Üzülme o kadar sağlık olsun.. dediğin gibi mağazaya git söyle inşallah değişirler..Evet canım
Benim icin de.resmen sabah sabah çok üzüldüm hem elif é hem de grubun böyle olmasına. İnşallah geri gelirler yaa.Ya burdan yazışmak güzeldi benim için ama dağıldı sanırım.
Bakalım geri dönebilecekler mi
ben gittim canım valla fiyatlar net ile hemen hemen aynı. herşey var ne istersen çeşit çeşit var. yani eğer seni zorlamaycaksa git bak derim bişey kaybetmezsin. biz ordan hastahane çıkışı aldık uygun olarak 10 parça 50 tl. pijama takımı buldum kendimi 25 tl. bebek zıbınları 5 tl felan. aslında kaliteye göre değişiyor ama yerinde görmüş olmak güzelİstanbuldaki arkadaşlar havuzlu hana hiç giden ordan alışveriş yapan var mı. herşey var diyorlar.fiyatlar kalite nasıl.Giden varsa tavsiye edermi.şimdiden tşk.
Ahh arkadaşlar ahh 2 gündür ne korku yaşadım... Maceralar maceralar..
Dün aksam otururken birden bi sıvı boşaldı istemsizce kilodum tamamen ıslandı. Korktum, doktorumu aradim.
Nöbetci kadin dogumcuya git mutlaka dedi. Amniyo sivisi sandık. Kalktik acile gittik doktor amniyotik sivi degil idrar kacirmissin dedi (bi yasima daha girdim) bu konuda rahatladim ama başka bisey yumurtladi.
Bebegin beyninde aciklik var doktorunuz bahsetmedi mi dedi cok tehlikeli dedi. Ben de bahsetmedi dedim. Bebeklerin beyninde belli bir sivi acikligi olurmus,bebek buyudukce bu aciklik kapanirmis.Seninki kapanmamis dedi. 9.8 mm aciklik varmis 7 falan olmasi gerekiyomus. Fazla olursa engelli olma, sara hastasi olma gibi sec sec begen al riskleri var bu durumun Allah korusun (internetten okuma hatasina dustum maalesef)
Sabahi zor ettim aglamaktan icim disima cikti. Apar topar kendi doktoruma gittim. Benim doktorum 7 ölctü hic bi sorun yok dedi. Anlam veremedik. simdi ben diger doktoru vursam mi kessem mi?
Cektigim korkuyu bi ben bilirim bi Allah. Anne olmak ne zormus. Rabbim imtihan etmesin evlatlarimizla.
maşallah kızına da sana da. ya benim bebiş hala kıpır kıpır dönüp duruyor. bu doğum pozisyonu alan bebişler nasıl oluyor da bi daha dönmüyor anlamadım :) o da Allahın emri işte.Merhaba kızlar.bende bugün kızımı gördüm 30+1 olduk. 1500 gr olmuş mşlh bir sıkıntısı yok.doğum pozisyonu almış.plesantadaki sorunumuzda artık sorun değilmiş içim çok rahatladı.sağlıcakşa kucağımıza alalım inşlh bebeklerimizi
hahahhaa istemsiz güldüm kusura bakma ama iyi olmuş kocacına. onlar böyle inanmazsa al gör işte demiş senin mideKızlaaarr
Gecenin 6buçuunda (artık o vakit de geceye giriyo malum) kocamın üstüne boylu boyunca kustuumm
Sanırım akşam yediim tatlı dokunmuş bi de üstüne üşüttüm galiba dün
Ay çok rezil yaaa...
Gece kötü olmaya başladım ama önemsememiştim.
Bulantı iyce arttı uyyamadım falan.
3e doğru sızmışım.
Sonra sabah 6da lavoboya kalktım o arada eşim de uyandı, kötü olduğumu görüyo ama tepki vermiyo çok uykusu olduu için.
Ben de başladım ağlamaya 'sırf uykun bölünmesin, hastaneye gidelim demeyim diye görmezden geliyon' dedim.
O da 'saçmalama ne alaka benim de midem iyi değil, tatlı bozdu sanırım uyyalım geçer' dedi.
Ben tabi ikna olmadım bebeğe bişi olcak diye korkuyom bi yandan, bi yandan da kızıyom niye gamsız davranıyo diye.
'Gel kafanı omzuma koy, dik dur uzanınca daha kötü olur' dedi.
Kendi kaşındı
Üstünü boydan boya
Ayyy iyrencim yaaa
Ondan beri yatıyom işte.
Yeni kalktım duş aldım.
Benim de muhteşem cumartesim böyleydi yaani
canım benim takma böyle şeyleri. bebeğin gelişimi iyi mi tamam. benim her zaman uyumluydu gelişim. şimdi kafa 1 hafta geri bacak 1 hafta ileri çıkıyor. ama doktorum dile getirmiyor bile. iyi diyor ben usg fotodan bakınca görüyorum. ayrıntılıya gittiğimde ölçüm farklı çıkıyor. zaten sürekli dile gitiriyorlar cihazdan cihaza farklılık olabiklir diyorlar. bebeğin kilosunu da takma sağlıklı olsun doğunca sen beslersin onu annesi :)Bebeği biraz geri olup haftasını yakalayan var mı?
24 ten sonra 1 hafta geri çıkıyoruz hep.
31+0 ız. Dün 1410 gram çıktı.
Kafa çevresi haftasıyla uyumlu 30+6ydı,karın ve bacak 29+6.
Normal ve ilk doğum olacak diye doktor çok tombul olmasın zaten sende ufak tefeksin doğum zor olur diyor ama bu gidişle 3 kiloyu bile bulmazsa diye ürküyorum.
Günlük tükettiklerim
Üzüm pekmezi,
kahvaltıda mutlaka bol peynir ve 1-2 yumurta.
3 su bardağı süt
2-3 kaşık fıstık ezmesi
1-2 muz
Yaklaşık bir avuç badem kesin tüketiyorum.
Haftada iki gün balık,bir gün et yiyorum.Diğer günler sebze.
1 haftadır sol tarafım çürüdü plesantaya kan akışı iyi olsun diye, önceden sağ tarafa yatıyordum hep öyle rahat ettiğim için.
Ben daha ne yapayım?
Toplam 5-6 kilo aldım şuana kadar. Ama ne bende ne çocukta pek fazlalık yok.Neremize gidiyor yediklerimiz anlamıyorum.
Tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı?
valla ben süt felan içmiyorum. doktorda zorlama kendini dedi yogurt peynir ayran bunlar da olur dedi. bende her gün mutlaka peynir yiyorum birde ayran içiyorumBende son bir iki haftadır dikkat ediyorum geri çıktı diye.Zorla yiyorum resmen yumurta ve pekmez falan hiç sevmezdim.
En azından kendimi suçlamak istemiyorum, iyi beslenmedim diye.
Birde açık süt mü, kutu sütü mü daha yararlı cidden onu düşünüyorum. Her ikisinide alıyoruz ama hangisini içsem bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?