2017 Şubat Anneleri

Bende atlatmistim 11. Haftam da dusuk riski yine kasilmam olmuştu o zaman kardeşi yüzünden yasamistim ya artık kendime yetemiyorum doğru durust bisey yapamiyorum ondan da bisey isteyemiyorum kendimi ona yük oluyo gibi hissediyorum ama o da yorgunum deyip bu ara çok alakasız kaliyo dün sinirlendim kendimi işe verdim o da çıktı arabaya baktircam diyerek arkadaşlarının yanında aldı soluğu nolurdu ki kalsaydi az yardım etseydi anlıyorum onun da ihtiyacı oluyo sadece eş le zaman geçmiyor ama agirlastim artık bide diyorum ya surekli nazlanip onu bıktıran biri değilim iyi olduğumda herşeyi mi kendim yapabiliyorum ona iş yaptırmak hiç içime sinmiyo ama kötü olduğum da da böyle oluyo işte ne bilim tartışma ya başlayınca da git diyorum bak kasiliyorum yapma susalim diyorum ama yok öyle yok böyle ya konusmak istemiyorum konusamiyoruz çünkü bende çok sinirli oluyorum dedikce sen bana niye böyle diyon vs sayiyo dün de oyle yaptı demedi ki hamile ya o anlık alttan aliyim demedi sonuç işte böyle oldu

Al bendende o kadar iyiyim diyorum bi saate başka hisler ... vücut değişik nefes bünye ruh

Elifcim bak cidden artık aylardır aynı mevzulara üzülüyorsun, üzüldükçe düzelmiyor ve değişmiyor. Hep yıpranan sen ve bebeğin oluyorsun. Bir yerden sonra çabalamamak en iyisi. Görme duyma boşver. Bak ben de eşime kızgındım önceki gece Yok yere bağırıp çağırdım ama gerçekten Yok yere. Küstük uyuduk. Özür dilememi bekledi inat ettim dilemedim. Dün bulaşık makinasını yerleştirdi sonra da nescafe yapayım mı dedi yap dedim suyu koymaya giderken kafasını dolaba vurdu kapağı açık kalmış ve suratı kıpkırmızı oldu elimle tuttum neresi diye ve elim kan oldu oturup 1 saat ağladım ona bir şey olmasına dayanamam ben. Bütün kızgınlık öfke hepsi gelip geçici. Onlar olmasa kim var yanımızda??

Ayrıca kendini çok ihmal ediyorsun. Ağlaya ağlaya bünyeni çok yordun. Sevdiğin şeyleri yap biraz. Canın istemiyorsa bırak ev işini ve evi bok götürsün isterse. Senden önemli mi??
Doktor alttan muayene diyorsa da yaptır. Korkmanın bir şeye faydası yok. Doğumda nerden çıkacak o çocuk? Belki 5 dkda bir bakacaklar biliyosun. Bırak işlerini yapsınlar ve bir problem varsa erkenden çözülsün.
Hadi git şiödi üstünü başını değiştir sevdiğin kıyafetleri giy. Süslen biraz oğlunu göreceksin. Muayeneye girmeden de kendine en sevdiğin tatlıyı ısmarla.
Seni üzen herkesi de hayatından def et!

Gule gule kullanin insallah. Sen bunu nettenmi aldin magazadanmi aldin. bende joie yi begeniyordum oda kumasti ama sallanmiyormus. onun icin ondan vazgectim. prego bakiyorum. baska bir modeli daha var adini tam bilmiyorum. onunla bunun arasinda karar veremedim.

Canım bende inan senin dediğin gibiyim sinirleniyorum ona kızıyorum ama bazen yorgun gelip uyuyakaldiginda fln onu izleyip üzülüyorum her şekilde yaninda olmaya çalışıyorum bak ben calismiyorum ama bi parar sıkışsa hesap yapsa ondan habersiz babamı ararim para gönder diye akşamına ona da hesabına bak derim maddi manevi hep yanında olmaya çalışıyorum burda tek başıma olduğum için ona çok kaptırdım kendimi önceden böyle değildim ama ben ona kendimi kaptırınca onun hareketleri tavırları değişti çok monoton oldu sanki yıllardır evliyiz gibi davraniyo 7 aydır doğru durust hamileligimi hatirlatmadi bile bi güzel söz bile olabilir elini bile karnıma bazen ben koyduruyorum oğluna seslen diye işte bunlar da zoruma gidiyo evet o da haklı ailesinden desteği yok maddi manevi geçim sıkıntısı ni tek başına üstlendi ama bi tek o çalışmıyor ki ve ben ondan maddi hiç bisey beklemiyorum bak alacakları mi bile çoğunu Yengem den fln aldım masraf yapmayalim diye daha ne yapabilirim ki ondan istediğim biraz pof poflanmak o da her zaman değil tabi ama bu ara hiç olmuyo yok yere değil di dün çok sorumsuz du ve akşam o halimde hala kendini hakli çıkarma peşindeydi ne olurdu ki o halimde başımi oksayip seviyorum seni dese sonra ne dicekse deseydi amaannnn çok mu şey bekliyorum ben mi çok takıntı liyim bilemedim

ah canım yapma böyle hem kendine hem bebişe eziyet ediyorsun.. en güzel zamanlarından birini yaşıyorsun ara ara iniş çıkışlar olması çok normal ama içinde büyütüp üzme kendini bak Allah korusun geri dönüşü olmayan bir durum olsa üzüldüğüne bin pişman olucaksın, boşver herkesi şu an etrafındaki herşeyden daha önemli bir şeyin sorumluluğuna sahibimiz ne eşimiz ne bir başkası bizden başkasına muhtaç değil bebeklerimiz.. aç güzel bir müzik, al kocaman bir çikolata en sevdiğinden keyfini çıkar düşünme hiçbirşey

