırtınız ağrımasın.
- Mutlaka göbek göbeğe kavrayın ki bebek boynunu çevirmek zorunda kalmasın.
- Bebeğin elinden eldivenleri çıkarın ki, teninize dokunsun.
- Sütü emdikten sonra, emme refleksini tatmin etmek için bırakın biraz memede kalsın.
- Memede uyuyakalırsa, beslenmesi yarım kalmaması için ayaklarını, kulaklarını uyararak uyandırın ki memeye devam etsin.
- Memeyi, bebeğin ağzından çekmeyin. Küçük parmağınızla ağzını açarak kavramasını sonlandırın.
- Olgun süt evresinde artık herşeyi bebeğin kendi ritmine göre ayarlayabilirsiniz.
- Ayva çekirdeklerini bir gece suda bekletin, oluşan jöleyi meme uçlarınıza sürün.
- Siyah çayın 1 dakika kadar demlenmiş yapraklarını bir bezle uygulayabilirsiniz.
- Soğuk yoğurt ile kompres yapabilirsiniz.
- Beyaz lahana yapraklarını haşlayıp, kompres yapabilirsiniz.
- Hassas memeyi dinlendirmek için, beslemeden sonra emme refleksi için diğer memeyi kullanın.
- Ateşiniz varsa, sirkeli kompres yapın. Bu durumda 3 gün kadar yatak istirahati iyi gelecektir
Insaallah tahlillerin guzel cukar canim.
Bende masaallah hicbirseyden tiksinme yok.sadece ekmek yiyemiyorum cok fazla mideme oturuyor ve rahatsiz ediyor beni. Sen de zorlamaya calis kendini balik konusunda ve kirmizi et konusunda. Protein onemli...
Ben zaten aldigim kilolarin bi kismini bugun verdigimi dusunuyorum.
Su tarti neden bozuldu ki
Tesekkur ederim canim. Sozum ona ince islerimi yapmıştim cam kapi duvar kalmisti... o kadar yorgunum ki uyuyamiyorum...
İvet ben adaşÇok güzeller canım Güle güle giysin defne hanım :) yanlış gormediysem tabi
Bir de buna bakayım ben de. Halbuki liteway de çok hoşuma gitmişti. Ayyy ne zormuş karar vermek
Ne kadar faydalı bilgiler teşekkürler paylaştığın için
Her şerde bir hayır vardır canım tartıya çıkıp canın sıkılacağına olmasın daha iyiben de yiyemiyorum ekmek zaten beyaz ekmek sevmezdim de. Yarın başlıyorum artık ciddi beslenmeye... sonuçlar da yarın çıkacak. Ebe seni iyi görmüyorum bol pekmez üzüm ye dedi. Yaşasın yemek yemek dicem artık
Işler bittiyse için rahatlasın canım sonuna kadar hak etmişsindir uykuyu iyi geceler
Loveali kızımın adaşı keyfin yerindedir inşallah
Benim eşimde ilk defa bu akşam hissetti ardarda bi kaç defa yüzündeki ifadeyi hiç unutamıcamcanım bebek anne dinlenmek için oturduğu zaman yada uyumak için uzanınca vücudun hareket halindeki sallanma ritmi durduğu için tekmeliyormuş, bende bunu bi kitapta okudum sonra eşimle denedik uzandım bi süre sonra tekmelemeye başladı eşimin suratı muhteşemdi. Sende uyandığında zaman dene bakalım hissedecek mi eşin
Eşimde ilk defa bu akşam hissetti ard ardaYaaaçok mutluyum
Babası da tekmeleri hissetti sonunda, arka arkaya vuruyor masal
21+0 a saatler kala
Kızımda özel bi kliniğe gitmiştim yine oraya gidecektim devletteki doktor başka bi yere yönlendirdi orda yaptırdık ama pişman oldum aynen siyah beyaz yüzünü falan göremedik hic kızımda cd foto falan vermişti hatta doktor babasına benzeyeceğini bile bilmişti arada cok fiyat farkı da yoktu ama doktor deyince orada gittim işte. Neyse cok sükür bi sorun cıkmadı saglıklı olsunlar da dogunca görücez nasılsaBen istanbulda cerrahpaşa tip fakultesinde yaptirdim siyah beyazdi hicbir sey vermediler bir tek rapor verdiler. Arkadasim da geçen yil kocaeli tıpta yaptirdi orda 3 boyutluymus cihaz ve resim de vermisler
Geç degildir canım ya. Beni de bugün cagırmısti gittim ama öncesinde sistemde gorememiş kizima hamileyken 2 doz doğumdan sonra da 1 doz vurulmustum. 4.doz için 1 yıl geçmesi gerekiyomuş kasımda gidicem onun icin. 5 doza tamamlarız artikBen daha ilk dozu bile olmadim ekimin 25 ine vermisti tarihi. Cok mu gec anlamadim
İvet ben adaşiyi çok şükür canım ailenin yanında olunur da keyifsiz olunurmu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?