- 4 Şubat 2016
- 2.912
- 3.043
- 133
Ayy neler gördüm rüyamda
O titreşimler yüzündenrüyamda kızım karnımda sudan rahatsız oluyormuş beni tırmalıyor ki anne çok su var diyerek
Ay Ne güzel herkes maksimum altı kilo demiş ya ben çok fazla almışım o zamandoktor da kilo takibi yapmıyor on kilo aldım ben şimdiye kadar Ne yapsam ki diyet de yapmayın diyorlar
Eski bi alışkanlığımdır kendisi :) epizyotomisiz Doğum yapmak isteyen herkese de öneririm.
Günaydın herkesesabaha kadr 4 kere lavboya gittm son bi kaçgündür hep böyleym
bizde geçen ay aldık canım. valla bana çok rahat oldu şimdi işe gidip geliyorum . doktora felan rahat oluyor gitmem. tabi biraz da dikkat etmek gerek. çünkü istanbul trafiği beni çok geriyor. strese sokuyor :))) genelde eşimleyken o kullanıyor.Allah size de hayırlı etsin. kazasız belasız saglıkla mutlulkla kullanın ödeme kolaylığı versin.kızlar dua edin bebeğimin kısmetine araba alıyoruz bugun hayırlı olur umarım bizim için. arabasız zor olacaktı çalışacağım için yemek molasında bi koşu gidip emziririrm ee illaki doktor kontrolüdür şudur budur..Allah ödeme kolaylığı versin bakalım:) Fiat punto aldık..
teşekkür ederim bende çok tedirgin oldum bende şeker yüklemesinin yapılacağı hafta tatlıyı fazla kaçırmıştım hergünde 2 3 madalina 2 muz 2 elma yiyirodum ondan olmuş olabilir şimdi birer tane yiyiorum tatlıda bu hafta 1 defa yedim sadece beyaz ekmek yerine çavdar tüketiyorum. bakalım 10 gün sonra bakcak açlık tokluk bakacak bu dea inş sizinki gibi çıkar.Benim sekerim 50 gr da 170 cikmisti.dr. 75 lik ikinci yuklemeyi 10 gun sonra yapalim dedi.sagl i k ocagindaki hemsire 1 hafta seker konusunda dikkatli beslenmemi ve tokluk sekerine bakacagini soyledi.bu benim icime daha yatti ve sonuc dusuk cikti.muhtemelen meyveyi fazla kacirmistim yukleme oncesi ondan yuksek cikti
işte ben tatlıya fazla düşkünüm hergün ekler yaş pasta yemek istiyorum inş tekrar baktıgında düzelirde en azından hafta sonları yiyebilirim:)Benim de sekerim yuksek cikti. Bugun diyetisyenle gorustum ve tatliyi tamamen yasakladi ki yemiyordum zaten. Bebek icin zarari kilolu dogabiliyormus ve ilerleyen yaslarinda( 30 lu 40 li yaslarda) diyabet olabiliyormus.
inş düşük çıkar seninkide inş o anlık birşeydir bana şimdi yükleme yapmayacakmş açlık tokluk bakacagım bu defa aç gel yükleme yapmayacağım dediBenimde 163 çıktı 50 lik bir hafta diyet yap dedi işte ekmek az yedim bu hafta pasta filan yemedim ama meyve yedim off diyette ne yenir ne yenmez bilmiyorum ki protein ağırlıklı Beslen dedi bende balık ve et yedim akşam ama az ekmek ve meyve yüksek çıkarır mı bilmiyorum yarın 75 lik yukleyecek bakalım
evet ya tammen yasak nedir hamilelikte tamamen yasak olmamalı haftada birgün 1 ilimde olsa hakkı olmalı hamilenin .. canımız istiyor hem nasıl istiyor benim .bebeğe zaarar veremyecekse haftada 1 2 dilim yiyebilelim lütfen.Tamamen dediği ne mesela hiç karbonhidrat almayacak mıyız yoksa azaltacakmiyiz çünkü mümkün değil illaki birşeyde var karbonhidrat ben zorlanıyorum ne yiyeceğim konusundabir ağız tadı ile yemekte yiyemiyecegiz bu hamilelikte bu luksumuz yok
peki gün içnide yemen için ne verdi listeyi bizimlede paylaşabilirmisin senin içinde uygunsa ??Bana tam bi liste hazirlayip verdi. Mesela bulgur da dahil pilav makarna borek gibi seyler yasak ama her ogunde iki dilim ekmek verdi eger corba içmek istiyorsan bi dilim ekmegi eksilteceksin gibi ekmege alternatif tavsiye etti. Ekmek dedigim de tam bugday.
ben götürmedim zaten direk soruyorlar sana soracaklarını bi belge istemiyorlar aşını olup çıkıyorsun hemenKızlar yarın aile hekimine izlem ve aşı için gideceğim giderken herhangi birşey götürmeye gerek yok demi son tahlil ultrason görüntüsü vs. ?
bende kilolu hamile kaldım şuan 84 -85 arası giidip geliyorum bendeSunu da eklemeliyim ama ben kilolu hamile kaldim 82 kiloyum su an .benim vucut kitle endeksime gore boyle bi liste yapti bana
Valla bende dün başladım işte bilmiyom faydası olur mu ben gece çok yaşıyorum gunduz de kemikler agriyo özellikle parmaklarim yorgani çekerken bile sizliyoBen de bunu kullandım canım.
