- 24 Ekim 2016
- 267
- 168
- 53
- 33
günaydın tatlı annelerrrr
geçen gün de dedim ya bilinç altimiz iyice sacmaladi
Canim oncelikle ben 80 kilo ile hamile kaldim suan 82 deyim kilom fazla oldugu icin sanirim bana boyle dedi. Liste hazirlarken de malum kilom dikkate alindi . ama kaba taslak anlatayim listemi sabah peynir yesillik 1 yumurta ve 2 dilim ekmek ceviz veya zeytin. Ogle 3 kofte kadar et yogurt ve yine ekmek salata aksam da 8 kasik sebze yemegi salata yogurt. 2 ara ogunumde de 2 orta meyve yarim bardak sut diger bi ara ogunde peynir ve ekmek. Ama dedigim gibi bu çok ornek teskil etmesin herkesin kilosu boyu farkli.15 gun izlemek icin hazirlandi degerlerime bi bakilacak sonra degisecek sanirim liste depeki gün içnide yemen için ne verdi listeyi bizimlede paylaşabilirmisin senin içinde uygunsa ??
Kendi arabası var gorumcem aldı daha doğrusu kendi adam bile diyemiyorum yapmaz bize kaç kez sorun çıkardı kullanmamız gerekince ama zaten benzin parasına kadar her ay ister binmesek bile ankaraya gidicem depoyu da fulle arkadaki yedek kutuyu da dedi gezdi geldiler aylik minimum 600 lira benzine alir gezmelerinden de kalmazlar hiç torununa ne aldı dersen pazardan bi atlet bi iç çamaşırı onu da ben giydirmem anneme dedim sn getirme bebek doğana kadar bakalım napacak gelen misafirine de bunu biz aldik diye göstersin ne getirirse
benim doktor da kilo takibi yapmıyor. Sağlık ocağında yapıyorlar kilo takibini. Ben 9-10 kilo aldım şimdiye kadar. Son 3 haftadır nerdeyse hiç almadım. Diyet gerekmiyor da bebeğe hiç bir faydası olmayan şeker, hamur işi, kızartma, cips, işlenmiş etleri tüketmeyin diyorlar. zaten bunları kesip protein ağırlıklı beslenildiğinde aç kalmıyorsun. süt, yoğurt, yumurta, et, balık, sebze gibi şeyler yarıyor bebeğe.Ay Ne güzel herkes maksimum altı kilo demiş ya ben çok fazla almışım o zamandoktor da kilo takibi yapmıyor on kilo aldım ben şimdiye kadar Ne yapsam ki diyet de yapmayın diyorlar
sadece oto koltuğu olarak kullanılmıyor. bir yere taşımak için de kullanılıyor canım. bi de port bebe denilen şeyler var ama benim çok hoşuma gitmedi.bu oto koltuğu olarak kullanılmıyo mu ya çok cahilim bu konular daArabamız yok bizim bi yere giderken yada hastaneye falan neyin içinde taşıyicam bebeği onu bilmiyorum
ben aklıma geldikçe yapıyorum ama düzenli değil. günde ne kadar yapmak gerekiyor, doğumdan ne kadar önce başlamak lazım onu bilmiyorum.Peki kegel egzersizi yapan yapmayı düşünen var mı ? Hamilelik öncesi ve sonrasında iyi olduğunu okumuştum
ben bunu aldım canım 600 liraya indirimden. mağazada gördün mü bilmiyorum ama resimde göründüğü kadar küçük değil. bebek yeni doğduğunda bile rahat edebileceği bir araba. yatma yeri geniş. 8 kilo ağırlığında(çok hafif sayılmaz ama zaten 7-8 kilo civarında arabaların çoğu) tek hamlede kapanıyor. tekerlekleri büyük. evde denedim hareket kabiliyeti iyi. fren sistemi mevcut. inşallah memnun kalırım ben de.Kızlar bebek arabası Britax Römer düşünüyorum. Deneyimleyen veya fikri olan var mı?
ben de bundan almayı düşünüyorum. bi arkadaşım kullanmış bunu önerdi.Herkese günaydın. Dün ben de 2. doz aşımı oldum. Göğüs kalkanı almak istiyorum.
