- 6 Nisan 2016
- 1.198
- 1.102
- 63
- 38
Hadi ya benimde korktuğum buydu umarım ben bulabilirim yer ayy şimdiden korktum
arkadaşlar günlük kalsiyum ihtiyacı gebelikte 1000-1300 gr kadar.. bir bardak süt ya da bir kase yoğurt yaklaşık 200-250 mg kalsiyuma denk geliyor bildiğim kadarıyla.. sürekli kullandığımız elevit-decavit vs gibi takviye vitaminlerin içinde günlük 200-250 mg kadar kalsiyum var.. yani kalan miktarı kendinize göre ayarlayabilirsiniz.. örneğin 2 bardak süt+ iki kase yoğurt gibi..ya da hangisini seviyorsanız.. kefir, ayran vs de olur tabi..
Gunydn canm hayırli cumalar sanadaGünaydın anneler. hayırlı cumalar. ayrıntılı için devlete gitmiştim bağırsaklarda ekojenite( parlaklık) artışı var denilmişti. Bu durum normal bebeklerde olabildiği gibi down sendromlu, kalıtsal başka bir hastalıkta ya da enfeksiyon kaynaklı olabilirmiş. dün akşam da özele gittim perinatoloji uzmanı baktı baya uzun inceledi evet var ama başka bir bulgu yok dedi.gelişimi gayet normal günüyle uyumlu dedi. Örneğin down sendromlularda işte kol bacak kısa olurmus parmaklar kısa olurmuş ayaklar içe dönük olurmuş bunların hiç biri yok kalp ve beyin normal dedi. Dolayısıyla tek başına bu durum bi anlam ifade etmiyormus. sıkıntının neden kaynaklandığını isterseniz amniyosentezle bulabiliriz dedi. Ancak bebeğe bir müdahale olacaksa amniyosentez yapılmalı dedi. başka bir bulgu daha olsa zaten size sormazdim amniyosentez yapmamız gerekiyor derdim derdi. kararı siz vereceksiniz dedi. Biz yaptırmayı düşünmüyoruz da Allah in takdiri her şey. sizce yavrumda bişey var midirinşallah yoktur
Allah razı olsun canım. daha çok var ya sürekli kafamda olur mu acaba diyorum. içimi karartmak da istemiyorumGunydn canm hayırli cumalar sanada
Bence dr un en güzel şekilde açıklamayi yapmiş sana bebeginde Allah korusn bişey olsa bile onu kaybetmeyi göze almiycaksan ki almazsin yaptirmanada gerek yok ama içim rahatlasın diyosanda yaptır derim ben dawn sendromu riski olan ileri yaştaki bi hemşire ablamz yaptirmiştı bizim ve temiz cikmşt sonucu bebegede bi zarar gelmemişti.
Bebegin normalmis hic bi bulguyada rastlamamis dr un burun kemigi ense kalinligi dedign gibi ellerin kollarn kisaligi hep bu hastalıgın karakteristik özellikleri ve çok şukür hiç biri yokmuş.ben senin yerinde olsam yaptirmazdim ama sen bilirsin yinede.
İnşaallah öyledir bende öncesinde almmıştım kilo bak atayim takip ettiğim kağıdıOf yine alıntılar gitti. Hatırladığım kadarı ile yazayım
@bahar7684 ben her şeye rağmen soğukkanlı kalmaya çalışıyorum ki bu yıllardır en iyi yaptığım şey. Daha size anlattıklarım küçük bir boyut neler neler var yazsam kitap olur da ben hepsinin üstünden bir şekilde gelmeyi başardım sanırım. Çekenin halinden çeken anlıyor. Sen de aynı şekilde çok güçlendirmişsin kendini. Allah kaldıramayacağımız başka dertler vermez inşallah
Salliala canm ben de aynı beslendiğim halde ben de 20den beri haftada yarım kilo alıyorum ve bazen 5 günde falan. Tartıya her çıkışımda şok yaşıyorum. Toplamda 3 kilo oldu işte. Bu sanırım daha önceki haftalarda kilo almadığımız için böyle oluyor. TuRuNCu da hızlı kilo almaya başlamış senin de yoktu 20 hafta öncesine kadar kilon bence normal. Forumlarda görüyorum insanlar 22. Haftada 7-11 kilo arası almış çoğunlukla. En az alan 5
Bence normal dır canım ya bak bende oyleyim bi kaç kişi daha vardı sanırım bi anda bu haftalarda kilo alan inş biseycik çıkmazBen okulda hareketliyim ve hatta bilerek bi durak önce inip yürüyüş yapıyorum öğlen akşam da durak okuldan biraz ötede yine hafif yürüyüş yapmış oluyorum eve gelmeden. Meyveyi iki hafta önce kadar çok yiyordum iki üç mandalina bi muz yarım ayva falan her gece.. şimdi azalttim bu hafta yine almışim bi kilo. Anlamadım normaldir inşaallah. Ben pkos luyum insulin direnci ilacı sayesinde yumurtam çatladi hamile kalabildim o yüzden biraz da korkum.
