2017 Şubat Anneleri

Neden bıraktırdi ilaclari dr erken degilmi??

Iş yapmadan dinlenirsen bel agrının azaldıgını görürsun canm bende fazla ayakta kalinca iş yapınca oluyo.
Doktorum ankaraya gitti diğer basladigim da bebek cok önden gidiyor bu kadar yükleme yapma kendine yeşillik süt yoğurt muz ceviz tuket decavit ve ferro sanol ile yeter dedi

evet çatlaklar genetikmiş hatta biraz da, öyle duymuştum. benim ki de kuru aslında ama çok alışık değilim nemlendirici kullanmaya

Kahvaltınız biraz farklı geldi bana zenginleştirebilirsiniz

Evet canım hakimlik sınavı var son dönem hiç çalışamadım ama inşallah ümitliyim yine de :)

Merhaba hanımlar hepinize hayırlı doğumlar dilerim öncelikle.

Bende kansızlık var malesef. Ne yaptıysam yükseltmedim. 8.7 şu an. Hangi doktora gitsem bu kanla doğum yapamazsın dedi. Kimi demir serumu vermek istedi, kimi çok riskli ben bu riski göze alamam dedi serumu vermedi. Kimi doğumda kan verilir olmazsa dedi.. Off vallahi düşünmekten helak oldum. Var mı bir öneriniz?

Bende de var canim akinti hem de felalet bir sekilde islaklik da oluyor sari gibi kokusuz birsey de oluyor doktor bana da normal dedi nasil normalse artik Ben kuru tutmaya calisiyorum

Ya benim kaşıntılarım iyice arttı. Bu haftalarda çatlayanınız var mı?

Benim de feci artti zaten kuru bir vucudum var gece uyamiyorum kasintidan kalkip krem suruyorum beni ancak vazelin paklardi ama meret zararli site

Ayyy evet bende de oyle dizlere inecek korkusu var ama napalimmm ben de aldim kilo guya hedef butun hamilelik boyunca 8 kiloydu simdiden almisim o 8i gece kalkip pekmez ekmek yer mi insan yaaa

Gule gule kullan canim medela yi soyledi arkadasim o da butcemi asiyor lansinoh da karar kildim ama manuel mi elektrikli mi orasi dusunduruyor

Yalniz degilsin ben de tasiyorum o izlerii

Aynen ilik su cok rahatlatiyor beni de ama gunluk ped taktigim anda yakiyor hijyenik olmasi guzel ama doktorum da kullanma dedi

ne alakası var? benim bebeğim de kız, benimki de 10 gün önden gidiyor, benim doktorum şimdiden doğum kilosunu tahmin edemeyeceğimizi, daha vakit olduğunu belki haftasını yeniden yakalayacağını, belki son haftalarda yağlanmayıp sadece uzayacağını, bunu şimdiden bilemeyeceğimizi söylüyor ve normal doğuma engel herhangi bir durum da gözükmüyor şimdilik diyor. sizin doktorunuz sezaryen sevengillerden olmasın? eğer normal doğum istiyorsanız hiç moralinizi bozmayın, bebeğiniz sağlıklı ve siz de hevesli olduğunuz sürece, son dakikaya kadar normal doğum şansınız var, ha tabii ki son anda çatı muayenesinde uygun bulunmazsınız, veya allah korusun bir sorun çıkar sezaryen şart olur amenna ama şimdiden 28 haftalık hamileye en küçük 3800 doğurursun o da normal doğmaz denir mi? kaldı ki annenin anatomisi uygunsa 4 kilonun üstündeki bebek de normal doğabilir, benim kuzenim 4200 gr erkek bebeği normal doğurdu mesela. çok sinirleniyorum böyle doktorlara. siz motivasyonunuzu yüksek tutun, ne güzel sağlıklı bebeğiniz varmış, bir anne daha ne ister:) maşallah

Canım özellikle bebek baş aşağı döndükten sonra başlıyor kasık ağrıları.Yani ilerleyen haftalarda daha da artacak bu ağrılar çünkü büyüdükçe aşağı doğru baskı yapacak bebek.
Benim kasık ağrılarım çok var ve adet sancısı gibi sancım oluyor ama asıl ağrım karnım gerilip sertleştikten sonra başlıyor..

