- 23 Aralık 2012
- 7.908
- 52.879
- 748
aslında suyumda bi hafta kadar azlik çıktı doktor bunun normalmolabilecegini söyledi fakat cidden şu gelmişse çok tehlikeli bi durum dedi emin olmak için amsure testi yaptı sonuç temiz çıktı çok şükür ama yine de takip edelim dedi pazartesi tekrar gidicem bu kez devlete de gidicem bi de orda göstereyim diyirum.ama şimdi daha rahatım napalim uzanıp yatarım suyu bol içecem işte ama bebeğim daha çok minik erken doğumdan çok korktum allah evlatlarımızla sinamasin biz annelericanım bende de aynısı oluyor doktora sordum yok dedi normal o akıntı dedi. bebegin sıvısı degil dedi direk korkma sende. bazen çamalırı degişip ayaga kalkıyorum altıma kaçırmış gibi ıslanıyor . sende korkma yani
deme yaaa. benim en büyük korkum uyku. çünkü aşırı severim ve uykusuzluğu hiç sevmem. sabah 10 dk bişi istedi eşim kalktım söylene söylene. eee diyor bebek oluncada çocuga mı söyleneceksinTelaslar hic bitermi :) ama tavsiyem guzelce uzun uzunnn uyuyun bebekler 2-3 yasina gelene kadar uykusuzluk sorunu devam edebiliyor gerci artik bagisiklik kazaniyorsunuz ama iste eski duzenden eser kalmiyor
Ben 31 haftalığım hiç istemedi benden daha
Ben aylardır kullanıyorum cnm ama öyle iştahımı falan açmadı benim herzaman neyse öyle acıkıyorum
Geçmiş olsun cnm bu erken doğumu çokmu düşünüyorsun acaba kötü düşünme inş. zamanında doğacak bebişin
32+0 olucam çarşamba günü olmazmı ki
Geçmiş olsun cnm dikkat et dinlenmeye bak inş. hepimizin yavrusu vaktinde sağlıkla gelir.
Canım n11den cicimod mağazasından 52 tlye aldım.
Kumaşı çok güzel.
Renk seçenekleri de var.
Tavsiye ederim :)
Allah yardımcın olsun.
Benim de bi annem var doğumda yardımcı olacak.
O da biraz yordu mu kendini 2 gün yatağa düşüyo.
Zora gelemiyo.
Onun dışında da eş dost akraba kimsem yok.
Allah hepimize güç kuvvet versin.
Ayyy maşallah tosuncuk :))
Allahım sağlık sıhhatinizi daimi etsin canım..
Yaa herkesin ne çok sıkıntısı var.
Burda hamile külodu emzirme sütyeni pompa derken kimsenin derdi yok gibi takılıyoz.
Ama imtihanı olmayan yok gerçekten.
Allahım seni yavrunun hürmetine ferahlığa huzura kavuştursun canım benim.
Allah seni üzenleri bin pişman etsin şu mübarek saatler hürmetine...
Hiç içini sıkma burda bi aileyiz biz.
Hamilenin duasını geri çevirmez Allah.
Gece gündüz duanı eksik etme, ki etmiyorsundur belli oluyo.
Allahım o duaları yerde koymasın inşallah..
Amin amin amin.....
Karnı burnunda insanı nası çıkarıyolar yaa.
İnsan demeye utanır böyle bişeyi.
O bebeğin hatrına ben olsam bi müddet kirada oturturum çocuğumu.
Allah başka yerden verir onun bereketini.
İnsanlar ne kadar katılar...
Allah ıslah etsin.
@Mutsuzperi27 canım benim..
Meğer ne çok sıkıntın varmış ama çok güçlüsün demekki hiç yansıtmıyosun, maşallah.
Sanki bizleri ailemiz paramızı döküp saçalım diye okuttu...
Rahmetli babam ve annem yeri geldi kışı yazlık kıyafetle geçirdi, bi pazar parası olurdu annemin elinde onuda tüm pazarı 3 kere gezer en ucuzları toplardı, babamın cebinde ayın 25 günü para olmazdı, kıt kanaat okuttu bizi.ve iş sahibi oldum babama bi ceket alamadan vefat etti, annem hala cebinde 5 lira varsa onla evime gider meyve sebze alır bi kuruş beklemez benden. Şimdi tüm bunlar dururken eşimin ailesi avuç açıp hazır yemek isterse nasıl verebilirim? Eminim rest çekmişindir, dimdik durmaya devam et canım, sen o sıkıntıları boşa çekmedin okuyup avukat olana kadar. Tamam kaza bela hastalık acil bişi olur verirsin, ki zaten o konuda sorgulamazsın ama keyfi istiyorlarsa zıkkım yesinler, sen çocuğunun rızkını yoldan toplamadın alın teriyle kazandın.