Philips Avent SCF157/02 Göğüs Kalkanı 2'li modelini beğendim. Fikri olan var mı?
benim zaten gecede 2 mutlaka oluyor. 3-4 de akşam suyu ve su içeren şeyleri çok tüketirsem oluyor. son aylarda bebek aşağı inmeye başlayınca daha da artacak sayı.Günaydın herkesesabaha kadr 4 kere lavboya gittm son bi kaçgündür hep böyleym
9-10 kilo aldım ama dışardan çok belli olmuyor. ben biraz bacaklarımın kalınlaştığını hissediyorum. herkes de maşallah sadece göbek çıktı diyor çok hoşuma gidiyor.günaydın güzel annelerr.. ne güzelsiniz ya kimisi 5 kilo kimisi 10 kilo şahsen ben 16 kiloyu almış bulunmaktayım:) takıyormuyum hayır bebeğim iyiyse sorun yok nasıl olsa veririz dimi kiloları:)
güle güle kazasız belasız kullanın. bebek varken araba çok lazım oluyor.heleki kış bebeğinde çok daha gerekli.kızlar dua edin bebeğimin kısmetine araba alıyoruz bugun hayırlı olur umarım bizim için. arabasız zor olacaktı çalışacağım için yemek molasında bi koşu gidip emziririrm ee illaki doktor kontrolüdür şudur budur..Allah ödeme kolaylığı versin bakalım:) Fiat punto aldık..
günaydın tatlı annelerrrr
geçen gün de dedim ya bilinç altimiz iyice sacmaladi
madem rahatsız oluyorsun farklı görüş almaktan alıntılamazsın işine gelmeyen yorumarı olur biterUzman görüşü bizim için de önemliydi tabi ki.. Öyle kafamıza göre gidip el kadar bebeği sünnet ettirmedik..
Tabi siz buna da uzmanların derecelerine göre değişir demişsiniz ama ben universite hastanelerindeki prof.lardan belli araştırdım bu konuyu. Ha bu da önemsiz gelebilir belki..
Hiç bir bilgi araştırmasam bile peygamber efendimizin sünnetidir ,O uygun görmüştür diyerek yine yaptırırdım.
Evet işin dini boyutu önemli benim için.
Bu oğlumu da Allah izin verirse 7.ci gün yaptıracağım...
Ayrıca öyle bir yazmışsınız ki sanki yenidoğan sünneti yaptıran anneler düşüncesiz ve kötüler miş gibi bir şey çıkmış ortaya..
Haa üzerime kesinlikle alınmıyorum çünkü yenidoğan oğlum sünnet sonrası acı içinde kıvransaydı ,1 kaşık bile ağrı kesici vermem gerekseydi veya en ufak bir sızlanışı bile olsaydı kötü olurdum belki ama bizzat yaşayıp gördüm..
Siz iyi anne olup 5-6 aylıkken yaptırın ,ben kötü anne olup 7.ci gün kafama göre bir uzmandan aldığım bilgiye göre yaptırayım.
Ama ne olursa olsun kimse kimsenin evladına üzülüp vah'lanmasın çünkü her anne evladı için en iyi ve doğrusunu yapmak ister....
bu konudaki hadsiz ve ukala ben mi oluyorum pardon?Arkadaşlar bir de özellikle artık söylemek istediğim bişey var..
Burada herkes belirli bi yaşın üzerinde .. kendimden örnek vereyim 31 yaşında belli bi eğitim seviyesinde araştırmayı okumayı seven bi kadınım.. üstelik anne olmaya hazırlanırken daha önceki halimden eser kalmadı, daha hassas daha dikkatli , kızım için en iyisini yapmaya çalışır halde buluyorum kendimi..
Ve eminim buradaki herkes istisnasız karnındaki minik meleği için ennnn iyisini istiyor ve yapıyor..
Birbirimize tavsiyeler tabiki verelim, bilgilendirelim, burası o yüzden güzel zaten..
Ama burada kimse kimseye haddi olmayan şekilde bilmişlik taslamasın, en doğrusu benim yaptığım tavırlarına girmesin.. herkes kendi doğrusunu yapar.. tavsiye verirken nezaket çizgisini aşıp ukalalık çizgisine geçmeyelim.. yani burda olmanın tadını kaçırmayalım.. zaten hormonal olarak gerilmeye çook hazır hamile arkadaşlarımızı boşuna gerip üzmeyelim!!
Bundan birtek ben rahatsız olmuyorum diye düşünerek yazmak istedim. Amacım kimseyi kırmak değil..
Sadece minik bir tavsiye.. sevgiler
Hanımefendi merhaba. Buradaki arkadaşlarımızın çoğu 7 aydır burada ve her konuda birbirimizden fikir alıp veriyoruz. Bugüne kadar da harika bir şekilde geldik. Sizi daha yeni görüyorum. Konunun detayını da bilmiyorum ama son yazdığınız yazının uslubu bence pek uygun değil. Çocuk değiliz ki biz sürekli sanane banane gibi kelimeler kullanmışsınız.bu konudaki hadsiz ve ukala ben mi oluyorum pardon?
neye istinaden?
bende dün bunla ilgili yazılar okudum. ama tecrübe sahiplerinden bilgi alabilmeyi isterdim. Gerçi tam nasıl yapacağımı da anlamış değilim amaPeki kegel egzersizi yapan yapmayı düşünen var mı ? Hamilelik öncesi ve sonrasında iyi olduğunu okumuştum
ben ben benEski bi alışkanlığımdır kendisi :) epizyotomisiz Doğum yapmak isteyen herkese de öneririm.
