- 20 Eylül 2015
- 2.234
- 1.622
- 63
Doktorum değil de sağlık ocağındaki hemşirem istiyor her ay olmasa da 2 ayda bir :)Arkadaşlar benden şimdiye kadar 1 kez kan ve idrar testi istedi doktorum sizce normal mi bazı arkadaşlar her ay ki kontrollerde kan veriyor gibi okuyorum doğru mu bu.
Çok sağol.Doktorum değil de sağlık ocağındaki hemşirem istiyor her ay olmasa da 2 ayda bir :)
Rica ederim sağlık ocağınla bi görüş :)Çok sağol.
Arkadaşlar benden şimdiye kadar 1 kez kan ve idrar testi istedi doktorum sizce normal mi bazı arkadaşlar her ay ki kontrollerde kan veriyor gibi okuyorum doğru mu bu.
merhaba arkadaşlar bende 22+4 günlük hamileyim bendede en başta istediler başka kan ve idrar testi istmedi doktorum isteyen varmı doktoru, yada kendisi yaptıran varmı doktoru istemedenBenden de sadece gebeliğin 6.cı haftası bu testler istendi. Daha sonra ne dr.ne s.ocağı istemedi hiç.
En kısa zamanda s.ocağına gidip tahlil yaptırayım diyordum ben de.
Ben de slingden cekiniyorum ama sanırım alıp kullanmayı deneycegim, cunku kolik konusunda da yararı oldugunu ogrendim. Ustelik de koynumda uyusun istiyorum ya, kokusunu içime cekmek istiyorum surekli.ben daha hamile olmadan takip ediyodum sayfayıbaya faydalı oluyor gerçekten de.. ben galiba neko sling almaya karar verdim siyah ya da bordosunu Boba ya esnek olduğu için biraz daha zor ve kısa kullanılıyo diyolar.. Kanguru için de hala kararsızım Boba 4g, tula ve ergobaby 360 arasında kaldım.. ama galiba önde taşıma avantajı olduğu için ergo baby 360 alabilirim sizin aklınızda ne var?
enfeksiyon vs birşey varmıydı genel kontrol için mi istendi acaba benden neden hiç istenmedi doğum paketi aldım ama hiç kan testi yapılmadı 2li ve 4 lü tarama hariç birde ilk 6 7 haftalıkken yapılan hariçbenim 2-3 kez kan - 2 kezde idrar testi istendi..
Uzun uzun anlatmışsınız çok teşekkür ederim ama sürekli ölüm korkusu yaşıyorum bunun üstüne nasıl gidicem yazarken bile korkuyorum . Bigünüm bigünümü tutmuyor hep olumsuzum hep korkularım var dedğiniz gibi elim hep nabzımda hep çarpıntım var hele bazen o kadar değişik atıyorki o nöbetler uzun sürüp geçiyor bir daha olursa diye bekliyorım bu sefer nasıl kalkıcam altından inanın bilmiyorum destek alsam ilaç tavsiyesi pskoloğa gitsem uzun bir zaman bugün doktorumla görüştüm bebek sana şifa olucak ama işte elimde değil başaramıyorumm oluruna bırakamıyorumbnmde nabzım devamlı yüksek bnmde ilk zamanlar aşırı endişelerim vardı bebek iyimi acaba ense kalınlığı normali mi 2 li testim normal çıkacak mı bebeğim down sendromlumu acaba diye diye kendimi yedim sabah akşam saçma sapan şeyler okudum. 3 hafta gece uyku uyumadım nefes almakta zorlandım kalp atışlarım aşırı hızlıydı. hergün ağladım annemde kaldım kabus gibiydi. sonra psikolojik olduğunu anlayınca uzman bi psikologa gittim . bana kaygı bozdukluğu teşhisi koydu. muhtemelen aileden gelen bi durum senin annen yada babandada var dedi. gerçekten panik bi aileyiz. hayatında korktuğun şeyleri bana sayar mısın dedi işte şunlar bunlar saydım durdum bunlardan hangisi başına geldi dedi hiçbirisi aklın sana oyun oynuyor vss. araba sürerken kaza yapabilirsin ama ömür boyu araba sürmekten vazgeçmemelisin dedi . kimileri vazgeçiyor .. yürürken düşüp başını çarpıp ölebilirsin peki o zaman yürümüyecek misin? üstüne gitmeyi öğrendim ve çözmem lazımdı birkaç kitap okudum sonra kendi kendime sen iyi olmazsan bebeğine nasıl bakacaksın. SAĞLIKLI BİR ANNE SAĞLIKLI BİR BEBEK demektir. toparlanmam lazımdı. böyle düşündüm hala tabiki panikliğimi attım mı hayır ama zamanla nasıl başedeceğimi yada başetmem gerektiğini öğreneceğim:)
Aynı duygular işte kafada dönen bir sürü şey var yüreğim hep ağzımda nabıcaz biz böyleBenim daha önce böyle bir durumum yoktu fakat son haftalarda ciddi korku ve panik halindeyim. İlk çocuğumuz kısmetse ve hayatımızın komple değişecek olması fikri beni korkutuyor. Bu sebeple oturup ağlıyorum. Sonra kızım onu istemediğimizi düşünecek diye tekrar ağlıyorum. Böyle bir kısır döngü içerisindeyim. Kucağına alınca tüm korkular geçer diyorlar . İnşaAllah öyledir.
benim doktorum gebeliğin başında istemişti bir de 24. haftadaki kontrolümde istedi. ona göre de kan ilacına başladık. bi de idrar yolu enfeksiyonu için zimaks kullandım. sağlık ocağında 17.bitince istediler bi de 27.hafta bitince yaptırcam o da 5kasım falanmış.merhaba arkadaşlar bende 22+4 günlük hamileyim bendede en başta istediler başka kan ve idrar testi istmedi doktorum isteyen varmı doktoru, yada kendisi yaptıran varmı doktoru istemeden
Ben 3 kez vardim. 1 kere hastanede 2 kere saglik ocaginda. 20 gun sonra yine saglik ocagi cagirdi yine yapar herhaldeArkadaşlar benden şimdiye kadar 1 kez kan ve idrar testi istedi doktorum sizce normal mi bazı arkadaşlar her ay ki kontrollerde kan veriyor gibi okuyorum doğru mu bu.
