Benim de bebeğimde aynı durum söz konusu. İlk 16 haftalıkken farkedildi. Üstelik benim üçlü test de riskli çıktı. 2 tane profesöre muayene oldum. İkisi de burun kemiğine bacak boyuna ve diğer ölçümlerdeki haftasına bakarak sağlıklı görünüyor dediler. Benim en son geçen hafta baya azalmıştı parlaklık. Doktor tek başına anlamı yok zamanla geçer büyük ihtimalle dedi. Allah'a sığın bol bol dua et. Ben ilk öğrendiğim hafta çok kafama takmıştım yavrumun suyu azalmıştı. Allah korusun bebeğine zararı olur. Rabbim hepsine sağlık sıhhat versin inşallah.amin canım. Allah razı olsun. doğru söylüyorsun pat diye söylüyorlar. inşallah hepimiz sağlıcakla alırız kucağımiza
amin canım. inşallah azalır geçer gider ikimizinki de. 16 haftalikken fark edildi bu durum hafta hafta fark edildi mi peki azalması . geçen hafta kaçıncı haftandi. bir de hangi ildesin canım. çok sordum kusura bakmaBenim de bebeğimde aynı durum söz konusu. İlk 16 haftalıkken farkedildi. Üstelik benim üçlü test de riskli çıktı. 2 tane profesöre muayene oldum. İkisi de burun kemiğine bacak boyuna ve diğer ölçümlerdeki haftasına bakarak sağlıklı görünüyor dediler. Benim en son geçen hafta baya azalmıştı parlaklık. Doktor tek başına anlamı yok zamanla geçer büyük ihtimalle dedi. Allah'a sığın bol bol dua et. Ben ilk öğrendiğim hafta çok kafama takmıştım yavrumun suyu azalmıştı. Allah korusun bebeğine zararı olur. Rabbim hepsine sağlık sıhhat versin inşallah.
Devlet hastanesine bağlı poliklinige gidiyorum canımdoktor sevk yapıcak cnm hangi hastaneye gidiyosun
Çok sağol canım teşekkür ederimcanım günaydın.. bence hemen al ve 1-hafta 10 güne kalmadan kadın doğuma ancak gitmiş olursun. doktor sistemden istek yapıyor ve seni radyolojiye yönlendiriyor.. oraya gittiğinde sana sıra vericekler.. istanbuldaki hastaneler yoğun.. ortalama 3-4 haftaya gün veriyorlar.. ben 21+5 de gittim sıra yok özele gidin dediler.. ama 18-19 haftalıklara gün verdilerbu bilgiyi arkadaşlarınla paylaşki geç kalmasınlar
İnş canımamin canım. Allah razı olsun. doğru söylüyorsun pat diye söylüyorlar. inşallah hepimiz sağlıcakla alırız kucağımiza
Bu arada dün akşam hastaneye giderken arabada öyle bi tekme attı ki bikaç Kere hiç bu kadar kuvvetli hissetmemistim bağırdım heyecanlandim gidiklandimne kadar güzel bi his. annecim endişelenme ben iyiyim der gibiydi. hastanede başka bi ilden Yenidoğan ünitesine bi bebek getirdiler 3 hafta erken doğmuş onu gördüm Kıyamadim başladım ağlamaya. annesi de sezaryen olmuş yanında da gelememiş süt falan istedi hemşire nasıl gondericeklerse ona da takıldım
Neden herkes böyle söylüyor yahu
Nasıl yani 5 yıldır bu dediklerini hiç yapamadın mı?
Ne bileyim abartıyor olmayasın
E daha 2 kilo 100 gr yok ki bunda bir şey. İlk aylar kaybettiğin kiloyu sayma hiç. O vücudun alışma süreciydi. Ayrıca tartışırken hep sabahları WC'ye girdikten bi 5-10 dk sonra tartıl. Öyle demişti doktorum
Canm senin de vücudunun ihtiyacı varmış demek ki. Zaten zayıflarda Doğumdan sonra da kalmıyor kilo
Ay ne güzel hayaller sıcak bi bardak çay alıp battaniyenin altında sherlock Holmes izlemeyi çok isterdim şuan ama okul için hazırlanmam lazım
Sen de benden 20 gün öndesin 3 kilo çok iyi ama sen zaten kilolu başladın diye dikkat ediyorsun biliyorum. Bence Doğumdan sonra hepimizden hızlı senden gidecek çünkü çocuk peşinde koşup Bebek bakmak derken baya yoğun olacaksın, bi de kp gelir ona bakarsın tamam işte :))
Sonuncusu şakaydı, öyle sinir sahibi olup kilo vereceğine kalsın o kilolar daha iyi :)
inşallah canım hepimiz sağlıcakla kavusuruz bebeklerimizeCanm kendi başına geldiğinde öyle olmuyordur biliyorum ama senin gibi bağırsakta ya da kalpte parlaklık görülen ve sağlıklı doğan bir sürü Bebek var hep okudum forumlarda. Doktorun da demiş yek başına bir şey ifade etmez diye. Ferah tut içini
Bu haftalarda artık yoğun hissetmeye başlıyoruz sanırım bak annesi iyiyim diye sana tekme atmışBu arada dün akşam hastaneye giderken arabada öyle bi tekme attı ki bikaç Kere hiç bu kadar kuvvetli hissetmemistim bağırdım heyecanlandim gidiklandimne kadar güzel bi his. annecim endişelenme ben iyiyim der gibiydi. hastanede başka bi ilden Yenidoğan ünitesine bi bebek getirdiler 3 hafta erken doğmuş onu gördüm Kıyamadim başladım ağlamaya. annesi de sezaryen olmuş yanında da gelememiş süt falan istedi hemşire nasıl gondericeklerse ona da takıldım
