Yıkayınca gobek bağı ne olcak
Günaydınlar...
Şöyle bir geçmişe göz attım ,ev sıcaklığı ,bebek banyoları ve hasta olma ihtimalleri filan konuşulmuş.
Bu konuda bir kaç şey de ben söylemek istiyorum..
Yenidoğan bebeğin her gün yıkanması tavsiye edilir ve hiç bir bebek /çocuk üşüdüğü için hasta olmaz.Bu mantık sadece bizim türk annelerinde var maalesef.
Banyo sonrası hapşuran bebek burun içindeki sümükten dolayı hapşuruyor.
Ki yeni doğanın sümkürme yeteneği olmadı için sık sık hapşurur.Bu üşüdüğü anlamına gelmez...
Bebeğinin üşüdüğünü düşünüyorsan el ve ayaklarına değil ,ense sıcaklığına bakılır.Ense serin ise üşüyordur,sıcak ise sıkıntı yoktur...
Vucuda mikrop girerse hastalık olur.
Yani bebek hasta birinin kucağındaysa veya hastalık virüsünü kapmış birinin kucağındaysa 3 gün ile 1 hafta arasında hasta olacaktır...
Terleyip soğumak sadece vucudu üşütür ,hasta etmez.
Soğuk şeyler yiyip içmekle hasta olunmaz ,olsaydı benim oğlum olurdu.5 yaşında ve sütünü mutlaka buzdolabından buz gibi içer.Su'yu ,meyve suyunu hep buzdolabından tüketir.
Bu güne kadar hiç öksürük ilacı kullanmadık çok şükür...
Bebek hassasiyetine gelince..
İlk aylar hassas davranıp sonra ki aylar bu hassasiyete devam edilirse bebeler allerjik bir bünyeye sahip olur..
Yani evet popolar saf su ile temizlenmeli ama ara sıra da ıslak mendil kullanılsın ki popo alışsın buna.
Bebek deterjanı kullanılsın ama 6.aydan sonra kendi çamaşırlarımızla yıkayalım ki vucut alışsın.
Banyo bakım ürünlerinde de aynı şey geçerli bebek mamasında da...
Mesela hep 4.ay da kan damlası başlar sağlık ocağı ve 1 yaşına kadar inek sütü yasak derler. Ben oğlumda hiç kan damlası kullanmadım ve 6 aylıkken inek sütüne geçtik.Hiç et yemediği halde bugüne kadar kan değerleri hep iyi çıktı...
Yine pekmezin çok sağlıklı olduğu iddia edilir ama pekmez dediğimiz şey sadece şekerdir ve günlük yenilen yumurta bile pekmezden daha fazla kan yapar...
Anne olarak tavsiyem bol bol araştırıp okumanızdır.
Özellikle www.anneoluncaanladim.com isimli sitede Dr.Kadir Tuğcu 'nun yazılarını mutlaka takip edin..
Oğlumu bu doktoru okuyarak büyüttüm ve hiç gereksiz yere ilaç depolamadık vucuduna...
Biraz uzun oldu kızlar ,kusura bakmayın
ay aynen yaa yapmazsan sanki eksiklik varmis gibi. bn mesela hastane falan suslemek istemiorum zor gelio onla ugrasmak ve bosa masraf ama yapmayinca garip olacak sanki. bn evlenirken de artik boyle adet olan klasiklesen bi cok seyi yapmadm. hep toplumun baskısı bunlar...
çok doğru söylüyorsun da şimdi de bu moda olmuş ya mecbur kalıyorsun gibi.
Sungerli mi ya bu emzirme sütyeni çok merak ettim benim göğüsler zaten maşallah ı olduğu için ne destekli ne süngerli kullanamıyorumEmzirme sütyeni de aldım sonunda bonprixte indirim vardı 65 TL üzeri alışverişe 25 TL indirim ve bedava kargo var haberiniz olsunilk kez alıyorum bu siteden inşaallah memnun kalırım Eki Görüntüle 1928650
Güzel mantık ben de en iyisinden aşağıya ineceğimkızlar komili bebek bezi kullanan birileri var mı etrafınızda ya da kullanmayı dusunen var mı aranızda ben önce uygun birşey alayım herhangi bir zarar vermezse devam edeyim verirse bi iyisini alırım diyorum yi mi kötü mü olur sizce
Günaydın. Süngerli mi spariş verdin? Geldiğinde bizi de bilgilendirir misin?günaydın gebeler :)
kimseden ses çıkmayınca şahinlerden siparişi verdim gitti bakalım nasıl çıkacak ürünler
Yanılmıyorsam raporu 1 gün önce veya sonra alman önemli değil. Kurumun işlemini yaparken 32+0 ı baz almak zorunda, yani bi kaybın olmayacaktır endişe etme.Kızlar benim doktor bana bugün çalışabilir raporu verdi ama ben 31+6 yım yani cumartesi 32 bitiyor ve sırf cumartesi hastanede değil yarın da semineri var diye sanırım bugün gel dedi şimdi düşününce sinirlendim hatta öfkeliyim bizim gibi çalışan kadınlar için bir günde bir gündür neden bugün verdi anlamadım o zaman her perşembe bir hafta atacak 2 günüm kayıp mayısta işe başlayınca 2 gün için rapor almam lazım .Kendisi ameliyattaydı ve sekreteri hazırladı elime verdi yüzünü görmedim hanfendinin eve gelince farkettim
Aslında dikkat etmiyorum ama gebelik şekeri çıkmıştı sadece o nedenle hazır gıdalardan, aşırı tatlılardan ve akşamları belli bi saatten sonra yemekten kaçınıyorum. Birazda genetik olabilir annemde çok kilo almazmış, çatlağı da olmazmış hamileliklerinde. İnşallah anneme çekmişimdir bu konularda. Yenibahardan umarım sende memnun kalırsın. :)kilon için tebrik ederimnasıl dayanıyorsun teşekkür ederim tavsiyen için. aktardan alıp deneyeceğim. katklılı şeyler içime sinmiyordu
faydalı bilgiler için çok teşekkürler. Bir kısmını annem ufak kardeşime içgüdüsel uygulamıştı, senden de duyunc pekişti. Çok sağolasınnGünaydınlar...
