- 15 Mart 2016
- 477
- 413
- 33
- 37
yaptığı terbiyesizlik başka bişey değil. ohal olduğundan dolayı aile hekimliklerinin rapor vermediklerini ben de duymultum ama doktorun tavrı çok yanlış. bimere şikayet et. talebin yanlış bile olsa ki haklı bi talepte bulunmuşsun sana bu şekilde davranma hakkı yok.Az once başimdan gecen olayi anlatayim.. geceden beri mideme kraplar giriyor ve ishal oldum..gece boyunca uyumadim sabah kalkip ise gidecek dermanim yoktu. evin yakininda ki surekli gittigim aile merkezine gittim. kendi doktorum yillik izinde oldugu icin baska bir doktora yonlendirildim. durumumu anlattim herhangi bir muayene vs yapmadan yedigin bir sey dokunmustur aksama gecer dedi bana.. bende dedim ki ozaman bugunluk istirat verebilir misiniz dinleneyim dedim.. o hal kapsaminda rapor veremem dedi sasirdim cunku benim is yerindeki arkadaslarim cevremdekiler herkes en ufak bir rahatsizlikta alabiliyorlar. daha sonra bana dediki odadan cikar misin? bend kalakaldim oylece ayaga kalkti ve odasinin kapisini acti cık diyorum size dedi.. sinirlerim cok bozuldu ve agladim okadar insanin icinde.
Soruyorum simdi size bir hatam yanlisim var mi.. ben bu durumda ne yapmaliyim?
sıkma canını inşallah bi azalma yoktur. burda arkadaşlar yazmıştı galiba havuç suyunun artırdığını. denemiş miydin?kızlar doktordan geliyorum. canım sıkkın. bebişin suyu azdı ayın 22 sinde ayrıntılı usg de öyle demişlerdi. kendi doktorumuzda az demişti yine gittik bugün kendi doktorumuza. evet dedi baya az. yani bu zamanda baya bol olması gerekiyor ama senin az dedi. napacaz dedim tekrar ayrıntılı usg dedi 19 da oda. onun sonucuna göre bakalım dedi. azalma yoksa iyi ama azalma olursa sıkıntıerken dogum riski artıyor. ama benim minişim daha çok küçük
valla sen gene iyisin. burda bir çoğumuz 8-10 arası kilo aldık. sıkma canını. sanki onlar hamileyken hiç kilo almamışlar.Ooff kızlar bu sabah itibari ile tam 4 kilo almış bulunmaktayım.
Kan ilacım günde 2ye çıktı. Çok fena iştah açıyor ve sürekli aç gibi geziyorum ortada.
Sonumu düşünmek korkutuyor beni..
Kaynana ,görümceler telefonda guya eşime şaka yollu "turuncu ne yapıyor ,yuvarlanmaya başladı mı" diye soruyorlar.
Eşime sorsan şaka yapıyorlar ama ben fena alınıyorum(
enfeksiyon hamilelikte maalesef çok sık karşılaşılan bir problem. dışarda lavaboyla ilgisi pek yok. hormonel değişimler bazen az su içmek bazen idrarı çok tutmak pek çok şey neden olabiliyor. benimki gibi normal enfeksiyon belirtisi vermeyebiliyor. tahlil yaptırmasam hiç aklıma gelmezdi enfeksiyon olduğu.Ben de bi idrar testi yaptiraym diyorum bi iki gun once kotu olmustm bgn iyiim sukur ama gene de takip etmek lazm. Sürekli wc ihtiyacmz olyor mecbur her yerde girioz wcye dışarda olunca. .oralardan da enfeksiyon kapiyoruzdur dimi?
bence hiç alınmamalısın çünkü maşalahın var.. Hamileliği en ilerde olup da en az kilo alanlardansın maşallahOoff kızlar bu sabah itibari ile tam 4 kilo almış bulunmaktayım.
Kan ilacım günde 2ye çıktı. Çok fena iştah açıyor ve sürekli aç gibi geziyorum ortada.
Sonumu düşünmek korkutuyor beni..
