2017 Şubat Anneleri

Sezeryandan korkmadım da az önce öyle bişey okudum "resmen işkenceydi normal Doğum ne ki öldüm bittim" falan.. dedim noluyoooooooo Acaba hastaneden hastaneye mi değişiyo bilemedim..
Anlatan kişiyle alakalıdır bence. Korkulacak hiçbirşey yok. Rahat ol. Sezeryanın tek kötü tarafı bebeğini doğduğu anda görememek. zaten genel anestezi olmazsan o sorunuda çözmüş oluyorsun. Ben genel olmuştum.

Kizlar ciger yiyeniniz varmi?bebeğe iz yapar diyorlar gerçekten dogrumu?hamileligin boyunca hic yemedim cigeride seviyorum sizce yemelimiyim ?

Kizlar ciger yiyeniniz varmi?bebeğe iz yapar diyorlar gerçekten dogrumu?hamileligin boyunca hic yemedim cigeride seviyorum sizce yemelimiyim ?

O dediğin pişmemiş ciğere dokunup da sonra vücudunda bir yere dokunursan orda iz kalırmış gibi bir şeydi cnm. Ben oğlumda da çok yedim, şimdi kızımda da yiyorum. Hurafelere inanma, sevdiğin şeyden mahrum kalma :) hem ciğer çok faydalı

çok fazla yenmemesi gerekiyor canım yüksek miktarda a vitamini içerdiği için bebeğe zararı olabiliyormuş fazlasının depolandığı için ama canın çekiyorsa az yemenin bir zararı olmaz çiğ kalmış olmaması lazım sadece..

Günaydın
Bu sabah simsiyah kusarak macera dolu bir güne başladım
Acile gittik kan idrar alındı
Alttan muayene yapıldı( berbattı, normal Doğum benim için bitti o anda)
Nstye girdim sancı çıkmadı
Sonra ultrasona yolladı
Ve olan oldu...

Şimdi biraz rahatladım genel cerrah ile görüşünce
Uzmanlık alanı olduğu için ona yönlendirdiler
Safra kesemde en büyüğü 17 mm olmak üzere 4-5 adet taş var
Doktor bu kese normalde kasılma hareketleri yapan bir organ fakat yumurta ve yağ kasılmasını hızlandırıyor. Böylelikle taşlar hareketlenip duvarı çizdiğinde iltihap oluşturabiliyor ya da hareket sebebiyle kanala girip tıkarsa sarılık yapıyor dedi.
Kendi eşim veya kızım bu sonuç ile gelse acele etme derim ve bekletirim fakat vücut bu ne olacağı belli olmaz belki bugün bile acil gelebilirsin ve alabiliriz fakat sen yumurta ve yağdan uzak durup erteleyebildiğin kadar ertele bunu. Yumurta, yağ, zeytin, fındık, fıstık, çekirdek, çikolata yeme; asıl işin ise Doğumdan sonra. Süt olsun diye abanma her yiyeceğe. Bol sıvı al, sütün olacaksa olur zaten bu biraz da genetik dedi.
Yaşın daha küçük olduğu için bu seni rahat bırakmaz ama dikkat ederek belki 1 sene erteleyebiliriz ameliyatı dedi. Ayrıca bu taşlar büyümüş yani muhtemelen 2 yıldır sendeler. Hamilelik dolayısıyla yumurtaya yüklendiğin için tetiklemiştir dedi

Yani gitti safra kesem ha bugün ha yarın

Bebekte bir sorun yok 1611 gram ve 5 gün öne geçmiş
Bundan sonra yumurtasız idare edecek

Çok geçmiş olsun canım

Çok geçmiş olsun canim. Daha önce hiç ağrı hissetmedim mi. Allah şifa versin dr dinlerin artık yapıcak bişey de yokmuş Zeren. Bebise de masallah . Ben de hiç yumurta yemedim nerdeyse. Ne kadar zorlama da olmuyor.iştah buna calismiyor. İnşallah bebişin é de etkisi olmaz eksikliğinin.

Çok geçmiş olsun canım ya..
Doktorun dediklerini mutlaka uygulamaya çalış.
Yumurta sadece protein kaynağı.Onun yerine et süt balık filan yersin olur biter.Hiç kafana takma.
İnşallah ameliyatı erteleyebildiğiniz kadar ertelersiniz..
Allah şifa versin..

hiç böyle şeylere inanmıyorum fakat ciğer yüksek oranda a vitamini içerdiği için ve fazla a vitamnii de bebeğe zararlı olduğu için tek seferde çok büyük porsiyon yememek gerekiyormuş, bi de dışarıda yiyorsan içindeki kuyruk yağlarını çıkarttırmak gerekiyormuş diye okumuştum. ben de çok sevdiğim için gebeliğin başından beri 2 defa dışarıda güvendiğim bi yerde yedim, bir defa da evde arnavut ciğeri yaptı eşim.

geçmiş olsun, çok can sıkıcı haberler ama şu aşamada yapılacak bişey yokmuş, fazla kafaya takmadan doktorun önerileri doğrultusunda beslenip pozitif düşünmeye devam etmekte fayda var, maşallah bebek de zaten iyiymiş:)

çok geçmiş olsun canım inşallah nüksetmez birdaha benim yumurtayla aram hiç değil ne yapsam çok yiyemiyorum mesela seninde bebiş iyi görünüyor maşallah sen normal beslenmene devam et yumurtasızda olur yeter ki sen iyi olda

geçmiş olsun cnm doktorun dediklerini uygula bence bebis iyimiş zaten maşallah şunun surasinda doğuma bişey kalmadi inş doğum sonrasına erteleyebilirsin ameliyatı çok geçmiş olsun tekrar...

yook oyle bişi canım. gayet guzel gozunu bı açıosun hop bebek kucagında:)

Bende "hoop" kısmındaydım kafamı karıştırdılar:)))

Anlatan öyle bi anlatmış ki abanmak ne kelime.. :)

Öyle bi anlatmış ki bi daha Doğum mu tövbe demiş falan .. olumsuz şeyler anlatmasa keşke kimse..

Genel istemiyorum zaten bebişimi ilk ben görücem Allah izin verirse:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…