- 15 Mart 2016
- 477
- 413
- 33
- 37
Haklısın ama bende acayip bir boşvermişlik var bu aralar.Kan hapını ihmal etme canım.
Doğum da kan büyük ihtiyaç
Ben 2 kutu içtim. En son kutu bitince almaya üşendim:) Hala da almadım :)Bana da gyno ferro verdi ama bi kez icebildim hep unutuyom
çok geçmiş olsun cnm...Yok canım buralardayim :) okuyorum yazdıklarınızı :) ctesi arabamıza hırsız girmiş canım çok sıkkın di akşamına eşimin teyzesi gelecekti bütün gün biseyler hazırlamaya uğraştım ve ertesi gün pert oldum dün akşam da eltim fln vardı tlfna pek bakamadim oglusum da biraz hareketsiz kafam takiliyo
Yok daha neler. Allah Allah oysa ki her insan aynı zaman uyanmaz .bi de tokat ne ya.sedyeden fırlama lazım böylelerineBen 09:00 da drun geri saydığını hatırlıyorum. 9:15 te de suratıma tokat yediğimi
Canim bunun için kurslar var. İstersen bi bak. Bence korku da bir sebep cunki normal doğuma zorlanıp sezeryana dönen hastalar da var. Saygı ve anlayış lazım. Ki ben de sezeryan sonrası normal deneyeceğim diye yoğun bir eleştiri altındayim. Sınır oluyorumNe oldu da doktor sezeryan dedi?
Açıkçası hamile kaldığım günden beri bu benim rüyalarımda. Normal Doğuma karşı aşırı fobik durumdayım. 5 sene önce yanımda Doğum yapan arkadaşım yüzünden. Ve insanlar ne kadar sağlıklı derse desin ben bu konuda fobiğim. Ikınamam bile. Doktorum için normal Doğum yanlısı diyor herkes. Doktor sezeryana yanaşmazsa gidip memlekette doğuracağım o derece korkuyorum
İnşallah. Ben de hiç yapmadı şimdi heves ettim. Bakiniyorum ben de yapayım da paylasırim inşallahBencede erken biraz:) canm eve taşımdıgimda sıfirdi ve tertemiz boya filan yapmadim o yüzden ve odayi kullanmiyoduk zaten boştu kirlenmedide sadece 1 duvarima duvar kagıdi yapmak istiyorm henüz yapilmadi bide halisi filan yok henuz tamamlayinca foto paylasırim :)
Geçmiş olsun canım. Kötü olmuş ama cana gelen mala gelsin derler. Inşaallah Rabbim yerini doldurur sizi beladan korur canimSağol canım aynen öyle eşim baya kötü oldu adam ise gitcem diye çıktı o durumla karşılaştı diyorum ya tedirginliği yetti yanı
Himm bendne oyle bisi istemedi dr acildeki kan trsti yapmisti cok yuksek degilmis sadece grip de vurdu icin yukselmis korkulcak bisi yok dedi haftaya cagirdi seker yuklemesi icintam kan sayımından ayrı olarak isteniyor ayrı bir test o.enfeksiyon için en büyük veriymiş Dr um öyle demişti.
canım benim arkadaşım kendi yapıyor bunları youtube da videosunu izlemiş öğrenmiş bugün konuştuk hatta ben de heveslendim yapmayı denicem. crochet along bigfoot Monkey 2014 diye yazınca cikiyormus ingilizce imiş ama çok güzel gösterdiği için dile çok ihtiyaç duyulmuyormuskızlar bende şu sıralar instagramda amigurumi oyuncaklara merak saldım. en azından bi çıngırak bide kuzu yaptırmak istiyorum varmı düşünen bunlardan ağzına felan alır en azından zarar vermez gibime gelio
bende hala kullanıyorum arkadaslar imom omegahap kullanmak daha kolayıma gidiyor sanırım bnm balık yesemde en azından 2 güne bir hap içiyorum
canım kültür farklılıkları olabilir evet. Adem güneş in 3 kitabını okudum. Bu kitap da burda tavsiye edilmişti çok merak ettim bi bitsin bakalım.Her bebek farklı canım ama bütün bebekleri rahatlatan şey annenin kucağı...
