- 2 Aralık 2016
- 389
- 322
- 23
- 32
Ahh arkadaşlar ahh 2 gündür ne korku yaşadım... Maceralar maceralar..
Dün aksam otururken birden bi sıvı boşaldı istemsizce kilodum tamamen ıslandı. Korktum, doktorumu aradim.
Nöbetci kadin dogumcuya git mutlaka dedi. Amniyo sivisi sandık. Kalktik acile gittik doktor amniyotik sivi degil idrar kacirmissin dedi (bi yasima daha girdim) bu konuda rahatladim ama başka bisey yumurtladi.
Bebegin beyninde aciklik var doktorunuz bahsetmedi mi dedi cok tehlikeli dedi. Ben de bahsetmedi dedim. Bebeklerin beyninde belli bir sivi acikligi olurmus,bebek buyudukce bu aciklik kapanirmis.Seninki kapanmamis dedi. 9.8 mm aciklik varmis 7 falan olmasi gerekiyomus. Fazla olursa engelli olma, sara hastasi olma gibi sec sec begen al riskleri var bu durumun Allah korusun (internetten okuma hatasina dustum maalesef)
Sabahi zor ettim aglamaktan icim disima cikti. Apar topar kendi doktoruma gittim. Benim doktorum 7 ölctü hic bi sorun yok dedi. Anlam veremedik. simdi ben diger doktoru vursam mi kessem mi?
Cektigim korkuyu bi ben bilirim bi Allah. Anne olmak ne zormus. Rabbim imtihan etmesin evlatlarimizla.
Benimki de öyleydi ama fayda etmedi en son başka bir dr a gittim o şu ilaçları kullan dedi sonra kendi dr uma gösterdim tamam bunların zararı yok kullanabilirsin dedi o şekilde ikna ettim ısrarla travazoldan başka birşey vermiyor çünkü
Geçmiş olsun.
İdrar kaçırma nedeni çocuğun baskı yapması mı?
Ara ara bende ıslaklık hissediyorum.
Bu arada cihaz ve ölçüm farkları çok değişiyor.
Bir doktora gittim 24.haftada bebek 5 gün geri çıktı,kendi doktorumda 2 gün.
Şimdide birinde 10 diğerinde 6 gün çıkıyor :)
İnternette olumsuz hiç birşey okuyup etkilenmemek gerek.Akdeniz anemisi taşıyıcıymışım bende,sağlık ocağındaki hemşire arayıp resmen direkt, bebek hala yaşıyor mu gebelik devam ediyor mu,sorun var mı dedi.Duramadım hemen doktorumu aradım internette kötü şeyler okudukça.
Kendi doktorum herşey güzel işte diye yolladı :)
Aaa o ne demek yaa ağzının payını vermedin mi? Bebek yaşıyor mu ne demekmiş!! Bi hamileye söylenecek şey mi bu.. bi de ebe olacak.. Allah akıl fikir versin. Bana öyle bişey sorduğunu düşünemiyorum. Bi daha kimseyi arayacak cesareti kalmazdı.
inşallah çok ilerlememistir şuan belli bi yerde varçok ilerlemediyse faydası olur inşallah :)
geçmiş olsun hem size hem esinizeKızlaaarr
Gecenin 6buçuunda (artık o vakit de geceye giriyo malum) kocamın üstüne boylu boyunca kustuumm
Sanırım akşam yediim tatlı dokunmuş bi de üstüne üşüttüm galiba dün
Ay çok rezil yaaa...
Gece kötü olmaya başladım ama önemsememiştim.
Bulantı iyce arttı uyyamadım falan.
3e doğru sızmışım.
Sonra sabah 6da lavoboya kalktım o arada eşim de uyandı, kötü olduğumu görüyo ama tepki vermiyo çok uykusu olduu için.
Ben de başladım ağlamaya 'sırf uykun bölünmesin, hastaneye gidelim demeyim diye görmezden geliyon' dedim.
O da 'saçmalama ne alaka benim de midem iyi değil, tatlı bozdu sanırım uyyalım geçer' dedi.
