Bende iki üç gündür başladım yapmaya belli bi hafta var mı başlanılması gereken bilmiyorum ama etkisi 6 haftada çıkıyormus günde 3 sefer yapıyorumValla oku oku zor bitirdim ne çok yazmışsınız
Sen de çok sabırlıymışşsın canım. Uzak durabiliyorsan uzak durmaya çalış, yoksa insanın sinirleri bozulur sürekli bu tavırlara. Ailelerin yakınında olmak gerçekten zor. Ben hem kendi hem de eşimin ailesine çok yakın değilim. O yüzden de rahatım. Gerçi eşimin babası yaşamıyor, annesinin de bi zararı yok yaşlı zaten. Yine de ben uzak olduğum için çok rahatım.
benim doktor da kilo takibi yapmıyor. Sağlık ocağında yapıyorlar kilo takibini. Ben 9-10 kilo aldım şimdiye kadar. Son 3 haftadır nerdeyse hiç almadım. Diyet gerekmiyor da bebeğe hiç bir faydası olmayan şeker, hamur işi, kızartma, cips, işlenmiş etleri tüketmeyin diyorlar. zaten bunları kesip protein ağırlıklı beslenildiğinde aç kalmıyorsun. süt, yoğurt, yumurta, et, balık, sebze gibi şeyler yarıyor bebeğe.
sadece oto koltuğu olarak kullanılmıyor. bir yere taşımak için de kullanılıyor canım. bi de port bebe denilen şeyler var ama benim çok hoşuma gitmedi.
ben aklıma geldikçe yapıyorum ama düzenli değil. günde ne kadar yapmak gerekiyor, doğumdan ne kadar önce başlamak lazım onu bilmiyorum.
ben bunu aldım canım 600 liraya indirimden. mağazada gördün mü bilmiyorum ama resimde göründüğü kadar küçük değil. bebek yeni doğduğunda bile rahat edebileceği bir araba. yatma yeri geniş. 8 kilo ağırlığında(çok hafif sayılmaz ama zaten 7-8 kilo civarında arabaların çoğu) tek hamlede kapanıyor. tekerlekleri büyük. evde denedim hareket kabiliyeti iyi. fren sistemi mevcut. inşallah memnun kalırım ben de.
http://www.hepsiburada.com/britax-romer-b-agile-bebek-arabasi-rc-black-thunder-p-AILEAKLE10126
ben de bundan almayı düşünüyorum. bi arkadaşım kullanmış bunu önerdi.
benim zaten gecede 2 mutlaka oluyor. 3-4 de akşam suyu ve su içeren şeyleri çok tüketirsem oluyor. son aylarda bebek aşağı inmeye başlayınca daha da artacak sayı.
9-10 kilo aldım ama dışardan çok belli olmuyor. ben biraz bacaklarımın kalınlaştığını hissediyorum. herkes de maşallah sadece göbek çıktı diyor çok hoşuma gidiyor.
güle güle kazasız belasız kullanın. bebek varken araba çok lazım oluyor.heleki kış bebeğinde çok daha gerekli.
kızlar dua edin bebeğimin kısmetine araba alıyoruz bugun hayırlı olur umarım bizim için. arabasız zor olacaktı çalışacağım için yemek molasında bi koşu gidip emziririrm ee illaki doktor kontrolüdür şudur budur..Allah ödeme kolaylığı versin bakalım:) Fiat punto aldık..
Ogluş um 1220 gr olmuş teyzelerikan uyuşmazlığı ignem için devlete gittim göremedim kendim ogluş umu ama olsun sağlıklı dedi çok şükür suyun fln da gayet iyi dedi perşembe özelde ki Dr um da buluscaz yüz yüze oglusum la
Bugün bütün vücudum dökülüyor. Dün gece bebek o kadar sert vurdu ki korkudan çığlık attım. Normal mi bilmiyorum? Bu sabahta çatı bölgemde ağrı var. Sizlerde de oluyor mu?
