Ben de hiç birşey almadım tek degilsin merak etme. Bu hafta sonu hepsini halledecegim inşallah. Tabi abilwrden kalanlar var. Sadece bir tane hastane çıkışı alıcam o da k8zlar polar takımlardan söz etti diye sıcak olsun. Bu arada sezeryan için 1 subat olsun dedim dr à bakalım sanci olmazsa Şubat 1 ile 3 ü arası olucak kısmetse. Bari diyorum geç gelsin kuzum. Temizliği de ocak 10da başlıyacagim diyorum. Kısmet inşallah hallolur hepsi.Bugün görüş günümüzbebis göreceğim için çok mutluyum ama muayeneler ve kontroller beni korkutuyor..İnşallah korktuğum gibi olmaz hiç birşey 2 gün daha ise gidip sonra ayrılacağım inşallah...çanta bile hazırlamadim sanırım biraz geç kaldım
Kızlar günaydın.
Bizim dr kardeşime bebek Doğum yoluna girerse sezeryan için kötü olur demiş. Ben de tam tersini biliyorum
Bu konuda bilgisi olan varmı? Her dr ayrı bir şey ya.biri şansın başlasın diyor biri yok gün al diyor. Bu arada istanbuldan normal doğum için dr bulduk o da bana riskli deyince vazgeçtim. Rabbim evlatlarına bağışlasın da gerisi önemli değil. Kısmet değilmiş normal doğum demek ki
Ne mutlu sana Can'ım benim eşim de öle kötü biri değil hakkını yemeyeyim oğlumla oynar her gün ama bende yoruluyorum diyor bazen benim de iş sorunlarım var diyor anla beni bazen diyor ... askında hep evdeyiz kış diyr ondan bunalıyoruz dışarı çıksak parka filan çıksak böyle olmaz çocuklarda enerjilerini atarlar dün gece 2 ye kadar konuştuk ağladık beni sevmiyorsun bana hiç acımıyorsun dedim konuştuk rahatladık ama bu durum sıklaştı adam her gün sorun konuşturuyoruz diyor artık benden şikayet etmenden beni eksik görmenden dayanamıyorum Dedi bir kere de beni beğen. Ben Elimden geldiğince yardım ediyorum ama senin gibi yapamam diyor adam haklı aslında ama niye böyle oluyorum
serlam anneler. bşz bugün çalışır raporu almaya gittik. bebişimizin suyu hala az ve azalmaya devam ediyor. normalde 2 haftada bir kontrol gerek ama sen haftalık gel dedi doktor. her hafta suyuna bakacak 2 haftada bir de kilosuna bakacak. bu arada 20 kg almışım. ve doktor sezeryan dedi. yok dedim normal olsun. söz kilo almayacam dikkat edip hareket edecem dedim. tamam bakalım dedi. yoksa doguramazsın dedi. canım sıkıldı yaaaaa. bu arada 32+1 deyiz 1912 gr olmusuz. simdilik de başı aşagı dönmüş prensesimin. inşallah hayırlısı ile normal olur yaa
galiba hiç bişey bilmemek,ilk olmasi biraz daha rahat oluyor. lohusa sıkıntısı derken neler yaşamıştın canım
Loğusa sıkıntısı derken çok mu zor neler yaşadın ki canım benim ilk bebek öyle deyince ben de korktum
Benim doktorum 37.hafta cati muayenesi dedinormal doğum yapanlar veya yapmak isteyenler çatı muayenesi ne zaman yapılıyor her dr yapıyormu
Video izlememeni tavsiye ederim ben normal dogumu cok istiyorum bi engel olmazsa normal olsun isalah tabi sartlar neyi getirir bilmiyorum zorunlu halde mecburi sezeryanda olabilir normal giderken hersey sezeryan yaptirmam amaYa kafam çok karışık bu ara normal doğum ve sezeryan doğum videoları izliyorum ikisininde artı eksileri var...Normal istiyorum ama sonrasında yok sezeryan diyorum ...Benim gibi ne yapacağını bilmeyen var mı ?Sizler ne düşünüyorsunuz?
