Geçmiş olsun inşallah o günler d3 gelir merak etme canım. Çok emek verdin bebeğine hayırlı evlat olur inşallah.Slm kızlarrr
Biraz ara verince yazılanların hepsini okuyamıyorumumarım hepiniz iyisinzdir meleklerinzle beraber ben de ufaktan başladım bişiler almaya,bebişim doğsa bile umudum yüksek şuan büyüyoruz artık teyzelerrrr o riskli dönemi atlatıyoruz her geçen gün allahın izni ve dualarla şimdi bikaç haftamız kaldı tamamen rahatlamam için bebişin biraz daha kilo alması lazım inş her ihtimale karşı.dilerim hersey yolunda giderrrr
Yine soru yağmuruna tutayım seniişinize karışmak gibi olmasın ama yenidoğanları ani bebek ölümü sendromu riskine karşı gece uykusuna yatırırken sert zeminde yatırmayı öneriyorlar zaten, eğer içine konan yatak sertse ama ergonomikse yumuşatmak için bi katman sermeyin. aynı şekilde kontrollü davranışlarının gelişmediği ilk aylarda sürekli gözünüz üstünde değilse üzerini yorgan vb. ile örtmek de önerilmiyor, çünkü bebek bilinçsizce ucundan kavrayıp yüzüne çekebilir, ama sonra geri itecek bilince sahip olmadığından boğulabilir, gece uykusu sırasında annenin sürekli bebeği kontrol şansı olmadığı için uyku tulumu ile yatırmak daha güvenli deniyor.
İnşallah bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın canım.. rabbim yardımcın olsun dualarımız seninle.. kendini yormadan ufak ufak yapıver eksiklerini hem kafan dağılmış olur..Slm kızlarrr
Biraz ara verince yazılanların hepsini okuyamıyorumumarım hepiniz iyisinzdir meleklerinzle beraber ben de ufaktan başladım bişiler almaya,bebişim doğsa bile umudum yüksek şuan büyüyoruz artık teyzelerrrr o riskli dönemi atlatıyoruz her geçen gün allahın izni ve dualarla şimdi bikaç haftamız kaldı tamamen rahatlamam için bebişin biraz daha kilo alması lazım inş her ihtimale karşı.dilerim hersey yolunda giderrrr
İnşallah bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın canım.. rabbim yardımcın olsun dualarımız seninle.. kendini yormadan ufak ufak yapıver eksiklerini hem kafan dağılmış olur..
İnşallah bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın canım.. rabbim yardımcın olsun dualarımız seninle.. kendini yormadan ufak ufak yapıver eksiklerini hem kafan dağılmış olur..
Yine soru yağmuruna tutayım seniuyku tulumu olarak ne almayı düşünüyorsun.. ben de yorgan falan kullanmak istemiyorum ama uyku tulumu konusunda da kararsız kaldım.. yine mothercare in uyku tulumlarını tavsiye ediyolar.. bi de kaynanam bi model beğenmiş onu örüyo şimdi içine de polar dikecek acaba gece yatarken onu kullansa nasıl olur.. bana sanki kalın olur gibi geldi.. evimiz doğalgazlı sıcaklığını istediğimiz ayarlayabiliriz ve güzel ısınıyo..
Ben ikea dan alacağım canım şifonyeri.. oda yapacağım için baya büyük birşey alacağım uzun vadeli kullanılsın diye.. normalde dolap da alacaktım ama eşim oda çok küçülür bi alalım yer kalırsa dolabı öyle alırız dedi.. ben de şifonyer yeterli olur diye düşündüm.. 2 yaşına kadar kıyafetlerinin çoğu katlamalı olacak nasılsa.. şifonyer olarak da hemnes düşünüyorum eğer sen daha küçük istersen bunların boyuyları da var bi bak istersen.. benim alacağım bu model.. aynısın 3 çekmecelisi falan da varGünaydın kızlar.