Onlardan biri de benimOf yine alıntılar gitti. Hatırladığım kadarı ile yazayım
@bahar7684 ben her şeye rağmen soğukkanlı kalmaya çalışıyorum ki bu yıllardır en iyi yaptığım şey. Daha size anlattıklarım küçük bir boyut neler neler var yazsam kitap olur da ben hepsinin üstünden bir şekilde gelmeyi başardım sanırım. Çekenin halinden çeken anlıyor. Sen de aynı şekilde çok güçlendirmişsin kendini. Allah kaldıramayacağımız başka dertler vermez inşallah
Salliala canm ben de aynı beslendiğim halde ben de 20den beri haftada yarım kilo alıyorum ve bazen 5 günde falan. Tartıya her çıkışımda şok yaşıyorum. Toplamda 3 kilo oldu işte. Bu sanırım daha önceki haftalarda kilo almadığımız için böyle oluyor. TuRuNCu da hızlı kilo almaya başlamış senin de yoktu 20 hafta öncesine kadar kilon bence normal. Forumlarda görüyorum insanlar 22. Haftada 7-11 kilo arası almış çoğunlukla. En az alan 5
Canım takılma bence artık bak Dr neguzel aciklma yapmış kiii Allah korusun şüpheli bi durum olsa bilirsin Dr lar genelde pat diye söyler bak tek başına bisey ifade etmez demiş bisey olsaydı diğer organlardan belli olurdu demiş ve onlara şükür iyi demiş az rahatla iyi düşün iyi olsun bak şuan aklını da karıştırma tevekkül ediyosun Rabbim mukafatini sağlıklı bebisin le verecek aklını şeytanın karıştırmasına izin vermeGünaydın anneler. hayırlı cumalar. ayrıntılı için devlete gitmiştim bağırsaklarda ekojenite( parlaklık) artışı var denilmişti. Bu durum normal bebeklerde olabildiği gibi down sendromlu, kalıtsal başka bir hastalıkta ya da enfeksiyon kaynaklı olabilirmiş. dün akşam da özele gittim perinatoloji uzmanı baktı baya uzun inceledi evet var ama başka bir bulgu yok dedi.gelişimi gayet normal günüyle uyumlu dedi. Örneğin down sendromlularda işte kol bacak kısa olurmus parmaklar kısa olurmuş ayaklar içe dönük olurmuş bunların hiç biri yok kalp ve beyin normal dedi. Dolayısıyla tek başına bu durum bi anlam ifade etmiyormus. sıkıntının neden kaynaklandığını isterseniz amniyosentezle bulabiliriz dedi. Ancak bebeğe bir müdahale olacaksa amniyosentez yapılmalı dedi. başka bir bulgu daha olsa zaten size sormazdim amniyosentez yapmamız gerekiyor derdim derdi. kararı siz vereceksiniz dedi. Biz yaptırmayı düşünmüyoruz da Allah in takdiri her şey. sizce yavrumda bişey var midirinşallah yoktur
günaydın..
ben ilk çocuğuma hamileyim kısmetse ama ben de sabah 6 olmadan uyanıyorum sürekli bir daha da uyuyamıyorum kalkıyorum.. gece geç yatmama rağmen durum böyle..
Günaydın :)
TuRuNCu bende ilk bebeme gebeyim ve çoğunlukla evdeyim buna rağmen 17:15 dedi mi uyanıyorum bikaç aydır durum bu
Günaydın anneler. hayırlı cumalar. ayrıntılı için devlete gitmiştim bağırsaklarda ekojenite( parlaklık) artışı var denilmişti. Bu durum normal bebeklerde olabildiği gibi down sendromlu, kalıtsal başka bir hastalıkta ya da enfeksiyon kaynaklı olabilirmiş. dün akşam da özele gittim perinatoloji uzmanı baktı baya uzun inceledi evet var ama başka bir bulgu yok dedi.gelişimi gayet normal günüyle uyumlu dedi. Örneğin down sendromlularda işte kol bacak kısa olurmus parmaklar kısa olurmuş ayaklar içe dönük olurmuş bunların hiç biri yok kalp ve beyin normal dedi. Dolayısıyla tek başına bu durum bi anlam ifade etmiyormus. sıkıntının neden kaynaklandığını isterseniz amniyosentezle bulabiliriz dedi. Ancak bebeğe bir müdahale olacaksa amniyosentez yapılmalı dedi. başka bir bulgu daha olsa zaten size sormazdim amniyosentez yapmamız gerekiyor derdim derdi. kararı siz vereceksiniz dedi. Biz yaptırmayı düşünmüyoruz da Allah in takdiri her şey. sizce yavrumda bişey var midirinşallah yoktur
Of yine alıntılar gitti. Hatırladığım kadarı ile yazayım
Neden herkes böyle söylüyor yahuValla kızlar benden uyarması.