Tecrübeli annelerden biri çıkıp abarttığımı söylesin
Hahaha
Aman duuur. Kayınpeder zaten küs gitti. Bir daha evinize gelmem dedi giderken. Sözünü tutar umarım
16 haftadan sonra 19+2 haftada ilk muayene oldu ve doktor sağlıklı görünüyor dedi. Geçen hafta 22+2 haftalıkken tekrar ultrasona girdim o zaman azaldığı görüldü. Haftalık takip yaptırmadım ama doktorların ikisi de profesördü. Samsun da bakıldı. şimdi de 2 hafta sonra gideceğim. Çok takılma dedi doktor genelde geçer bir sorun çıkmaz dedi. Öyle olmasa bile sağlıklı doğup da sonrasında sorun yaşamayacağımızın garantisi yok sonuçta. Hepimizin sınavi farklı, Rabbim evlatlarımızdan göstermesin inşallah.amin canım. inşallah azalır geçer gider ikimizinki de. 16 haftalikken fark edildi bu durum hafta hafta fark edildi mi peki azalması . geçen hafta kaçıncı haftandi. bir de hangi ildesin canım. çok sordum kusura bakma
Of yine alıntılar gitti. Hatırladığım kadarı ile yazayım
@bahar7684 ben her şeye rağmen soğukkanlı kalmaya çalışıyorum ki bu yıllardır en iyi yaptığım şey. Daha size anlattıklarım küçük bir boyut neler neler var yazsam kitap olur da ben hepsinin üstünden bir şekilde gelmeyi başardım sanırım. Çekenin halinden çeken anlıyor. Sen de aynı şekilde çok güçlendirmişsin kendini. Allah kaldıramayacağımız başka dertler vermez inşallah
@Salliala canm ben de aynı beslendiğim halde ben de 20den beri haftada yarım kilo alıyorum ve bazen 5 günde falan. Tartıya her çıkışımda şok yaşıyorum. Toplamda 3 kilo oldu işte. Bu sanırım daha önceki haftalarda kilo almadığımız için böyle oluyor.TuRuNCu da hızlı kilo almaya başlamış senin de yoktu 20 hafta öncesine kadar kilon bence normal. Forumlarda görüyorum insanlar 22. Haftada 7-11 kilo arası almış çoğunlukla. En az alan 5
baya fazlaymış.. ben vitamin kullanmıyorum iştahımı çok açmıştı doktor da istersen güzel beslenerek kapatırsın dedi. ona rağmen günlük 1 bardak süt veya 1 kase yoğurt yeterli oluyor sanıyordum:/arkadaşlar günlük kalsiyum ihtiyacı gebelikte 1000-1300 gr kadar.. bir bardak süt ya da bir kase yoğurt yaklaşık 200-250 mg kalsiyuma denk geliyor bildiğim kadarıyla.. sürekli kullandığımız elevit-decavit vs gibi takviye vitaminlerin içinde günlük 200-250 mg kadar kalsiyum var.. yani kalan miktarı kendinize göre ayarlayabilirsiniz.. örneğin 2 bardak süt+ iki kase yoğurt gibi..ya da hangisini seviyorsanız.. kefir, ayran vs de olur tabi..
Şimdi bende yazicaktim bu konuyu lanet olsun nasıl bi hale geldik pislik herif tv başında içim eridi resmini gordukce nasıl bi vahşet bu ya nasıl bi uckur merakı cinsel taciz öldürmek nasıl kıyılır o meleğe ya ayyy çok sinirliyim cocugumuzu artık evden çıkaramaz olucaz önceleri annelerimiz bırakırmis bizleri işine bakarmış şimdi çocuk cikcam derse mecbur zaptiye gibi gözümüz ustunde beklemek zorundayız ne hale geldi ortalık Rabbim boylelerine fırsat vermesin inş KAHHAR ismi üzerine kahru perişan eylesin inşkızlar müge anlıya bakan var mı.. eşimle dün gece bunu konuşup üzülüp uyuduk sabaha kadar kabus gördüm evladımla ilgili..
her devlet hastanesinde yok çünkü o yüzden sordumDevlet hastanesine bağlı poliklinige gidiyorum canım
inşallah canım. çok sağolasın bi gelisme ya da bilgi alırsan benimle paylasirsan sevinirim16 haftadan sonra 19+2 haftada ilk muayene oldu ve doktor sağlıklı görünüyor dedi. Geçen hafta 22+2 haftalıkken tekrar ultrasona girdim o zaman azaldığı görüldü. Haftalık takip yaptırmadım ama doktorların ikisi de profesördü. Samsun da bakıldı. şimdi de 2 hafta sonra gideceğim. Çok takılma dedi doktor genelde geçer bir sorun çıkmaz dedi. Öyle olmasa bile sağlıklı doğup da sonrasında sorun yaşamayacağımızın garantisi yok sonuçta. Hepimizin sınavi farklı, Rabbim evlatlarımızdan göstermesin inşallah.
kafana taktıkça büyütürsün durumu bence sakin kalmaya çalış. Merak etme Allah'ın izniyle iyidir kuzularımız :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?