2017 Şubat Anneleri

kızlar kaşık ağrısı bende de var kar nedeniyle aracı vurunca eşim o servise gitti sinav için de kaldık otobüse antep-ankara aradı koca gobisim hareketli kızım ve yürüdükçe artan bacak arası agrımla dudtik yollara oturup aglamak istiyorum üstelik bu sınav benim ve kızımın kader sınavı esimle ona göre bi düzen kurma yada vazgeçme konum var hakkında hayırlısı olsun c.tesi 3 saat sınavdayız kızımla dualarınızı esirgemeyin güzel annişler

hakim savcilik sinavina girecektin dimi? alım sayisi iyi, şans yüksek, Rabbim yardimcin olsun sınavda inşallah gönlüne göre olur her şey

allah yolunu açık etsin canım kolaylıklar diliyorum. hayırlısıyla olur inşallah istediğin :)

Allahbyardimcin olsun canim.hakimlik savcilik sinavi mi bu?

Hep bu saatlerde midem kazinmış olarak uyanıyorum ama buna alıştım sorun degilde.gün yaklaştıkça o kadar korkuyorumki dogumdan anlatamam.tedavi olurken kac kez anestezili anestezisiz operasyon gecirdim hicbiri bu kadar germedi beni.spinal,epidural yada ikisi birden seklinde dogum yapan arkadaslarımdan bilgi rica ediyorum belki rahatlarım biraz olsun.

Gunaydinnn
Allah hayırlı sonuçlar nasip etsin. Kolay gelsin

Allah kolaylık versin içinizi ferah tutun inşallah gönlünüze göre olur herşey. ..

Günaydınlar...

Şöyle bir geçmişe göz attım ,ev sıcaklığı ,bebek banyoları ve hasta olma ihtimalleri filan konuşulmuş.
Bu konuda bir kaç şey de ben söylemek istiyorum..

Yenidoğan bebeğin her gün yıkanması tavsiye edilir ve hiç bir bebek /çocuk üşüdüğü için hasta olmaz.Bu mantık sadece bizim türk annelerinde var maalesef.

Banyo sonrası hapşuran bebek burun içindeki sümükten dolayı hapşuruyor.
Ki yeni doğanın sümkürme yeteneği olmadı için sık sık hapşurur.Bu üşüdüğü anlamına gelmez...
Bebeğinin üşüdüğünü düşünüyorsan el ve ayaklarına değil ,ense sıcaklığına bakılır.Ense serin ise üşüyordur,sıcak ise sıkıntı yoktur...

Vucuda mikrop girerse hastalık olur.
Yani bebek hasta birinin kucağındaysa veya hastalık virüsünü kapmış birinin kucağındaysa 3 gün ile 1 hafta arasında hasta olacaktır...

Terleyip soğumak sadece vucudu üşütür ,hasta etmez.

Soğuk şeyler yiyip içmekle hasta olunmaz ,olsaydı benim oğlum olurdu.5 yaşında ve sütünü mutlaka buzdolabından buz gibi içer.Su'yu ,meyve suyunu hep buzdolabından tüketir.
Bu güne kadar hiç öksürük ilacı kullanmadık çok şükür...

Bebek hassasiyetine gelince..
İlk aylar hassas davranıp sonra ki aylar bu hassasiyete devam edilirse bebeler allerjik bir bünyeye sahip olur..
Yani evet popolar saf su ile temizlenmeli ama ara sıra da ıslak mendil kullanılsın ki popo alışsın buna.
Bebek deterjanı kullanılsın ama 6.aydan sonra kendi çamaşırlarımızla yıkayalım ki vucut alışsın.
Banyo bakım ürünlerinde de aynı şey geçerli bebek mamasında da...
Mesela hep 4.ay da kan damlası başlar sağlık ocağı ve 1 yaşına kadar inek sütü yasak derler. Ben oğlumda hiç kan damlası kullanmadım ve 6 aylıkken inek sütüne geçtik.Hiç et yemediği halde bugüne kadar kan değerleri hep iyi çıktı...
Yine pekmezin çok sağlıklı olduğu iddia edilir ama pekmez dediğimiz şey sadece şekerdir ve günlük yenilen yumurta bile pekmezden daha fazla kan yapar...

Anne olarak tavsiyem bol bol araştırıp okumanızdır.
Özellikle www.anneoluncaanladim.com isimli sitede Dr.Kadir Tuğcu 'nun yazılarını mutlaka takip edin..
Oğlumu bu doktoru okuyarak büyüttüm ve hiç gereksiz yere ilaç depolamadık vucuduna...

Biraz uzun oldu kızlar ,kusura bakmayın

Yıkayınca gobek bağı ne olcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…