bende dün bunla ilgili yazılar okudum. ama tecrübe sahiplerinden bilgi alabilmeyi isterdim. Gerçi tam nasıl yapacağımı da anlamış değilim ama
ben ben benyalnız nasıl yapıldığı hakkında detaylıca bilgi verebilir misin rica etsemm
yeni değilim :) isim değişikliğine gittim sizinlede yazışmışlığımız var öncesinde..beni alıntılayan arkadaşın yorumunu da bi okumanızı öneririm.Hanımefendi merhaba. Buradaki arkadaşlarımızın çoğu 7 aydır burada ve her konuda birbirimizden fikir alıp veriyoruz. Bugüne kadar da harika bir şekilde geldik. Sizi daha yeni görüyorum. Konunun detayını da bilmiyorum ama son yazdığınız yazının uslubu bence pek uygun değil. Çocuk değiliz ki biz sürekli sanane banane gibi kelimeler kullanmışsınız.
Herkes fikrini usulune uygun olarak yazarsa kimse kırılmaz konularda büyümez.
şimdi sorunca yanıtlaması zor oldu nasıl anlatılır bilmem kibende dün bunla ilgili yazılar okudum. ama tecrübe sahiplerinden bilgi alabilmeyi isterdim. Gerçi tam nasıl yapacağımı da anlamış değilim ama
ben ben benyalnız nasıl yapıldığı hakkında detaylıca bilgi verebilir misin rica etsemm
teşekkür ederim canım banada 15 gün diyet dedi işte elimden geldiğinde tutuyorum ama dayanamadıgım oluyorCanim oncelikle ben 80 kilo ile hamile kaldim suan 82 deyim kilom fazla oldugu icin sanirim bana boyle dedi. Liste hazirlarken de malum kilom dikkate alindi . ama kaba taslak anlatayim listemi sabah peynir yesillik 1 yumurta ve 2 dilim ekmek ceviz veya zeytin. Ogle 3 kofte kadar et yogurt ve yine ekmek salata aksam da 8 kasik sebze yemegi salata yogurt. 2 ara ogunumde de 2 orta meyve yarim bardak sut diger bi ara ogunde peynir ve ekmek. Ama dedigim gibi bu çok ornek teskil etmesin herkesin kilosu boyu farkli.15 gun izlemek icin hazirlandi degerlerime bi bakilacak sonra degisecek sanirim liste de
Renkleri bu şekilde mi? Bebek için biraz iç karartıcı değil mi eğer bu renklerdeyse.Kizlar park yatak almayacaktim oda yaptığım icin ama dün anneannem geceleri git gel zor olur gündüz dedi bir de bizim mutfakla bir odayi birlestirmistik orda oturuyoruz amerikan tarzi, sen mutfaktayken koltugun uzerine mi koyacaksin bir besik gibi birşey al dedi ben de park yatak almaya karar verdim. Ama cok hosuma giden renkler yok e bebekte joie satılıyor bir o hosuma gitmisti ama internet sitesinde kaldirmislar satışı bize yakin e bebekte de bir tek teshirler kalmis artik baska e bebeklere bakacağım Eki Görüntüle 1915292 Bu iki modeli begendim sizce nasil
Ya bende bunu begendim va kaliteli bir urun. anladigim kadariyla yanlari kumas. ama internette hicbir sitede satisi yok. kaldirmislar cok uzuldum. uretimimi yapilmiyor acaba. hatta yabanci bir sitede baska renkleride vardi koyu mor gibi.Kizlar park yatak almayacaktim oda yaptığım icin ama dün anneannem geceleri git gel zor olur gündüz dedi bir de bizim mutfakla bir odayi birlestirmistik orda oturuyoruz amerikan tarzi, sen mutfaktayken koltugun uzerine mi koyacaksin bir besik gibi birşey al dedi ben de park yatak almaya karar verdim. Ama cok hosuma giden renkler yok e bebekte joie satılıyor bir o hosuma gitmisti ama internet sitesinde kaldirmislar satışı bize yakin e bebekte de bir tek teshirler kalmis artik baska e bebeklere bakacağım Eki Görüntüle 1915292 Bu iki modeli begendim sizce nasil
Tek vajili ben degilmisim☺Evlendikten sonra bir süre vajinusmus tedavisi görmüş biri olarak kegl egzersinizi çok fazla yapmıştım. Ama bu aralar hiç yapamıyorum.
Ya bostanci subesini aradim 1 tane kalmış kutuda araba serviste su an bizim, gelince bakacağız. Kumas olmasi benim de hosuma gitti cogu musamba gibi duruyoYa bende bunu begendim va kaliteli bir urun. anladigim kadariyla yanlari kumas. ama internette hicbir sitede satisi yok. kaldirmislar cok uzuldum. uretimimi yapilmiyor acaba. hatta yabanci bir sitede baska renkleride vardi koyu mor gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?