Kaynana ,görümceler telefonda guya eşime şaka yollu "turuncu ne yapıyor ,yuvarlanmaya başladı mı" diye soruyorlar.
Eşime sorsan şaka yapıyorlar ama ben fena alınıyorum(
Bende oyleyim canim.tuvalete kalkmaktan uyuyamiyorum.uyaninca tekrar uyuyamiyorum .surekli sacma sapan ruyalar da cabasi.dua okuyup da yatarim halbuki.sabah uykuyu almadan ise gelmek cok zor.
Aynı sorun bendede var iki göğsümün arasında ağrı ve bel ağrısı da cabasıEvet canim uyu uyan uyu uyan uyudugun uykunun da farkina varamiyorsun maalesef
Canim gecen ay kontrolde vitamin degerlerin iyi beslenmene dikkat ediyorsun sanirim decaviti 2 3 gune bir kullan dedi. Bende oyle yapiyorumyaa ben kabus da görmüyorum 9-10 saat de uyuyorum yine yorgunum yine yorgundoyamıyorum uykuya.. Yapmam gereken çok fazla işim var ama işte gözümü uykudan açamıyorum vitamin de alıyorum kan değerim de en son 12.8 çıktı neden böyleyim ki.. sen vitamin falan alıyo musun?
Allaha sukur benim sirt bel agrim falan yokAynı sorun bendede var iki göğsümün arasında ağrı ve bel ağrısı da cabası
sağlık bakanlığının sitesini araştır bakalım. orada vardır şikayet edilecek bir yer. ama peşini bırakma gerekirse sağlık bakanlıgına normal dilekçe yaz yolla
sağlık bakanlığının sitesini araştır bakalım. orada vardır şikayet edilecek bir yer. ama peşini bırakma gerekirse sağlık bakanlıgına normal dilekçe yaz yolla
canım geçmiş olsun öncelikle. aile hekimleri ohalden rapor veremiyor doğru. bende barsak enfeksiyonu olduğumda ilk gün sağlık ocağına gittim. serum taktılar. tüm gün orda müşahedede kaldım. rapor istedim. rapor veremiyoruz ohal de rapor ekranımızı pasif yaptılar dedi. ama burda yapılan işlemleri yazabilirim dedi yazdı. ertesi güne geçmeyince kadın doğum hastanesine gittim. acilde bir sürü işlem ultrason falan en son enfeksiyon polikliğinine gönderdiler. enf dr u da 3 günlük rapor yazdı. daha çoğunu yazamıyorum başhekimlik onaylamıyor dedi. 3 güne geçmezse gel bir daha yazarız dedi. yani anlayacağın rapor veremiyor ama o şekilde tavrı hiç doğru değil. 182 den birşey elde edemezsin. ama illa şikayet etmek istiyorsan BİMER e her türlü şikayet yapabilirsin. sana dönüş yapılıyor. bimer e başvurduğunda başvurun önce sağlık bakanlığına gidecek ordan yerel yönetime ordan hastane başhekimliğine gidiyor. aile hekimliği nereye bağlı ise oraya da gider. durum savunması alınır şikayet edilenden. sonra sana bilgi döner. sonuç olarak ceza almaz bu tavır konusunda ama bimer le uğraşmak zorunda kalacak dr. savunma hazırlayacak. uğraşacak yani. böylece bir dahakine daha temkinli olur sana yada bir başkasına. bimer de tek bir sakınca var. eğer ismini açıklamak istemiyorsan bimer başvuru kabul etmiyor. dr a da senin ismin gidebiliyor duruma göre şikayetçi olan kişi diye. o nedenle duruma göre karar verebilirsin. tekrar geçmiş olsun.Az once başimdan gecen olayi anlatayim.. geceden beri mideme kraplar giriyor ve ishal oldum..gece boyunca uyumadim sabah kalkip ise gidecek dermanim yoktu. evin yakininda ki surekli gittigim aile merkezine gittim. kendi doktorum yillik izinde oldugu icin baska bir doktora yonlendirildim. durumumu anlattim herhangi bir muayene vs yapmadan yedigin bir sey dokunmustur aksama gecer dedi bana.. bende dedim ki ozaman bugunluk istirat verebilir misiniz dinleneyim dedim.. o hal kapsaminda rapor veremem dedi sasirdim cunku benim is yerindeki arkadaslarim cevremdekiler herkes en ufak bir rahatsizlikta alabiliyorlar. daha sonra bana dediki odadan cikar misin? bend kalakaldim oylece ayaga kalkti ve odasinin kapisini acti cık diyorum size dedi.. sinirlerim cok bozuldu ve agladim okadar insanin icinde.