Bizimde 49 :)Ay tam 50 gün kalmışşşşş bu arada
Benim ikinci doğumda olmadı. Bunda da çok iyiyim bu haftaya kadar bişey olmadı. Ödemim de gitti. Dr biraz korkak ya herkes kendini garantiye almaya çalışıyor. Ben de takip et dedim ona göre hareket edelim nst dir tansiyon dur ödemdir bak ona göre hareket edelim dedim yön diyor riske girmem ben dedi. Ben de risk her zaman vardır oleceksem zaten başka bişey bulur. İçgüdüleri me güveniyorum. 40. Haftada alalım dedim. 39 à gelelim konuşuruz dedi. İki dr ile devam ediyorum ben de.Canım bir başka doktora daha gitsen ?
Senin geçmişinden dolayı mı öyle söylüyor acaba doktor ?
Risk mutlaka vardır,zaten doktorlar acil sezeryanı çok tercih etmiyor bu yüzden ama normal doğumu başlayıp saatlerce sancı çektikten sonra sezeryana alınan bir çok kadın var.
Bunları düşününce insanın kafası karışıyor işte...
Canım rabbim huzurunuzu bozmasın.. Benim eşimle yaptığım bir anlaşma var.
İşten eve geldiğinde çocuğun yanında sıkıntı stres yansıtılmasını istemiyorum.
Bir sorunu varsa bunu çocuk uyuduktan sonra konuşabiliriz.
Ayrıca gündüz sınırlı saatlerde izlenen tv akşam baba gelince tamamen kapatılır.
Yemek birlikte yenir ,sofra birlikte toplanır ve sonrası baba- oğula kalmış. Avm -park gezmek isterlerse çıkarlar ,evde oynamak isterlerse odalarına geçerler.
Oğlumuz ayaktayken ikimizin de dizi- maç seyretme gibi bir lüksü yok.
İş yerinde yoruluyor olabilir ama akşamı dört gözle bekleyen bir oğlu var evde. Anne olmak nasıl kolay değilse baba olmak da aynısı...
Yorgunum ,tv izlemek istiyorum ,stresliyim gibi şeyler bizim aramızda kabul görmüyor.
Onlar oynarken ben de hem dinleniyorum ,hem arada çay -meyve servislerini yapıyorum...
Maaşallah canım çok güzel gelişmiş bebeğin.
Umarım gününü bekler ve rahatlıkla normal doğumunu yaparsın.
Kızlar herkesin ruh hali , psikolojisi ve yaşadığı şeyler farklıdır.
Ben çok pozitif girdim doğuma.Çıktıktan sonra da sezeryan ağrısı dışında her şey yolundaydı.
Evim ilçede olduğu için annemlere geçtim hastaneden sonra.
Bedenim hem ağrıyor ,hem yorgun ve uykusuz...
Bebek sürekli emmek istiyor. Memeden ise hiç süt gelmiyor. 48 saatlik yoğun emzirme ve sıfır uykulu tempodan sonra mama aldırdım eşime ve çocuk rahat bir uyku çekti. Tabi bunlar olurken annemin "benim çok sütüm vardı ,böyle fışkırırdı şöyle akardı ,senin göğüslerin de iri ama niye yok ,ne tahta göğüsler emziriyor ama senin niye sütün olmadı ki"şeklinde ki konuşmalarını içine atıp durursun ve elinde olmayan ,içinden gelen anlamsız ağlamaların olur.
Bebek ıhhh dese başına gidersin ,onu izlerken ,koklarken yine anlamsız ağlamalar başlar...
Sonra bebeği kontrole götürürsün ,çocuğu aç bırakmışsın hemen mamaya başla diyen mamacı bir doktor fırçası yersin.
Mamaya başlarsın ,bu defa da eve gelen akrabaların ayıplamalarına maruz kalırsın.
"Aaaaaa el kadar bebeğe mama mı veriliiiir hemen bırak emzir onu" der tecrübeliler.
Mamayı bırakır emzirirsin ama bu defa da iki damla da olsa süt gelse bebek emmek istemez ve tekrar mama verirsin.
Yine yalnız kaldıkca anlamsız ağlamalar devam eder...
Süt olsun diye her kür'ü denemeler. Doğumda verdiğin 10 kiloyu 1 ay da süt olsun diye geri almalar...