Allah yardımcın olsun canım.
Onları da Allah şu mubarek vakit hürmetine ıslah etsin, bin pişman olsunlar inşallah....
Maşallah burna bak fındık burunnnnnBenim Dr un en hoşuma giden tarağı 4 D olması :) ama ogluş um hep böyle eli yüzünde oluyo :) kameraları sevmiyo cekmeyin uleennnnn der gibi
HayırKızlar hazırlıklar nasıl gidiyor..? Lohusa gecelik pijama vs aldınız mı ? Doğum çantanız hazır mı ?
Kızlaar merak ettiğim sorularımı biriktirdim, fikri olanlar bi el atarsa pek bi memnun olurum anacım :))
1- hamile külodu şartmı? Yani beli sıkmayan genişbi kilot aynı işlevi görmez mi? Mesela ben a101in şu penye kilotlarına bayılıyom hani 3lü pakette varya. Tanesi 2 tl ye geliyo. Normalde small giyerim ama onun large'ını giyyom şuan ve gaaayet rahat. Kısacası büyük beden kilot yeterli olmaz mı? Yoksa bu hamile külotlarının bilmediğim faydaları var mı?
2-doğum sonrası kanama için hasta bezi niteliğinde giyilen kilotlardan bahsetmişti birileri sanki. Onun hasta bezinden farkı ne? Artıları ne, normal hasta bezi yeterli olmaz mı?
3-bebek kıyafetlerini alıp yıkayanlara bu sorum: kıyafetler çekti mi? Ben hiç 0-1 aylık kıyafet almadım. Hep 1-3 aylık aldım yıkayınca çeker diye, ama şimdi de onlar ilk bi kaç hafta için çok mu büyük olur ki diye içime kurt düştü...
4- penye battaniyeden ortalama kaç tane almalı? Benim şimdilik 2 tane. Ne kadar daha alsam ki?
İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz, şimdiden çoook sağolun :)))
Kızlar merhaba,
Doğum izni bittiğinde çalışmaya başlayacağımdan ve kurlardaki artış nedeni ile fiyatların artacağını düşündüğümden süt sağma makinası bakıyorum. Tavsiyeler ile Medela Swing Elektrikli göğüs pompasında karar kıldım. Süt sağma makinesi araştırıp, fikri olan var mıdır?
Yok kuzum yaa.
Dün'e kadar hiç aklımda bile yoktu.
Kendime o kadar güveniyordum ki ,geçen hafta sonu evin halılarını kaldırdım ,koltukları bir güzel çekip altlarını sildim süpürdüm..
Yani hiç aklımın ucunda bile yoktu dün doktor ikaz edene kadar.
Sadece ağrılarım var diye düşünüyordum :)
Ahhh canım yaaa
Bir an annemi anlatıyorsun sandım :))
O da hiiiç zor'a gelemez. 1 gün temizlik yapsa 1 hafta yatar :))
Bugün iyi hissetmeyince annemlere gideyim bari diye düşündüm.Telefon da baktım keyifsiz yorgun,boşverdim gitmeyi.
