2017 Şubat Anneleri

Hanımlar günaydın. Hafta sonu doktora gittik. 1050 gr 35.5 cm olmuşuz. Şu an için her şey yolunda. Doktorumla doğum hakkında konuştuk. Bende bazı sıkıntılardan dolayı sanırım sezeryan yapacağız. Doktorum ısrarla spinal anestezi yapacağını ve bizim için çok daha iyi olacağını söyledi. Korkularımdan bahsettim ama beni fazlasıyla rahatlattı. Daha önce spinal ile doğum yapan arkadaşlarımız yorumlarını paylaşabilirse çok sevinirim.

Bu arada kısmetse doğum için 4 Şubat dedi :) Sağlıkla bebişlerimize kavuşalım inşaAllah.

Hadi hayırlısı bakalım..
Ben spinal sezeryan oldum canım. Öğrenmek istediklerini sorabilirsin..

Hadi hayırlısı bakalım..
Ben spinal sezeryan oldum canım. Öğrenmek istediklerini sorabilirsin..

Doktoruma panik atağım olduğunu söyledim. Doktor benden çok daha kötülerini bu şekilde ameliyat ettiğini doğum sonrası çok rahatlık olduğunu söyledi. Hem bebeğini ilk sen göreceksin ayılma sorunun olmayacak dedi.

Benim korkum keserken ve dikerken hiç bir şey hissediyor musun? Sondayı ne zaman takıyorlar ki bundan çok ürküyorum. Birde sonrasında bahsettikleri baş ağırısı ve bel ağırısı.

ben de 2 haftaya hazırlamayı düşünüyorum en azından hastane eşyalarını.. Bütün kıyafetlerinin şimdiden yıkayıp ütülemek benim için erken dediğin gibi durduğu yerde tozlanacak.. ama hastane çıkışlarını falan yıkayıp hazır etmekte fayda va bence.. İnşallah hiç gerek kalmaz ama yine de tedbirli olmak lazım diye düşünüyorum ben.

Kolik bu bebeklerde bu yöntemi hiiiiç tavsiye etmiyorum. Hele şu şşşş sesi ekstra huzursuz ediyor bebeği..
Üst komşumun kolik bebeği var,bu dediğin yöntemi uyguluyor ama bebeği daha fazla korkutup ağlattığını düşünüyorum.
Her akşam sesleri bizim evde ve onun sesini bastırmaya çalışması aşırı sinir bozucu...Kadın sesini yükselttikçe bebek daha çok katılıyor.
Ayrıca zaten gaz sancısı çeken bir bebek niye kundaklanır ki....
Bebeklerde kolik olabiliyor ve çaresi bebeğe güven vermek. Sevgiyle kucağına bastırıp tatlı tatlı fısıldamak ,onu anladığını hissettirmek,emzirmek ,ılık banyo ,hafif hafif pışpışlayıp sallamak...
Anne sevgisi ve şefkatini gösterdikçe sakinleşiyorlar. Aksi halde birinim ağlayışı diğerinin onun sesini bastırma isteği bebek için daha ürkütücü bir ortam sağlıyor..

Bugün 2. Doz aşımımızı yaptirdik 3. Mayista dogumdan sonra olucam hemşire 5 doza tamamlayalim dedi menopoza girene kadar korurmuş ozaman

Sondayı ameliyathaneye çıkmadan,odamda taktılar bana ama hiç korkulduğu gibi bir şey değil. Ufak iğne batması gibi bir sızlama oldu sadece ,hepsi bu..
Keserken ve dikerken hiiç bir acı hissi olmuyor canım. Sadece birilerinin bir şeyler yaptığını hissediyorsun ama ne olduğu belirsiz. Zaten önünde perde oluyor ve sen perde arkasında konuşturuluyorsun.Yani farkında bile olmuyorsun..
Baş ağrısı ben de olmadı canım. Annem her ihtimale karşı doğum sonrası neskafe almıştı bana,bu defa da doğum çantama koyarım sanırım ama dediğim gibi hiç başım ağrımadı.
Bel ağrısının ise spinal ile hiç ilgisi yokmuş. Bu konuyu çok araştırdım. Bunun hem rahimin toplanması ,hem de gebelikte alınan fazla kilo ile alakası var mış. Zaten doğumdan 6 ay kadar sonra vucut toparlanınca azalıyor...
Yani genel anestezi de olsan bel ağrısı olacağı varsa oluyor...

Calisan arkadaslar bebek dogduktan sonra kim bakacak bebeginize. Yada ucretsiz izin almayi dusunuyomusunuz.
Ben Doğum izninden sonra alacağım bir yıl İkinci yılı da duruma göre kendim büyütmek istiyorum bebeğimi ama bir yandan Evde sıkılır miyim diye de düşünmüyor değilim

canım sen tecrubelisin eminim benden daha iyisini bilirsin. deneyip gorecez. kundaklamak için elleri sarin ama ayakları serbest birakarak yapın diyenler var bilemiyorum ki. Kitapta da daha baslardayim bi bitsin bakalım

Ben Doğum izninden sonra alacağım bir yıl İkinci yılı da duruma göre kendim büyütmek istiyorum bebeğimi ama bir yandan Evde sıkılır miyim diye de düşünmüyor değilim

Ben de doğum iznim bitince 3 ya da 4 ay ücretsiz izin alacağım. Kısmetse Eylül gibi dönerim diyorum. En azından 6 ayımız bitmiş olur. Benim çoğunlukla kendi annem bakacak. Kayınvalidem diğer toruna bakıyor. O da ara ara gelip destek olacak kısmetse

:)) tokatmı..
15 dk da bütün operasyon bitiyormuki
Zaten bayıldıktan sonra ilk beş dakika dolmadan bebeği almak zorundalar. Anestezi bebeğe ulaşmaması gerekiyor. Bebeği aldıktan sonrasını bilmiyorum. Temizleyip mi dikiyorlar diktikten sonra alttanmı temizliyorlar. Bitmişti. Saatleri hatırlıyorum çünkü ayılınca soru soruyorlar. Bana adımı ve duvardaki saati sormuştu dr. Ama oğlumda solunum sıkıntısı olduğundan 4-5 saat sonra görebilmiştim. Allahıma binlerce kez şükür çol iyi bir sezeryan geçirdim. Sonrası içinde ağrım çok olmadı. İnşallah bunda da öyle olur.

Ya beni de dogum korkusu sardı nasıl yapcam napcam bilmiyorum

Canim spinal yapmadım ben genel yaptım ikisinde de. Ama rahattım ayılma esnasında falan. Sonda olayina gelince enfeksiyon yoksa çok da zor değil . Ben doğum yaparken bir bayan vardı o da panik atak hastasıyım ve genel olmuştu. Spinal kendi istememiş aayildi kendine geldi. İyiydi baya hatta benden çok daha iyiydi maşallah.
kızlar genel anestezi olanlar ayılma süreci uzun sürüyor mu
Kişisel kişiye değişiyor ama ben rahat uyandım sadece uyanınca nefes alamadım. O da odacinin oksijen maskesi takası lazımdı ama takmadi beyinsiz onun haricinde iyiydim çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…