- 31 Mayıs 2010
- 3.569
- 1.214
- 373
Canım bana anestezi öncesi takılmadı. Anesteliyken takıldımı bilmiyorum. Ama anestesi sonrasıda çıkarılan birşey olmadı. Ya takılmadı yada sezeyan esnasında takıp çıkardılar. Hiç bir bilgim yok yani bu konuda.Genel anestezide sonda takılıyor mu takılıyorsa ne zaman takılıp sonra olarak ne zaman çıkartıyorlar.
PinkMermaid turuncu onu demek istemedi.. doktorlar tercih ediyor derken kadının kendisi doktor ve kendisi sezeryan oluyor demek istiyor. Kendi kendine para kazandırmıyordur muhtemelen :)) senin bahsettiğin hastalarının hepsine sezeryan yaptırmaya çalışanlar.. hepimiz eskiden nasıl oluyodu diyoruz tabiki düşünüyoruz da aşamayınca da çaresi yok. O yüzden herkesin kendi tercihi. Kimse durduk yere kendini kestirmek istemez. Yargılamamak lazım.
Benim kimseyi yargıladığım yokTuRuNCu 'nun fikrine katılmadığımı söyledim. Doktorlar tercih ediyor lafında da her iki anlam da çıkar,ne demek istediğini bilemiyoruz :) Vay neden sezeryan tercih ediyorsun şöyle de böyle de diye kimseyi kınamadım.Fikrimi savundum ve arkasındayım ki aşırı korkan,panik atak vs kadınlar için sezeryan tercihi mantıklı buna da hak verdiğimi söyledim bir önceki yorumumda. Hastalarının çoğuna hemen sezeryanı önerenler de var bunu da yadsımamak lazım.
Arkadaşlar ben kalsiyum,magnezyum,gyno ferro,decavit kullanıyorum sizce fazla değil mi bu kadar vitamin.Benim gibi 4 tane vitamin kullanan var mı.Kan sonucu falan istemeden direk bunları kullanacaksın dedi dr um.
Bunlarda bugün civile girmişken aldıklarım kızlar..
Uni baby 10 lu alt açma örtüsü
Dalin çamaşır deterjanı
Uni baby 6 lı yeni doğan ıslak mendil (kulak pamuğu hediyeli)
Weewell oda termometresi (sıcaklık ve nem ölçer)
Lansinoh 60 lı göğüs pedi
Lansinoh meme ucu çatlak kremi
1 tane emzik kabı
1 basit emzik (birde mutlaka avent soothie alıcam kaliteli olarak )
Weewell dijital ateşölçer (birde kulaktan ölçerini alıcam marka braun olabilir kulaktan olanda)
Fikir olur belki.
kasılmalar beni çok korkutuyor oturup ağlıyorum erken mi doğuracağım bu ne sancımı diye.. herşeye ağlar oldum sabah reklam filmine ağladım oturup..
güle güle kullanın canım :) meme ucu çatlak kreminin fiyatını hatırlıyor musun? bir de kaç ml idi? ben de çok lazım oluyor diye duydum uygunu nerdeyse ordan alacağım.
Ben hic icmedim işte içmek zorunda mıyım onu dusunuyomBen 2 kutu içtim. En son kutu bitince almaya üşendim:) Hala da almadım :)
Sagolasin canimçok geçmiş olsun cnm...
Sağol canım amin inş çıkacağı varmış buna şükür artıkYok daha neler. Allah Allah oysa ki her insan aynı zaman uyanmaz .bi de tokat ne ya.sedyeden fırlama lazım böylelerine
Canim bunun için kurslar var. İstersen bi bak. Bence korku da bir sebep cunki normal doğuma zorlanıp sezeryana dönen hastalar da var. Saygı ve anlayış lazım. Ki ben de sezeryan sonrası normal deneyeceğim diye yoğun bir eleştiri altındayim. Sınır oluyorum
İnşallah. Ben de hiç yapmadı şimdi heves ettim. Bakiniyorum ben de yapayım da paylasırim inşallah
Geçmiş olsun canım. Kötü olmuş ama cana gelen mala gelsin derler. Inşaallah Rabbim yerini doldurur sizi beladan korur canim
Sağol canım aynen bende öyle dedim eşim e bi şekilde cikcakmis böyle çıktı çok şükür arabayı da goturebilirlerdi ne diyelim artık bununla geçmiş olur inşGeçmiş olsun
Böyle durumlarda o paranın çıkacağı varmış şükür ki böyle çıktı der kendimi teselli etmeye çalışırım hep
Üzme tatlı canını
Evet ben de oradan beğendim foto ekleyeyim tekrar, daha önce de eklemiştim
Hiç kullanmadım
Balık yiyorum sadece
Ben de kişisel tercihimle olmak istiyorum ama isteğe bağlı 4500 dediler doktor derse 2100
Doktor isterse çok rahat bir sebep bulabilir
Yanaşmazsa memlekette doğurucam o yüzden
Penisilinli antibiyotik plesantaya geçmiyor
Ben 6 gündür azosilin kullanıyorum enfeksiyon için
Bir de anneliğin sadece normal doğumla edinildiğini sanıp sezeryan olanı dışlayan kesim var, kendilerine aşırı uyuz oluyorum
Anladım çok tşkCanım bana anestezi öncesi takılmadı. Anesteliyken takıldımı bilmiyorum. Ama anestesi sonrasıda çıkarılan birşey olmadı. Ya takılmadı yada sezeyan esnasında takıp çıkardılar. Hiç bir bilgim yok yani bu konuda.