Ben bebeğe oda yapmayacağım. İleride düşünüyorum. Chicco nun park yatağını aldım. Eski tasarımlar çok göz yorucu ve sevimsiz oluyordu ama bunu çok beğendim sade ve şık. Bir de kullanan kişiler oldukça memnun. Fakat giysileri için dolap mı alsam şifonyer mi karar verememişken yine deneyimli anne adaylarından şifonyerin ilk aşamada daha kullanışlı olacağını duydum.
Ama modelde karar veremiyorum. İkea nın MALM 6 çekmeceli şifonyeri ile babi asos diye bir markanın şifonyeri arasında kaldım.
İkea bulunduğum şehirde olmadığından yakından göremiyorum. Şifonyer düşünen birileri var mı fikir verebilir mi?
Bu arada bebeğin bez, deterjan, şampuan, biberon, küvet seti, alt açma bezi, ve yenidoğan ıslak mendilini internet üzerinden aldım. Piyasa ile neredeyse yarı yarıya fark ediyor. Bilginize.
Çok kıyafet almadım. Uzun kollu çıtçıtlı badiler ve pijamalar aldım. Yazlık hiç almadım.
Biz de durumlar böyle.
Aynen bence de önce sağlık.. bebeğini sağlıcakla al kucağına siz iyi olun olmadı gider bebeğinle beraber alırsın ne eksiğiniz varsa..Internet uzerınden alıyorum sımdılık canım,eşim annemler kayınvalidemler alıyo işte ben çıkamıyorum öyle daha dışarıhayırlısı artık yavrumu sagsalim hayırlısyla kucagıma alıyım hersey alınır inş canm
Rabbim bu sabrının ödülünü sana da bebeğine en hayırlısı verir inşallah canım.. inşallah bebeğin doğduktan sonra çok çok rahat edersiniz.. sağlıcakla bi gelsin ufaklık inşallah eser kalmaz bu günlerden..Cok zor bi hamilelik yaşıyorum son ıkı aydır ama halime bin şükür canım her gcen gün umut benim için inş kıcagıma alınca hic bişi yasamamış gibi olucammm böyle nasıpmiş bnm için demekki
Kumaş kalitesi nasil canım ? Sağlikla kullansin inşallah bebiş pek tatliymis :)@Annelik_heyecani ara ara hareket etti benimki ama hala çok aktif değil yoruldu mu nedir
ben de 4 kiloyla gidiyordum ama şu son iki haftada iki kilo aldımama ben hiç dikkat etmiyorum pasta börek açma köfte tost allah ne verdiyse yiyorum daha önceleri dikkat ediyordum yine frenlemem lazım kendimi... bacaklarım kalınlaşmaya başladı
http://www.bebisko.com/kidboo-uyku-seti-9-parca-70x130-carina?gclid=CLr1gqrUtdACFZUYGwodPckBMw
biz bunu aldık kidboo nun içinde yorgan yastık kenar yatak korumaları çarşaf yastık kılıfları nevresim cibinlik ve cibinlik aparatı var
Ne güzel anlatmışsın ağzına sağlık..bebeklerin rahat nefes alabilmeleri, burun tıkanıklığı yaşamamaları ve ani bebek ölümü sendromu riskine karşı gece uykularını soğuk ortamda kalın giydirerek uyutulması tavsiye ediliyor. ideal uyku ortamı için 0-6 ay dönemindeki bebek için gece uykusunu uyuduğu odada sıcaklığın 18-21 derece arasında olup ona uygun giyimle yatırılması lazım. bizim evimiz merkezi sistem kaloriferli, kışın çok sıcak oluyor ama bebekle de aynı odada uyuyacağımız için biz yatak odasındaki kalorifer peteğini kapalı tutma kararı aldık. zaten geceleri yatmadan önce kışın dahil uzun uzun havalandırıyorduk, yine devam edeceğiz, oda sıcaklığını yükseltmeyeceğiz. bu nedenle uyku tulumu seçerken 2,5 tog olan tulumlardan tercih ettim. maalesef türk