- 28 Nisan 2014
- 2.265
- 1.698
- 158
Allahın izniyle ameliyata gerek kalmadan iyleşir miniğin inşallah. sen kendine de miniğine de dikkat et bol bol dinlenMerhaba kızlar..
Doktordan geldik..
Çok iyi sayılmam ama yine de "şükür" her şeyin başında gelir biliyorum.
Bebeğimin böbrek genişlemesi artmış.
Doğum sonrası hemen takibe alınması gerekiyor.Ameliyat ihtimali var ama şimdilik gidişat takip edilecek...
31 + 1 günlüğüz bugün.
Boyu 42 cm ,kilosu 2000 gr.
Bana gelince...
Bebeğin başı çok aşağıda olduğu için çok ağrılarım oluyormuş.Erken doğumu engellemek için yürüyüş ,iş - güç ve ilişki yasak.
Gün boyu yapabildiğim kadar ayaklarımı uzatıp dinlenmem gerekiyor.
Ağrılarımın hafiflemesi için magnezyum ve calcium başladık.
Her şey yolunda giderse doğum 24 ocak gibi olacak inşallah.
Son olarak kilo alımı ve beslenme şekli aynen devam dedi. Şuana kadar sadece bebek kilo almış.Böyle giderse doğum ile birlikte bu alınan kilonun hepsi gidecekmiş.
Bizden haberler bu kadar..
Bilmiyom artık neyin nesi ama dediğim gibi büyük haplara karşı daha çok benim ön yargim sıvı şeyleri biraz daha kolay alabiliyorum :) bakalım idare etcem artık mandalina yada portakal suyuyla aliyim bari bende hic değilse belki daha çok etki eder kanın yükselmesine :)Midene dokunan bir şey var o zaman bu kan ilaçlarındakendine de sıkıntı yapma doktorunla konuş olmadı başka doktorla konuş başka bi çaresi vardır kesin almadı aşırı kansızlara damardan ilaç veriyolar bi de onu denersin belki onu daha tahat kullanırsın.. evde sıkılmış mandalina suyu varsa onla alıyorum yoksa da bi normal yiyerek alıyorum ilacı..
Ayyy iyi tek değilim ben şişe de olanı kullanıyorum gynor ferro sanol vermişti berbat etti beni sabah akşam aldigimda kramptan öldüm karnim fenaydi şimdi maltofer verdi şişe de olandan bana da aç karnına dedi sabah akşam dedi onu da ama aç karnına daha kötü olurum diye yatarken iciyorum yemeklerden 2 saat sonra da alınabilir diyo ama o da sabahına karın ağrısıyla kalkiyorumBende Maltofer kullanıyorum.ama bana sabah aç karnına al dedi.Çiğnenen cinsinden benimki. Ne yazıkki bende de ishal yapıyor. Her demir ilacı aynı reaksiyonu göstermiyor kişiye. Bana kabızlık yapar dediler ishal oldu
32+1 de çağırdı benim doktorum. sende kendi takvimine bak ona göre git bencecnm bana doktorum 7 aralıkta gelirsin dedi rapor için erkenmi olur ozaman bende mi perşembe gitsem günlerimiz aynı çünkü seninle..