Benim daha önce böyle bir durumum yoktu fakat son haftalarda ciddi korku ve panik halindeyim. İlk çocuğumuz kısmetse ve hayatımızın komple değişecek olması fikri beni korkutuyor. Bu sebeple oturup ağlıyorum. Sonra kızım onu istemediğimizi düşünecek diye tekrar ağlıyorum. Böyle bir kısır döngü içerisindeyim. Kucağına alınca tüm korkular geçer diyorlar . İnşaAllah öyledir.
kızlar her sabah hemen hemen aynı saatlerde kalp atışı gibi bişi hissediyorum pıt pıt atıo acaba bu hıçkırık mı ? epeyde sürüyor
Bende bi kaç gundur 2-3 kez kalkiyorum vc için bu ara başladı bu da bide biberon konusunda avent demissin ya bakıp bilink atarmisin. Bana bi avent yaziyom bi dünya seçenek cikiyo geniş ağız dar agiz yavaş akış vs vs
Merhaba güzel hamişler. İlk Zaman'lar çok sık bakıyordum ama epeydir giremedim bu hafta kızım doğmadan tüm evi boya yaptık, yatak odasını büyük odaya taşıdık, abisinin odasını yaptık. Güvenli bağlanma için emzirme döneminde yatak odasında park yatağında yatırırım diye düşünüyorum abisi çok uyumluydu sorun yaşamadık inş yine böyle olur. İkisine oda yapacaktım arada 6 yaş olacak cinsiyet farklılığından onu şuan psıkolojimde gündem haberlerinden dolayı uygun değil erteledim fikri.
Ben size şey sormak istiyorum herkes tetenoz aşısı ve şeker yüklemeye olumlu bakıyor mu yaptıracak mısınız?
Bana da doktor seker yüklemesi için tok karna gel dedi...AC karna gidenlerde var mis anlamadim..24-28 hafta ztn oluyo seker yüklemesi öyle diye biliyorum
kızlar şeker yüklemesini yaptıranlar en erken ne zaman yaptırdınız?? Benim yarın sabahtan kontrolüm var genel tahlillerim yapılacak onun yanında şekeride yapar mı acaba bidaha bidaha uğraşmak istemiyorum hiç..
Sağol canım ama set halinde almazsam sadece biberon bi tane ne almalıyım fikrin var mıCanım karnındaki mucizeye odaklan ve rahat ol...
Evet bir müddet bir çok şey eskisi gibi olmayacak belki ama o minik eller sarılıp "annemm mis gibi kokuyorsun" diyip o minik burnunu koynuna soktuğunda "bütün dünyam değişse kaç yazar" diyorsun :)
Annelik iç güdüsü kadının doğasında var olan bir şey. Gör bak doğar doğmaz kendini kırk yıllık anneymiş gibi hissedeceksin :)
Hıçkırık kolay anlaşılıyor aslında. Derinden ritmik bir şekilde mini pıtpıtlar geliyor. 3-5 pıtlamadan biraz daha uzun sürüyor ama her sabah aynı saatte olur mu bilmiyorum :)
Gün içinde farklı zamanlarda hissediyorum ben.
Canım "avent natural yenidoğan set" yazınca çıkıyor.
E-bebekten bi link göndereyim
https://www.e-bebek.com/scd290-01-natural-yenidogan-pp-biberon-seti-p-pav-9430260/
Tetanozu hem ilk gebeliğimde hem de bu gebeliğimde yaptırdım. Doğum sonrası bebeğin aşılarını da yaptıracağım. Aşı'ya karşı değilim.
Şeker yüklemeyide yaptıracağım.
Şeker riski bulunmayan hamilelerin sadece 50mg glukoz verilip tokluk şekerine bakılıyor. Aç gidilmesi gerekmiyor yani ama risk altında olanlara açlık şekerine de bakmak için aç gel deniyor.
En erken 24.cü hafta da duydum ama benim doktor 26-28 arasıven uygunudur dediği için 27.de gideceğim.
Aynen ya içimizde görmüyoruz ayrı bi sıkıntı iyi mi değil mi ne alemde çıkınca da dediğin gibi gaz i mi var şöyle mi böyle mi derken ... Annelik böyle bisey mis diyo insanBeta hcg yükselecek mi, kese görünecek mi, Bebek oluştu mu, kalbi atıyor mu, ikili temiz mi-burnu oluşmuş mu diye diye 24 hafta geçti . Bebek yanımızda uyurken gaza ne iyi geliyor hangi bez iyi vs diye konuşacağımız günler de gelecek mi ki
Hayırlı olsun :) 3 tekerlekli modellerin denge sorunu yaşadığını okumuştum bikaç sitede ona dikkat edin kullanırken güzel günlerde kullanmak nasip olsunarkadaşlar süt pompası ve bebek telsizi ile ilgili fikirleriniz neler ? bebek arabası olarak bunu aldım fikirleriniz neler?
http://urun.n11.com/3-tekerlekli-be...gclid=CIzznP_b-M8CFeMW0wod4xAC2A&gclsrc=aw.ds
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?