2017 Şubat Anneleri

Aaaa o nasil.is ya o yapacak sana yapma diyecek. yok daha neler. inadina yaparim valla. bende ilk 2 yil falan yapamadim ama sonra baktim adam gayet rahat. bir iki utandim sonra koyverdim gittim. simdi gene hele hamileyim diye altima bile s..cabilirim.

Ben henüz çamaşırları yıkamadım ama ben de çekmesinden korkuyorum.. bi de kurutucu aldık özellikle bebek için ama kurutucu da çekme yapar.. ayy çekerlerse ve giyemezse çok üzülürüm yaa.. bi de ben 0-3 ay çok fazla kıyafet almıştım..

Ben bebek için aldığım ne var ne yoksa ki yumuşak peluş oyuncaklar dahil, yıkadım ve kıyafetlerde herhangi bir çekme olmadı. Sadece yıkarken ürünleri kumaşlarına göre ayırmaya dikkat edin, kadife tulumlar yıkanırken iplik, hav bırakabiliyor özellikle koyu renkli eşyaların üzerinde, ben kadifeleri peluşlarla yıkadım sıkıntı olmadı. e-bebek'ten tanışma paketi almıştık, içinden baby&me marka deterjan çıkmıştı onunla 30 ve 40 derecelerde ön yıkamalı ve ilave durulamalı yıkadım herşeyi. yumuşatıcı kullanmadım, herşeyi ütüledim yumuşacık oldular zaten. bundan sonrası için ariel baby deterjan aldık. toz sabunu sadece yüksek sıcaklıkta yıkanan çamaşırlar için tercih ediyorum ben, çözünememe, çamaşır makinasının borularında tıkanma yapma riski var, kıyafetlerde kalıntı bırakma riski de var, o yüzden sıvı deterjan daha çok içime siniyor. bu e-bebekin deterjanı fena değil gibi şimdilik.

kurutma makinanızda hassas kurutma ayarı varsa o daha düşük sıcaklıkta kurutma yaptığı için çekme yaptırmayabilir.

Merhaba
Site kurallarını bilmeden hareket etmek istemezdik fakat bazı arkadaşlar pasife alınmış onlar dönebilecek mi? Onlar da bilmiyordu boşu boşuna üzmeyin hamileleri lütfen rica ediyoruz :)

Canim benimki de annesine aşırı düşkün keşke seninki gibi olsa inan hepsinin ayrı bi sorunu var erkekler kesinlikle çok garip yaratıklar

Eet okumuşttum. Allah sana sabır versin demekten başka bişey gelmiyır elimden. Ben o konuda şanslıyım benim eşim tek çocuk olmasına rağmen ailesine pek düşkün değil ben gidelim demesem ayda 1 anca aklına gelir gitmek. Nide kadınları anlamak zor derler . Pehhh

Ama onlarda boyle kurallar olduguni bilmiyorlardi ki. Uzulmesin tatli anne adaylarimiz

Ay görmesin ya kimse, emzirirken bile görmesin hele siyahlaşmış haliyle

Depend kilot gibi giyilen hasta bezi canım

Aynen.. Yen'i Doğum yaptık diye herkes herşeyi görmek zorunda değil. Ay bide o ilk emzirirken millet meraktan üşüşür ya başına. Sanki ne var gördün ne oldu yani.. valla ben bazı konularda insanları kırabilirim gibi geliyor ama herkes de edebini bilsin ya ..

Bende emzirme konusunda ayni fikirdeyim kimseyi istemiyorm yanımda o sırada artık bi şekilde göndercem kim varsa yanimda

Gereken gerekmeyen herkes üşüşmese yine bir iki kişiye razısın.. valla terslerim heralde hele de o lohusa kafasıyla:))

Pijama konusunda içim rahatlıyor gittikçe.. peki sonda olayı nasıl oldu zor deniyor ya pijamayla.

Bende aldim daha yikamadim insallah cekmezler uzuldum valla insanin cani sıkılıyor haliyle
Sorma valla çok beğenerek almıştım.zaten bi kaç defa anca giydiririm diyordum 30 ar tl ye yakın fiyatları.bana göre azda değil yani.bakalım mağzaya gidio değiştirmeyi deneyeceğim.içimde patladı.o ikisi için çok heves yapmıştım

Dene canim insallah telafi ederler

0-3 almıştım evet.sonrası zaten havalr ısınacak uzun ve kalın giydiremicem diye.çokta güzellerdimel kadarcık kaldılar.civilin minidamla kodlu tulumlarından.bide kujju almıştım ona bişi olmamış
Peki %100 pamuk muydu acaba aldığın tulumlar?