Şöyle bir geçmişe göz attım ,ev sıcaklığı ,bebek banyoları ve hasta olma ihtimalleri filan konuşulmuş.
Yenidoğan bebeğin her gün yıkanması tavsiye edilir ve hiç bir bebek /çocuk üşüdüğü için hasta olmaz.Bu mantık sadece bizim türk annelerinde var maalesef.
Ki yeni doğanın sümkürme yeteneği olmadı için sık sık hapşurur.Bu üşüdüğü anlamına gelmez...
Bebeğinin üşüdüğünü düşünüyorsan el ve ayaklarına değil ,ense sıcaklığına bakılır.Ense serin ise üşüyordur,sıcak ise sıkıntı yoktur...
Yani bebek hasta birinin kucağındaysa veya hastalık virüsünü kapmış birinin kucağındaysa 3 gün ile 1 hafta arasında hasta olacaktır...
Soğuk şeyler yiyip içmekle hasta olunmaz ,olsaydı benim oğlum olurdu.5 yaşında ve sütünü mutlaka buzdolabından buz gibi içer.Su'yu ,meyve suyunu hep buzdolabından tüketir.
İlk aylar hassas davranıp sonra ki aylar bu hassasiyete devam edilirse bebeler allerjik bir bünyeye sahip olur..
Yani evet popolar saf su ile temizlenmeli ama ara sıra da ıslak mendil kullanılsın ki popo alışsın buna.
Bebek deterjanı kullanılsın ama 6.aydan sonra kendi çamaşırlarımızla yıkayalım ki vucut alışsın.
Mesela hep 4.ay da kan damlası başlar sağlık ocağı ve 1 yaşına kadar inek sütü yasak derler. Ben oğlumda hiç kan damlası kullanmadım ve 6 aylıkken inek sütüne geçtik.Hiç et yemediği halde bugüne kadar kan değerleri hep iyi çıktı...
Yine pekmezin çok sağlıklı olduğu iddia edilir ama pekmez dediğimiz şey sadece şekerdir ve günlük yenilen yumurta bile pekmezden daha fazla kan yapar...
Özellikle www.anneoluncaanladim.com isimli sitede Dr.Kadir Tuğcu 'nun yazılarını mutlaka takip edin..
Oğlumu bu doktoru okuyarak büyüttüm ve hiç gereksiz yere ilaç depolamadık vucuduna...
Ben normal süngerli kullanıyorum desteksiz. bu da öyle sanırım özelliklerde balensiz desteksiz yazıyor. Benimde büyük 90 beden c cup aldım zatenSungerli mi ya bu emzirme sütyeni çok merak ettim benim göğüsler zaten maşallah ı olduğu için ne destekli ne süngerli kullanamıyorum
bitane penye bitane de balenli sipariş ettim gelince yazarım :)Günaydın. Süngerli mi spariş verdin? Geldiğinde bizi de bilgilendirir misin?
kızlar kaşık ağrısı bende de var kar nedeniyle aracı vurunca eşim o servise gitti sinav için de kaldık otobüse antep-ankara aradı koca gobisim hareketli kızım ve yürüdükçe artan bacak arası agrımla dudtik yollara oturup aglamak istiyorum üstelik bu sınav benim ve kızımın kader sınavı esimle ona göre bi düzen kurma yada vazgeçme konum var hakkında hayırlısı olsun c.tesi 3 saat sınavdayız kızımla dualarınızı esirgemeyin güzel annişler
Süper bilgiler eline sağlık
instagram sayfası varmı doktorun?
günaydın gebeler :)
kimseden ses çıkmayınca şahinlerden siparişi verdim gitti bakalım nasıl çıkacak ürünler
günaydın gebeler :)
Lohusa takımı mi aldın. Ben d çok kararsızım. Nerden kaca aldınz diye soracaktimgünaydın gebeler :)
şahinler mi bu? göğüse temas eden kısım dikişsiz olsun bana yeter bu arada güle güle kullanBenim kinin iç kısmı bu şrkilde balenli değil. Umarım işini görür.
yok emzirme sütyeni aldım biri penye diğeri süngerli dışarda giyilmelikLohusa takımı mi aldın. Ben d çok kararsızım. Nerden kaca aldınz diye soracaktim
çok güzel bilgiler ense olayını hiç bilmiyordumGünaydınlar...
Eet şahinlerin ürünü. Hayır göğüs ucuna gelebilecek bi dikiş yok. Teşekkür ederimşahinler mi bu? göğüse temas eden kısım dikişsiz olsun bana yeter bu arada güle güle kullan
Hep bu saatlerde midem kazinmış olarak uyanıyorum ama buna alıştım sorun degilde.gün yaklaştıkça o kadar korkuyorumki dogumdan anlatamam.tedavi olurken kac kez anestezili anestezisiz operasyon gecirdim hicbiri bu kadar germedi beni.spinal,epidural yada ikisi birden seklinde dogum yapan arkadaslarımdan bilgi rica ediyorum belki rahatlarım biraz olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?