Evet canım ama benim indirim çeklerim vardı (bu fiyatların toplamından 25 35 tl daha ucuza geldi) bir de hepsiburada da farklı mağazalardan olunca hepsinden ayrı kargo istiyordu bunda kargo da vermedim o yüzden burdan aldım :)canuım bunlar hepsiburadada daha uygun
evet. ilk hamileliğimde de taşınmıştım. benim kısmetim böyle galiba. ev sahibi oğlunu evlendirecekmiş.Bi kocaman maşllah daha gelsin sana o zaman bu kadar şeyi hem çalışıp hem de çoluk çoçukla yapıyosun ne güzelTaşınacak mısın yoksa hamile hamile
canım aracı ben kullansam kaçarım çukurlardan ama şu an araç eşimde oluyor çoğunlukla. bir arkadaşımla gidiyoruz bazen bazende toplu taşıma araçları mecburen. dolayısıyla cukur oldumu kaçmak zor... yinede hamdolsun.maşallah ne hamaratsın sen öyleeee. bende arabadayken bazen aşagıya vuruyor benimki resmen sızlıyor. dikkat et çukarlardan kaçmaya çalış . benim kullandığım yolda çalışma var her yer delik deşik. bende başka yol kullanıyorum biraz daha uzuyor ama olsun
Helal olsun estağfirullah canım hamilelikte zaten duygu karmasamiz çok hepimizin eşi bi başka türlü sıkıntı yaşatıyor rabbim hepimize sabır versin ve feraha çıkmayı nasip etsin yazmadı diye kimse dertsiz değil inan ben biraz 24 yaşında evlenip anne olduğuma babamı dinlemediğime pişman oldum yaşadıklarım ile kizima bunlar örnek olur da inşallah o aynı hatayı yapmazCanım benim su mubarek gunde allah yardimcin olsun insallah allah islah etsin cahille ugrasmasi gercekten cok zor bende esimle bosanma asamasindayim bebegimizi ogrendikten sonra cok degisti hakaretler kufurler dayak neler yasadim cocugum karnimda 7 haftalikti daha bebegimden vazgecmek için beni herkes cok zorladi bende cok düşündüm ama allah verdiyse vardir bi hayir belki bidaha çocugum olmicak dedim su an annemlerde kaliyorum esimle arada bir gorusuyoruz ama barisma yok kendisini 7senedir tanıdığım halde hamilelikte o benden daha cok evrime ugradi bu kadar seye ragmen barışmak icin yine elimden geleni yaptım hala da yapiyorum ama allah boyle nasip etti demekki cocugum zor bi hayata gozlerini acicak lutfen esiniz ne kadar zor bi insan olursa olsun yinede herseye sukredin en azindan yaninizda destekciniz yanliz basima yapiyorum ben herseyimi bebegimi gormeye kendim gidiyorum alisverisini kendim yapıyorum karnima daha bir kez dokundu oglumuza ne maddi ne manevi hic bir destegi yok boyle bi adami hala niye istiyosun ozaman diceksin cevremdeki herkesin dedigi gibi o da 7senenin aliskanligi iste temmuz ayindan beri ayri yasiyoruz bosanmayi kabul etmiyor barismayida asla kabul etmiyor boyle bi cikmazdayim bende allah hepimize yardim etsin kimseyi boyle durumlarla sinamasin kusura bakmayınvolkicansu konu açınca bende taştım bi anda sabah sabah hakkinizi helal edin
çoook geçmiş olsun. yorulmamaya bak. tehlikeli haftalara geldik artık.Kızlar ben de dün kontrole gittim bebeğin hareketleri azaldığı için tedirgindik biraz. Önce ultrasonla baktı pozisyonunda değişme yok, kordon dolanmamış, suyu iyi seviyede, 27+4 te 1250 gr dr anormal bir durum görünmüyor dedi yine de bir nst ye gir bakalım dedi
İlk nst sonucumu aldım dr doğuma gitmişti dr un asistanı başka bir doktora göstermiş pek iyi değil dedi asistan benim anladığım kadarıyla da çok iyi görünmüyor dedi. Baya bir moralimiz bozulduablamın da böyle bir durumu olmuştu acil sezeryana aldılar ama o 38 lerdeydi benim daha 27 diye çok korktum sonra dr bu şekilde eve gönderemem seni diyip tekrar nst ye girmemi istedi dr, çok şükür ikincisinde gayet iyi çıktı hareket de etmiş baya. Dr yine de 2 saatte bir hareket etmezse gel hastanede yatış vereceğiz mecbur dedi, şimdilik bi sıkıntı yok çok şükür.
Eskiden daha hareketliydi pozisyonu da değişmemiş ama sebebini anlayamadık belki de ben abartıyorum bilmiyorum. İlk hamileliğim, tecrübem yok o yüzden olabilir.
Ama bu bebiş çok yaramaz olacak gibi geliyor her defasında korkutup sonra normale dönüyor size şaka yaptım der gibigeçen de lekelenmem oldu çok hafif, gece acile gittik onda da hiç bir sorun görünmüyor arada öyle olabilir dedi dr. Eşim bu kesinlikle 35 hafta bile dayanmaz diyor
Çok bir şey söylemek istemiyorum ama eşinden gelecek destek allahtan gelsin bu saatten sonra daha hayırlı İnan. Ben şahsen hamileliğimin 8 ayını kendi başıma geçireceğim elini bile değdirmeyecek o bebeğe, etrafta ben babayım diye salınamaz! Yok öyle bir hak!
Bak benim eşim 8 aydır temizlik yapıyor, gecenin 3ünde gaz sancımla defalarca hastaneye gittik. Bunları yaşayacak çünkü baba oluyor yok öyle bedava!