Ben tabi ikna olmadım bebeğe bişi olcak diye korkuyom bi yandan, bi yandan da kızıyom niye gamsız davranıyo diye.
'Gel kafanı omzuma koy, dik dur uzanınca daha kötü olur' dedi.
Kendi kaşındı
Üstünü boydan boya
Ayyy iyrencim yaaa
Ondan beri yatıyom işte.
Yeni kalktım duş aldım.
Benim de muhteşem cumartesim böyleydi yaani
Geçmiş olsunn. Mazeretimiz var şimdi. Hersey mümkün. Gördügü yerde bucak bucak kacmiyosa hasarsız atlatmissin demektir durumu
Dengeli besleniyorsun maşallah..Ben o kadar dikkat edemiyorum sadece günlük süt ve yumurtayi unutmamaya çalışıyorum.Aslinda son 2 3 haftadır iyice düzeni bozdum..Sen yine de böyle beslenmeye devam et bebeğin kilosuna takılma bence her ikinizde sağlıklıysa kilosu pek önemli değil benceBebeği biraz geri olup haftasını yakalayan var mı?
24 ten sonra 1 hafta geri çıkıyoruz hep.
31+0 ız. Dün 1410 gram çıktı.
Kafa çevresi haftasıyla uyumlu 30+6ydı,karın ve bacak 29+6.
Normal ve ilk doğum olacak diye doktor çok tombul olmasın zaten sende ufak tefeksin doğum zor olur diyor ama bu gidişle 3 kiloyu bile bulmazsa diye ürküyorum.
Günlük tükettiklerim
Üzüm pekmezi,
kahvaltıda mutlaka bol peynir ve 1-2 yumurta.
3 su bardağı süt
2-3 kaşık fıstık ezmesi
1-2 muz
Yaklaşık bir avuç badem kesin tüketiyorum.
Haftada iki gün balık,bir gün et yiyorum.Diğer günler sebze.
1 haftadır sol tarafım çürüdü plesantaya kan akışı iyi olsun diye, önceden sağ tarafa yatıyordum hep öyle rahat ettiğim için.
Ben daha ne yapayım?
Toplam 5-6 kilo aldım şuana kadar. Ama ne bende ne çocukta pek fazlalık yok.Neremize gidiyor yediklerimiz anlamıyorum.
Tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı?
Dengeli besleniyorsun maşallah..Ben o kadar dikkat edemiyorum sadece günlük süt ve yumurtayi unutmamaya çalışıyorum.Aslinda son 2 3 haftadır iyice düzeni bozdum..Sen yine de böyle beslenmeye devam et bebeğin kilosuna takılma bence her ikinizde sağlıklıysa kilosu pek önemli değil bence
Yoo tam tersi çok üzüldü başta önemsemedii için.
Kalktı nevresimi değiştirdi nane limon yaptı.
Demekki arada bi üstüne kusmak lazım
Kutu süt içiyorum ama yoğurdu annem açık satılan sütten yapıyor yıllardır ben de alışmışım hala devam ediyorum yogurtta ev yogurdu yiyorumBende son bir iki haftadır dikkat ediyorum geri çıktı diye.Zorla yiyorum resmen yumurta ve pekmez falan hiç sevmezdim.
En azından kendimi suçlamak istemiyorum, iyi beslenmedim diye.
Birde açık süt mü, kutu sütü mü daha yararlı cidden onu düşünüyorum. Her ikisinide alıyoruz ama hangisini içsem bilmiyorum.
Geçmiş olsun.
İnternette olumsuz hiç birşey okuyup etkilenmemek gerek.Akdeniz anemisi taşıyıcıymışım bende,sağlık ocağındaki hemşire arayıp resmen direkt, bebek hala yaşıyor mu gebelik devam ediyor mu,sorun var mı dedi.Duramadım hemen doktorumu aradım internette kötü şeyler okudukça.
Bebeği biraz geri olup haftasını yakalayan var mı?
24 ten sonra 1 hafta geri çıkıyoruz hep.
31+0 ız. Dün 1410 gram çıktı.
Kafa çevresi haftasıyla uyumlu 30+6ydı,karın ve bacak 29+6.