Her kafadan ayrı ses çıkıyor ama en çok üzeni yakınındakilerinin söyledikleri oluyor.
1 ay devam etti anlamsız ağlamalarım ve sonunda toparlanmayı başardım.
Yani lohusalık öyle bir dönem ki sana iyilik olsun diye söylenileni bile yanlış algılayabiliyorsun..
O yüzden yeni anne olacaklara tek tavsiyem sakin olmaya çalışın. Sütünüz olmazsa yetersizlik psikolojisine girmeyin. Bol bol uyuyup dinlenin...
Ben bebeği paylaşmak istemediğim için hiç bol bol uyuyup dinlenemedim. Uykuduz ve yorgunlukta çok fazla asabiyet yaptı ve bu kısır döngü gibi devam etti işte...
Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama içimi döktüm ben de :)
nme ıle bebegın basını o kanala ıttırerek sokması baska bısıKızlar günaydın.
Bizim dr kardeşime bebek Doğum yoluna girerse sezeryan için kötü olur demiş. Ben de tam tersini biliyorum
Bu konuda bilgisi olan varmı? Her dr ayrı bir şey ya.biri şansın başlasın diyor biri yok gün al diyor. Bu arada istanbuldan normal doğum için dr bulduk o da bana riskli deyince vazgeçtim. Rabbim evlatlarına bağışlasın da gerisi önemli değil. Kısmet değilmiş normal doğum demek ki
tam tersı degıl canım. bazı hanımlar karıstıyor bunu bebegın basının dogum yoluna yanı kanalına donmesıyle basını o kanala sokması baska bısey.sokarsa dogum baslar dısarıdanda gorunur bunu demek ıstemış dr.sezaryen ıstıorsan 38-39 haftada alır canmKızlar günaydın.
Şaka maka 50 lere düştük benimde 58 erken gelmezse oğlumAy tam 50 gün kalmışşşşş bu arada
Tabi muhakkak paylaşalım. Cinsiyetimiz kız :)Ayy çok heyecanlı ! Doğum hikayemizi paylasalim bak , seninki kiz mi erkek mi canim ?
Benim yaşadıklarımın aynısını anlattın Can'ım çok kötü bir süreçti çok zor anlatamam oy oy hamileliğim son günleri zor geliyor sanıyorum depresyona girdim bile ağlama krizlerine başladım inş Doğum sonrası da zır olmaz bu sefer çok korkuyorum çokCanım bir başka doktora daha gitsen ?
Senin geçmişinden dolayı mı öyle söylüyor acaba doktor ?
Risk mutlaka vardır,zaten doktorlar acil sezeryanı çok tercih etmiyor bu yüzden ama normal doğumu başlayıp saatlerce sancı çektikten sonra sezeryana alınan bir çok kadın var.
Bunları düşününce insanın kafası karışıyor işte...
Canım rabbim huzurunuzu bozmasın.. Benim eşimle yaptığım bir anlaşma var.
İşten eve geldiğinde çocuğun yanında sıkıntı stres yansıtılmasını istemiyorum.
Bir sorunu varsa bunu çocuk uyuduktan sonra konuşabiliriz.
Ayrıca gündüz sınırlı saatlerde izlenen tv akşam baba gelince tamamen kapatılır.
Yemek birlikte yenir ,sofra birlikte toplanır ve sonrası baba- oğula kalmış. Avm -park gezmek isterlerse çıkarlar ,evde oynamak isterlerse odalarına geçerler.
Oğlumuz ayaktayken ikimizin de dizi- maç seyretme gibi bir lüksü yok.
İş yerinde yoruluyor olabilir ama akşamı dört gözle bekleyen bir oğlu var evde. Anne olmak nasıl kolay değilse baba olmak da aynısı...
Yorgunum ,tv izlemek istiyorum ,stresliyim gibi şeyler bizim aramızda kabul görmüyor.
Onlar oynarken ben de hem dinleniyorum ,hem arada çay -meyve servislerini yapıyorum...
Maaşallah canım çok güzel gelişmiş bebeğin.
Umarım gününü bekler ve rahatlıkla normal doğumunu yaparsın.
