2017 Şubat Anneleri

çok geçmiş olsun cnm...

Ben 09:00 da drun geri saydığını hatırlıyorum. 9:15 te de suratıma tokat yediğimi
Yok daha neler. Allah Allah oysa ki her insan aynı zaman uyanmaz .bi de tokat ne ya.sedyeden fırlama lazım böylelerine
Canim bunun için kurslar var. İstersen bi bak. Bence korku da bir sebep cunki normal doğuma zorlanıp sezeryana dönen hastalar da var. Saygı ve anlayış lazım. Ki ben de sezeryan sonrası normal deneyeceğim diye yoğun bir eleştiri altındayim. Sınır oluyorum
İnşallah. Ben de hiç yapmadı şimdi heves ettim. Bakiniyorum ben de yapayım da paylasırim inşallah
Sağol canım aynen öyle eşim baya kötü oldu adam ise gitcem diye çıktı o durumla karşılaştı diyorum ya tedirginliği yetti yanı
Geçmiş olsun canım. Kötü olmuş ama cana gelen mala gelsin derler. Inşaallah Rabbim yerini doldurur sizi beladan korur canim

tam kan sayımından ayrı olarak isteniyor ayrı bir test o.enfeksiyon için en büyük veriymiş Dr um öyle demişti.
Himm bendne oyle bisi istemedi dr acildeki kan trsti yapmisti cok yuksek degilmis sadece grip de vurdu icin yukselmis korkulcak bisi yok dedi haftaya cagirdi seker yuklemesi icin

canım benim arkadaşım kendi yapıyor bunları youtube da videosunu izlemiş öğrenmiş bugün konuştuk hatta ben de heveslendim yapmayı denicem. crochet along bigfoot Monkey 2014 diye yazınca cikiyormus ingilizce imiş ama çok güzel gösterdiği için dile çok ihtiyaç duyulmuyormus

Benim doktorda kendi sezeryan yapmış . Normal diye bekledim taki muayne sonrasında bende çok korktuğumu hissettim. O zaman geldiğinde bir sürü faktör göz önüne alınıyor. 40 haftayı doldurdum fakat normal doğum yapılması için gereken hiç bir belirti olmadığı için sezeryan oldum. Şimdi yine sezaryen. Aslında tercihtamamen bize bırakılmıyor. Hayırlı olsun erken için. Çok heyecanlı olduğum için genel anestezi oldum. Bebek'ten 15/20 sonra yatağındaydım.

canım kültür farklılıkları olabilir evet. Adem güneş in 3 kitabını okudum. Bu kitap da burda tavsiye edilmişti çok merak ettim bi bitsin bakalım.

Arkadaşlar doğum sonrası bebek bakımı ve psikolojisi için önerdiğiniz kitaplar hangileri acaba? bende kitap alacağım varmı alıpta tavsiyesi olanlar ?

TuRuNCu ewet canim vaktimiz varda şu yüzden kararsız kaldim 3 ay var daha bizim kiyafetler sürekli yikandıgi için olmuyo ama bebegin kiyafetleri uzun süre kalinca dolapta belki nem kokusu oluyoya öyle bişey olur tekrardan yikamak zorunda kalirim mi acaba o yüzden kararsızdim:)

bende yapmak isterim ama şu bel ağrıları felan izin verirmi düz otumak artık çok zor:)

bende cumartesi eminönüne gidecem ne yapacagıma karar verebilsem ordan alır yavaş yavaş yaparım :) sen ne yaptın resim atar mısın
Ben kendime yapmadim canim arkadasıma yapmıştik ben henüz başlayamadim daha foto atmayi deniyorum bellek yetersiz diyo

Epidural normal dogumda bacaklarda uyusma olmuyormu. catala cikmasi falan nasil yapiliyorki acaba.
çok fazla detay bilmiyorum canım arkadaşlarımın anlattığına göre öyle bi sıkıntı duymadım ben.. Uyuşmanın etkisiyle direkt ayakta durulmuyo galiba bildiğim kadarıyla ama çatalda falan nasıl yapıyolar bilmiyorum.. Yürürken destek olmuşlar düşmesin diye..

TuRuNCu ya katılıyorum. Zorunluluk diyorsunuz ya , bunu kaldıramayacak bir anne için tamamen zorunluluk işte. Sağlık deyince akla nedense hep beden sağlığı geliyor. Oysaki ruh sağlığı da en az beden sağlığı kadar önemli. Dolayısıyla ben sağlığım için sezeyanı tercih ediyorum. Bizim gibiler için bu bi zorunluluk yani..[/QUOTE]

Sezeryanla daha çok para kazandıkları için daha çok tercih ediyorlar canım,seni beni düşündükleri için değil,kendi maddi çıkarları için... Korkuları olan ,çok gerilen ,panik atak olan anne adayları tabiki sezeryanı düşünebilir ama yurtdışında inan sezeryanla doğum çok az,bizim burada normal doğum hikayeleri hep kötü anlatıldığı için çoğu kadın da korkuyor ki bu kadınlar içinde ben de varım,ilk hamileliğim normal doğumdan yana olsam da korkuyorum ama kendimi rahatlatmaya çalışıyorum.. Tarlada doğuran kadınlar,uçakta arabada doğuran kadınlar,eskiden evde doğuran kadınlar vs bunları düşünmeye çalışıyorum.Bir aksilik olmazsa epidural normal doğum yapacağım.