Ergenlik çatlakları bendede var kızlar bel kalça bacakta hamilelikte de olucak diye korkuyorum badem yagini da düzenli kullanmıyorum annem de 5 doğum yaptı kadın hala fit 58 kilo ve sadece üst bacakta iki minik çatlak var hiç çekmemişim ona demek ki

Kızlaar inşallah hiç birinizde çatlak oluşmaz ama yine de şimdiden sevinmeyin.Bol bol yağlanmaya devam edin mutlaka.
Ben 36 da nst'ye girdiğimde hemşireler "ne güzell hiç çatlak yok demişlerdi.
37 de aynaya baktığımda çatlakları gördüm ama acı gerçekle doğumdan sonra karşılaştım :)

Kizlar catlak konusunda beni gecen cikmaz herhalde. ilk hamilelikte o kadar krem surdum ama catlamayan yerim yok. gogus gobek bacak arasi kasiklar ust bacak diz arkasi. daha olacak yer yok herhalde. onun icin bunda birkac surdum bebe yagi falan ama biraktim sonra. daha fazla ne kadar catlayabilirimki. onun icin cok rahatim.

Hem cildim normalde baya yaglidir ama hamilelikte cok kurudu. ellerim dokuluyor resmen

göbek kaşıntısı artanlara organik hindistancevizi yağını şiddetle tavsiye ederim. hamileliğimi öğrendiğimden beri vucut nemlendiricisi olarak sadece organik hindistancevizi yağı kullandım. 13 kilo almama ve neredeyse tamamını göbeğime almama rağmen henüz çatlama emaresi yok. belki daha sonra çatlarım bilemiyorum tabii ama şimdilik kaşıntılara da çok iyi geldiğini söyleyebilirim. iki günde bir banyo yapıyorum ve banyodan çıkınca sürüyorum sadece. ama eğer arada kaşıntı hissedersem de kaşınan yere sürüyorum, kesiyor hemen kaşıntıyı.

tereyagli ekmek teşekkür ederim )

Ben lansinoh 2si 1 arada elektrikliyi beğendim açıkçası. Yorumlarda güzeldi ama birkaç ay sonra motor gücü azalma sorunu tüm elekrikliler için söyleniyor.Onunda gerekirse parça değiştirilir gördüm.

Medela,lansinoh avent çok duydum kişiden kişiye göre değişiyor yorumlar ama dediğim gibi iki göğüs birden sağacaksan bir iki aya motor gücü elbet azalacak hepsinin. Ya birini alacağız ya manuel.Ben niyeyse manuel hiç düşünmedim.

Lansinoh aldım göğüs pedi,pompasını falan. Gebelik eğitimine katıldığımda pedi ve süt saklama poşeti vermişlerdi güzel geldiler bana.Biraz da şansa sanki bunlar ama umarım elimizde patlamazlar

Aynen benimde çamaşırsız yatıyorum gece hele o zaman deli gibi kaşınıyor ayıptır söylemesi üstlere yakın söyleyemiyorum da şimdi açık açık :)

Pişik gibi oluyor resmen ya

Ben üzüm pekmezi ve harnup keçi boynuzu özü tüketiyorum. şeker yüklemesinde kan ölçümüm normal çıkmıştı.
Bunları tüketmeden önce kansızlık çıkmıştı herzamanki gibi.

Belki faydası olabilir tüketmenin.Birkaç tatlı kaşığı kaşıkla sabahları bence.

Benim de kan degerlerim dusuk 9.1 di en son. Ama bu kadar olumsuz bi tablo cizilmedi bana doktorum memnun degil sonuclardan hic o ayri. Kan nakli gerekebilir dedi sadece. Dogumumu da baska bir ilde yapmayi planliyorum skinti yasamayiz umarim bu konuda.

@denizkestanesi canım daha haftan çok erkenki belki son haftalarda bebek pek beslenmeyecek 3500falan doğacak.Doktor bunu daha bu haftadan öngöremez ki.
Doktoruna henüz erken değil mi gidişata göre karar vermek istiyorum ilerleyen zamanlarda,çocuk çok iri olmazsa normal doğum istiyorum henüz erken bence de.

Bazı doktorlar için sezaryene meyilli gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…