- 16 Ağustos 2016
- 290
- 140
- 23
- 42
Kızlar dün güvendiğim bir doktora başladım. Gerilik vardı 2 haftaya kadar. Bebek beslenemiyor olabilir damarlara bakmak lazım demişlerdi.
Damarlarda falan bir sorun yok heryere baktı küçük işte nedeni Yok şu an. Sürekli takip halinde olmamız gerekiyor gelişimi suyu rahimdeki yeri kontrol altında olması gerekiyor dedi. Her hafta gidicez kontrole. %90 erken doğacak gibi. Öncelikle hedefimiz 30 31.haftayı görmek sonra 34 35 dedi. 37 den sonra gerekirse alırız dedi. Kademe kademe beklemek takip etmekten başka yolu yok dedi. Erken Doğum riskine karşı akciğer geliştirici iğne yaptılar iki doz. Bugünde diğer 2 dozu oldum. Allahım yardım etsin inşallah bebeğimin sağlığı yerinde ama bekleyebildiniz kadar çok kalır umarım. 27 haftam bitiyor ama karın bacak 2 hafta geri. Kilo da 630 gr
bende senin gibi araştırdım pek bir bilgi bulamadım civile gittim gözümle göreyim diye ama kalmamışKızlar dün soru sormuştum kimse görmedimi
Civilde babyforce marka bebek arabası gördüm fiyatıda uygundu baya,alıp almamakta kararsızım fikri olan varsa yardımcı olabilirmi
Sen bi de yeterliliğe hazırlanıyormuşsun senin işin daha zor allah yardımcın olsun.. İnşallah doğumdan önce verir ve rahatlarsın..Kızlar merhaba,
Yetişmek mümkün değil ama uzaktan uzağa ben de takip etmeye çalışıyorum sizi. Bazen sayfalarca okuyorum Ben de araştırma görevlisiyim @ivo doktora yeterliliğe hazırlanıyorum ve ocakta gireceğim. Çok korkuyorum. Günlerim çok stresli geçiyor ama bebek alışverişimi tamamlamadan da bir türlü yol katedemiyorum. Konsantre olmak çok zor. O yüzden kendimi hep bebeğime alışveriş yaparken buluyorum. Bunlar da benim aldıklarım ve göbeciğim Baktıkça mutlu oluyorum. Beşik ve bebek arabasını da aldık. Yatak yorgan ve şampuan krem gibi ufak netten alınabilecek şeyler kaldı çok şükür. Artık çalışma zamanı. Rabbim hepimize güç versin. Gün boyu işte sandalye başında durup eve gelip yemek yapıp tekrar ders başıma oturmak çoook zor
Güzel bilgilerdi çok tşk.Bu sonda meselasine ben de birşey yazayım :) malum geçen sene doğum yaptım:))) benim spinal anesteziyle sezeryan olduğu için 6 saat ayaklarımı hissetmediğim için ayağa kalkıp tuvalete gidicek durumum yoktu muhtemelen oyüzden sonda taktılar.. yani sonda takılmayanların nedeni belki de yürüyecek konumda olmanızdan olabilir. Zaten ayağa kalkıp yürümemiz gerekiyor en kısa zamanda ben de tamam yürürüm dediğimde sondayı çıkardılar. sondayı muhtemelen spinal anesteziyi yaptıktan sonra vurdular çünkü ameliyathane de yapıldı spinal yattım masaya o sırada takmışlardır ki eğer şansınız varsa anesteziden sonra taktırın acıyormuş öyle diyorlardı. çıkarken bir sıkıntı yok.
gecelik pijama olayına da gelince ister normal ister sezeryan bence ilk gün gecelik giyin her türlü muayene müdehale ya da tuvalete gitmek için çok rahat oluyor ve kanama olduğu için kocaman kalın pedler kullanıyorsunuz oyüzden hamile kilotlarından bol bol götürün 5 tane falan. 2 gün kalıcaksanız diğer gün pijama giysersiniz. ben hastane de 1 gün kaldım doğumdan gelince hemen igydirdiler ertesi gün normal kıyafetlerimi giydim çıktım evde de pijama giydim.. hastane çok sıcak olduğu için hiç üşümedimki ben gece çorapla yatarım :) kesinlikle pijama için önü komple ğümeli alın emzirme de çok kolay oluyor. Gecelikte ise benimkinin modeli güzeldi kruvaze geldiği için yandan çıtçıtını açınca kolay emziriliyordu..
Yok canim. aslan burcu kendileri.Eşin aynı bana benziyo demekki.
İş dolayısıyla geçen ay 2 hafta ayrı şehirdeydim.
Benim de yapım öyle malesef, kafam doluyken aklıma bile gelmez kocam.
Neyse, bu bi alındı kızdı falan iyce unuttun beni diye.
Oysaki yanyanayken sevgimi ondan kat kat fazla belli ederim.
Hiç üzülme canım benim, yapı meselesi.
Bazı karakterler öyledir, uzaktayken işine dalıyo olabilir.
