Ben 31 haftalığım hiç istemedi benden dahaArkadaşlar 28. haftadan itibaren her hafta nst ye girmek gerekiyor mu.siz gitmeye başladınız mı.
Ben aylardır kullanıyorum cnm ama öyle iştahımı falan açmadı benim herzaman neyse öyle acıkıyorumBu arada bu kan hapları iştah açıyor mu? Ekstra kilo aldıracak mı?
Ben hala kullanmıyorum ama pazartesi Doğuma hazırlık olsun diye başlar muhtemelen
Geçmiş olsun cnm bu erken doğumu çokmu düşünüyorsun acaba kötü düşünme inş. zamanında doğacak bebişinGünaydın kızlar..
Dün yine kötü bir akşam geçirdim.
Kendimi yormadım ,sadece yemek /bulaşık ve oğlanla ilgilendim o kadar.
Ne oluyorsa yemekten sonra başlıyor kasılma.
Bir türlü ağrıdan rahat edemedim.
Sün kasılmalara ilaveten alt kasıkta iğne batması gibi şeyler oldu.
Gece de uykudan uyandıran tuhaf ağrılar...
Şuan da adet sancısı gibi bi ağrı gelip gidiyor.
Normal doğum belirtilerini bilmediğim için tedirginim biraz.
Belki de psikolojiktir diyorum bilemiyorum..
Hakkımızda hayırlısı bakalım.
32+0 olucam çarşamba günü olmazmı ki32+1 de çağırdı benim doktorum. sende kendi takvimine bak ona göre git bence
Geçmiş olsun cnm dikkat et dinlenmeye bak inş. hepimizin yavrusu vaktinde sağlıkla gelir.Kızlar ben de dün kontrole gittim bebeğin hareketleri azaldığı için tedirgindik biraz. Önce ultrasonla baktı pozisyonunda değişme yok, kordon dolanmamış, suyu iyi seviyede, 27+4 te 1250 gr dr anormal bir durum görünmüyor dedi yine de bir nst ye gir bakalım dedi
İlk nst sonucumu aldım dr doğuma gitmişti dr un asistanı başka bir doktora göstermiş pek iyi değil dedi asistan benim anladığım kadarıyla da çok iyi görünmüyor dedi. Baya bir moralimiz bozulduablamın da böyle bir durumu olmuştu acil sezeryana aldılar ama o 38 lerdeydi benim daha 27 diye çok korktum sonra dr bu şekilde eve gönderemem seni diyip tekrar nst ye girmemi istedi dr, çok şükür ikincisinde gayet iyi çıktı hareket de etmiş baya. Dr yine de 2 saatte bir hareket etmezse gel hastanede yatış vereceğiz mecbur dedi, şimdilik bi sıkıntı yok çok şükür.
Eskiden daha hareketliydi pozisyonu da değişmemiş ama sebebini anlayamadık belki de ben abartıyorum bilmiyorum. İlk hamileliğim, tecrübem yok o yüzden olabilir.
Ama bu bebiş çok yaramaz olacak gibi geliyor her defasında korkutup sonra normale dönüyor size şaka yaptım der gibigeçen de lekelenmem oldu çok hafif, gece acile gittik onda da hiç bir sorun görünmüyor arada öyle olabilir dedi dr. Eşim bu kesinlikle 35 hafta bile dayanmaz diyor
Ayyy iyi tek değilim ben şişe de olanı kullanıyorum gynor ferro sanol vermişti berbat etti beni sabah akşam aldigimda kramptan öldüm karnim fenaydi şimdi maltofer verdi şişe de olandan bana da aç karnına dedi sabah akşam dedi onu da ama aç karnına daha kötü olurum diye yatarken iciyorum yemeklerden 2 saat sonra da alınabilir diyo ama o da sabahına karın ağrısıyla kalkiyorum
Bende çarşamba yaptırdım test sonucu ne çıktı bilmiyom sonuca gore yapcaz iğneyi dedi sonrasında da yapıldı işte başta evet sen yaptirmissin o yüzden yapmamıştır doğum sonrası artık28. HAFTADA KAN UYUŞMAZLIĞI OLAN ARKADAŞLAR NAPTINIZ. ben dün kan verdim negatif çıktı. doktorla görüştüm hamileliğin başında igne yapıldığı için şimdi gerek yok doğumdan sonra yapacagız dedi bana
Ben tam bir ilaç içme özürlüyüm maalesef:) Benim ilaç içme sorunumu yok çok şükür. O yüzden sabah işe giderken yolda çiğniyom ben hapı. Senin gibi yemekten 2 saat sonrasını denemedim nasıl etkiler bilmiyom. Tadı kötü değil en azından ben yıllar önce başka bir demir hapı kullanmıştım onu içmek ölüm gibiydi :)
Amin canm çok sağol.dogumayyy benimkinin kaça yukarda ayaklar aşagıdaydı. döner mi kiiii
bu arada senin de gözün aydın hem miniğini gördün hemde iyi olduğunu duydun darısı diğer bekleyenlere :)
Selam :)Selam kizlar.. gecen sene ayni heyecanlari bizde yasadik bir an hissettim sanki ayni duygulari :)) .. Allah size kolay bir hamilelik eslerinizede sabir versin anacim :))) opuldunuzz
Kendime bi pijama takımı bulamadım çok kararsız kalıyorum.. lohusa pijamalari çok gereksiz pahalı geliyor ablam filân da ilk doğumun al giy diyor renkleri desen hep bryaz pembe kırmızı hoşuma gitmiyor kivar mı benim gibi arada derede kalan ?
