- 15 Mart 2016
- 477
- 413
- 33
- 37
Ben almayı bıraktım. Haftada 1 ya da 2 kez balık yiyorum.kızlar omega almaya devam ediyorsunuz değil mi? ben arada unutsamda alıyorum omegamı bitti bitecek hangi marka kullanıyorsunuz acaba. sanırım omegaları devlet karşılamıyor
Ben almayı bıraktım. Haftada 1 ya da 2 kez balık yiyorum.
canım sen tecrubelisin eminim benden daha iyisini bilirsin. deneyip gorecez. kundaklamak için elleri sarin ama ayakları serbest birakarak yapın diyenler var bilemiyorum ki. Kitapta da daha baslardayim bi bitsin bakalım
Bebek odasıni kurduk biz ama bebek kıyafetlerini yikayip ütuleyip yerleştirsemmi erkenmi bilemiyorm doguma var daha sonuçta
Ne oldu da doktor sezeryan dedi?
Açıkçası hamile kaldığım günden beri bu benim rüyalarımda. Normal Doğuma karşı aşırı fobik durumdayım. 5 sene önce yanımda Doğum yapan arkadaşım yüzünden. Ve insanlar ne kadar sağlıklı derse desin ben bu konuda fobiğim. Ikınamam bile. Doktorum için normal Doğum yanlısı diyor herkes. Doktor sezeryana yanaşmazsa gidip memlekette doğuracağım o derece korkuyorum
Al benden de o kadar. Normal Doğuma psikolojik olarak imkansız gözüyle bakıyorum. Hamile kalmadan önce de bekarken de hep böyleydi bu benim için.. psikolojik olarak bunu kaldıramayacağını bilen bi kadına da hiçbir doktor bu konuda baskı yapmamalı bence. Herkesin kendi bedeni..
Bi de burda daha önce de konuşulmuştu, lütfen daha önce Doğum yapanlar olumsuz anılarını anlatmasınlar ki zaten korkan arkadaşlar daha da panik olmasın. Kimse için kolay değil sonuçta. Normalin de sezeryanın da kolay zor yönleri, olumlu olumsuz hikayeleri var.. o yüzden bırakalım herkes kendi tecrübe etsin bence..
Yok canım buralardayim :) okuyorum yazdıklarınızı :) ctesi arabamıza hırsız girmiş canım çok sıkkın di akşamına eşimin teyzesi gelecekti bütün gün biseyler hazırlamaya uğraştım ve ertesi gün pert oldum dün akşam da eltim fln vardı tlfna pek bakamadim oglusum da biraz hareketsiz kafam takiliyo
kızlar omega almaya devam ediyorsunuz değil mi? ben arada unutsamda alıyorum omegamı bitti bitecek hangi marka kullanıyorsunuz acaba. sanırım omegaları devlet karşılamıyor
Sağol canım arka cam kırılmış teyibi ve hoparlör leri götürmüşler o gün eşim ise de gidemedi hasar bu kadar ama tedirginliği stresi yetti bize buna şükür dedik artıkHer bebek farklı canım ama bütün bebekleri rahatlatan şey annenin kucağı...
Bol bol kucağımıza alıp kokumuzla rahatlamalarını sağlayacağız...
Bu okuduğun kitap yabancı bir yazara ait.
Onlar bize göre çok daha kuralcı oluyorlar.
O yüzden türk pedagogu olarak Yaşar Kuru ,Adem güneş ,Doğan cüceloğlu gibi yazarları tavsiye ediyorum.
Canım benim doğumuma 72-73 gün kaldığı için 1-2 haftaya yıkayıp kaldırayım diyorum.
Sizin daha zamanınız var ama yine de sana bağlı. Neticede dolaptaki yıkanmış ütülenmiş çamaşıra hiç bir şey olmaz. Üzerini de örtersen mis gibi durur dolabınızda
Canım sezeryan bir kişisrl tercihtir. Doktorun buna saygı duyup istediğin yöntemi uygulamak zorunda.