Bol bol kucağımıza alıp kokumuzla rahatlamalarını sağlayacağız...
Bu okuduğun kitap yabancı bir yazara ait.
Onlar bize göre çok daha kuralcı oluyorlar.
O yüzden türk pedagogu olarak Yaşar Kuru ,Adem güneş ,Doğan cüceloğlu gibi yazarları tavsiye ediyorum.
Canım benim doğumuma 72-73 gün kaldığı için 1-2 haftaya yıkayıp kaldırayım diyorum.
Sizin daha zamanınız var ama yine de sana bağlı. Neticede dolaptaki yıkanmış ütülenmiş çamaşıra hiç bir şey olmaz. Üzerini de örtersen mis gibi durur dolabınızda
Canım sezeryan bir kişisrl tercihtir. Doktorun buna saygı duyup istediğin yöntemi uygulamak zorunda.
Ben de ilkimde normalden korktuğum için kişisel tercihimle sezeryan oldum. Yani bu karar anneye bırakılıyor...
Haklısın canım ,doğum ile ilgili bir şey konuşulmasın.
Sadece merak ettiğiniz ,öğrenmek istediğiniz şeylerde yardımcı olalım..
Aa çok geçmiş olsun canım yaa.
Umarım hasar yoktur ?
canım benim arkadaşım kendi yapıyor bunları youtube da videosunu izlemiş öğrenmiş bugün konuştuk hatta ben de heveslendim yapmayı denicem. crochet along bigfoot Monkey 2014 diye yazınca cikiyormus ingilizce imiş ama çok güzel gösterdiği için dile çok ihtiyaç duyulmuyormus
Ben kendime yapmadim canim arkadasıma yapmıştik ben henüz başlayamadim daha foto atmayi deniyorum bellek yetersiz diyobende cumartesi eminönüne gidecem ne yapacagıma karar verebilsem ordan alır yavaş yavaş yaparım :) sen ne yaptın resim atar mısın
çok fazla detay bilmiyorum canım arkadaşlarımın anlattığına göre öyle bi sıkıntı duymadım ben.. Uyuşmanın etkisiyle direkt ayakta durulmuyo galiba bildiğim kadarıyla ama çatalda falan nasıl yapıyolar bilmiyorum.. Yürürken destek olmuşlar düşmesin diye..Epidural normal dogumda bacaklarda uyusma olmuyormu. catala cikmasi falan nasil yapiliyorki acaba.
PinkMermaid
Katılmıyorum...
Normal doğum daha sağlıklı olabilir ama tercih meselesidir.
Ben korkularım olduğu için tercih etmedim ve buna saygı duyulmalı.
Ölesiye korkan bir anneye zorla normal doğum yaptırtmak hiç insani gelmiyor bana...
Ayrıca kadın doğum doktorları kendileri için çoğunlukla sezeryan tercih ediyor.
İstisnasız 9-10 doktor biliyorum böyle olan..
Sezeryan çok kötü olsaydı başta onlar tercih etmezdi...
Yok canım buralardayim :) okuyorum yazdıklarınızı :) ctesi arabamıza hırsız girmiş canım çok sıkkın di akşamına eşimin teyzesi gelecekti bütün gün biseyler hazırlamaya uğraştım ve ertesi gün pert oldum dün akşam da eltim fln vardı tlfna pek bakamadim oglusum da biraz hareketsiz kafam takiliyo
Bebek odası için evmanya'da çok güzel stickerlar var kızlar,bakın bence siz de..
Eki Görüntüle 1911322 Eki Görüntüle 1911326
kızlar omega almaya devam ediyorsunuz değil mi? ben arada unutsamda alıyorum omegamı bitti bitecek hangi marka kullanıyorsunuz acaba. sanırım omegaları devlet karşılamıyor
Her bebek farklı canım ama bütün bebekleri rahatlatan şey annenin kucağı...
