Keşke öyle olmasaydı3.cü trimesterde de vucut ilk trimesterde olduğu gibi uykuya eğilim gösteriyormuş.
Muhtemelen vucudun dinlenmek istediği için uyku halindesin.
Ben de çalışmama rağmen senin dediğin gibi heran kapı çalıcak ve biri gelecek gibi düzenli biriydim canım.. ama işten dolayı tez döneminde evi ihmal etmek zorunda kaldım ve ardından da hamilelik olunca yavaş yavaş alışıyorum.. yine düzenli ve temizimdir çok şükür ama eskiden çok daha hassastım.. bana da herkes öyle diyo bebek varken napcaksın alış diye.. yine 1 yaşına kadar vaktimiz olursa düZenli olur ama asıl yürümeye oynamaya başladıktan sonrası zor.. ama napalım bebeklerimiz olsun da mutlu olalım da bi şekilde alışırız, hallederiz ev işlerini de..Aynen buna da şükür.. çok şükür... az kaldı deyip avutuyorum kendimi sonra da gerçeklerle yüzleşiyorum bebekle de eskisi kadar temizlik peşinde koşamayacakmışım gibi geliyor.. ben ki yatarken sanki eve misafir gelecekmiş gibi koltuk kırlentlerini bile hizalı koyup yatan şekerliği bile masanın üstündeyse kaldırıp yerine koymadan uyuyamayan kıl düzen bi kadındım.. sanırım bir daha böyle olamayacağıma alışmam lazım, bunlar bebekle olacak iş değil gibi geliyoya da inşallah olur ne diyim :)))
Herkes birşeyler almaya başlamış bende henüz birşey almadım. 2 hafta sonra Eminönü'ndeki havuzlu hana giderek tamamını tek seferde halletmeyi hedefliyorum. Ben süt sağma makinesi, 2 biberon, emzik, biberon başlığı aldım ancak beşik ve Bebek arabası noktasında hiç bir fikrim yok
Yatak koyulmuş hali ile en alttan olan yüksekliği ölçer misiniz? Yani bebeği koyunca yerden ne kadar yüksekte olacak.. bizim yatak için kıyaslama yapacağımsizin kendi yatağınız da baya alçak anlaşılan beşikle denk gelmesi çok iyi olmuş.. inşallah bizim yatağa da yayar yüksekliği.. çok teşekkür ettim bu arada..
Benim hesap tam hamilelik öncesine göre yani 2 canımBen 59la hamile kalmıştım.
İlk 4 ay bulantıdan 5 kilo verdim 54e kadar düştüm.
Son iki aydır 7 kilo aldım yani 61im, ama ilk haftalarda 59dum.
Bu durumda toplamda 7 kilo mu 2 kilo mu almış oluyorum
Cevabını bilen bana da söylesin :)))
Ben sabahları iyiyim akşama doğru perte çıkıyorum. Bugün haftalardan beri ilk kez kahvaltı hazırladımAy alın benden de o kadar.. halı çırpmak bana hayal olalı çok oldu.. halıyı bırak banyo paspaslarını bile eşim silkeliyo.. ivonun dediği gibi şişeyi bırak ketıl tam doluyken onu bile kaldıramıyorum.. tkml in de dediği gibi bi yemek yapana kadar anam ağlıyo sonra da gün boyu kasılmalarımın ardı arkası kesilmiyo.. hey gidi ben böylemiydim fırtına gibi kadındım şimdi yere cüzdanım düşse eğilip alacak halim yok:)) 9 uncu aya Allah kerim:)) Allah eşimden bin defa razı olsun
Çok güzelmiş güle güle kullanınEki Görüntüle 1913834
Evi bebeğe oda yapmaya müsait olmayanlara fikir olsun, beşiğimizi paylaşayım. Bebek doğduğunda benim yatağıma bitiştirip anne yanı beşik gibi kullanacağımız için yan barını takmadık, yatağı da en alt seviyede kurduk böylelikle ikimiz aynı hizada olacağız. Beşik ikea'nın gulliver modeli beşiği. İkea'da sadece iki model beşik yan barı çıkartılarak kullanılabiliyor: gulliver ve sundvik. İkisi de iki kademeli. Eğer orta kademede kullanacaksanız içine koyacağınız yatağın 12 cm'i geçmemesi gerekiyor yükseklik olarak, mecburen ikea yatak almak zorunda kalıyorsunuz. Bizim gibi alt kademede kullanacaksanız istediğiniz yatağı alabilirsiniz. Bebeklere yenidoğan döneminde omurga gelişimi açısında latex yatak öneriyorlar, biz yatsan'ın happy modeli yatağını aldık. 60*120 ölçülerde. Yatak latex, ama üzerinde fermuarlı, çıkartılıp yıkanabilen bir kılıfı var, kılıfın bir tarafı pamuk, bir tarafı yün dolgu. Mevsime uygun olarak değiştirerek kullanıyorsunuz, ayrıca alez sermenize de gerek kalmıyor. Latex yatak düşünen varsa bu model tavsiyemiz olsun:) hepimiz bebeklerimize sağlıkla kavuşalım, huzurla uyutalım inşallah.