malı uyku tulumlarında çoğunlukla standart yok, ürün hakkında bilgi çok kısıtlı oluyor ve dolgu bilgisi verilmiyor. yurtdışında üretilmiş markalarda tog denilen bir ölçü birimi kullanılıyor, tog uyku tulumunun içindeki dolgunun termal geçirgenliğini belirliyor, oda sıcaklığına göre tog tercihi yapmak gerekiyor. yüzden ben global markalardan tercih yaptım ki ne aldığımı, hangi sıcaklıkta nasıl giydirerek kullanacağımı bilebileyim. Bir tane dreambag marka 2,5 tog 0-6 ay uyku tulumu aldım. Bununla yatırırken içine sadece tek kat uzun kollu giydirmeyi düşünüyorum yoksa terleyebilir. bir tane de içindeyken bir tuvalet kazası, kusma durumu olur gece gece tulumsuz kalırsak diye slumbersac marka uyku tulumu aldım. ikisi de yurtdışında çok bilinen, güvenilir markalar ama ben kalite olarak dreambag'i daha çok beğendim. bunların dışında lcw'de de tog bilgisi olan uyku tulumu satıldığını duydum ama hiç göremedim belki siz denk gelirsiniz. mayıs ayında havalar biraz ısınınca ihtiyaç duyarsam bir tane de 6-18 ay 1.0 tog uyku tulumu alırım diye düşündüm. alırken iç kısmındaki kumaşın, daha doğrusu bebeğe temas eden her yerinin %100 pamuk olmasına dikkat etmek gerekiyor bence. Sizin paylaştığınız fotoğraftaki uyku tulumu oldukça kullanışlı gözüküyor, portbebe gibi adeta, ama evinizin sıcaklığına uygun olup olmayacağını ancak deneyerek görebilirsiniz. malum üşüyen bebek değil terleyen bebek hasta olur.
Eki Görüntüle 1914101
Eki Görüntüle 1914102
Teşekkür ederim. Bu modeli ben de gördüm. Emin olamadım. Siz yakından gördünüz mü? Bunu da düşünebilirim. Ben de büyük olsun istiyorum aslında.Ben ikea dan alacağım canım şifonyeri.. oda yapacağım için baya büyük birşey alacağım uzun vadeli kullanılsın diye.. normalde dolap da alacaktım ama eşim oda çok küçülür bi alalım yer kalırsa dolabı öyle alırız dedi.. ben de şifonyer yeterli olur diye düşündüm.. 2 yaşına kadar kıyafetlerinin çoğu katlamalı olacak nasılsa.. şifonyer olarak da hemnes düşünüyorum eğer sen daha küçük istersen bunların boyuyları da var bi bak istersen.. benim alacağım bu model.. aynısın 3 çekmecelisi falan da varmalm serisi de çok hoş bence o da güzel bi tercih olur bence..
Evet canım gördüm yakından çok şık bi ürün.. çekmecelerinin fazla olması da güzel herşey ayrı ayrı koyabiliriz.. bunun boyutu baya büyük ölçülerine dikkat et alırkenTeşekkür ederim. Bu modeli ben de gördüm. Emin olamadım. Siz yakından gördünüz mü? Bunu da düşünebilirim. Ben de büyük olsun istiyorum aslında.
Yok canim anliyorm ben seni sen keşke deseydin siz başka bi
ihtiyacimizi alin puseti ben sıfır alicam diye.lafi hiç uzattirma deki
aliyosaniz mesela hastane cıkişi alın gibi başka ihtiyaca yönlendir niye uzuysn kendini boşver.kötüyse kötu huyun ben boyleyim de gitsin ben
konu olunca diyorm ben kücukken baskasinin biseyine kullanamazdim ben boyleyim diyrm
benimde arkadasm diyo cocugum şusunu vereyim busunu vereyim diye
her seferinde söylüyo iyi niyetinden biliyrm ama ihtiycm yok her şeyini
alabiliyorm bende yeni almak istiyrm herşeyi gerek yok ben aldim diyorm.