Canm joie güzel ama bir de kanz ve prego modellerine bak hem muşamba gibi durmayan hem de cıvıl cıvıl modeller de varKizlar park yatak almayacaktim oda yaptığım icin ama dün anneannem geceleri git gel zor olur gündüz dedi bir de bizim mutfakla bir odayi birlestirmistik orda oturuyoruz amerikan tarzi, sen mutfaktayken koltugun uzerine mi koyacaksin bir besik gibi birşey al dedi ben de park yatak almaya karar verdim. Ama cok hosuma giden renkler yok e bebekte joie satılıyor bir o hosuma gitmisti ama internet sitesinde kaldirmislar satışı bize yakin e bebekte de bir tek teshirler kalmis artik baska e bebeklere bakacağım Eki Görüntüle 1915292 Bu iki modeli begendim sizce nasil
32.haftanın dolduğu gün hastaneye gidip kadın doğum doktorundan doğum izni için rapor alıcağını belirtiyorsun. sana analık izni adı altında rapor vericek.O raporu iş yerine teslim ediceksin. Zaten raporlar e rapor olarak işyerinin sgk sına düşüyor. Doğumdan snr hastane sana doğum raporu vericek tekrar onuda iş yerine vericeksin.toplam gün 112 gün bu süre dolduktan 2 hft sonra rapor barasını ziraat bankasına yatırıyor sgk.Benim iş yerim maaşı tam ödediği için ben parayı iş yerine getiricem ama sizdeki işleyişi bilemem. Bunu haricinde eğer istersen işyerinin bağlı olduğu sgk ya başvurup doğum parası ve süt parasıda alabilirsin ama bunlar cuzii miktarlar. Eksik olabilir ama süreç bu şekilde işliyor.
Insallah yoktur canim.Haftaya kontrole gidicem canm devam ederse söylerim dr a aksamları fazla sıvida tüketiyorm aslinda ondanda olabilir inşallh enfeksiyn yoktur
ne demek :) rica ederim ayrı bir keyif alıyorum paylaşırken..Ayy canım faydalı tavsiyelerin içşn çok teşekkür ettimvanilya çok hoşuma gitti kesin deniycem çizgili duvar kağıdı bulmak kolay canım ama hep ince çizgili mevcut.. ben kalın çizgi istiyodum ama artık vazgeçtim oda sa beyaz kalsın bakalım.. ben de stikerlarla süslemeyi düşünüyorum şu resimdekini aldım.. resimde büyük duruyo ama daha küçük.. ben bi de minik minik yıldız almayı düşünüyorum.. siz duvarı ne renge boyadınız? Askılığa gelince de istersen bekle ben sipariş vereyim memnun kalırsam sen de sipariş verirsin madem internetten görmeden almaya gönlün razı değil.. ben mağdur olursam hiç sipariş vermezsin Sepetlere de bakayım o zaman madamcocoya.. ablam çok güzel fil sepet almıştı ama onu kirli sepeti yapmaya kıyamam ben oyuncak sepeti yapacağım
Canım kaç çıktı tahlilinBende az once doktordan geldim. Enfeksiyon yuksek cikti. Igne, fitil verdi. Sizde ihmal etmeden tahlil yaptirin erken doguma sebep olabiliyormus Allah korusun
öncelikle yürekten kutluyorum farkındalığınız için inşallah gönlünüzce güzel doğumunuz olur benim çevremde yok ssvd yaptıran ama araştırdığım kaynaklar olsun takip ettiğim doktorlar ve onların gebeleri birçok hikaye okudum size bir doktor ismi vereyim onun sayfasına bir bakın bilgilenmeniz açısından yararı dokunur diye düşünüyorum :) volkan serhat dede, hatta bir yazar dr.gülnihal bülbül bu isimleri araştırırsanız daha da yüreklenirsiniz :)Arkadaşlar, sezeryandan sonra normal doğum yapmayı düşünen veya yapan var mı aranızda? Ben 16 sene aradan sonra tekrar hamileyim çok şükür. İlk doğumda oğlum tersti ve dönüş yapmadı ve mecbur sezeryan oldum. Şimdi doktorum ikinci doğumu normal istemek bile bile maceraya atılmak diyor. Eşimde bir sorun olur diye hiç gerek yok diyor. Fakat ailemle ayrı şehirlerdeyiz. Daha öncede yazmıştım babam kalp vs. rahatsız yanıma gelmeme ihtimalleri var. Doğal olarak hemen ayağa kalkıp kızıma kendim bakmayı istiyorum ve ailem gelmezse öyle olmak zorunda kalacağım çünkü bana yardımcı olun diyebileceğim kimsem yok. Şuan kızımın başı altta değişmezse normal Doğum yolunda sanırım. Siz veya etrafınızda bu şekilde sorunsuz veya sorunlu Doğum varsa bilgilenmek isterim.
Güle güle kullanın canım. Fiat benim ilk aracımdı hem kullanımı çok rahat hem parçaları çok ucuz. Ödenir gider inşallah hiç zorlamadan
Maşallah oğluna. Bak yediklerin kuzuya yaramış
Oluyor zaman zaman. Hatta bazen içimdeki bi yerleri acıtıyor, oynama iç organlarımla diyorum :)
Canm joie güzel ama bir de kanz ve prego modellerine bak hem muşamba gibi durmayan hem de cıvıl cıvıl modeller de var
32+6 da alıyoruz o raporu değil mi?
Bir de çalışır raporundan sonra izne ayrılırken bir kez daha rapor alacak mıyız?