Evet canım haklısın.
Her işe gücüm yeterdi ama şuan ki durumum canımı sıkıyor.
Şuan yanımda kalacak kimse yok ama gidişat kötü olursa annemlere yerleşeceğim.
Evlerimiz yakın ,kalacak yer de var.
Bakalım artık...
kızlar dün kontrolüm vardı bebeğim 2 kilo civarında sağlıklı duruş pozisyonu olması gerektiği gibi bundan sonra çokta pozisyon değiştireceğini sanmıyorum dedi doktorum. haftaya cumartesi rapor alacağım nasipse. doğum sezeryan düşünürsem 38. haftada birkaç gün geçer alırım dedi. gelişimi zaten 10 gün önde.. bn 21 ocak istiyorum nasipse tam 38+0 olmuş olacak.. tabiki paşamızın keyfi ondan önce gelmek isterse o ayrı:) onu görmek dünyadaki herşeye bedel o kadar sevimli ki bana göre dünyanın en güzel bebeği bnm bebeğim.. eşim çirkin bu diyor:) sensin çirkin dedim.. tombik ellerini ağzına götürdü ve gözlerini açtı .. Allah herkesin evladını korusun.. benden havadisler böyle:)
Canım benim su mubarek gunde allah yardimcin olsun insallah allah islah etsin cahille ugrasmasi gercekten cok zor bende esimle bosanma asamasindayim bebegimizi ogrendikten sonra cok degisti hakaretler kufurler dayak neler yasadim cocugum karnimda 7 haftalikti daha bebegimden vazgecmek için beni herkes cok zorladi bende cok düşündüm ama allah verdiyse vardir bi hayir belki bidaha çocugum olmicak dedim su an annemlerde kaliyorum esimle arada bir gorusuyoruz ama barisma yok kendisini 7senedir tanıdığım halde hamilelikte o benden daha cok evrime ugradi bu kadar seye ragmen barışmak icin yine elimden geleni yaptım hala da yapiyorum ama allah boyle nasip etti demekki cocugum zor bi hayata gozlerini acicak lutfen esiniz ne kadar zor bi insan olursa olsun yinede herseye sukredin en azindan yaninizda destekciniz yanliz basima yapiyorum ben herseyimi bebegimi gormeye kendim gidiyorum alisverisini kendim yapıyorum karnima daha bir kez dokundu oglumuza ne maddi ne manevi hic bir destegi yok boyle bi adami hala niye istiyosun ozaman diceksin cevremdeki herkesin dedigi gibi o da 7senenin aliskanligi iste temmuz ayindan beri ayri yasiyoruz bosanmayi kabul etmiyor barismayida asla kabul etmiyor boyle bi cikmazdayim bende allah hepimize yardim etsin kimseyi boyle durumlarla sinamasin kusura bakmayınvolkicansu konu açınca bende taştım bi anda sabah sabah hakkinizi helal edin
evet. ilk hamileliğimde de taşınmıştım. benim kısmetim böyle galiba. ev sahibi oğlunu evlendirecekmiş.film gibi değilmi? gülüyorum artık. her şerde bir hayır vardır diyorum. daha büyük ve daha güzel bir eve geçiyorum bu münasebetle. ama tabi toplan temizle yerleştir kolay olmayacak elbette. yardımcı var diyelim az da olsa. annem ve kayınvalidem ikiside yaşlı hasta ama hiç yoktan yardımları olur elbet. görümcem de gelir diye umuyorum. nasip diyorum artık. Allah yardım eder.
inşaallah bana birşey olmaz. tek korkum o. tez canlıyım. kendi işimi kendim görmeye alışığım. bakalım kendimi unutmazsam eğer yormamam lazım.