Ya henüz çok şükür bu tarz sinirimi bozacak bişey yaşamadım ama başkası böyle anlatınca kendim yaşamış gibi sinir oluyorum.. kime ne be sen ne istersen onu alırsın çocuğuna ve kimsenin bişeyini kullanmak zorunda değilsin.. huyu kötü olan kendileri. İlk doğuran şanslı mı oluyo Allah Allah.. kıysınlar paraya alsınlar.. almıyorlarsa da dediğin gibi kimsenin alacağına kalmamışsın.. ay böyle gaza getirmek gibi oluyo ama İnan bana yapılmış gibi sinirlendim. Burda sana düşen bunları takıp ağlamak yerine lafını söyleyip içini boşaltıp bebişinle stressiz günler geçirmek ve inadına da canın ne istiyorsa çatır çatır almak.. sen canının istediğini yap onlar hırsından oturup ağlasın! Ay gıcık oldum.. sakın üzme kendini böyle şeyler için!..
Medela calmayı gaz için değil de benim sütüm gelene kadar anne göğsünden uzaklaşmaması için almıştım ben.
Kullandığım süre içerisinde gaz sancılarımız devam etti evet ama dr.brownsta da vardı sancılarımız.
Benim fikrim hiç bir ürünün gaz'ı tamamıyla ortadan kaldırmadığı. Yani emzirilen çocuklarda bile fazlasıyla gaz sancıları olabiliyor.
Öğrenmemiz gereken en önemli şey bebeğin gazını nasıl çıkarmamız gerektiği.
Bir de her bebek farklı işte. Kimi yoğun gaz sancısı çekerken kimininki daha az olabiliyor ama dediğim gibi en önemlisi gazın nasıl çıkarıldığını öğrenmek.
Canım valla sonuna kadar haklısın.
İlk çocuğun ve ilk heves olunca insan kendi istediğinin olmasını istiyor..
Onları takmayıp sen kendi isteğin neyse onu al..
Şimdi bir de şöyle bir şey var. Bizim gelin oğlunun temiz küçülen kıyafet ,ayakkabı ve oyuncaklarını hep bize verir. Ben de bugüne kadar hiç giydirmem demedim çünkü çocuklar çabuk büyüyor. Yani temiz kıyafet varken yenisini almak istemedim hiç.
Tabi dediğim gibi tercih meselesi bu.
Senin gönlün ne istiyorsa onu yap ,diğerlerine kulaklarını tıka..
Al benden de o kadar.
2-3 saatte dip köşe temizlik yapar bir de üstüne gezmeye çıkardım ama şimdi nerdeeeee.
Evi bile oda oda süpürüyorum. Biraz fazla iş yapsam kasılmalar başlıyor..
Allah benim de eşimden razı olsun. Elinden geldiği kadar yükümü hafifletiyor saolsun.
Sagolun kızlar... Dün kötüydüm ama içimi eşime boşaltıp rahatladım bundan sonra bebeğe alınacak şeylerin konusunu orada acmiycak yasak koydum ne alıp ne almiycagimiza kendimiz karar vericez dedim kendi evimizde dışarda konusunu actirmam artık. Dediginiz gibi alamiycak durumda olsam hani kullanırım ama alabilecek durumum var çok şükür ve ilk bebek olduğu için sanırım istemiyorum kullanilmis bişeyi kullanmak huyum kötüyse kötü yapacak bişey yok bunu iki kere önüme sürmesine de anlam veremedim kayinvalidemin kendisine de söylüyücem zaten ben kimseden bişey istemiyorum moral bozmasinlar yeter... bu arada puset olarak ne alacağıma hala karar veremedim var mı önerebileceginiz biseyFazlasiyla haklisin. Ilk cocugunda kimsenin eskisini kullanmak istememen gayet dogal. Tabi şoylede bir durum var. Senin maddi durumun iyi olmazsa kullanabilirsin ona birsey diyemem
Herkes birşeyler almaya başlamış bende henüz birşey almadım. 2 hafta sonra Eminönü'ndeki havuzlu hana giderek tamamını tek seferde halletmeyi hedefliyorum. Ben süt sağma makinesi, 2 biberon, emzik, biberon başlığı aldım ancak beşik ve Bebek arabası noktasında hiç bir fikrim yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?