2017 Şubat Anneleri

Bebek odasıni kurduk biz ama bebek kıyafetlerini yikayip ütuleyip yerleştirsemmi erkenmi bilemiyorm doguma var daha sonuçta

Ne oldu da doktor sezeryan dedi?
Açıkçası hamile kaldığım günden beri bu benim rüyalarımda. Normal Doğuma karşı aşırı fobik durumdayım. 5 sene önce yanımda Doğum yapan arkadaşım yüzünden. Ve insanlar ne kadar sağlıklı derse desin ben bu konuda fobiğim. Ikınamam bile. Doktorum için normal Doğum yanlısı diyor herkes. Doktor sezeryana yanaşmazsa gidip memlekette doğuracağım o derece korkuyorum

Doğumda kendini rahat bırakmak en önemlisi ama sezeryan yanlısı doktor da cok normal isteyen arkadaşlar naçizane tavsiyem doktorunun uz sezeryan normal doğum yaptırma sayılarına iyi bakin araştırın. Boş yere ameliyat olmayın sonra.tabi gerekirse olmak da bir nimet sezeryan çok şükür bu yol da var.ben ilk gebelikte preeklampsi oldum acil sezeryan la kurtuldum çok şükür. Şimdi kısmet olursa normali deneyeceğim ama olmazsa da yine sezeryan olucam. Mesela ben de spinalden korkuyorum.

Bebek odasıni kurduk biz ama bebek kıyafetlerini yikayip ütuleyip yerleştirsemmi erkenmi bilemiyorm doguma var daha sonuçta
Hayırlı olsun. Biraz bekleyip derim çünki olduğu yerde tozlanir. Yine sen daha iyi bilirsin. Duvarları nasıl yaptın foto atar misin

canım sen tecrubelisin eminim benden daha iyisini bilirsin. deneyip gorecez. kundaklamak için elleri sarin ama ayakları serbest birakarak yapın diyenler var bilemiyorum ki. Kitapta da daha baslardayim bi bitsin bakalım
Sarmak da yüksek ses müzik de bebegi daha çok stres eder. Ben konumda tuttum uyuyun ca sonra beşiği ne alıyordum ilk oğlum da oyleydi. İse yariyor du. Kuzenlerim de yaptı çok faydasini gördük dediler

Al benden de o kadar. Normal Doğuma psikolojik olarak imkansız gözüyle bakıyorum. Hamile kalmadan önce de bekarken de hep böyleydi bu benim için.. psikolojik olarak bunu kaldıramayacağını bilen bi kadına da hiçbir doktor bu konuda baskı yapmamalı bence. Herkesin kendi bedeni..

Bi de burda daha önce de konuşulmuştu, lütfen daha önce Doğum yapanlar olumsuz anılarını anlatmasınlar ki zaten korkan arkadaşlar daha da panik olmasın. Kimse için kolay değil sonuçta. Normalin de sezeryanın da kolay zor yönleri, olumlu olumsuz hikayeleri var.. o yüzden bırakalım herkes kendi tecrübe etsin bence..

Canım benim plasentamda kan yumakları var. Normal doğumda patlama riski yüksekmiş ve bu durumda çok kan kaybı olabilir dendi. Şimdi sayıları azalıyor bunların ama ben bir kere korktum. Bir de en son komşumuzun kızına normal doğumda 35 dikiş attılar onu duyunca iyice soğudum zaten. Allahım yinede hayırlısı nasıl ise onu nasip etsin.

Hayırlı olsun. Biraz bekleyip derim çünki olduğu yerde tozlanir. Yine sen daha iyi bilirsin. Duvarları nasıl yaptın foto atar misin
Bencede erken biraz:) canm eve taşımdıgimda sıfirdi ve tertemiz boya filan yapmadim o yüzden ve odayi kullanmiyoduk zaten boştu kirlenmedide sadece 1 duvarima duvar kagıdi yapmak istiyorm henüz yapilmadi bide halisi filan yok henuz tamamlayinca foto paylasırim :)

aynı bende öyleyim. herkesin en büyük korkusu doğum ben gene hiç korku yok. aman diyorum en fazla 1 gün acı çekecez sonra minikler kucağımızda olacak inşallah. normal istiyorum ama bebegimin saglığı sıkıntıya girecekse sezeryanda olur. daha bunları hiç konuşmadım . 3 ay var hele zaman geçsin o zaman bakarız duruma göre :)

Genel anestezidense spinal cok daha iyi. Bebege ilac gitmesin diye genel anestezide ilac kullanımı sınırlı olmak zorunda kalıyor. Bu da ameliyat sonrasi ağrinin daha fazla olmasina sebep oliyor spinale göre. Spinalde bebek ciktiktan sonra anne fazla heyecan yaparsa hafif bir uyku hali ya da sakinlestirici verilebiliyor. Hem bebegi de gormus
Genel anestezidense kesinlikle spinal daha iyi. Genel anestezi de bebege ilac gitmemesi icin cok daha sınırlı oluyor. Dolayisiyla ağrı cok daha fazla oluyor genel anestzide. Spinalde hem bebegi gorme imkani var hem de bebek ciktiktan sonra eger anne cok heycanlanir veya korkarsa hafif uyku hali verilebiliyor. Sakinlestirici yapiliyor. Bas agrisi riski var spinalde ama hemen ayaga kalkmaz, bol su icer, kahve gibi kafeinli ürünler tuketirse o risk minimale iniyor. Ama benim tavsiyem spinal+epidural. Cok daha konforlu. Agri acisindan

Bende senin gibi düsünüyorm canm insallah Allahta nasip eder hepimize sorunsuz kolay dogumu.stres yaptikça daha zorlaşır bence,hayirlisi herşeyin insallah gönlumüze gore verir rabbimde hepimize.

Kizlar fikrinizi almak istiyorum ınstagramda ozlemcebabyandwedding diye bir sayfa var bunlari yapıyor Zeynep Sare icin fiyat istedim 300 tl dediler cok mu sizce bilemedim? Cok da istiyorum bir de funnylights var bi bakın isterseniz ışıklı ipten toplar o da 80 liraymis cok hos duruyor

Bence kesinlikle çok para.. benim beğendiğim kapı süslerine de 250-300 arası fiyat verdiler oturdum kendim yaptım İnan 10 liraya anca mal oldu. Tamam çok güzel ama soygun yapıyorlar resmen çok kızıyorum o yüzden.

Z.sare yazdirincadami ayni fiyat oluyo :) bencede çok güzel olur

Aynen senin yaptigin kapi süsunun magnetlerini yaptik bizde 50 tanesi 300 400 filan istiyolar biz kendimiz 60 tl mal ettik hepsini :)

Ya ben de kapi susumu terliklerimi tacimi falan kendim yaptim da bunda da cok aklim kaldi heves ettim bilemedim :/

Epidural ile normal dogum hakkında ne düşünüyorsunuz kızlar
ben inşallah nasip olursa epidural ile normal doğum düşünüyorum bnm 2 arkadaşım öyle doğum yaptılar, bi de eşimin kuzeni.. hepsi çok rahat diyolar.. sancılar falan çok rahat geçmiş.. inşallah hepimizin öyle kolay geçer.. ben de takipte kalayım bakalım kızlar ne düşünüyo..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…