Son düzenleme:

Geçmiş olsun
Böyle durumlarda o paranın çıkacağı varmış şükür ki böyle çıktı der kendimi teselli etmeye çalışırım hep
Üzme tatlı canını

Bebek odası için evmanya'da çok güzel stickerlar var kızlar,bakın bence siz de..

Eki Görüntüle 1911322 Eki Görüntüle 1911326

Evet ben de oradan beğendim foto ekleyeyim tekrar, daha önce de eklemiştim

kızlar omega almaya devam ediyorsunuz değil mi? ben arada unutsamda alıyorum omegamı bitti bitecek hangi marka kullanıyorsunuz acaba. sanırım omegaları devlet karşılamıyor

Hiç kullanmadım
Balık yiyorum sadece

Ben de kişisel tercihimle olmak istiyorum ama isteğe bağlı 4500 dediler doktor derse 2100
Doktor isterse çok rahat bir sebep bulabilir
Yanaşmazsa memlekette doğurucam o yüzden

Penisilinli antibiyotik plesantaya geçmiyor
Ben 6 gündür azosilin kullanıyorum enfeksiyon için

Bir de anneliğin sadece normal doğumla edinildiğini sanıp sezeryan olanı dışlayan kesim var, kendilerine aşırı uyuz oluyorum

PinkMermaid turuncu onu demek istemedi.. doktorlar tercih ediyor derken kadının kendisi doktor ve kendisi sezeryan oluyor demek istiyor. Kendi kendine para kazandırmıyordur muhtemelen :)) senin bahsettiğin hastalarının hepsine sezeryan yaptırmaya çalışanlar.. hepimiz eskiden nasıl oluyodu diyoruz tabiki düşünüyoruz da aşamayınca da çaresi yok. O yüzden herkesin kendi tercihi. Kimse durduk yere kendini kestirmek istemez. Yargılamamak lazım.

Arkadaşlar günaydın bebeğinizin hareketleri nasıl günde ortalama kaç kez hareketleniyor kendimle karşılaştıracağım da.çok tşk.
Şimdiye kadar hiç saymadım doğrusu ama 10u geçiyordur muhtemelen. son 3-4 gündür arttı diyebilirim. yorgunluk da etkiliyor tabi hareketleri.

Geçmiş olsun canım. aklına hemen kötü şeyleri getirip stres yapma. stres bebeği çok olumsuz etkiliyor. doğduğunda bebeğini sakinleştirmekte zorlanabilirsin. Elinden geldiğince rahat ol.

Kizlar merhaba. Nasilsniz bebekler nasil esim grip olmus ya. Umarim bana bulasmaz
ben de 3-4 gündür grip başlangıcı var ve resmen ilerlemesin diye savaşıyorum. geceleri biraz boğaz ağrısı rahatsuz ediyor.inşallah tam olmadan atlatırım.

ben de alışveriş konusunda çok fazla hevesli sayılmam ama fırsatını buldukça bişeyler almaya çalışıyorum. hamileliği benim de çok sevdiğim söylenemez. hayatımı çok kısıtladı ki hiç sevmediğim şeydir istediğimi yapamamak. bebek yapma tercihine kendimiz karar verdiğimiz için çok da şikayet etme hakkı görmüyorum kendimde.

Calisan arkadaslar bebek dogduktan sonra kim bakacak bebeginize. Yada ucretsiz izin almayi dusunuyomusunuz.
ilk zamanlar annemden yardım alacağım kendi kendime yetene kadar ki bu da 15 20 gün falan. sonra doğum izni, rapor falan derken eylülü bulurum inşallah. eylülde de 8 aylık oluyor. ben ailemin bakması taraftarı değilim. çok şımartılmasını istemiyorum bebeğin. kendi istediğim gibi yetiştireceğim inşallah. hem kayınvalidem 75 yaşında kendini zor idare ediyor. annem babam uzakta. gelip baksalar uzun süre bizimle kalmaları aile hayatımız açısından bana pek uygun gelmiyor. ben çok rahat edemiyorum kendi annem babam da olsa. o yüzden iyice araştırıp çevremdeki arkadaşlarımdan bakıcı düşünüyorum. bakalım hayırlısı artık.

Herkes bi göbeğin var diyor banada
biz de haftasonu trabzona gittik eşimle çok yakın bir aile dostumuza. bana da hiç kilo almamışsın dedi çok mutlu oldum :) gerçi tartı 8-9 kilo civarı diyor ama görüntüde almıyorsam sorun yok benim için.

Bunlar da benim yaptıklarım :)
çok güzeller keşke bende de el becerisi olsa

geçmiş olsun, sıkma canını olur böyle şeyler Allah beterinden korusun. bebeğin hareketini de çok takma bence. çok değişken oluyorlar. muhtemelen senin can sıkıntın ve yorgunluğun sebep olmuştur.

Doğum şekli ile alakalı benimde tercihim normalden yana şimdilik.. umduğum gibi olmazsa yapıcak bişeyde yok tabi.. epidural kısmi uyuşturma idi sanırım. o şekil düşünüyorum.. tamamen bayıltılmaktan korkuyorum Rabbim herkese sağlıklı bir şekilde doğum yapmayı nasip etsin.. iyi akşamlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…