sabah saatlerinde ve mutlaka aç karna gitmeye özen gösterin,ve 12 saat öncesinde su dışında bir şey tüketmemeniz gerekiyor.sağlıklı sonuç alabilmek için önemliCanim bende yarin yaptiricam yuklemeyi. Sen ac mi gittin. Ve kac kere kan alindi anlatabilirmisin etaplarini.
Anlamadım gitti gribim halsizim bu sabah 6 da kalktım ömceden olsa uyurdum gündüz ama şimdi yok yok yok vitaminlerde yaparmı acaba yaBenimde yaklaşık bir haftadır bu şekilde. Çok uykum olduğunda bile erken uyanıyorum. Sanırım vucut kendini doğumdan sonrasına alıştırıyor olabilir. Birde en halsiz olduğumuz zamanları geçtik bu yüzden de olabilir.
Bende onu unutmusum :) önemli değil canımDikiş te bi tuhaflık yok. Ama kesik ağrısı gibi bi ağrı var. Sanki sezeryan ertesi gibi.bakalım. bu arada sende de beekte kist varmı di. Hatırlayamadım bi türlü kafa normal değilki ....
Evet ben de hayırlı olsun demiştim. Unuttum. Kafam bi milyon kusura bakma tatlım
GLUKOZ TARAMA TESTİ: Günün herhangi bir saatinde aç veya tok karnına tarama amaçlı anne adayına 50 gram glikoz içirilir; bir saat sonra kan şekerine bakılır. Kan şekeri 140'ın altında ise her şey normaldir, fakat kan şekeri 140'ın üzerinde tespit edilen hamilelere 3 saatlik 100 gram glikoz ile şeker yükleme testi ( OGTT ) planlanır ve kesin tanı konulur.sabah saatlerinde ve mutlaka aç karna gitmeye özen gösterin,ve 12 saat öncesinde su dışında bir şey tüketmemeniz gerekiyor.sağlıklı sonuç alabilmek için önemli
Arkadaşın dediği genelde normal aletle yada kan da bakılan şeker var mı yokmu onu öğrenmek için diye biliyorum annem şeker hastası hastane de bakilacagi zaman aç ve 12 saat bisey yememesi söylenir ama gebelikte şeker yüklemesi de yengemden fln biliyorum herhangi bi saatte böyle yapıldığını biliyorum bendeGLUKOZ TARAMA TESTİ: Günün herhangi bir saatinde aç veya tok karnına tarama amaçlı anne adayına 50 gram glikoz içirilir; bir saat sonra kan şekerine bakılır. Kan şekeri 140'ın altında ise her şey normaldir, fakat kan şekeri 140'ın üzerinde tespit edilen hamilelere 3 saatlik 100 gram glikoz ile şeker yükleme testi ( OGTT ) planlanır ve kesin tanı konulur.
Yazının tamamı: http://www.hurriyetaile.com/hamilel...m=copy-paste&utm_campaign=copy-paste-with-url
Benim dr umda tipki bu sekilde yapilacagini anlatmisti ama b7rda herkes farkli anlatiyor gibi geldi bana. Kafam karisti biraz.
cnm açken daha çok bulanir benimde hala tam geçmiş değil hala her sabah bulantı hapı içiyorumKızlar ya benim arada yine bulantim oluyo bu ara mesela şuan yine bulanıyo hasta fln mi olcam yoksa bulantilar geri mi geliyo anlamadım ama hiç agzimin tadı yok aç im ama bulanıyorum
Aç değilim ki yiyorum hep biseyler ama böyle ekşime yanma bulantı hepsi bi arada gibi anlamadım neyin nesi zaten bugün grip olcam gibi bi halsizlik te var oda mi tetikliyo anlamadım ama şuan midem agzimda resmencnm açken daha çok bulanir benimde hala tam geçmiş değil hala her sabah bulantı hapı içiyorum
Benim sabah 10 da idi randevum.. dr aç gel dedi o yüZden uyanınca hiç bir şey yemedim.. gittim önce kan alındı kan değerlerime bakmak için aylık rutin alınıyo zaten.. sonra doktor muayene etti.. sonra 50 gr şeker yüklemesi için 330 ml teneke kutuda çilek aramolı bi sıvı verildi.. onu 5 dk içinde içtim ve tam bi saat sonra şeker içşn tekrar kan alındı.. öğleden sonra da sonuç çıkmıştı zaten.. eğer öğleden sonra ise randevun sabah kahvaltı yap ama şekerli bir şey yeme dedi dr bana.. ben riske atmamak için sabaha aldım randevuyu.. ama ben de şeyi merak ediyorum neden önce açlık tokluk şekerime bakılmadıCanim bende yarin yaptiricam yuklemeyi. Sen ac mi gittin. Ve kac kere kan alindi anlatabilirmisin etaplarini.