Sen de daha kaç yaşındasın, eğitimine devam ediyorsun, yeniden başlamışsın ne güzel. 7 seneyse 7 sene arkadaşım! 7 seneyi çöpe atmak harcanmış bir ömürden iyidir. Sırf çocuk biyolojik babasıyla aynı evde olsun diye katlanılması bazı şeylere. Bak ben de dede anneanne ile büyüdüm ve hayatta hiçbir eksik duygum olmadı Allah'a şükür. İyi ki boşamış annem.
Lütfen barışmayı kabul etmiyor deme hamile halinle. Kapında yatsın o adam barışmak için, terbiyesiz. Kusura bakma ama çok sinirleniyorum böyle burnundan kıl aldırmayan paşalara
Bende su an 24 yaşındayım anne ve bende babami dinlemedim hatalar hayatlara mal olmaz inşallah bizim kaderimizdeHelal olsun estağfirullah canım hamilelikte zaten duygu karmasamiz çok hepimizin eşi bi başka türlü sıkıntı yaşatıyor rabbim hepimize sabır versin ve feraha çıkmayı nasip etsin yazmadı diye kimse dertsiz değil inan ben biraz 24 yaşında evlenip anne olduğuma babamı dinlemediğime pişman oldum yaşadıklarım ile kizima bunlar örnek olur da inşallah o aynı hatayı yapmaz
O da annesiyle oynar!Cok haklisin canim benimde mantigim hep bu yonde zaten benim birlikteyken atesim cikti hamileligimin ilk dönemlerindeydi hastaneye gidelim bisey mi oldu acaba dedigim icin yemedigim laf kalmadi kendin taksiye binip gidemedinmi bu adam isten geldi yorgun demiyosun bu kadat bencillik olmaz dedi daha neler neler tek uzuntum su arkadaslari babalariyla oynarken benim cocugum boynu bükük seyreden taraf olmasin diye ama annesinin oglu olcak o insallah hak verir bana ..
anladım canım. arkadaşına hamile var dikkat et de :dcanım aracı ben kullansam kaçarım çukurlardan ama şu an araç eşimde oluyor çoğunlukla. bir arkadaşımla gidiyoruz bazen bazende toplu taşıma araçları mecburen. dolayısıyla cukur oldumu kaçmak zor... yinede hamdolsun.
hamaratlığa gelince ne hamaratlar tanıyorum... benimki solda sıfır kalır
Ben dün yaptırdım canım senin başta neden yapılmıştı ki?28. HAFTADA KAN UYUŞMAZLIĞI OLAN ARKADAŞLAR NAPTINIZ. ben dün kan verdim negatif çıktı. doktorla görüştüm hamileliğin başında igne yapıldığı için şimdi gerek yok doğumdan sonra yapacagız dedi bana
gebelik kesesinin etrafında kana var demişlerdi. düşük riski vardı o zaman yapmışlardı.. başka bir doktordu o. bu sefer de doktorum kan tahlili yaptırdı. sonuç negatif bu güzel dedi. en başta igne yapıldığı için şimdi gerek yok dedi.Ben dün yaptırdım canım senin başta neden yapılmıştı ki?
anladım canım negatiflik durumu istenen şey zaten önlem amaçlı iğne dediğin gibi doğumdan sonra yine duruma göre yapılcakmış ikinci çocuk için ..gebelik kesesinin etrafında kana var demişlerdi. düşük riski vardı o zaman yapmışlardı.. başka bir doktordu o. bu sefer de doktorum kan tahlili yaptırdı. sonuç negatif bu güzel dedi. en başta igne yapıldığı için şimdi gerek yok dedi.
Ben 28. Haftanın içinde oldum. Sana dr neden erken yaptı acaba. Bir açıklaması vardır mutlaka. Banada test yapılmış başlarda ama iğne yapmadı. Şimdi iğne yaparkende test yapmadı. Sordum test yapılmayacakmı diye , testi iğneyi almak için eczacılar birliği istiyor. Birkere yapmışız yeterli dedi.28. HAFTADA KAN UYUŞMAZLIĞI OLAN ARKADAŞLAR NAPTINIZ. ben dün kan verdim negatif çıktı. doktorla görüştüm hamileliğin başında igne yapıldığı için şimdi gerek yok doğumdan sonra yapacagız dedi bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?