Tırnağın varsa başını kaşı diyorum kendime.Doğumda 1 gece yanımda kalsa yeter.Başka bir beklentim yok valla :))
canım benim bebeişin suyu normalden çok az çıktı bunu söylediğimde ama degildir dedi. inşallah seninkide degildir. böyle şeyler düşünüp kendini korkutma. benim su azlığından sebep erken doğum felan diye duydum ama doktorum da beni rahatlattı bende kendimi rahatlattım. bir ara senin gibi çok korktum daha çok küçük ya doğum olursa diye. ama öyle bile olsa yani suyun akıyor olsa bile hemen almıyorlar kendini korkutma. bak sonuç iyi çıkmış doktorun sadece tedbir amaçlı kontrol demişaslında suyumda bi hafta kadar azlik çıktı doktor bunun normalmolabilecegini söyledi fakat cidden şu gelmişse çok tehlikeli bi durum dedi emin olmak için amsure testi yaptı sonuç temiz çıktı çok şükür ama yine de takip edelim dedi pazartesi tekrar gidicem bu kez devlete de gidicem bi de orda göstereyim diyirum.ama şimdi daha rahatım napalim uzanıp yatarım suyu bol içecem işte ama bebeğim daha çok minik erken doğumdan çok korktum allah evlatlarımızla sinamasin biz anneleri
Ama yani bebek baska bir olay emin ol hic erinmiyor insan.. annelik duygusu paha bicilemez :)deme yaaa. benim en büyük korkum uyku. çünkü aşırı severim ve uykusuzluğu hiç sevmem. sabah 10 dk bişi istedi eşim kalktım söylene söylene. eee diyor bebek oluncada çocuga mı söyleneceksindedim olabilir
benimde tek güvendiğim bu. annelik duygusu uyku sevgimden agır basacaktır. yoksa vay benim halimeAma yani bebek baska bir olay emin ol hic erinmiyor insan.. annelik duygusu paha bicilemez :)
ayyy çok güzel güle güle kullanın :)Loveali bundan aldim
Güzelmiş bende bakiyim bi :) floda da varmı tesekkur ettim :)Loveali bundan aldim
@Mutsuzperi27 ben de öğretmenlik mezunuyum daha atanamamistim ki eşimle tanıştım sonra sözdü nisandi derken o yıl atanamadım sonra eşim doğuya tayin oldu burda iyice psikolojim alt üst oldu hiç çalışamadım falan filan sonra gebelik oldu aslında başlarda hiç sıkıntım yoktu ama kv ve görümce zamanla atanmam konusunda baskı yapmaya başladılar. eşim tek maaşla hem çocuğa hem bana nasıl bakcak mis yetmezmiş işte beynimin etini yer dururlar onlar ısrar ettikçe bizim de huzurumuz kaçar oldu akşam yemekte sabah kahvaltıda yatakta konu hep benim atanmam oldu atansam da aynı senin durumun olacak onu da biliyorum işte ne diyim karı koca arasına girildiğinde huzur da kaçıyor sevgi de azalıyor bırakalım tek başlarına ne yaparlarsa yapsınlar genç bunlar biz destekleyelim demiyorlar hayatı zehir ediyorlar
Bugün ku ruh halim
Deniz anası moduBranşın ne canm?
Bak ben 2009 mezunuyum ve kpssye hiç girmemiştim, önce yurtdışında yüksek lisans yaptım sonra özelde çalıştım ve hayatımdan çok memnundum. 2014te evlendik ve eşim hadi bi gir KPSS'ye dedi başvurduk. İlk girişimdi ve eğitimden 36 doğru 36 yanlış yaptım yine de az daha atanıyordum. Ama dedim ben özelde mutluyum yok idealistim çocuklar iyiler vs. Ama evlenince öyle olmadı, evrak işim en erken 11de bitiyordu. Cmt eşim uyurken kalkıp işe gidiyordum ve devlette verilen net maaşı 6 gün tam çalışarak alıyordum
Sonra okulda yönetimsel baskılar başladı kayıtları arttırmak için ve şubat tatilinin bitişinde bi veli saldırdı üstümüze. Yönetim velidir dedi ses etmedi ve ağlaya ağlaya eve geldim. 2009dan kalma eğitim kitaplarını çıkardım derse başladım. Her gün 2 saat çalıştım. Yemeği ben hazırladım eşim topladı. Ev işlerini birlikte yaptık.ödevleri sınavları hep o okudu sisteme girdi. Ben her gün ağlayarak eve geldim 20bin tazminat ödememek için bırakamadım işi ve her gün beni teselli etti. Atandım. 1 senelik evimi bıraktım İran sınırında çalıştım ve şimdi evime döndüm çok şükür evim huzurlu, sevdiğim adamdan bir bebeğim olacak. Ailevi bir dünya sıkıntım var. Deli bir anneannem var her ay Yen'i bir dava açıyor ailedeki çoğu kişiye. Şuan 3 tane mahkemem var ama umrumda değil. Allah biliyor yardım eder. Sen de takma hiç. Ben özelde bu sıkıntılarla atandım sen de atanırsın yeter ki azmet. Ve kendin istediğin için atan başkası için değil
Ay ben deee. Koca gün bi kahvaltı yaptım
Bi de yatak çarşaf ve yastık kılıflarını değiştirdim yorganı da kocama bıraktım. Şimdi kahve içiyorum internette takılıyorum ders çalışmam lazııııııııım
ben de 2009 sosyal bilgiler ogretmenligi mezunuyum malesef...önce dershanede çalıştım 3 yıl iki yıl da ücretli yaptım bu arada sosyoloji okudum açıktan sonra eşimle tanıştık gez toz sonra işler ciddilesti felan derken atanma işi hep erteledim.aslinda geçen yıl çok istedim ama kısmet olmadı 68 de kaldım yine bu yıl da bebekten dolayı yine yapamadım. benim eşim çay içtiği bardağı bile kaldırmadigi gibi suyu bile benden isterBranşın ne canm?