Kızlar herkesin ruh hali , psikolojisi ve yaşadığı şeyler farklıdır.
Ben çok pozitif girdim doğuma.Çıktıktan sonra da sezeryan ağrısı dışında her şey yolundaydı.
Evim ilçede olduğu için annemlere geçtim hastaneden sonra.
Bedenim hem ağrıyor ,hem yorgun ve uykusuz...
Bebek sürekli emmek istiyor. Memeden ise hiç süt gelmiyor. 48 saatlik yoğun emzirme ve sıfır uykulu tempodan sonra mama aldırdım eşime ve çocuk rahat bir uyku çekti. Tabi bunlar olurken annemin "benim çok sütüm vardı ,böyle fışkırırdı şöyle akardı ,senin göğüslerin de iri ama niye yok ,ne tahta göğüsler emziriyor ama senin niye sütün olmadı ki"şeklinde ki konuşmalarını içine atıp durursun ve elinde olmayan ,içinden gelen anlamsız ağlamaların olur.
Bebek ıhhh dese başına gidersin ,onu izlerken ,koklarken yine anlamsız ağlamalar başlar...
Sonra bebeği kontrole götürürsün ,çocuğu aç bırakmışsın hemen mamaya başla diyen mamacı bir doktor fırçası yersin.
Mamaya başlarsın ,bu defa da eve gelen akrabaların ayıplamalarına maruz kalırsın.
"Aaaaaa el kadar bebeğe mama mı veriliiiir hemen bırak emzir onu" der tecrübeliler.
Mamayı bırakır emzirirsin ama bu defa da iki damla da olsa süt gelse bebek emmek istemez ve tekrar mama verirsin.
Yine yalnız kaldıkca anlamsız ağlamalar devam eder...
Süt olsun diye her kür'ü denemeler. Doğumda verdiğin 10 kiloyu 1 ay da süt olsun diye geri almalar...
Her kafadan ayrı ses çıkıyor ama en çok üzeni yakınındakilerinin söyledikleri oluyor.
1 ay devam etti anlamsız ağlamalarım ve sonunda toparlanmayı başardım.
Yani lohusalık öyle bir dönem ki sana iyilik olsun diye söylenileni bile yanlış algılayabiliyorsun..
O yüzden yeni anne olacaklara tek tavsiyem sakin olmaya çalışın. Sütünüz olmazsa yetersizlik psikolojisine girmeyin. Bol bol uyuyup dinlenin...
Ben bebeği paylaşmak istemediğim için hiç bol bol uyuyup dinlenemedim. Uykuduz ve yorgunlukta çok fazla asabiyet yaptı ve bu kısır döngü gibi devam etti işte...
Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama içimi döktüm ben de :)
Tabi muhakkak paylaşalım. Cinsiyetimiz kız :)
Normal doğum istiyorum. Tabi belli de olmaz bakalım nasip. Senin bebişinin cinsiyeti ne? Fullialein ki de kız:)
CANM SEZARYEN OLUCAKSAN EGER YANINDA MUTLAKA BIRI OLMALI ABARTMIYORUM BEBEGI UZANIP ALAMADIM 1 HAFta cok kotuydum sakın tek kalmaBen hastane çıkışının battaniyesi alt pijaması üst kısakol zıbını üstüne uzun kollu penyesi bide yelek vardı takımda bunları koydum ektradan taşlı tulum şapka eldiven takımı bi kat alt üst takım bi alt bi zıbınlı aldım dediğim gibi normal düşünüyrum ama sezeryan falan olursa lazım olur çıkarken polarlı tulum üstüne ne olur olmaz polarlı hırka aldım patik çorap aldım bi tane 2-3 tane polarlı çorap eldiven ve şapka mutlaka alın bide kalın battaniyemiz var ağız mendilleri koydum insan çok karasız kalıyo ama evde de gelince giydirmeye hazır koydum nolur nolmaz hastane kafasıyla toplanmamış olurum belki evde kendim gelince bile polarlı pijamamı hazırladım duruyo malum tek olunca annem yakın değil kayınvalidede aynı şekilde uzak kontrolü elimde tutmam lazım bence sizde o şekilde yapın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?