4.900 26+4Bugün itibari ile tam 6.5 kilo almışım bi güncelleyelim mi kac kilo aldik
Canm ben 61,9 dan bir günde 63,1 e yükseldim ve 19 gündür sabitim bakalımBen de 6 kilo oldum ama işin kötüsü doktora bi hafta önce gittiğim de 5 kilo almıştım.. bi hafta 1 kilo çok geldi bana
Benim de 5 kilo olmuş ya nasil boyle oluyor anlamıyorum dikkat de ediyorum halbuki
Lohusa Pijama takımını ben nişan bohcasinda aldirmisim Allah'tan o aradan çıkmış oldu..
Benim de var nişan bohçasından çıkan bir tane :) hayta geldiğinde ama bu kocaman demiştim
:)
Eki Görüntüle 1913864 Bu da bizim kizimizin havlu bornoz takımı
Boğazım da cok şükür biraz daha yumuşadı dün aksamdab termosa ihlamur koydum gece uyanip uyanip ictim. Bugün de kelle paça yaptik eşimle. Ömrümde ilk kez içtim herşey kızım için şifa olsun inşaallah
Ya ben de park yatak mı büyüyen beşik mi karar veremiyorum. Ev kira ve seneye şehir dışına tayin ihtimali var oyüzden bebek odası yapmıcam zaten bi şifonyer ya da bez dolap alcam ama beşiği napsam bilemedim
Kızlar bi el atın bizeee
Tabi ki de 2 kilo :) sonuçta kilon o kadar fark etti daha :))Ben 59la hamile kalmıştım.
İlk 4 ay bulantıdan 5 kilo verdim 54e kadar düştüm.
Son iki aydır 7 kilo aldım yani 61im, ama ilk haftalarda 59dum.
Bu durumda toplamda 7 kilo mu 2 kilo mu almış oluyorum
Cevabını bilen bana da söylesin :)))
Ben geçen ay 2,5 kilo birden aldım doktor fırça üstüne fırça attı vallaBen 52.7 ile hamile kalmıştım, 28+6 dayım bu sabah 63 kiloydum. Tam 10 kilo. Doktor bunun normal sınırlar içinde olduğunu söylüyor. 2. Trimester itibariyle ayda 1,5 kilo, 3. Trimester itibariyle haftada yarım kilo ideal dedi.
Sarkık göbek ve çirkin sütyen birleşimi :)Kızlar bu emzirme sütyenleri niye bukadar sıkıcı yaa
Neden şöyle farklı güzel renkli cici desenli yok, emziriyoz diye bunalıma mı girek, bu mudur yani
Sarkık göbek ve çirkin sütyen birleşimi :)
Belki vardır güzeli biri görse de var dese keşke
Kızlar bu arada biberon olarak Dr.Browns alacağım,arkadaşımın 6 aylık oğlu var o da bunu tavsiye etmişti hiç gaz sorunu yaşamamışlar. Mağazalarda pahalı bir ürün,hepsiburada.da indirime girmiş,haber vereyim dedim. Cam olması da çok iyi daha sağlıklıhttp://www.hepsiburada.com/dr-browns-dogal-akis-standart-cam-biberon-240-ml-p-AILEDBRDB261240
Elifo eşim istemiyo
Bende çok tuhaf rüyalar gordum bebekle ilgili tekmeliyo Rüyam da ve ayağı fln çok belirgin karnimda eli cikiyo gibi oluyo bi delik gibi bi yerden fln bilinç altimiz iyice sacmaladi sanırım
Çok teşekkür ediyorum.. bizimki de bazasız ilk defa bazasız olması bi işe yarayacakBizim yatağımızın altında baza yok, karyola almıştık, o yüzden alçak:) ölçtüm şimdi, 38 cmde yüksekte yatacak bebek. Eğer orta seviyede koysaymışız 52 cm'de yatacakmış.
Çok teşekkür ediyorum.. bizimki de bazasız ilk defa bazasız olması bi işe yarayacakbakalım ölçüler bizim yatağa uyuyo mu ama benim kafam çok karıştı beşik konusunda.. mothercare ile ikea arasında kaldım
Psikolojim bozuldu yaGun icerisinde cogunlukla nefes nefeseyim bende otursam da ayni hareket halindeyken hele kosu yapmis gibi oluyorum.normal sanirim
Ben de 6 kilo oldum ama işin kötüsü doktora bi hafta önce gittiğim de 5 kilo almıştım.. bi hafta 1 kilo çok geldi bana
İyi akşamlar annişler.. Bugun uyku setlerine takmiş durumdayim hangi markayi almayi düşünüyorsunuz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?