Bol bol dinlenin. Ayaklarınızı uzatın,kitap okuyun,keyif yapın...
Öğlen uykusuna yatın..
Sıcak bir duş alıp bi fincan kahve eşliğinde battaniyenin altına girip film izleyinn.
Aaahh aaah... En son bu söylediğimi yaptığımda büyük oğluma hamileydim. 5 sene olmuş valla :)))
Tatlım sıkma canını hiç.
Benimde ayrıntılıda böbrek sorunu çıktı ve down da böyle sıkıntı olabiliyormuş ama tek başına bir bulgu bizim için kesin tanı değildir dedi dr.
Yani aynı durumdayız..
Ben hiç kafama takmadım o yüzden. Rahat ol
Canım ben de bugün itibari ile 3 kilo almışım. Son günlerde ekmeği ,aşureyi filan çok kaçırdım.28.ci haftaya kadar kilomu korumaya çalışacağım. Fazla kilom olduğu için ucunu kaçırmamam lazım
İnşaallah öyledir bende öncesinde almmıştım kilo bak atayim takip ettiğim kağıdı Eki Görüntüle 1900822
Onlardan biri de benimbu haftama kadar 9-10 kilo almisim son iki kilo annemlerde oldu hamur işi fln bide ben normalde hiç kilo almayan biriyim noldu bana hayret ama nedense iyiyim şuan
Valla kızlar benden uyarması.
Öğlen uykusuna yatın..
Sıcak bir duş alıp bi fincan kahve eşliğinde battaniyenin altına girip film izleyinn.
Aaahh aaah... En son bu söylediğimi yaptığımda büyük oğluma hamileydim. 5 sene olmuş valla :)))
Tatlım sıkma canını hiç.
Benimde ayrıntılıda böbrek sorunu çıktı ve down da böyle sıkıntı olabiliyormuş ama tek başına bir bulgu bizim için kesin tanı değildir dedi dr.
Yani aynı durumdayız..
Canım ben de bugün itibari ile 3 kilo almışım. Son günlerde ekmeği ,aşureyi filan çok kaçırdım.28.ci haftaya kadar kilomu korumaya çalışacağım. Fazla kilom olduğu için ucunu kaçırmamam lazım
Bilmiyom valla demekki ihtiyacmis :) çünkü ben 51 i hamile kalana kadar gormemistim 47-48hatta 45-46 bile olduğum olurdu dalga geçerlerdi ayakkabı No su gibi öyle kilo mu olur diyeE daha 2 kilo 100 gr yok ki bunda bir şey. İlk aylar kaybettiğin kiloyu sayma hiç. O vücudun alışma süreciydi. Ayrıca tartışırken hep sabahları WC'ye girdikten bi 5-10 dk sonra tartıl. Öyle demişti doktorum
Canm senin de vücudunun ihtiyacı varmış demek ki. Zaten zayıflarda Doğumdan sonra da kalmıyor kilo
Ay ne güzel hayaller sıcak bi bardak çay alıp battaniyenin altında sherlock Holmes izlemeyi çok isterdim şuan ama okul için hazırlanmam lazım
Sen de benden 20 gün öndesin 3 kilo çok iyi ama sen zaten kilolu başladın diye dikkat ediyorsun biliyorum. Bence Doğumdan sonra hepimizden hızlı senden gidecek çünkü çocuk peşinde koşup Bebek bakmak derken baya yoğun olacaksın, bi de kp gelir ona bakarsın tamam işte :))
Sonuncusu şakaydı, öyle sinir sahibi olup kilo vereceğine kalsın o kilolar daha iyi :)
amin canım. Allah razı olsun. doğru söylüyorsun pat diye söylüyorlar. inşallah hepimiz sağlıcakla alırız kucağımizaCanım takılma bence artık bak Dr neguzel aciklma yapmış kiii Allah korusun şüpheli bi durum olsa bilirsin Dr lar genelde pat diye söyler bak tek başına bisey ifade etmez demiş bisey olsaydı diğer organlardan belli olurdu demiş ve onlara şükür iyi demiş az rahatla iyi düşün iyi olsun bak şuan aklını da karıştırma tevekkül ediyosun Rabbim mukafatini sağlıklı bebisin le verecek aklını şeytanın karıştırmasına izin verme
ben aslında evhamli biri değilim ama ana yüreği işteValla kızlar benden uyarması.
Öğlen uykusuna yatın..
Tatlım sıkma canını hiç.
Yani aynı durumdayız..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?