2017 Şubat Anneleri

Yok daha neler. Allah Allah oysa ki her insan aynı zaman uyanmaz .bi de tokat ne ya.sedyeden fırlama lazım böylelerine
Tokat dediysem hafif hafif bahar hanım bahar hanım diyerek ayıkmayı sağlacak tokatlar verilen doza göre bellidir uyanma saati açıkçası çok bildiğim şeyler değil

Kızlar epidural anestezi ile normal doğumu biraz yanlış biliyorsunuz. Benim ilk doğumum böyle oldu. Uygulama 2 şekilde yapılıyor. İlkinde epidural hemen takılıp Doğum süreci boyunca kalıyor. İkinci de belirli bir açıklık beklenip ondan sonra epidural takılıyor.

Epidural takıldıktan sonra bacaklarda uyuşma ya da his kaybı olmuyor. Yardımsız yürüyebilirsiniz ya d hareket ederken yardıma ihtiyaç yok. Kasılmaları da tamamiyle hissediyorsunuz sadece acı yok. Epidural anestezi de ağrı hissi ortadan kalkıyor sadece. Bu nedenle Doğum sırasında kasılma geldiğinde rahatlıkla acısız ıkınıyırsunuz. Benim deneyimim böyleydi doğumum da kolay oldu. Ağrı hissetmeyince kolay olması kaçınılmaz zaten. Herkese de tavsiye ederim

Fullialein çok düşünme belki herşey çok yolunda gidecek Nasıl doğum yaptığını anlamayacaksın. Şuan ki sistemden çok memnunum 37/38 de muayne oluyorsun, Dr aşağı yukarı anlıyor. Tabi bebeğin kilosu falanda önemli. Açılma varmı diye gibi. Bende hiç yoktu bana ozaman dediki büyükihtimalle sezeryan olucak. O haftalarda 1/2 cm açılma yada yumuşama olması lazımmış. Neyse çok normaldığurup diye inat edip, saatlerce sancı çektikten sonra sezeryana girenler. Dr güvenirsen o doğru kararı verecektir ki benim Dr çoğunlukla normal doğum yaptırıyor. herşeyin zorluğu ve kolaylığı var yani
mbg24 benim 2 sezeryan olucak çok heyecanlıyım, aslında şimdi hiç bişey bilmiyoruz Zaman'ı geldiğinde hepsi arka arkaya olucak. PinkMermaid muaynede normal doğuramayacağım belli olduğu halde 40/3 e kadar bekledim sonunda acil sezeryan oldum kordon dolandı ( Dr güven çok önemli belki başka Dr olsaydı saatlerce sancı çekip acil sezeryan olucaktım, yada dikişim çok olucaktı kötü olanından bagsediyorum,
Önceden kadınların bilme şansı yokmuşki şimdi inanıyorsan Dr lar yönlendiriyor.

Bu arada vajinal Ağrı'sı olan varmı. Hele yatakta dönmek varmı sizde böyle bir durum

Sezeryanla daha çok para kazandıkları için daha çok tercih ediyorlar canım,seni beni düşündükleri için değil,kendi maddi çıkarları için... Korkuları olan ,çok gerilen ,panik atak olan anne adayları tabiki sezeryanı düşünebilir ama yurtdışında inan sezeryanla doğum çok az,bizim burada normal doğum hikayeleri hep kötü anlatıldığı için çoğu kadın da korkuyor ki bu kadınlar içinde ben de varım,ilk hamileliğim normal doğumdan yana olsam da korkuyorum ama kendimi rahatlatmaya çalışıyorum.. Tarlada doğuran kadınlar,uçakta arabada doğuran kadınlar,eskiden evde doğuran kadınlar vs bunları düşünmeye çalışıyorum.Bir aksilik olmazsa epidural normal doğum yapacağım.[/QUOTE]
Haklısın canım çünkü bizim doktor bi yakın var o dedi sezeryan başına özelde bile olsak devletten 1.5-2 bin getiriyor şüphe olanı sezeryan yapiyoz hemen dedi daha bazi doktorlar var gorumcemin hastanesinde açılma olmasın diye serumuna ilaç katıyor durdurup ameliyata alıyorlarmış açılmayı

PinkMermaid , mbg24 ; kızlar ufak bir atışma olmuş aranızda , sebep olduysam kusuruma bakmayın lütfen.

