2017 Şubat Anneleri

Genel yanlış inanışlardan bir tanesi de bebeklerin yardımsız uyuyamayacağına inanmaktır. Yeni doğmuş bebeğinizin ilk aylarda uykuya geçiş için kendini sakinleştirme becerisi çok az olduğundan, uykuya dalmak için sizin güvenli kollarınızın sıcaklığına ihtiyaç duymaktadır. Ancak bu ihtiyaç 4. Ayla birlikte giderek azalmaktadır. Aylara göre uyku ile ilgili bebeğin fiziksel becerilerine uygun davranışlar gösteren annelerin bebeklerinin 7. Ay itibariyle kendi başlarına uyumaları mucize değil normal ve beklenen bir şeydir.
Bebeklerinizi uyutabilmek için ilk aylarda pek çok şey deneyerek onu rahatlatmanın yolunu kendinize göre bulduğunuzda elbette çok mutlu oldunuz. Ancak yapılan en temel hatalardan biri bebeğin hep bu şekilde mesela sallanarak ya da beslenerek uyuyacağına inanmanızdır. Bebekler çok hızlı büyürler ve aylara göre uykuya geçiş zamanlarında farklı yollarla uyuma kapasiteleri geliştirirler. Siz hep yeni doğmuş bir bebek gibi onu uyutmaya devam ettiğinizde bebekler uykuyla ilgili beyin ve fizik gelişiminin imkan verdiği becerilerini kullanmayı öğrenemezler.
Kendi kendine uyumak öğrenilen bir şeydir. Bu konuda gözlemci, araştırmacı, öğrenmeye açık ve cesur olmalısınız. Unutmayın, uyku sorunlarına harcanan enerjinin azalması bebeğinizle daha enerjik ve kaliteli vakit geçirebilmenin, onunla çok daha güvenli bir ilişki kurmanız için gerekli enerjinizin artmasına neden olacaktır.
 
Günaydınlar..

Son 32 gün bizim için...
Doktor ikna olursa 34 gün

İnternet siparişlerim gelmeye başladı.
Dün oğlum emziğinden biberonuna ,kaşığından tırnak makasına kadar hepsini bir güzel test etti
Yaşımız 5e yakın ,şimdiden çok seviyor kardeşini ama umarım doğum sonrası ilgi azalması hissedip değişmez kuzucum
 
Ağlamak bebek için derhal karşılanması gereken ihtiyacına ulaşabilmenin adeta tek yoludur. Bu durumda ağlaması gayet doğal ve tabiatına uygun değil mi?
Ağlasın ki beslensin, ağlasın ki gazını çıkarmasına yardım edebilelim, ağlansın ki uyku için gerekli ortamı hazırlayalım yine ağlasın ki tüm bunlar olurken yaşayabileceği kaygılarını hafifletecek güvenli kucaklarımızı onlar için açabilelim.
Hastalık ve fizyolojik sorunlar olmadığı durumlarda bir bebek neden çok ağlar? Kabaca ihtiyacı olan şey-lerin ona zamanında ve yeterince verilememesinden olduğunu söyleyebiliriz. Peki bebeğin ihtiyaçlarını zamanında ve yeterince karşılayabilmek neden bazen bu kadar zor.
Bebeğin beslenmesi, gazının çıkması, rahatlatılması ve uyutulması ilk ayların temel dörtlü döngüsüdür. Bunlar aylara göre günde 12-8-6-5 ve 4 paket döngü şeklinde giderek azalmaktadır. Bu paketlerin aşamalarından birinde sıkıntı yaşandığında benim ‘ihtiyaçların üst üste binmesi’ dediğim şey oluşuyor.
Örneğin, yeterince doymuş bebek gazını çıkaramayınca ağlamalar devam eder ve rahatlama aşamasına ya geçemez ya da geç geçer. Bu durumda uykusunu ya hiç ya da yeterince alamaz. Tekrar acıktığında tatlı tatlı uykusunu almamış olan bebek artık sadece aç değildir. Hem aç hem de uykusuzdur yani en az 2 ihtiyaç üst üstedir ve ihtiyaçların karşılanması zorlaşmıştır. Bu durumda anne bebeği hem uyutup hem besleyemeyeceğinden bebeğin ihtiyaçlarıyla annenin sağlayabilecekleri arasında karmaşık eşleşmeler başlar. Bu da bebeğin giderek daha çok ağlamasına sebep olmaya başlar. Ağlayan bebek beslenme sırasında huzura tama kavuşamaz, gazlanma artar. Böylece bebek bir miktar gazlı, bir miktar aç, bir miktar da uykusuzdur. Böylece ihtiyaçlar üst üste binmeye ve birbirlerinin tatminini sabote etmeye başlar. Bu arada anne de ne yapacağını bilemez hale gelir. Artık ne yapsa tam olmaz. Bu duruma çok maruz kalınması anne için de bebek için de ne yapılması gerektiğini bilememeyle seyreden bir kaos yaratır. Bu kaos aynı zamanda iletişim sorununu da beraberinde getirir. Anne ve bebek birbirlerini anlayamaz haldedir. Artık sadece fizik ihtiyaçlar değil duygusal rahatlama için gerekli zemin büyük oranda kaybolmuştur. İkisi için de birazdan ne olacağını bilememek endişe yaratır. Bebek de giderek daha çok ağlar.
 