Soruyorum simdi size bir hatam yanlisim var mi.. ben bu durumda ne yapmaliyim?
canım geçmiş olsun öncelikle. aile hekimleri ohalden rapor veremiyor doğru. bende barsak enfeksiyonu olduğumda ilk gün sağlık ocağına gittim. serum taktılar. tüm gün orda müşahedede kaldım. rapor istedim. rapor veremiyoruz ohal de rapor ekranımızı pasif yaptılar dedi. ama burda yapılan işlemleri yazabilirim dedi yazdı. ertesi güne geçmeyince kadın doğum hastanesine gittim. acilde bir sürü işlem ultrason falan en son enfeksiyon polikliğinine gönderdiler. enf dr u da 3 günlük rapor yazdı. daha çoğunu yazamıyorum başhekimlik onaylamıyor dedi. 3 güne geçmezse gel bir daha yazarız dedi. yani anlayacağın rapor veremiyor ama o şekilde tavrı hiç doğru değil. 182 den birşey elde edemezsin. ama illa şikayet etmek istiyorsan BİMER e her türlü şikayet yapabilirsin. sana dönüş yapılıyor. bimer e başvurduğunda başvurun önce sağlık bakanlığına gidecek ordan yerel yönetime ordan hastane başhekimliğine gidiyor. aile hekimliği nereye bağlı ise oraya da gider. durum savunması alınır şikayet edilenden. sonra sana bilgi döner. sonuç olarak ceza almaz bu tavır konusunda ama bimer le uğraşmak zorunda kalacak dr. savunma hazırlayacak. uğraşacak yani. böylece bir dahakine daha temkinli olur sana yada bir başkasına. bimer de tek bir sakınca var. eğer ismini açıklamak istemiyorsan bimer başvuru kabul etmiyor. dr a da senin ismin gidebiliyor duruma göre şikayetçi olan kişi diye. o nedenle duruma göre karar verebilirsin. tekrar geçmiş olsun.
Sen bana göre baya az uyuyomuşsun.. Ben de beslenmeme çok dikkat ediyorum eskiye göre daha enerjik olmam gerekirken bıraksalar 24 saat uyur hale geldim.. :) inşallah bebişlerimiz de uyuyan bi bebek olur da doğunca rahat ederizCanim gecen ay kontrolde vitamin degerlerin iyi beslenmene dikkat ediyorsun sanirim decaviti 2 3 gune bir kullan dedi. Bende oyle yapiyorumkan ilacimi da her gun kullaniyorum ama ben 6 saat falan uyuyorum. Ama gun icinde surekli uykulu haldeyim firsat buldukca uyuyorum 10 15 dk :)
Keskeee keskeee :) hamilelik uyutuyormus canim herkes oyle soyluyor. Ben hilwlikten oncede az uyurdum belki onunla alakalidir :) sen ilac kullaniyoe musun pekiSen bana göre baya az uyuyomuşsun.. Ben de beslenmeme çok dikkat ediyorum eskiye göre daha enerjik olmam gerekirken bıraksalar 24 saat uyur hale geldim.. :) inşallah bebişlerimiz de uyuyan bi bebek olur da doğunca rahat ederiz
Merhaba iki göğsümün arasında benimde ağrı var ama sol göğse yakın neden ki acaba kalbimmi değil mi anlayamadımAynı sorun bendede var iki göğsümün arasında ağrı ve bel ağrısı da cabası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?