2017 Şubat Anneleri

Insallah oyle olur ya. Hareket etmeyince tedirgin oluyorum

Iyi akşamlar herkese... Canım sıkkın biraz bugün gereksiz stres mi yapıyorum acaba bugün kayinvalidemdeydik puset konusu açıldı daha doğrusu eşim açtı bende daha nasıl bişey alsam karar veremedim ama kayınvalidem daha önce eltimin bebegine puseti onların aldığını söylemişti onu kullan falan demişti bende kullanmam demiştim o torunsa buda torun ona aldiysan buna da al ozaman dedim neyse üstünden baya zaman geçti eltimin bebeğinin puseti kayinvalidemdeymis kızı büyüdüğü için ve evinde yer olmadığı için benim daha önce kullanmam dediğimi yenisini al dedigimi soyledi bende tekrar söyledim kullanamayacagimi huyun çok kötü dedi bana bende belki benim beğendiğim farklı bişey istediğimi alicam hem neden başkasının eskisini kullaniyim ki bu benim ilk bebegim ve herseyi dogal olarak yeni olsun istiyorum çok moralim bozuldu ya ben kendim alicam zaten onlara illede alin demedim çok mu hassas davraniyorum sizce ağlamaktan alamıyorum kendimi

Herkes birşeyler almaya başlamış bende henüz birşey almadım. 2 hafta sonra Eminönü'ndeki havuzlu hana giderek tamamını tek seferde halletmeyi hedefliyorum. Ben süt sağma makinesi, 2 biberon, emzik, biberon başlığı aldım ancak beşik ve Bebek arabası noktasında hiç bir fikrim yok

Yok canim anliyorm ben seni sen keşke deseydin siz başka bi

ihtiyacimizi alin puseti ben sıfır alicam diye.lafi hiç uzattirma deki

aliyosaniz mesela hastane cıkişi alın gibi başka ihtiyaca yönlendir niye uzuysn kendini boşver.kötüyse kötu huyun ben boyleyim de gitsin ben

konu olunca diyorm ben kücukken baskasinin biseyine kullanamazdim ben boyleyim diyrm

benimde arkadasm diyo cocugum şusunu vereyim busunu vereyim diye

her seferinde söylüyo iyi niyetinden biliyrm ama ihtiycm yok her şeyini

alabiliyorm bende yeni almak istiyrm herşeyi gerek yok ben aldim diyorm.

Kız nası halı falan çırpıyonuz yaa maşallah
Ben 2.5 lt lik şişeyi yerinden kaldıramıyom

Ayy maşallah bu ne enerji.. ben 1 saat mutfağa girdim yemek hazırladım şimdi yorgunluktan ölüyorum temizlik falan artık çok zor benim.. ancak küçük süpürgeyi çalıştırıyorum..

Ay alın benden de o kadar.. halı çırpmak bana hayal olalı çok oldu.. halıyı bırak banyo paspaslarını bile eşim silkeliyo.. ivonun dediği gibi şişeyi bırak ketıl tam doluyken onu bile kaldıramıyorum.. tkml in de dediği gibi bi yemek yapana kadar anam ağlıyo sonra da gün boyu kasılmalarımın ardı arkası kesilmiyo.. hey gidi ben böylemiydim fırtına gibi kadındım şimdi yere cüzdanım düşse eğilip alacak halim yok:)) 9 uncu aya Allah kerim:)) Allah eşimden bin defa razı olsun

Arkadaşlar ben erkek bebek bekliyorum. Ben hareketleri hep neredeyse göbek deliğimden 6-7 parmak aşağıda hissediyorum sizce de çok aşağılarda değil mi? Salı günü doktor kontrolündeydim bana aşağıda vb demedi.

Ya henüz çok şükür bu tarz sinirimi bozacak bişey yaşamadım ama başkası böyle anlatınca kendim yaşamış gibi sinir oluyorum.. kime ne be sen ne istersen onu alırsın çocuğuna ve kimsenin bişeyini kullanmak zorunda değilsin.. huyu kötü olan kendileri. İlk doğuran şanslı mı oluyo Allah Allah.. kıysınlar paraya alsınlar.. almıyorlarsa da dediğin gibi kimsenin alacağına kalmamışsın.. ay böyle gaza getirmek gibi oluyo ama İnan bana yapılmış gibi sinirlendim. Burda sana düşen bunları takıp ağlamak yerine lafını söyleyip içini boşaltıp bebişinle stressiz günler geçirmek ve inadına da canın ne istiyorsa çatır çatır almak.. sen canının istediğini yap onlar hırsından oturup ağlasın! Ay gıcık oldum.. sakın üzme kendini böyle şeyler için!..

Eki Görüntüle 1913767 Medela Calma biberon hakkinda şöyle bir yorum yapılmış,bilemedim...