İşte buna katılmıyorum canım...
Özellikle 0-2 yaşda bebek anneyi her istediği vakit anne yanında olmalı ki öz güveni gelişsin ,duygusal yoksunluk yaşamasın..
Oğlumu 8-9 aylıkken uyku vaktinde yatağına bırakıp odadan çıkıyordum.
Kendi kendine ağlamadan uykuya dalıyordu ve her gören buna şaşırıyordu.Yani evet bu yazıda anlatılanlar doğru olabilir ama şefkatle uyutulmayan bebekler daha huzursuz oluyorlar.
Nitekim uyandığında çok ağlardı kuzum.Hiç kucağımdan inmek istemezdi..
Sonraları biraz araştırıp okudukca eksikliğin ne olduğunu buldum.
Uyutacağım zaman koynuma alıp sarılıyordum ,öpüşe koklaşa uykuya dalıyordu ve yatırıyordum.
Uyandığında ise gülücük saçıp daha huzurlu oluyordu...
 

cocuğun karekteride önemli bnce bu durumda bazı cocuklar varki bnm kuzenimin oğlu.. yastığını almış annesine arasın uykusu anne diyor hopp yatağa gidip kendi uyuyor..tabi annesi bu alışkanlığı sağladı ona. herşeyini saatli yaptı yemek saati uyku saati belli bir zaman sonra cocuk o saatte yemek istedi o saatte uyumak kendi istedi.. hatta bu uzman doktorun bi makalesinde de tam bundan bahsediyordu pavlovun deneyinden bahsediyordu yani.. belki bilirsiniz köpek deneyini..klasik koşullanma..
 
bebeğinizi ilk 4 ay nasıl olursa uyutun... sallayın yada emzirirken uyutun yada aracınızla gezin uyutun .. sorun değil diyor . bebeğiniz yeterki sakinleşsin.. ama belli bir süre sonra bu alışkanlıktan uzaklaşın sürece yayarak.. yoksa bebek bunlar olmadan uyumuyacak bu sizin için artık çok zor olacak.. 4 aydan sonra artık alışkanlığa dönecek. klasik koşullanmada bu aşamada devreye girecek o sallanma hissi olmadan bebek uykuya dalamıyacak yada her ne yapıyorsanız uyuması için.. ben şöyle bir düşününce evet .. bnm yiğenim 15 yaşında.. babasını erken yaşta kaybetti. anne bu durumda çok fazla üstüne düştü büyük kızının hala annesi olmadan odada uyuyamaz..annesi olmadan alışveriş yapamaz annesine sormadan adım atmaz.. kendine bağımlı yaptı bunu duygusal olarak yaptı farkında olsa belkide bu kadar yapmazdı..
 

Ben maalesef bu yönteme karşıyım...
İnsan yavrusunun en temel ihtiyacı sevgi dir.
Onu bir birey olarak kabul edip istediği vakitlerde ihtiyacının karşılanması gerektiğini düşünüyorum...
Yani çok uykun olduğunu veya çok aç olduğunu düşün.Sırf saatin gelmediği için bu duyguyu ötelemeyi doğru bulmuyorum.
Evet zamanla alışılır ve acıkman gereken saatte acıkırsın,evet bu yöntem başta hayvanlarda olmak üzere insan yavrusunda da işe yarıyor olabilir ama ben bu şekilde bir sistemi kabul edemiyorum..
 