Kim demiş sürekli nazlanınca bıktıracağını canım?
O bizim kafamızda kurduğumuz.
Bikere -erkeklerin neredeyse tamamı- naz yapmayıp tüm sorumluluğu üstlenip sonra kaldıramayınca sinirlenen bi kadın yerine, nazlanıp şirinlikle nerdeyse her işini yaptıran kadını tercih eder.
Ben artık bundan emin oldum.
Eşim de bunu kendi ağzıyla itiraf etti.
İlk aylar kendimce yardım etmesini bekledim yapmadı, bulantılı dönemimde yeri geldi günlerce aç kaldım. Surat asıp anlamasını bekledim olmadı.
Meğer eşşeklik bendeymiş.
Yahu ne ima ediyon, iki nazla bi gazla yaptır demi, saf ivo!
Artık yapamıycam şeyleri şirinlikle istiyom.
Birinde yapmazsa 2.ye mutlaka yapıyo.
Şirinlik her kapıyı açıyomuş onu anladım.
Çamaşır sepetini odaya taşırmısın demeye çekindiim adam ben demeden makineye atıyo, seriyo, topluyo, katlıyo.
Diyomya ben gurur yapıp iddialaşmayı bıraktım.
Onu kavgayla triple imayla alt edemiyceğmi anladım, o da bunu görünce isteyerek yapmaya başladı.
Aslında hiç tarzım değildir, dümdük bi yapım vardır normalde.
Ama gel gör ki eşim beni maymun etti, artık su isterken bile kırışır oldum adama :)))
Olsun, diyorum ya artık mutlu olmayı seçtim, savaşmak çok yoruyo insanı...

Son düzenleme:
Gecmis olsun canim. insallah zamaninda gelir bebisin. ama artik sende biraz rahat ol. sanki cok takiyorsun gibi geliyor. azicik vurdumduymaz ol. kim ne yapmis ne demis bosver salla gitsin. esin bile olsa. karsidan soylemesi kolay diyebilirsin ama bak hep sen cekiyorsun hemde bebiste rahatsiz oluyor. tadini cikar artik su gebeligin zaten ne kadar zamanimiz kaldi.

Ya kızlar ben artık dayanamıyorum nefes bile zorla alıyorum kendimi yakamı üstümü başımı parçalayasım geliyor icimi sıkıntı kaplıyor bi an önce dogursam da kurtulsam ben asla kizimi erken evlendirmicem annesi gibi olmucak kızım

çok geçmiş olsun canım stres yapma üzülme sağlıkla gelelcke bebeğin inşallah sıkma canını dua et Allah büyük inşallah güzelce sağlıkla huzurlazamanında kavusuruz bebişlerimize.

mobilyaları uzun soluklu kullanmak istemediğimden ikeayı tercih ettim hensdsvik modelini komple aldım dolabı pek küçük alacak olursan uyarayım şifonyer eklemen gerekiyor onuda malm serisinden edindim başta takımı bozacak diye düşündüm ama parçaları kurunca çokta şık durdu

şuan mothercarede beşik 350tl hendsvik yerine onu almanı tavsiye ederim geri kalan mobilya parçalarını beğenirsen hendsvikten al derim :)

nedenine gelince 60*120 ikeanın beşiği içerisine uygun eğer hazır alacaksan yatak koruyucu bulamayabiliyorsun ve en önemlisi yatak yüksekliği sıkıntı oluyor ama dersen ki ben bu dediklerini ikeadan alırım o zaman hiçbir sıkıntı yok :)

burda yine ikeadan alışveriş yapmış başka kullanıcılarda var görünce yazarlar ya da sen sorunu yinele canım.

bebek yağ bebek losyonu kullanacak olan varmı ne için kullanılıyor

Ben kullanmayı düşünmüyorum.
Pişik kremi dışında bebeğime hiç bi kimyasalı kullanmayı istemiyorum canım.
Özellikle ilk ay.
İlerleyen aylarda banyo için en katkısızından temizleme köpüğü kullanırım heralde, okadar.

Kesinlikle doğru söyluyosun evlenirken elimi hiç bir şeye sürmem

şnu yapmam bunu yapmam diyen adam evlendikten sonra yapmaya

devam ederken dayatmak kizmak yapmiyo diye tartışmak yerine

tatlilikla söylemeye başlayinca yapar ve hatta söylemeden yapar hale geldi:)

Şimdide mesela şunu yaparmisin diyorm sonra diyosa neyse ben yaparim dedigimde hemen kalkiyo sen

dokunma bişeye agir kaldirma şunu yapma bunu yapma ben yaparm sen kendine dikkat et yeterki diyokim demiş erkekler böyledir degişmez diye huyuna gidiceksin sadece

Sağol canım evet takiyorum biraz ama inanın belki bi çoğunuz simdi ee kuruntu yapiyo çok fazla dicek ama inanın öyle değil kendimi iyi hissetigimde o kadar iyiyim ki kimseye ihtiyaç duymuyorum işimi de yapıyorum kafam da rahat oluyo uğraşıyorum biseyler le ama kötü olduğumda bi destekçim olmayınca özellikle eşim i de göremeyince yanımda zoruma gidiyo ailesi vs aştim onları artık hiç takmiyorum ama işte eş olunca öyle olmuyo onun da hakkını yiyemem sağolsun ama artık çok monotonlasti iki yabancı gibi karşılıklı koltuklar da oturmak çok zoruma gidiyo bazen ne bilim ya neyse kafanızı agritmayim herkes kendine gore sıkıntılı işte

haha aynen bende aynısını yapıyorum. böylelikle olaylar büyümüyor. nazar değmesin bayramdan beri kavga etmiyoruz etsekde hşç uzamıyor çok şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…