O kramplar fena bisey ya ondan sonra 3 gün ustune basamadim ben geçen yaşadım çektirdi bisey ordan çok kötü bende de sık olmaya başladı magnezyum baslamadik daha ptesi kontrole gitcem o zaman verir heraldeSelam herkese, dün gece çığlık atarak uyandım, bacağıma giren kramp yüzünden. Zar zor geri uyudum. Magnezyum ilacım bitmişti geçen hafta, zor geliyordu yazdırmak. Bugün de nöbetçiyim, 6 dersim var. Yemek yiyebileceğim 2 saat boşluğa ders doldurma yazmışlar. Sanki kendi çilem yetmiyor gibi! Ayakta durdukça bacağım kötüleşti çıktım sağlık ocağına geldim. Duruma göre geri dönücem bakalım okula
Cnm gebelikte normal ama naçizane sadece deneyim paylaşmak olarak gör şunu diyeceğim ödemi ni takip et kendini çok takip et. Sürekli ve hiç geçiyorsa dr ile paylaş. Bende ilk gebelikte olmuştu da sonradan dediler neden paylaşmadin diye. İnşallah öyle değildir dedim ya sadece bilgi paylaştım.Çok tuhaf tarif edemiyorum boğuluyorum eşim artık bana olumsuz bişey deme diyor hiş bişey mutlu etmiyor sanki
Kolay gelsin canim ikinci gelince artık oğlun ona sarar bi de yaş farkı çok güzel büyük oğlum kardeşi sabırsızlıkla bekliyor.Günaydın kızlar.. 25 haftalık olduk çok şükür..
Yoğunluktan pek yazamıyorum ama ara ara okuyorum..
Çok yorgun hissediyorum kendimi. Keşke geceler 6 saat daha uzun olsaydı diye düşünüyorum her sabah :)
Şöyle kanepeye uzanıp keyif yapmayı özledim ya.
Oğlum saolsun hiç boş bırakmıyor. Park bahçe gezdiğimiz yetmiyo bide evde oyun oyna akşama kadar. Tabi araya bi de iş güç yemek sıkıştırınca akşam 9 da başlıyorum kanepede uyuklamaya...
İkincide doğunca halim ne olur bilmiyorum. :))
Benim de var canım ama iki tane sezeryan var bende.Birde karnımın alt taraflarında sanki küçük küçük sancılar var böyle olanlarınız varmı .gripm öksürürkende çok kasılıyor ama değişik bir acı
Bizde de aynı şehirdeçok iyi oluyor gerçekten. Şimdi eve gidince annem hemen yemek yapıyor. İlgi alaka çok kocaya gerek kalmıyor yani:%.O zamanda lohusalik depresyonu. Ben lohusayken daha kotu olmustum. Hep annemi esimi ozluyordum. Annem evine gidince oturup hungur hungur agliyordum. Allahtan ayni sehirdeyiz.
Ben de lohusalık depresyonunu yaşadım kızlar. Günlük salya sümük ağlardım. Her şeye alınırdım. Emzirmek isterdim süt yoktu. Süt geldi çocuk emmedi. Ağla zırla geçirdim 40 günü :))
Oof kötü ve tuhaf günlerdi..
Çok sağol canim. Evet bu ara çok çok iyi geldi. Kocam olacak adam da hastane önünde nöbet tutuyordu bebek için. İnatçı keçi diyor bana vazgececem sanıyor uyuzzzz. Konuşmadım vınn geçtim dr arkadasiydi çok kızdı ona kavga ettiler ben geldim ne oldu artık bilmiyorum. ..Hiç sorma canım. Ne görsem ne duysam aklıma düşüyor :))
Haftalık yarım kg almaya başladım. Bu gidişata bi dur demem lazım ama nasılll :))
Canım zamanla alışacaksın ama eşinin desteği şart..
Duygularını ve yalnızlığını paylaş sürekli onunla.
Umarım eşin de anlar seni..
A Armaganhayat canım kist küçülmüş bebişin. Çok sevindim..
İnş.bi an önce tamamen kaybolur. Son günlerde yaşadıklarından dolayı moral olmuştur bu sana..
Geçmiş olsun canım. Vitamin çok işe yarıyor. Ben kalsiyum da kullanıyorum resmen kol bacak ağrım bitti. Sadece leğen kemiğinde ağrı var o da normal zaten. Kan ilacına da başladım. Daha iyiyim sanki.Selam herkese, dün gece çığlık atarak uyandım, bacağıma giren kramp yüzünden. Zar zor geri uyudum. Magnezyum ilacım bitmişti geçen hafta, zor geliyordu yazdırmak. Bugün de nöbetçiyim, 6 dersim var. Yemek yiyebileceğim 2 saat boşluğa ders doldurma yazmışlar. Sanki kendi çilem yetmiyor gibi! Ayakta durdukça bacağım kötüleşti çıktım sağlık ocağına geldim. Duruma göre geri dönücem bakalım okula
İlk doz aşı mi oldum bende vatana millete hayırlı olsuninş agri sızı bisey yapmaz ebe az bisey yapabilir dedi ama bakalım
Banyo yu fln söylemedi canım da ağrı olursa buz koy dedi bende bisey yapmiyim yormiyim dediğin gibi bakalım inş agrimaz buz koyunca da üşürüm ama şimdiBen ne olur ne olmaz diye eve gelince buz koymuştum ve o gün kolumu hiç yormadım dinlendim hep, gece de hiç o tarafıma yatmadım en ufak bi ağrım sızım olmamıştı. Ağrımıyor deyip yorma yani canım.. bi de 24 saat banyo yapmamak gerekiyor ebe söylemiştir muhtemelen..