Bol bol kucağımıza alıp kokumuzla rahatlamalarını sağlayacağız...
Bu okuduğun kitap yabancı bir yazara ait.
Onlar bize göre çok daha kuralcı oluyorlar.
O yüzden türk pedagogu olarak Yaşar Kuru ,Adem güneş ,Doğan cüceloğlu gibi yazarları tavsiye ediyorum.
Canım benim doğumuma 72-73 gün kaldığı için 1-2 haftaya yıkayıp kaldırayım diyorum.
Sizin daha zamanınız var ama yine de sana bağlı. Neticede dolaptaki yıkanmış ütülenmiş çamaşıra hiç bir şey olmaz. Üzerini de örtersen mis gibi durur dolabınızda
Canım sezeryan bir kişisrl tercihtir. Doktorun buna saygı duyup istediğin yöntemi uygulamak zorunda.
Ben de ilkimde normalden korktuğum için kişisel tercihimle sezeryan oldum. Yani bu karar anneye bırakılıyor...
Haklısın canım ,doğum ile ilgili bir şey konuşulmasın.
Sadece merak ettiğiniz ,öğrenmek istediğiniz şeylerde yardımcı olalım..
Aa çok geçmiş olsun canım yaa.
Umarım hasar yoktur ?
Kizlar ya Perşembe günü rahatsizlamstm bulanti kusma ateş karin agrisi .. idrarda bisi çıkmadı nst de bisi cikmadi. Kanda enfeksiyon çıkmış. Burda yazan arkadaşlar vardi enfeksiyon degeriniz ne cikmisti? Bi de antibiyotik mecbur kullancaz galiba? Baska türlü atlatamaz miyiz? Bi de hangi antibiyotigi verdi? Aradan haftasonu falan geçti simdi iyiyim ama bilemedm...bi yardimci olursaniz sevinirm
Bir de anneliğin sadece normal doğumla edinildiğini sanıp sezeryan olanı dışlayan kesim var, kendilerine aşırı uyuz oluyorumPinkMermaid
Katılmıyorum...
Normal doğum daha sağlıklı olabilir ama tercih meselesidir.
Ben korkularım olduğu için tercih etmedim ve buna saygı duyulmalı.
Ölesiye korkan bir anneye zorla normal doğum yaptırtmak hiç insani gelmiyor bana...
Ayrıca kadın doğum doktorları kendileri için çoğunlukla sezeryan tercih ediyor.
İstisnasız 9-10 doktor biliyorum böyle olan..
Sezeryan çok kötü olsaydı başta onlar tercih etmezdi...
Şimdiye kadar hiç saymadım doğrusu ama 10u geçiyordur muhtemelen. son 3-4 gündür arttı diyebilirim. yorgunluk da etkiliyor tabi hareketleri.Arkadaşlar günaydın bebeğinizin hareketleri nasıl günde ortalama kaç kez hareketleniyor kendimle karşılaştıracağım da.çok tşk.