Medela calmayı gaz için değil de benim sütüm gelene kadar anne göğsünden uzaklaşmaması için almıştım ben.
Kullandığım süre içerisinde gaz sancılarımız devam etti evet ama dr.brownsta da vardı sancılarımız.
Benim fikrim hiç bir ürünün gaz'ı tamamıyla ortadan kaldırmadığı. Yani emzirilen çocuklarda bile fazlasıyla gaz sancıları olabiliyor.
Öğrenmemiz gereken en önemli şey bebeğin gazını nasıl çıkarmamız gerektiği.
Bir de her bebek farklı işte. Kimi yoğun gaz sancısı çekerken kimininki daha az olabiliyor ama dediğim gibi en önemlisi gazın nasıl çıkarıldığını öğrenmek.

Canım valla sonuna kadar haklısın.
İlk çocuğun ve ilk heves olunca insan kendi istediğinin olmasını istiyor..
Onları takmayıp sen kendi isteğin neyse onu al..

Şimdi bir de şöyle bir şey var. Bizim gelin oğlunun temiz küçülen kıyafet ,ayakkabı ve oyuncaklarını hep bize verir. Ben de bugüne kadar hiç giydirmem demedim çünkü çocuklar çabuk büyüyor. Yani temiz kıyafet varken yenisini almak istemedim hiç.
Tabi dediğim gibi tercih meselesi bu.
Senin gönlün ne istiyorsa onu yap ,diğerlerine kulaklarını tıka..

Al benden de o kadar.
2-3 saatte dip köşe temizlik yapar bir de üstüne gezmeye çıkardım ama şimdi nerdeeeee.
Evi bile oda oda süpürüyorum. Biraz fazla iş yapsam kasılmalar başlıyor..
Allah benim de eşimden razı olsun. Elinden geldiği kadar yükümü hafifletiyor saolsun.

Naptin canim aldin.mi havlu setini?havlu alirken suyu cekebilmesi onemli sadece bornoz simdi giyemez yani dogdugunda ama 1 yasindan itibaren giyebilir
Ya kararsiz kaldim canm bunun icinde sapkali havlusuda var aslinda kaynvaldeme sordum bende oda diyo suyu çekmesi önemli kaliteli olsun sen alma özdilekten alayim ben dedi tmm dedim o zaman markayida bilmyorm iyimi kötumu almadm bende

Fazlasiyla haklisin. Ilk cocugunda kimsenin eskisini kullanmak istememen gayet dogal. Tabi şoylede bir durum var. Senin maddi durumun iyi olmazsa kullanabilirsin ona birsey diyemem

Ya kararsiz kaldim canm bunun icinde sapkali havlusuda var aslinda kaynvaldeme sordum bende oda diyo suyu çekmesi önemli kaliteli olsun sen alma özdilekten alayim ben dedi tmm dedim o zaman markayida bilmyorm iyimi kötumu almadm bende
Anladim canim ozdilek varsa iyi olur bende markayi bilmiyorum simdi gordum yazayim dedim

İyi akşamlar k8zlar Nasılsıniz. Bugün dip köşe temizlik yaptım. İş başa düşüyor kimsem yok ki yükü mu alsın. Bu arada ben bebekte hıçkırık hissetmedim şu ana kadar. Normal midir acaba. Var mı benim gibi olan. @TuRuNCu normal mi kuşum

Evi bebeğe oda yapmaya müsait olmayanlara fikir olsun, beşiğimizi paylaşayım. Bebek doğduğunda benim yatağıma bitiştirip anne yanı beşik gibi kullanacağımız için yan barını takmadık, yatağı da en alt seviyede kurduk böylelikle ikimiz aynı hizada olacağız. Beşik ikea'nın gulliver modeli beşiği. İkea'da sadece iki model beşik yan barı çıkartılarak kullanılabiliyor: gulliver ve sundvik. İkisi de iki kademeli. Eğer orta kademede kullanacaksanız içine koyacağınız yatağın 12 cm'i geçmemesi gerekiyor yükseklik olarak, mecburen ikea yatak almak zorunda kalıyorsunuz. Bizim gibi alt kademede kullanacaksanız istediğiniz yatağı alabilirsiniz. Bebeklere yenidoğan döneminde omurga gelişimi açısında latex yatak öneriyorlar, biz yatsan'ın happy modeli yatağını aldık. 60*120 ölçülerde. Yatak latex, ama üzerinde fermuarlı, çıkartılıp yıkanabilen bir kılıfı var, kılıfın bir tarafı pamuk, bir tarafı yün dolgu. Mevsime uygun olarak değiştirerek kullanıyorsunuz, ayrıca alez sermenize de gerek kalmıyor. Latex yatak düşünen varsa bu model tavsiyemiz olsun:) hepimiz bebeklerimize sağlıkla kavuşalım, huzurla uyutalım inşallah.

Güle güle kullanın bende anne yanı olarak kullanmak için alicam inşallah:)

Bugün itibari ile tam 6.5 kilo almışım bi güncelleyelim mi kac kilo aldik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…