Bazen yazışmalarda duygular ve söylenmek istenenler net ifade edilemiyor.
Son yazışmalara bakılınca herkes söylemek istediğini söylemiş ve konu kapanmış.
Ben de uzatmamak adına yorum yapmayayım..
Rabbim hepimize de kolay bir doğum nasip eylesin..

Ben dönmekte zorlanıyorum genelde ayaktayken az islaklik geliyor bugün ilk defa marketde yürüyeyim dedim yol boyunca sızladı ağrıdı birşey de diyemedim eşime

Seninle en ufak bi alakası yok canım.. aynı şeyi birden fazla kişi düşünebilir ve savunabilir. Seninle aynı fikirdeyim o kadar önemsiz şeyler bunlar

Son düzenleme:
Kizlaarrrr ogluş uma yaptığım acemi yeleği bitti olmus mu arabalari düz mü diksem yamuk mu kararsız kaldım bi fikir aliyim

Kizlaarrrr ogluş uma yaptığım acemi yeleği bitti olmus mu arabalari düz mü diksem yamuk mu kararsız kaldım bi fikir aliyim
HIc de acemi isi olmamis eline saglik :) düz olsun bence. ..

Biz de daha odaları degisecegiz, bosaltıp tasıyacagız, işimiz cok, sadece ne alacagımıza karar verdik. Boya yeni diye esim yaptırmak istemedi pek ama oda bir bosalınca sanırım yaptırtırım boya :)
En sıkıntılıso odayı boşaltmak sanırım.. ben de o kadar eşyayı nereye koyacağımı düşünüyorum evimizin tek deniz gören yeri yatak odasının balkonuydu orası da resmen depo oldu ful eşya doldu yine oraya yığacağım galiba herşeyi[/QUOTE]
Benim de depo gibi bir odam vardı, orayı bosaltıp birsuru esya attık. Daha da atacagız, bebek odasındaki eski esyaları buraya alıp yerlestirecegiz odayı. Biz evlenirken yeni hicbirsey almamıstık, bekarlıktan olan esyalarımızı bir araya getirdik ve bize gordugum kadarıyla fazlasıyla yetti esyalar..

Calisan arkadaslar bebek dogduktan sonra kim bakacak bebeginize. Yada ucretsiz izin almayi dusunuyomusunuz.
Ben dogru m sonrasında izinlerle raporlarla biraz devam etmeyi dusunuyorum ve maddi durumumuz borclarımızı ayarlayabilirsek de 1yıla kadar ucretsiz izin kullanmak istiyorum. Kayınvalidem cok hevesli bebek bakmak için ama ben bakmak istiyorum kendi bebegime en azından 1yasına kadar, kayınvalidem çok fedakar, cok iyi ama illa hersey kendi istedigi gibi olana kadar ısrar ediyor ve ben sıkılıyorum bundan. Nasıl basedicem dogum sonrası bilemiyorum. Kendi annem maalesef ki rahatsız ve mudahale edemiyor ama yardımına ihtiyac duydugumu da hep hatırlatıyorum, iyilesmek için cabalaması için..

Normal dogum yapmayı cok isterdim ne kadar korkarsam korkayım ama maalesef daha once gecirmiş oldugum bir ameliyat nedeniyle sezaryen yapılması gerekecek gibi gorunuyor. Bundan da korkuyorum ama bebek bir sekilde cıkacak ordan, yapacak birsey yok :) bu durumda da doktoruma guveniyorum, planlı bir sezaryen surpriz bir dogumdan daha cok işime gelecek sanırım. İnsallah saglıkla kucagımıza alırız bebeklerimizi, nasıl olursa olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…