Duygusal bağımlılık zamanında karşılanmayan duygusal yoksunluktan ileri gelir....
Dediğim gibi 0-4 yaşta anne ne kadar çok bebeği ile ilgilenir ,ten tene temas ederse bebek o kadar özgüveni gelişir ve bağımsızlaşmayı öğrenir...
Pedagog Adem güneş
Psikolok Doğan Cüceloğlu
Pedagog Yaşar Kuru
Mutlaka tavsiyemdir..
Çocuklarımızı batı kültürüne,batılı yazarlara göre değil anadolu pedagojisine göre yetiştirelim..
 

bunları yaptığımızda cocugumuza sevgi göstermiyeceğimiz anlamına gelmez ki ben sevginin gücüne inanılmaz inanan ve sevgisini sevdiği insana cömertce gösteren biriyim. sevgi dolu bir ortamda büyüyen cocuğun ne denli mutlu olmayı başardığını gözlemliyorum. Anne baba ilişkiside müthiş önemli. anne yada baba birbirine karşı sevgisi yoksa bu bile cocuğun yetişme tarzını etkiliyor. bence çocuğunuza belli bir disiplini sağlamanız onu hayata karşı hazırlamanıza yardımcı oluyor . Cocuğumuzu herşeyden sakınmamız onu başka annelerden daha fazla sevdiğimiz anlamına asla gelemez.. Anne babanın cocuguna sonsuz sevgi, ve güven vermesinden elbette yanayım ama bunu yaparken onu kendimize tamamen bağımlı yapmamaya dikkat etmek gerekiyor.
 
tabiki bunlar teoride düşündüklerim ve mantığıma yatan şeyler ben henüz yeni anne olacağım Allahın izniyle. pratikte bu düşüncelere ne kadar uyabilirim bunu zaman gösterecek. :)
 
Maşallah canım sona yaklaştın epey. Ben yine aynı dr à gidip ikna etmeye çalışaçagim. Olmazsa da doğum başlasın öyle sezeryana girecem öyle de olunca zamanını ben de bilemiyorum.yeni eşyalarını da hayırlı olsun bebisin
Sana katılıyorum. Bir de ben içgüdüleri mi dinlemeyi öğrendim zaman içinde ... her bebek farklı onlar zaten isteyince beşik lerine geçiyorlar. Küçük oğlumu bir yaşından sonra park yatağa aldım şimdi sıkıntı yapmıyor o daha bağımsız bir karakter.abi ise halen yanımda odası da var ama gitmiyor. Çocuğun karakteri de önemli diye düşünüyorum
 
Teşekkür ederim cevap için iki isim oğlum da haklısın tek de olabilir ay sizi duydukça isim şuan bana soğuk gelmemeye başladı

ne demek :) insanın içine sinen bir isim olması çok önemli hayırlısı olsun kızın için :)

2 gündür sunum yüzünden uyyamadım.
Bu iki gün de misafirim var yatılı.
Pil gücüm zayıf, şarjım bitmek üzere...
Ve daa yeni uyumaya gidecem.
İlk fırsatta döncem genşler, esen kalın :)....

ah ahhh hamile bir kadın sunumm ve misafir allah yardımcın olsun ivo
 
İ
2 gündür sunum yüzünden uyyamadım.
Bu iki gün de misafirim var yatılı.
Pil gücüm zayıf, şarjım bitmek üzere...
Ve daa yeni uyumaya gidecem.
İlk fırsatta döncem genşler, esen kalın :)....
Ya bu insanlar dabbi değişik karnı burnunda insana yatılı misafirliğe gidilir mi. Hani yakininsa çok yardımı dokunacak birisi ise o ayrı tabii ama hizmet bekleyen birileri ise çok zor Allah kolaylık versin.
 

Bahar cım normal doğum isteğini anlıyabiliyorum.
Şuan gittiğin doktorun ssvd destekleyen bir doktor mu ?
Yani en başından beri senin bu isteğini biliyormuydu ?
 
Kızlar internetten uyku tulumu almıştım biliyorsunuz.Bugün geldi kargo.
0-3 ay olmasına rağmen büyük göründü gözüme. Sanki 1 aylıkken daha rahat kullanılır gibi.
Oysa ben doğumdan sonra hemen giydirilsin istemiştim.
Başka bir şey düşüneceğim artık.
Bu arada tulum %100 pamuk ve dokusu çok güzel.Aldığıma pişman değilim ,sadece boyu uzun.
Elimde yeni doğan 52cmlik bir tulum ile ölçtüm.
Alacak olanlar vardır diye yüklüyorum..



 
hastane çantasını çoktan hazırlayanlar, emzik, göğüs kalkanı ve kelebek uç koydunuz mu, koyduysanız sterilize ettiniz mi? sterilize edip kilitli poşetlerle koysam ne kadar steril kalır acaba,yoksa erken mi biraz daha mı ertelesem?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…