Bak ben 2009 mezunuyum ve kpssye hiç girmemiştim, önce yurtdışında yüksek lisans yaptım sonra özelde çalıştım ve hayatımdan çok memnundum. 2014te evlendik ve eşim hadi bi gir KPSS'ye dedi başvurduk. İlk girişimdi ve eğitimden 36 doğru 36 yanlış yaptım yine de az daha atanıyordum. Ama dedim ben özelde mutluyum yok idealistim çocuklar iyiler vs. Ama evlenince öyle olmadı, evrak işim en erken 11de bitiyordu. Cmt eşim uyurken kalkıp işe gidiyordum ve devlette verilen net maaşı 6 gün tam çalışarak alıyordum
Sonra okulda yönetimsel baskılar başladı kayıtları arttırmak için ve şubat tatilinin bitişinde bi veli saldırdı üstümüze. Yönetim velidir dedi ses etmedi ve ağlaya ağlaya eve geldim. 2009dan kalma eğitim kitaplarını çıkardım derse başladım. Her gün 2 saat çalıştım. Yemeği ben hazırladım eşim topladı. Ev işlerini birlikte yaptık.ödevleri sınavları hep o okudu sisteme girdi. Ben her gün ağlayarak eve geldim 20bin tazminat ödememek için bırakamadım işi ve her gün beni teselli etti. Atandım. 1 senelik evimi bıraktım İran sınırında çalıştım ve şimdi evime döndüm çok şükür evim huzurlu, sevdiğim adamdan bir bebeğim olacak. Ailevi bir dünya sıkıntım var. Deli bir anneannem var her ay Yen'i bir dava açıyor ailedeki çoğu kişiye. Şuan 3 tane mahkemem var ama umrumda değil. Allah biliyor yardım eder. Sen de takma hiç. Ben özelde bu sıkıntılarla atandım sen de atanırsın yeter ki azmet. Ve kendin istediğin için atan başkası için değil
Ay ben deee. Koca gün bi kahvaltı yaptım
Bi de yatak çarşaf ve yastık kılıflarını değiştirdim yorganı da kocama bıraktım. Şimdi kahve içiyorum internette takılıyorum ders çalışmam lazııııııııım
Kızlaar merak ettiğim sorularımı biriktirdim, fikri olanlar bi el atarsa pek bi memnun olurum anacım :))
1- hamile külodu şartmı? Yani beli sıkmayan genişbi kilot aynı işlevi görmez mi? Mesela ben a101in şu penye kilotlarına bayılıyom hani 3lü pakette varya. Tanesi 2 tl ye geliyo. Normalde small giyerim ama onun large'ını giyyom şuan ve gaaayet rahat. Kısacası büyük beden kilot yeterli olmaz mı? Yoksa bu hamile külotlarının bilmediğim faydaları var mı?
2-doğum sonrası kanama için hasta bezi niteliğinde giyilen kilotlardan bahsetmişti birileri sanki. Onun hasta bezinden farkı ne? Artıları ne, normal hasta bezi yeterli olmaz mı?
3-bebek kıyafetlerini alıp yıkayanlara bu sorum: kıyafetler çekti mi? Ben hiç 0-1 aylık kıyafet almadım. Hep 1-3 aylık aldım yıkayınca çeker diye, ama şimdi de onlar ilk bi kaç hafta için çok mu büyük olur ki diye içime kurt düştü...
4- penye battaniyeden ortalama kaç tane almalı? Benim şimdilik 2 tane. Ne kadar daha alsam ki?
İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz, şimdiden çoook sağolun :)))
Dostum sen erken doğuma davetiye çıkarıyorsun ama halıları kaldırıp,koltukları çekmek ne oluyor ??Oldu olcak bi de bütün evin camlarını silseydin.. ben eğilmiyorum bile evde ,süpürme işini,bulaşık mak boşaltma doldurma işini eşim yapıyor..Bence ben ne yapıyorum diye bir düşün.. ve hamileliğinin tadını çıkar..
Floda da var evet genel olarak indirime girmis sanırım..Güzelmiş bende bakiyim bi :) floda da varmı tesekkur ettim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?