Geçmiş olsun canım. aklına hemen kötü şeyleri getirip stres yapma. stres bebeği çok olumsuz etkiliyor. doğduğunda bebeğini sakinleştirmekte zorlanabilirsin. Elinden geldiğince rahat ol.Kizlar yegenim iyi durymda ama eltimle ben acillik olduk benim kanda enfeksiyon cikti odum kopuyo bebege zarari var mi dedim pazartesi kadin dgumcuya git gorun dedi bisi demedi yuksek degil ama enfeksiyon var dedi korkuyorum ya salgin var galiba dikkat edin kizalr ne cektigimizi yaradan biliyo ust uste geldi hep yegenim iyi cok sukur onada ilac igne verdiler simdi duzeldi rabbim dusman basina vermesin kizalr dua edinde kizima bisi olmasin enfeksiyindan etkilenmesin erken dgum olucak diye tirsiyorum ya
ben de 3-4 gündür grip başlangıcı var ve resmen ilerlemesin diye savaşıyorum. geceleri biraz boğaz ağrısı rahatsuz ediyor.inşallah tam olmadan atlatırım.Kizlar merhaba. Nasilsniz bebekler nasilesim grip olmus ya. Umarim bana bulasmaz
ben de alışveriş konusunda çok fazla hevesli sayılmam ama fırsatını buldukça bişeyler almaya çalışıyorum. hamileliği benim de çok sevdiğim söylenemez. hayatımı çok kısıtladı ki hiç sevmediğim şeydir istediğimi yapamamak. bebek yapma tercihine kendimiz karar verdiğimiz için çok da şikayet etme hakkı görmüyorum kendimde.tertipler... napiyosunuz.... alisveris konusuluyo. ben siz aldikca mutlu olanlardanim sadece.. inanin ogluma biseyler almak icin ne hevesim nede param var bu ara.. son aya kadar beklemem gerekicek.. yani onumuzdeki ay ancak alisveris yapabilicem.. birde disari cikamiyorum hem tansiyonum hemde nefes darligim buna izin vermiyo malesef.. pek hevesimde yok dedigim gibi neden bilmiyorum alirim nasilsa diyip erteliyorum hep... abisinin bikactane zibini disinda bisey yok ... nekadar kaldi doguma hergun safak saymayi seviyorum ama
.. bian once aralik ayinin bitmesini diliyorum... araligi devirince ha dogdu ha dogucak diye bekleriz artik... gercekten oglusumu cok seviyorum tekmelerine bayiliyorum ama hamileligi hiiiic sevmiyorum benim cok zor geciyo.... doguralim bian once.. hatta direk mayis ayina ucalim malum dogum yapinca kim gelip bakicak kaynana gorumce coooook buyuk sikinti bunlar benim icin... bugunlerde canim cok sikkin ne cok yazdim ya
ilk zamanlar annemden yardım alacağım kendi kendime yetene kadar ki bu da 15 20 gün falan. sonra doğum izni, rapor falan derken eylülü bulurum inşallah. eylülde de 8 aylık oluyor. ben ailemin bakması taraftarı değilim. çok şımartılmasını istemiyorum bebeğin. kendi istediğim gibi yetiştireceğim inşallah. hem kayınvalidem 75 yaşında kendini zor idare ediyor. annem babam uzakta. gelip baksalar uzun süre bizimle kalmaları aile hayatımız açısından bana pek uygun gelmiyor. ben çok rahat edemiyorum kendi annem babam da olsa. o yüzden iyice araştırıp çevremdeki arkadaşlarımdan bakıcı düşünüyorum. bakalım hayırlısı artık.Calisan arkadaslar bebek dogduktan sonra kim bakacak bebeginize. Yada ucretsiz izin almayi dusunuyomusunuz.
biz de haftasonu trabzona gittik eşimle çok yakın bir aile dostumuza. bana da hiç kilo almamışsın dedi çok mutlu oldum :) gerçi tartı 8-9 kilo civarı diyor ama görüntüde almıyorsam sorun yok benim için.Herkes bi göbeğin var diyor banada
çok güzeller keşke bende de el becerisi olsaBunlar da benim yaptıklarım :)
geçmiş olsun, sıkma canını olur böyle şeyler Allah beterinden korusun. bebeğin hareketini de çok takma bence. çok değişken oluyorlar. muhtemelen senin can sıkıntın ve yorgunluğun sebep olmuştur.Yok canım buralardayim :) okuyorum yazdıklarınızı :) ctesi arabamıza hırsız girmiş canım çok sıkkın di akşamına eşimin teyzesi gelecekti bütün gün biseyler hazırlamaya uğraştım ve ertesi gün pert oldum dün akşam da eltim fln vardı tlfna pek bakamadim oglusum da biraz hareketsiz kafam takiliyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?