Gamze olayı için değil de Peygamber efendimiz in sözü için yiyorum bende arada şöyle ki ... Peygamber efendimiz e kabilelerden biri geliyo ve cirkin olduklarını söylüyor bunun üzerine Efendimiz gebe kadınlara ayva yemelerini önerin diyo güzel yüzlü güzel ahlaklı olması için ... Verilen kıssa da boyle anlatıyor bende o yüzden yemeye çalışıyorum :)Bu ayva olayına ben inanmıyorum keza oğlumda poşet poşet yedim. GamZe falan yok. Bide şeftali yeme çok tüylü olur dediler. Ben şeftalide yedim. Oğluşum kel doğdu onuda geçtim iki yaşında ancak belirdi saçları. Oda yalanmış. 6 yaşını dolduracak hala da saçlarımız pırasa gibi düz ve seyrek. Olacağı varsa oluyormuş demekki. Ha siz yine yiyin tabi. Ben çok severim ayvayı. O boğazda kalması ayrı bir haz veriyor bana
Bide aşı konusunda şöyle bi bilgi verdi sizin ebelerde söyledi mi bilmiyorum ben 5 doz yaptiriyorum bu aşı yı dedi ve şöyle devam etti
1. Doz koruyuculuğu olmuyo
2. Doz yanı bir ay sonra 1-3 yıl koruyor
3. Doz yanı 6 ay sonra ( doğumdan 3 ay sonraya geliyo) 5 yıl koruyor
4. Doz 10 yıl koruyor
5. Doz ömür boyu koruyor dedi yanı bunları böyle yaptırırsan diğer gebeliklerde de yaptırmak zorunda kalmazsin dedi
Size de böyle bisey soylendimi
Belki de öyle mi demek istedi bilmiyorum ama zaten yaralanma larda fln da ilk doz o anlık koruması için dedi belki de uzun sure koruyuculuğu olmuyo demek istemiş te olabilirBirinci doz sadece anneyi ikinci doz anneyi ve bebeği koruyor diye biliyorum. Koruyuculuğu olmuyo demesi garip geldi biraz. Bebeği korumaya yetmiyor mu demek istedi acaba..
İçime işledi yaa.ne güzel bi hikaye anlattığın. Herşeyin bi çözümü olduğuna inanıyorum. Ben de yiyeceğim gayri..Gamze olayı için değil de Peygamber efendimiz in sözü için yiyorum bende arada şöyle ki ... Peygamber efendimiz e kabilelerden biri geliyo ve cirkin olduklarını söylüyor bunun üzerine Efendimiz gebe kadınlara ayva yemelerini önerin diyo güzel yüzlü güzel ahlaklı olması için ... Verilen kıssa da boyle anlatıyor bende o yüzden yemeye çalışıyorum :)
İçime işledi yaa.ne güzel bi hikaye anlattığın. Herşeyin bi çözümü olduğuna inanıyorum. Ben de yiyeceğim gayri..
Geçmiş olsun canim.safa olsun inşallah.
Hadi ondan da gectin sınavıKızlar bu arada şekerim çıkmadı ya çok sevindimmmmm. Darısı herkesin başına inşallah kimsede çıkmaz. Üstünden yük kalktı. 75 gr yaptık 2. Saat 114 çıktı normal dediler.
Hikaye değil kıssaHadi ondan da gectin sınavıgeçmiş olsun darısı bize olsun bende aileden irsi olduğu için korkuyorum ama bakalım inş cikmaz
Önemli değil canım takılma onlara kıssa hikaye :) ins bende de çıkmaz bakalımHikaye değil kıssa. Bazen ozensiz kelime seçiyorum. Aslında hemen yazayım istiyorum.malum zaman sınırlı bende .hatırlayamadım bi an.
Sağol canim inşallah bişey çıkmaz annemde babamda anlamda var.bende ilk gebelikte vardı. Şimdi çıkmadı çok şükür. Darısı sans
Açlık kaç çıktı.Kızlar bu arada şekerim çıkmadı ya çok sevindimmmmm. Darısı herkesin başına inşallah kimsede çıkmaz. Üstünden yük kalktı. 75 gr yaptık 2. Saat 114 çıktı normal dediler.
Bak burada ayva yemem işe yaramış olabilir. Bana göre dünya güzeli oğlumGamze olayı için değil de Peygamber efendimiz in sözü için yiyorum bende arada şöyle ki ... Peygamber efendimiz e kabilelerden biri geliyo ve cirkin olduklarını söylüyor bunun üzerine Efendimiz gebe kadınlara ayva yemelerini önerin diyo güzel yüzlü güzel ahlaklı olması için ... Verilen kıssa da boyle anlatıyor bende o yüzden yemeye çalışıyorum :)
Demekki öyle olmuş :)Bak burada ayva yemem işe yaramış olabilir. Bana göre dünya güzeli oğlumallah hep güzel şeylerle karşılaştırsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?