Ben de mesela eşimin yanındayken kıymetimi bilmeyip uzaktayken aşkımdan ölüyo moduna girmesinden hoşlanmıyorum.
Neticede insan yanındayken esas sevgisini gösterebilmeli gibi geliyo.
Oyüzden hiç kendini üzüp bebeğini sıkma.
Sevgisizlikle hiç ilgisi yok o tavrının, diyomya kendimden biliyom
Oğlak burcu mu yoksa kocan da :)?
Canim ayni sey bende de oluyor. bakiyorum sanki bi yerde toplanmis. yurudugumde oluyor bazen de idrara sikistigimda(ya da bebek toplaninca idrara sikisiyorum)Kızlar sizde toplanma gibi birşey oluyor mu karnımın farklı yerlerinde oluyor ama özellikle başının olduğu yer gibi geliyor. Bazıları yalancı kasılma diyor. Benim durum da malum kafam takıldı. Özellikle idrar gelince daha yoğun oluyor. Şu an bile soluma yatıyorum sağ tarafım sertleşiyor. Bugün gün içinde 4 kez oldu
Erkekler çoğu zaman düşünemiyor yapıları öyle erkeklere söylemek gerek Ne istiyorsan söyle Seni merak ediyorum de Seni özlüyorum de kızarak söyleme Belki Daha etkili Olur burada Tek başımayım Sana ihtiyacım var de bur tarz şeyler söyle Sen gidince yalnız hissediyorum falan de Daha etkili Olur benceSoyleyince ariyor. ama ben de surekli soylemek istemiyorum.kendi lendine dusunsun istiyorum.
Ben ara dedikten sonra aramasinin ne anlami var
Almaya başlayınca insan kendini tutamıyor. En zevklisi kılık kıyafet zaten. Gerisini beğenmek çok zor beşik ve bebek arabasına karar vermek çok yordu beni :)Ayy maşallah ne çok cicisi var ben henüz bir çorap dahi almadım.
Amin teşekkür ederim. Ben de sırf doğumdan sonra bebeğimle ilgilenebileyim diye yeterliliği bir an önce geçeyim istedim. İnşallah doğru bir karar vermişimdir :)Sen bi de yeterliliğe hazırlanıyormuşsun senin işin daha zor allah yardımcın olsun.. İnşallah doğumdan önce verir ve rahatlarsın..
Canımmm bu benimki bir tane daha var ama onu şimdiden giyiyorum normal pijamara göbeğim sığmıyor daaa
Baya süslü bu eşim hediye almıştı diğeri daha sade bir de gecelik alacağım
Bebek nerde kızzz maşallah çok imrendim yaaaa
Benimki kaç katı
Evet oluyor ama yorulduğum zaman oturamıyorum ayakta duramıyorum yatmam gerekiyor illa ki doktoruma sordum yalancı Doğum sancıları Onlar dedi günde dört kez Belki Daha fazla Olabilir ama saatte bir olursa su gelirse beklemeden Bana geliyorsun dedi sağlık ocağından hemşire de şeker ye ve uzan dedi normalmiş Yani Artık Son aylar yaKızlar sizde toplanma gibi birşey oluyor mu karnımın farklı yerlerinde oluyor ama özellikle başının olduğu yer gibi geliyor. Bazıları yalancı kasılma diyor. Benim durum da malum kafam takıldı. Özellikle idrar gelince daha yoğun oluyor. Şu an bile soluma yatıyorum sağ tarafım sertleşiyor. Bugün gün içinde 4 kez oldu
Arkadaşlar bişey soracağım sizlere.Bebeğimin hareketletini hissettiğimden beri hep iki yerde hareketini hissediyorum göbeğimin sol tarafında ve göbeğimin alt kısmında hep hareket ediyor.Bir kez bile sağ tarafımda veya başka biryerde hareket etmedi.Hep bu iki yerde.Sizde nadıl oluyor.Göbeğimin hep iki yerinde olması tuhaf mı normal mi sizce.
günaydın ben bebedor aldım vallahiKızlar günaydın, malum bebeklerimiz kış aylarında doğacağı için burunları tıkalı ve sümüklü olucak . Burun aspiratörü mutlaka alın ben otri bebeninkini beğeniyorum.
Beurer jft 90 almayı düşünüyorum ben.. sadece medikal ürünleri yapan alman bir firmaymış.. medisana da aynı şekilde öyleymiş ama nette araştırınca beurer almaya karar verdimKızlar ateş ölçer Ne aldınız ben Biraz araştırdım da medikal markaları alın diyorlar breuer ve medisana oneriliyor genelde bir de kulak içi koltuk altı temassiz olayı var Ne düşünüyorsunuz?
Oda iyidir belki, Bebek doğduktan sonra o kadar şey değiştiriyoruz ki memnun kalırsıngünaydın ben bebedor aldım vallahi
ben hala daha kullanıyorum tavsiye ederim.https://www.e-bebek.com/scd29001-natural-yenidogan-pp-biberon-seti-p-pav-9430260/ Arkadaşlar %20 indirime girmiş bu üründen memnundunuz değil mi? Önerilen buydu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?