Ben 31 haftalığım hiç istemedi benden daha
Ben aylardır kullanıyorum cnm ama öyle iştahımı falan açmadı benim herzaman neyse öyle acıkıyorum
Geçmiş olsun cnm bu erken doğumu çokmu düşünüyorsun acaba kötü düşünme inş. zamanında doğacak bebişin
32+0 olucam çarşamba günü olmazmı ki
Geçmiş olsun cnm dikkat et dinlenmeye bak inş. hepimizin yavrusu vaktinde sağlıkla gelir.
Paketler kücuk canim fazla almadimcanım alma bence şimdi. ya bebeişinin poposuna iyi gelmezse prima. şimidden stok yapma. benim ablamın oğluna pişik yaptı prima. oda molfix geçti. önce dene sonra al derim ben .
Bende bi süru fikir aldim iyi olduEeeee....
Madem uykum kaçtı, son 30 sayfayi okuyum da cehaletim azalsın demi :)))
TuRuNCu maşallah bebişine, Allah nazarlardan saklasın, korktuklarından kurtarsın canım. Dr.lar genelde bişeyleri abartmayı seviyolar (nedense okurken hiç dedikleri gibi olmıcakmış hissi oluştu ben de, ki çok rahat tedavi edilen bişi)
Ye iç keyfine bak, bak herkes mutlu oldu senin tontişin kilo boyu okuyunca.
Allahım sağlığınızı sıhhatinizi daim etsin analı bebişli :)))
@Saskinanne2013 canım bahsettiğin şey bol su için dinlenmekle toparlanabilecek bişey.
Lütfen moralini bozma, daha doğuma çok var toparlarsın Allahın izniyle, Allahım bir an önce atlatmayı nasip etsin, düşünüp de bebişini üzme, onlara herşeyden önce musmutlu bi anne lazım :))
Acil şifalar diliyorum
maheen ciim deterjan konusunu iyki açtın tam ben soracaktım, sayende baya fikir sahibi oldum canım tenkyuuu
Loveali tatlım benim de kan ilaçlarına karşı bünyem hassas hemen ishal yapıyo.
Oyüzden ferrum fort kullaniyorum.
Bi yan etkisi olmadı henüz.
Gerçi burda bi kaç kişi onun kanı çok artmadığını söyledi.
Ama hiç içememekten iyidir diyerek günde 2 alıyorum ben.
@Guvenim seni merak ediyorun.
Moralin bozuktu bi ara, inşallah iyi olmuşundur canım.
Şu mübarek cuma sabahı hürmetine Allahım yuvanı huzurla kaplasın.
Lütfen kendini üzme, gel yaz buraya rahatla:*
Son olarakvolkicansu şu nikini değiştir anacım, musmutlu bi anne adayısın sen
Konularla hiç bi alakası yok ama senin niki okuyunca korkuyorum bişeyi sürekli söylemek onu çağırırmış diye.
Gördüüm kadarıyla gayet mutlusun tatlım.
Heppp böyle ooll, sevgilerr
Ve litven nikini değiştir
Bana neyse
Söylemeden duramadımah şu çenemm
Ben tam bir ilaç içme özürlüyüm maalesefhele ki o kocaaaamaaannnnn haplar senin ne güzel sorunun yokmuş iyiymis :) benim de bu şimdi şurup gibi o yüzden biraz daha kolay oluyo ama işte dediğim gibi karın krampi çok yasatiyo bunlar da o yüzden gece alıyorum bende
Benim sonucum iyi cikti canm oHadi bakalım iyi sonuçlar alalım bugün.. ben aile hekiminde yaptırdım canım bu ay kontol için randevu alamadım..konuşuruz sonuçları..
Telaslar hic bitermi :) ama tavsiyem guzelce uzun uzunnn uyuyun bebekler 2-3 yasina gelene kadar uykusuzluk sorunu devam edebiliyor gerci artik bagisiklik kazaniyorsunuz ama iste eski duzenden eser kalmiyorSelam :)
Amin teşekkür ederiz. Biz de ara sıra girip bakıyoruz 2016 şubat anneleri bu zamanlarda ne yapıyormuş diye, yani şahsen ben bakıyorum :))
Sizin şimdi telaşlarınız başkadır ne güzel
Yok onu en azından hap olmadığı için icebiliyorum ama işte sonrası karın ağrısı ve ishal durumu oluyo artık mecbur bi şekilde idare etcez 2 ay inş doğum sonrası da ihtiyaç olmazAcaba pekmezle falan karıştırıp içmeyi denesen.Hem daha rahat içersin hem belki ilacıda baskılar. Bilemedimki şmd.