Normal ve ilk doğum olacak diye doktor çok tombul olmasın zaten sende ufak tefeksin doğum zor olur diyor ama bu gidişle 3 kiloyu bile bulmazsa diye ürküyorum.
Günlük tükettiklerim
Üzüm pekmezi,
kahvaltıda mutlaka bol peynir ve 1-2 yumurta.
3 su bardağı süt
2-3 kaşık fıstık ezmesi
1-2 muz
Yaklaşık bir avuç badem kesin tüketiyorum.
Haftada iki gün balık,bir gün et yiyorum.Diğer günler sebze.
1 haftadır sol tarafım çürüdü plesantaya kan akışı iyi olsun diye, önceden sağ tarafa yatıyordum hep öyle rahat ettiğim için.
Ben daha ne yapayım?
Toplam 5-6 kilo aldım şuana kadar. Ama ne bende ne çocukta pek fazlalık yok.Neremize gidiyor yediklerimiz anlamıyorum.
Tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı?
Ben o an dondum. O ne demek öyle dedim.Yani gebelik nasıl sıkıntınız var mı?Anemi çıkmış bir daha kan vermeniz lazım falan dedi.O bir saatte anemiyi nasıl araştırdım korktum sorma.Daha da gitmedim.
Yoo tam tersi çok üzüldü başta önemsemedii için.
Kalktı nevresimi değiştirdi nane limon yaptı.
Demekki arada bi üstüne kusmak lazım
Çok çok sağol. çok güzel anlatmışsın.Merak ettim gideceğim.Ben bir iki hafta önce gitmiştim toplu alışveriş için havuzlu han ı bayaa bi gezdik çeşit var indirime giren şeyler var ama alışverişimi kürkçü han da ablamın alışveriş yaptığı bir dükkanda yaptım o ürünlerinden çok memnun kalmıştı :)
Havuzlu han da bazı şeylerde çok indirim var mesela 3 lü body ler 10 tl idi ben gittiğimde bir yerde, %100 pamuk. Onun dışında kocaman bir dükkan hediyelikçi var kapı süsleri, magnetler, şekerler :) sadece lohusa pijaması satan bir yer vardı orası da büyüktü. En altta kocaman bi mağaza var orda da bebek arabaları vs vardı ama internetteki fiyatlara yakındı, öyle genel olarak :)
Aynen indirime denk gelmiş olursun kesinMerkezde olmasi daha iyi foruma gidiyorz geldigimizde genelde çarşısına 1 kere gittik fazla bilmiyorm ama önümuzdeki ay gelicez yine gezmeye o arada bebise alışverişide ordan yapariz diye karar verdik hem yilbaşı indiriminede denk gelirim
Süt yerine yoğurt tüketmeyi dene bence.. ben de senin gibi çok arada kaldım inek sütü mü market sütü mü diye.. doktorum yoğurt sütten daha faydalı dedi.. ben de özellikle yopurt tüketmeye çalışıyorum.. süt de içiyorum ama önceliğim yoğurt..Bende son bir iki haftadır dikkat ediyorum geri çıktı diye.Zorla yiyorum resmen yumurta ve pekmez falan hiç sevmezdim.
En azından kendimi suçlamak istemiyorum, iyi beslenmedim diye.
Birde açık süt mü, kutu sütü mü daha yararlı cidden onu düşünüyorum. Her ikisinide alıyoruz ama hangisini içsem bilmiyorum.
Geçmiş olsun ikinize de.
Benimde bir kaç gündür midem bulanıyor ilk aylardaki gibi.
Ciddiye alsın diye kussam mı etkiliyse
Geçmiş olsun.
Saol canm mutlaka giderm e bebekten alıcagim çok şey var:)Aynen indirime denk gelmiş olursun kesin3 senedir burdayım ama meydanı ben de daha bilmiyorum tam olarak biz forumun orda oturuyoruz o yüzden meydana işimiz düşmüyo pek.. gelince vaktiniz olursa bir de varlıbaş avm de ebebek var oraya da uğrayın kesin.. güzel ve uygun fiyata şeyler oluyo..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?