Ben de ilkimde normalden korktuğum için kişisel tercihimle sezeryan oldum. Yani bu karar anneye bırakılıyor...
Haklısın canım ,doğum ile ilgili bir şey konuşulmasın.
Sadece merak ettiğiniz ,öğrenmek istediğiniz şeylerde yardımcı olalım..
Aa çok geçmiş olsun canım yaa.
Umarım hasar yoktur ?
Canım sezeryan bir kişisel tercihtir. Doktorun buna saygı duyup istediğin yöntemi uygulamak zorunda.
Ben de ilkimde normalden korktuğum için kişisel tercihimle sezeryan oldum. Yani bu karar anneye bırakılıyor...
Sezeryan kişisel bir tercih değildir,zorunlu tercihtir bence. Sezeryan başlı başına bir ameliyattır annenin ya da bebeğin hayati durumu risk altındaysa olması gereken birşeydir.Herşeyin normali daha doğru ki normal doğum anne için de bebek için de daha sağlıklı.
Normal doğumun bebek için faydaları
Normal doğumun anne için faydaları:
- Anne adayı normal doğumda daha hızlı iyileşir.
- Günlük hayatına daha hızlı bir şekilde döndüğü için bebeği ile daha fazla ilgilenebilir.
- Normal doğumda anestezi kullanılmadığı için anestezinin herhangi bir riski taşınmaz.
- Normal doğum ile doğan bebeklerde solunum problemlerinin oluşma riski daha az olmaktadır. Bu durumun sebebi, bebek doğum kanalından geçerken bir baskıya uğrar. Bu baskı da akciğerlerindeki amniyon suyunun atılmasına yol açar. Bu sebeple solunum riskleri azalır.
- Bebek normal doğum esnasında doğum kanalından geçerken ağzı ile çeşitli bakterilere temas eder. Bu bakterilerin bebeğin bağışıklık sistemi için oldukça yararlı olduğuna dair çalışmalar vardır.
- Normal doğumun yaşandığı anda, bebekte oluşan hormonal dalgalanmaların bebeğin dünyaya gelmesinin ardından anne ile ilişkisinin sağlamlaştırılmasında yararlı olduğuna inanılır. Normal doğum aşamasında bebekte endorfin hormonu salgılanır. Endorfin mutluluk hormonudur. Bu hormonlar bebeğin dünyaya daha kolay adapte olmasını sağlar.
- Normal doğum yöntemi ile dünyaya gelen bebekler, anne memesini daha kolay bulabilmektedir.
- Normal doğum ardından anne ile bebek arasında cilt teması oldukça güçlü bir şekilde kurulur. Bu sayede anne ve bebek iletişimi ve bebeğin anneye daha çok bağlanması sağlanmış olur.
- Normal doğumla doğan bebekler sezaryen ile dünyaya gelen bebeklere göre yoğun bakıma daha az alınırlar.
- Normal doğum ardından anne daha kolay iyileşir ve normal yaşantısına daha çabuk dönebilir.
- Bebeklerini normal doğumla dünyaya getirmiş olan anneler, hasteneden daha kısa sürede çıkarlar. Hastaneden erken çıkmak maddi olarak anneye avantaj sağlar.
- Normal doğum ile doğuran anneler için ”doğumda anne ölüm oranları” daha az etkilidir.
- Doğumu normal yapan annelerin rahminde bir kesi ya da hasar meydana gelmez. Bu sebeple ikinci gebeliklerinde de normal doğum yapabilirler.
- Normal olarak yapılan doğumlarda doğum ardından enfeksiyon ve kanama benzeri riskleri yaşama olasılığı daha az olmaktadır.
- Normal olarak doğum yapan kadınların doğum ardından ağrı gibi sorunları sezaryene göre oldukça azdır.