Benim Dr un en hoşuma giden tarağı 4 D olması :) ama ogluş um hep böyle eli yüzünde oluyo :) kameraları sevmiyo cekmeyin uleennnnn der gibiAmin canm çok sağol.dogum
başladiginda bile dönebiliyomuş
bebek erken daha ben bile şaşirďim ayakları aşagida saniyodum insallah
yine degişmez
Bu arada usg cihazı bu defa iyi fotograf vermedi gecen ayki çok iyiydi sanirim
bundan sonra iyi poz vermiyomş bebekler
Benim bi takımım vardı bide yedek normal bi penye alt ust aldım o kadar bebis içinde sadece çanta kaldı onu alıp icine yerlestircem Allah in izniyle inş :)Kızlar hazırlıklar nasıl gidiyor..? Lohusa gecelik pijama vs aldınız mı ? Doğum çantanız hazır mı ?
Sık sordum hic bir zaman da taviz vermem babam memur yetişemedi diye biz okurken adam gece gündüz gitti halıda fabrikada çalıştı o kaza gecirdi bu defa annem önce küçük bi tezgahta sonra dükkanda kırtasiye oyuncak malzemesi sattı hepsi çocukları için halk ekmekte sıra beklediklerini de unutmadım elinde ne olsa feda olsun onlara asla istemezler birşey yine de daha kendileri kızımın çoğu şeyini almış eşime bana kazak almışlar kıyamam hakları ödenmez bide böyle anne babalar var çeyizinde herşeyi eksiksiz yaptılarCanım n11den cicimod mağazasından 52 tlye aldım.
Kumaşı çok güzel.
Renk seçenekleri de var.
Tavsiye ederim :)
Allah yardımcın olsun.
Benim de bi annem var doğumda yardımcı olacak.
O da biraz yordu mu kendini 2 gün yatağa düşüyo.
Zora gelemiyo.
Onun dışında da eş dost akraba kimsem yok.
Allah hepimize güç kuvvet versin.
Ayyy maşallah tosuncuk :))
Allahım sağlık sıhhatinizi daimi etsin canım..
Yaa herkesin ne çok sıkıntısı var.
Burda hamile külodu emzirme sütyeni pompa derken kimsenin derdi yok gibi takılıyoz.
Ama imtihanı olmayan yok gerçekten.
Allahım seni yavrunun hürmetine ferahlığa huzura kavuştursun canım benim.
Allah seni üzenleri bin pişman etsin şu mübarek saatler hürmetine...
Hiç içini sıkma burda bi aileyiz biz.
Hamilenin duasını geri çevirmez Allah.
Gece gündüz duanı eksik etme, ki etmiyorsundur belli oluyo.
Allahım o duaları yerde koymasın inşallah..
Amin amin amin.....
Karnı burnunda insanı nası çıkarıyolar yaa.
İnsan demeye utanır böyle bişeyi.
O bebeğin hatrına ben olsam bi müddet kirada oturturum çocuğumu.
Allah başka yerden verir onun bereketini.
İnsanlar ne kadar katılar...
Allah ıslah etsin.
volkicansu canım benim..
Meğer ne çok sıkıntın varmış ama çok güçlüsün demekki hiç yansıtmıyosun, maşallah.
Sanki bizleri ailemiz paramızı döküp saçalım diye okuttu...
Rahmetli babam ve annem yeri geldi kışı yazlık kıyafetle geçirdi, bi pazar parası olurdu annemin elinde onuda tüm pazarı 3 kere gezer en ucuzları toplardı, babamın cebinde ayın 25 günü para olmazdı, kıt kanaat okuttu bizi.ve iş sahibi oldum babama bi ceket alamadan vefat etti, annem hala cebinde 5 lira varsa onla evime gider meyve sebze alır bi kuruş beklemez benden. Şimdi tüm bunlar dururken eşimin ailesi avuç açıp hazır yemek isterse nasıl verebilirim? Eminim rest çekmişindir, dimdik durmaya devam et canım, sen o sıkıntıları boşa çekmedin okuyup avukat olana kadar. Tamam kaza bela hastalık acil bişi olur verirsin, ki zaten o konuda sorgulamazsın ama keyfi istiyorlarsa zıkkım yesinler, sen çocuğunun rızkını yoldan toplamadın alın teriyle kazandın.
Allah yardımcın olsun canım.
Onları da Allah şu mubarek vakit hürmetine ıslah etsin, bin pişman olsunlar inşallah....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?