Aynen canım çok şükür sadece ben almamisim :)Güle güle kullanın canım. Fiat benim ilk aracımdı hem kullanımı çok rahat hem parçaları çok ucuz. Ödenir gider inşallah hiç zorlamadan
Maşallah oğluna. Bak yediklerin kuzuya yaramış
Oluyor zaman zaman. Hatta bazen içimdeki bi yerleri acıtıyor, oynama iç organlarımla diyorum :)
Canm joie güzel ama bir de kanz ve prego modellerine bak hem muşamba gibi durmayan hem de cıvıl cıvıl modeller de var
Bir de çalışır raporundan sonra izne ayrılırken bir kez daha rapor alacak mıyız?
Bizde eşimle uyuşmazlık var ve bu hafta iğnemi olacağım. O bahsettiğiniz testi benden drum istemedi. İstemesimi gerekirdi bilmiyorum. Daha öncede duymadım. Negatiften kastınız bebeğin kanıdamı negatif ben pek anlayamadım.Merhaba deyerli anneler içerinizde negativ kan krubu olan varmı. Benim ikinci çoçuğum birinci çoçuğumda 28 haftasında birde doğum sonrası uyuşmazlıq iynesi yaptirmişdım (+1 kızım) Şimdi de her ay indrect kumbs veriyorum şukurler halen negativ. Doktorum bu hafta da ver kumbs testi negativ olursa uyuşmazlıq iynesi yapalım dedi. İNŞALLAH negativ çıkarda sonuç iynemi yaptırırım. Amma yinede içimde bir huzursuzluk var. Çok korkuyorum bebeyime bir zararı olur kan grubumun negativ olmasının diye çok tedirkinim. ALLAH hepimize yardımcı olsun İNSALLAH sağ salim bebeişlerimizi alalım kucağımıza
Göbek sarkmasın diye mi korse kullanmayı düşünüyorsunuz?hanımlar herkese selam. acaba sezeryan sonrası korse kullanımında bir sakınca var mı? yoksa korse önerisi olan var mı?
Bence sus canım ban alma biliyosun öncesinde de olmuştuŞu yazdığınız uslup dahi aşağılayıcı ve yeterince rencide edici...
Daha fazla cevap yazma gereği görmüyorum...
Tarz ve seviye ortada...
Canım benden de bugün test istedi yarın yaptircam direk iğneyi yapmadı yaniBizde eşimle uyuşmazlık var ve bu hafta iğnemi olacağım. O bahsettiğiniz testi benden drum istemedi. İstemesimi gerekirdi bilmiyorum. Daha öncede duymadım. Negatiften kastınız bebeğin kanıdamı negatif ben pek anlayamadım.
Bizde eşimle uyuşmazlık var ve bu hafta iğnemi olacağım. O bahsettiğiniz testi benden drum istemedi. İstemesimi gerekirdi bilmiyorum. Daha öncede duymadım. Negatiften kastınız bebeğin kanıdamı negatif ben pek anlayamadım.
Teşekkür ediyorum. Önerdiğiniz doktorları araştıracağım. Umarım faydası olur.öncelikle yürekten kutluyorum farkındalığınız için inşallah gönlünüzce güzel doğumunuz olur benim çevremde yok ssvd yaptıran ama araştırdığım kaynaklar olsun takip ettiğim doktorlar ve onların gebeleri birçok hikaye okudum size bir doktor ismi vereyim onun sayfasına bir bakın bilgilenmeniz açısından yararı dokunur diye düşünüyorum :) volkan serhat dede, hatta bir yazar dr.gülnihal bülbül bu isimleri araştırırsanız daha da yüreklenirsiniz :)
Güle güle kullanın canım. Fiat benim ilk aracımdı hem kullanımı çok rahat hem parçaları çok ucuz. Ödenir gider inşallah hiç zorlamadan
Aynen bana da yarın bu test yapılacakTestin tam adı "indirect coombs test" . Negatif çıkması istenen durumdur. Yani bebeğin bu durumdan olumsuz etkilenmediğini gösterir. Mutlaka yapılmalıdır.pozitif çıkması bebeğin risk altında olabileceğini gösterir çünkü henüz kan grubu bilinmiyordur. Bazı doktorlar aralıklarla 2 kez yaparken bazıları her kontrolde tekrarlamak isteyebiliyor. Benimki iki kez tekrarladı örneğin. Doktoruna mutlaka hatırlatmanı tavsiye ederim. Ya da eski laboratuvar sonuçlarına bi bak önce istersen sana söylemeden istem yapmış olabilir. Ama önemli bi konu ihmal etme derim.
zararın neresinden dönersek kar demişler ya o hesap :) birde perine masajı var bu konuyu doktorunuzla konuştuktan sonra düşünün derim çok çok daha faydalı.
Zar zor kalkıyorum bendeakşam çok su içiyorm bende ondan heralde enfeksiyon olmasinda en cok korktugum sey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?