Epidural normal dogumda bacaklarda uyusma olmuyormu. catala cikmasi falan nasil yapiliyorki acaba.ben inşallah nasip olursa epidural ile normal doğum düşünüyorumbnm 2 arkadaşım öyle doğum yaptılar, bi de eşimin kuzeni.. hepsi çok rahat diyolar.. sancılar falan çok rahat geçmiş.. inşallah hepimizin öyle kolay geçer.. ben de takipte kalayım bakalım kızlar ne düşünüyo..
masaya yatırıldıktan sonra epidural yapılıyor zaten canımEpidural normal dogumda bacaklarda uyusma olmuyormu. catala cikmasi falan nasil yapiliyorki acaba.
Ben bu aralar ilaçları iyice sallıyorum. Haftada 1 sadece vitamin alıyorum. Kan hapını da bıraktım. Allah sonumu hayır etsin.hap kullanmak daha kolayıma gidiyor sanırım bnm balık yesemde en azından 2 güne bir hap içiyorum
Hay allah ya cok gecmis olsun... insanlar cok kötü ya :/Sağol canım arka cam kırılmış teyibi ve hoparlör leri götürmüşler o gün eşim ise de gidemedi hasar bu kadar ama tedirginliği stresi yetti bize buna şükür dedik artık
bende cumartesi eminönüne gidecem ne yapacagıma karar verebilsem ordan alır yavaş yavaş yaparım :) sen ne yaptın resim atar mısınAynen senin yaptigin kapi süsunun magnetlerini yaptik bizde 50 tanesi 300 400 filan istiyolar biz kendimiz 60 tl mal ettik hepsini :)
Malzemeleri eminönünden almıştım.. benim de hic el becerim yoktur ortaokulda is egitimi dersinde cam boyama kumas boyama yapilirdi hep en cirkin benim olurduEll
Ellene saglik tatlim. Cok hos olmus. El becerisi olan insanlara bayiliyorum yapeki bu malzemelri nereden temin ettin canim
Kan hapını ihmal etme canım.Ben bu aralar ilaçları iyice sallıyorum. Haftada 1 sadece vitamin alıyorum. Kan hapını da bıraktım. Allah sonumu hayır etsin.
PinkMermaid
Katılmıyorum...
Normal doğum daha sağlıklı olabilir ama tercih meselesidir.
Ben korkularım olduğu için tercih etmedim ve buna saygı duyulmalı.
Ölesiye korkan bir anneye zorla normal doğum yaptırtmak hiç insani gelmiyor bana...
Ayrıca kadın doğum doktorları kendileri için çoğunlukla sezeryan tercih ediyor.
İstisnasız 9-10 doktor biliyorum böyle olan..
Sezeryan çok kötü olsaydı başta onlar tercih etmezdi...
Malzemeleri eminönünden almıştım.. benim de hic el becerim yoktur ortaokulda is egitimi dersinde cam boyama kumas boyama yapilirdi hep en cirkin benim olurdu
Sağol canım aynen öyle eşim baya kötü oldu adam ise gitcem diye çıktı o durumla karşılaştı diyorum ya tedirginliği yetti yanıHay allah ya cok gecmis olsun... insanlar cok kötü ya :/
Bana da gyno ferro verdi ama bi kez icebildim hep unutuyomKan hapını ihmal etme canım.
Doğum da kan büyük ihtiyaç
Bence de aşırı korkusu olan biri için bunu anlamamiz cok zor o yüzden baskı yapılmamali sağlıklı diye ona zorlanan bi anne doğum sonrası sağlığından olabilir yani o zaman da neye yarar ki normal doğumun sağlıklı olması bende şuan öyle çok fobi halinde değil hatta hiç dusunmuyorum bile daha erken Rabbim yardım eder diyorum ama herkes bir değil sonuçta dediğin bence de dogruPinkMermaid
Katılmıyorum...
Normal doğum daha sağlıklı olabilir ama tercih meselesidir.
Ben korkularım olduğu için tercih etmedim ve buna saygı duyulmalı.
Ölesiye korkan bir anneye zorla normal doğum yaptırtmak hiç insani gelmiyor bana...
Ayrıca kadın doğum doktorları kendileri için çoğunlukla sezeryan tercih ediyor.
İstisnasız 9-10 doktor biliyorum böyle olan..
Sezeryan çok kötü olsaydı başta onlar tercih etmezdi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?