40 ml 32.90 tl canım. İnternette de yine bu fiyatlardaydı görmüşken ordan aldım bende.
Sağol canım amin çok takmiyodum aslında kendimi de çok dinlemiyodum da stres oldum ya ona ihtiyacim olmuştu sanırım :) sağolsun bugün annesini çok mutlu etti 15-20 dk kiprasti yuvarlandı durdu babasıyla izledikŞimdiye kadar hiç saymadım doğrusu ama 10u geçiyordur muhtemelen. son 3-4 gündür arttı diyebilirim. yorgunluk da etkiliyor tabi hareketleri.
Geçmiş olsun canım. aklına hemen kötü şeyleri getirip stres yapma. stres bebeği çok olumsuz etkiliyor. doğduğunda bebeğini sakinleştirmekte zorlanabilirsin. Elinden geldiğince rahat ol.
ben de 3-4 gündür grip başlangıcı var ve resmen ilerlemesin diye savaşıyorum. geceleri biraz boğaz ağrısı rahatsuz ediyor.inşallah tam olmadan atlatırım.
ben de alışveriş konusunda çok fazla hevesli sayılmam ama fırsatını buldukça bişeyler almaya çalışıyorum. hamileliği benim de çok sevdiğim söylenemez. hayatımı çok kısıtladı ki hiç sevmediğim şeydir istediğimi yapamamak. bebek yapma tercihine kendimiz karar verdiğimiz için çok da şikayet etme hakkı görmüyorum kendimde.
ilk zamanlar annemden yardım alacağım kendi kendime yetene kadar ki bu da 15 20 gün falan. sonra doğum izni, rapor falan derken eylülü bulurum inşallah. eylülde de 8 aylık oluyor. ben ailemin bakması taraftarı değilim. çok şımartılmasını istemiyorum bebeğin. kendi istediğim gibi yetiştireceğim inşallah. hem kayınvalidem 75 yaşında kendini zor idare ediyor. annem babam uzakta. gelip baksalar uzun süre bizimle kalmaları aile hayatımız açısından bana pek uygun gelmiyor. ben çok rahat edemiyorum kendi annem babam da olsa. o yüzden iyice araştırıp çevremdeki arkadaşlarımdan bakıcı düşünüyorum. bakalım hayırlısı artık.
biz de haftasonu trabzona gittik eşimle çok yakın bir aile dostumuza. bana da hiç kilo almamışsın dedi çok mutlu oldum :) gerçi tartı 8-9 kilo civarı diyor ama görüntüde almıyorsam sorun yok benim için.
çok güzeller keşke bende de el becerisi olsa
geçmiş olsun, sıkma canını olur böyle şeyler Allah beterinden korusun. bebeğin hareketini de çok takma bence. çok değişken oluyorlar. muhtemelen senin can sıkıntın ve yorgunluğun sebep olmuştur.
"Ayrıca kadın doğum doktorları kendileri için çoğunlukla sezeryan tercih ediyor." Demiş ya, kendileri için dediğinden dolayı tek anlam çıktığını düşünüyorum. Yargıladınız demedim yargılamamak lazım dedim. Her kadın normal doğumun adı üstünde normal olan ve daha iyi olan olduğunu biliyor. Dedim ya herkesin kendi tercihi. bende hala fikrimin arkasındayım:) sezeryan tercih değil dediğiniz için bende tercih olduğunu savunuyorum. Normal Doğum yapacak psikolojide olmadığım için sezeryanı tercih ediyorum. Böyle
TuRuNCu 'nun avukatı mısın hayırdır neden bu kadar uzattın ki. Cevabı bana yazdığına göre yargılamamak lazım bana söylenmiş bir cümle farkındaysan. Ayrıca ben en son zorunluluklardan dolayı sezeryanla doğum tercih meselesine gider demiştim. Benim karşı olduğum şey sırf keyfiyetten sezeryan yaptıran kadınlar ya da daha çok para kazanmak için anne adaylarını sezeryana yönlendiren doktorlar.Zaten ben TuRuNCu 'nun korkularından dolayı sezeryanı tercih etmesini haklı bulmuştum.
Ne oldu da doktor sezeryan dedi?
Açıkçası hamile kaldığım günden beri bu benim rüyalarımda. Normal Doğuma karşı aşırı fobik durumdayım. 5 sene önce yanımda Doğum yapan arkadaşım yüzünden. Ve insanlar ne kadar sağlıklı derse desin ben bu konuda fobiğim. Ikınamam bile. Doktorum için normal Doğum yanlısı diyor herkes. Doktor sezeryana yanaşmazsa gidip memlekette doğuracağım o derece korkuyorum
Ben normalden de sezeryandan da korkuyorum
Hele o çıplak yatıp da sancı çekme ihtimali beni iyice sinir ediyornormal imkanı olup da sezeryan da istemiyorum offf bir gün uyansam da kendiliğinden doğmuş olsa
Eline sağlık canım,sağlıkla giyinsin küçük beyimiz.Bence arabalar düz olsunKizlaarrrr ogluş uma yaptığım acemi yeleği bittiolmus mu arabalari düz mü diksem yamuk mu kararsız kaldım bi fikir aliyim
Düz diyorum ben canim. Cok guzel olmus bu arada eline saglik :)Kizlaarrrr ogluş uma yaptığım acemi yeleği bittiolmus mu arabalari düz mü diksem yamuk mu kararsız kaldım bi fikir aliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?