Bn
Bn de anlamiyorum böyle günlerde oturmalarda kadinlar cikario göğsünü acik sacik herkesin icinde emzirio bn utanirim valla ne gereği var ki hayır odadan cikamiosan ya üstüne bi ortu atarsin ya da arkani dönersin.. bn baskasinin yapmasını da hos karsilamiorum yanımda kendim de yapmam sadece ilk zamanlar hastanede o kargasada gören görür o da yardim almak için annem olur ancak..ona da yapacak bi sey yok el mecbur..

deterjan olarak dalin aldım ben de, hastane takımları kıyafetleri vs hep belli yerlerden olunca sorun yaşayacağımı sanmıyorum inşallah çekme falan olmaz. kızım zaten 2cm uzunmuş bacak boyu şimdiden baya uzun dedi dr zaten az giyeceğiz hepsini

Mune ablacım :) Valla ben bile ne zamandır buralardayım site kuralı olduğunu bilmiyordum,uyarı alan arkadaşlarda bilmiyorlardı sanırım

kurutma makinanızda hassas kurutma ayarı varsa o daha düşük sıcaklıkta kurutma yaptığı için çekme yaptırmayabilir.
Evet var hassas ayarı.. inşallah yapmaz çekme.. ben de bi 15 güne başlarım yıkamaya artık.. ama detarjan konusunda kafam karışık ne alsam diye..

eşimin eniştesi çocuk alerji, immünoloji ve astım uzmanı. bebekler için üretilmiş herhangi bir sıvı deterjanla başlamamızı, eğer bebek alerjik olursa zaten özel önlem almak gerekeceğini, eğer bebek alerjik değilse aşırı hassas davranmanın bağışıklık sisteminin güçlenmesine engel olabileceğini söyledi. toz deterjan ve yumuşatıcı kullanma, yola bakan balkonda kurutma yapma, egzos ve ev dışı akarlar yerleşmesin, kurutma makinasında veya iyi havalandırılmış kaloriferli odada kapalı alanda kurutma yap ev içi akarların zararı yok dedi. onlara zaten maruz kalacakmış. bi de kıyafetleri deterjan kokusu çıkana kadar ipten toplama, mutlaka da ütüle dedi. sadece kıyafetlerini değil, paketli satın almış olsak bile paketinden çıkartarak tüm tekstil oyuncaklarını, footmuff, oto koltuğu kılıfı ve hatta emzirme yastığının kılıfını, emzirme önlüğünü bile bu tavsiyelere uygun olarak yıkadım. ilk günler üzerimde olacak lohusa pijamalarını geceliklerini bile bebek çamaşırlarıyla yıkadım abartıp:))) yerleştirmeden önce de çekmecelerin içini sirkeli suyla silip iyice havalandırmıştım.

Evet var hassas ayarı.. inşallah yapmaz çekme.. ben de bi 15 güne başlarım yıkamaya artık.. ama detarjan konusunda kafam karışık ne alsam diye..

Ayyy ne güzel bilgiler bunlar öyle.. yumuşatıcı ve parlatıcı sadece bebekler için değil bizim için de zararlı şeyler aslında.. ben de artık organik temizlik ürünlerine geçmek istiyorum aslında.. sonuçta tamam bebeğin kıyafetlerini ayrı yıkıyoruz detarjanıyla ama bebek de en çok anne ve baba ile temas ediyo.. biz yine bi ton kimyasalla iç içeyiz.. şuan araştırma aşamasındayım ama inşallah en kısa zamanda bırakacağım..

Sırf bebek için kurutucu makinası aldık.. hem askıda kaldıkça kirlenip tozlanmasın hem de ısı ile kuruduğu için daha hijyenik olur dedik.. ama tabiki yine de ütü yaparım.. el kadar kıyafetleri mis gibi olsun isterim..

Dolaplarını falan sirkeli su ile silmek güzel fikirmiş.. ben domestosu bıraktım yerleri silerken viledaya sirke koyuyorum.. ayrıca bulaşık makinasının kapağına da her yıkamada sirke döküyorum.. sirke çok faydalı bi nimetmiş gerçektende :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…