Canım ben aylık kontrol gününe denk geldiği için kendi doktorumda yaptırdım ama özel bir kontrol gerekmiyor bunu yaptırmadan önce.
Yani içeceği içiyorsun ve saat başı kan veriyorsun o kadar.
Rahatlıkla sağlık ocağında da yaptırılır
Magnezyumun faydasını görürsen bana da söyle canım.Gece uykuda kramp yaşamıyorum,ayaktayken de hiç ağrım yok ama sağ tarafıma uzanıp kalktığımda fena topallıyorum...
aa bunu bilmiyordum 7.günü sünneti tavsiye ettiğini bende yenidoğanı rahatsız edermi acaba diye düşünüyordum.7.gün sünnet etitğinizde huysuzlanıyormu peki acısı oluyormudur ki çok aglama vs oldumuBen 1 haftalıkken yaptırdım ve sorunsuz bir şekilde atlattık.
Yenidoğanın hareketleri çok fazla olmadığı için pipi çabucak iyileşiyor..
Hiç üzülme...
5-6 aylıkken hareketlenip döndükleri için canlarının daha çok acıma ihtimali var.
Yenidoğan en azından günün çoğunu emerek uykuda geçiriyor.
Oğlum 7 günlükken sünnet oldu.
Peygamberimizde 7.ci günü sünneti tavsiye etmiş.
Biz de hem efendimizin sünneti hem de çocuk cerrahının tavsiyesiyle ilk hafta yaptırdık..
:)) aynen bende seni öyle
Hayır uğurlu olsun rabbim kaza bela vermesin..kızlar dua edin bebeğimin kısmetine araba alıyoruz bugun hayırlı olur umarım bizim için. arabasız zor olacaktı çalışacağım için yemek molasında bi koşu gidip emziririrm ee illaki doktor kontrolüdür şudur budur..Allah ödeme kolaylığı versin bakalım:) Fiat punto aldık..
Benim de öyle canım ya hiç öyle o kadar almış gibi durmuyosun diyolar bu guZel bi şey :)Bende 9 kg aldım ve gören herkes nerene aldın diye soruyor. Göbek hariç hiç bir yerimde eskiye oranla fazlalık yok. Tüm kıyafetlerim oluyor ama anlamadım bende bu kilolar nereye gidiyor.
Ben sizin ve diğer arkadaşın yazdıklarını da okudum diğer arkadaş erken dönem sünnet yaptıranlara kötü anne muamelesi kesinlikle yapmamış.bence siz haklısınız bende inşallah erkek annesi olacağım inşallah bende ilk 3 ay içinde sünnetini yaptıracağım yani erken yapılmasından yana olanlardanım ama siz fazla duygusal tepki verdiniz ve biraz ağır cevap vermişsiniz diğer arkadaşa. o arkadaşımız da kendi fikrini kalp kırmadan söylemiş.Herkesin hakkında hayırlısı.Uzman görüşü bizim için de önemliydi tabi ki.. Öyle kafamıza göre gidip el kadar bebeği sünnet ettirmedik..
Tabi siz buna da uzmanların derecelerine göre değişir demişsiniz ama ben universite hastanelerindeki prof.lardan belli araştırdım bu konuyu. Ha bu da önemsiz gelebilir belki..
Hiç bir bilgi araştırmasam bile peygamber efendimizin sünnetidir ,O uygun görmüştür diyerek yine yaptırırdım.
Evet işin dini boyutu önemli benim için.
Bu oğlumu da Allah izin verirse 7.ci gün yaptıracağım...
Ayrıca öyle bir yazmışsınız ki sanki yenidoğan sünneti yaptıran anneler düşüncesiz ve kötüler miş gibi bir şey çıkmış ortaya..
Haa üzerime kesinlikle alınmıyorum çünkü yenidoğan oğlum sünnet sonrası acı içinde kıvransaydı ,1 kaşık bile ağrı kesici vermem gerekseydi veya en ufak bir sızlanışı bile olsaydı kötü olurdum belki ama bizzat yaşayıp gördüm..
Siz iyi anne olup 5-6 aylıkken yaptırın ,ben kötü anne olup 7.ci gün kafama göre bir uzmandan aldığım bilgiye göre yaptırayım.
Ama ne olursa olsun kimse kimsenin evladına üzülüp vah'lanmasın çünkü her anne evladı için en iyi ve doğrusunu yapmak ister....
maşallah bebişeOgluş um 1220 gr olmuş teyzelerikan uyuşmazlığı ignem için devlete gittim göremedim kendim ogluş umu ama olsun sağlıklı dedi çok şükür suyun fln da gayet iyi dedi perşembe özelde ki Dr um da buluscaz yüz yüze oglusum la
Biliyorum canim hamile kalmaz once yapiyodum ama simdi korkuyorumAğır bir hareket yok dikildigin yerden ileri geri sağa sola yürüyüş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?