Benim drum ac yada tok olman farketmez 50 gr lik glikozu ic 1 saat sonra kan ver dedi. Burdaki arkadaslarda farkli anlatiyor kafam karisti.Benim sabah 10 da idi randevum.. dr aç gel dedi o yüZden uyanınca hiç bir şey yemedim.. gittim önce kan alındı kan değerlerime bakmak için aylık rutin alınıyo zaten.. sonra doktor muayene etti.. sonra 50 gr şeker yüklemesi için 330 ml teneke kutuda çilek aramolı bi sıvı verildi.. onu 5 dk içinde içtim ve tam bi saat sonra şeker içşn tekrar kan alındı.. öğleden sonra da sonuç çıkmıştı zaten.. eğer öğleden sonra ise randevun sabah kahvaltı yap ama şekerli bir şey yeme dedi dr bana.. ben riske atmamak için sabaha aldım randevuyu.. ama ben de şeyi merak ediyorum neden önce açlık tokluk şekerime bakılmadıyaptıran arkadaşlar sizin önce bakıldı mı?
Aç tok dark etmez demiş ama burada çoğunluğa aç gelin denmiş o yüzden bence aç git nasılsa dr fark etmez demişBenim drum ac yada tok olman farketmez 50 gr lik glikozu ic 1 saat sonra kan ver dedi. Burdaki arkadaslarda farkli anlatiyor kafam karisti.
Hiç eski haline dönemedim. Ne yersem bulantım hep var. Sakız çiğnemekten çenem ağrıyor. Benim çarpıntım çok bide haşimato etkiliyor. İlk hamileliğimde de hep kustum doğurana kadar tam geçmiyor. Neyseki yarısı bittiKızlar ya benim arada yine bulantim oluyo bu ara mesela şuan yine bulanıyo hasta fln mi olcam yoksa bulantilar geri mi geliyo anlamadım ama hiç agzimin tadı yok aç im ama bulanıyorum
Ben rahattim biraz bi kaç gundur boyleyim geri gelmesin yaaaaHiç eski haline dönemedim. Ne yersem bulantım hep var. Sakız çiğnemekten çenem ağrıyor. Benim çarpıntım çok bide haşimato etkiliyor. İlk hamileliğimde de hep kustum doğurana kadar tam geçmiyor. Neyseki yarısı bitti
Dikiş te bi tuhaflık yok. Ama kesik ağrısı gibi bi ağrı var. Sanki sezeryan ertesi gibi.bakalım. bu arada sende de beekte kist varmı di. Hatırlayamadım bi türlü kafa normal
baharcim yok benim oyle agrim yok sizi var biraz bide tahris olmustu kasiniyodu ondan merak ettim bi sorim dedim....
tesekkur ederim
iyi akşamlar hanımlar.. bu kadar aşı muhabbeti üzerine bende yarın ilk aşımı olcam.. umarım acımaz. idrar , kan tahlili vs işimz uzun... sonra detaylı için ümraniye devlet hastanesinde radyoljiden randuvu alıcam.. umarım 24. haftam dolmadan gün verirler...
25. haftamda yapıldı. normal dedilerse gerek yoktur canım. 2 saat kadar beklediler di mi? olsaydı çıkardı sonuçtaMerhaba.. Ben de ailede var ciddi şeker hastalığı.. Doktorumla konuştum o zaman sana normalden bi ay önce yapalım dedi şeker yüklemesini.. Cuma günü yaptırdık 50 ml şeker yükelemesi ve çok şükür sonuç temiz çıktı.. Aynı senin gibi yani..Acaba başka bi daha baktırmaya gerek var mı? Sana kaçıncı hafta ne kadar yaptılar şeker yüklemesini?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?