Maşallah ya 29+5im şuan 1440 gram .2 hafta da o kadar kilo alcakmı benim kizim acabaMaşallah çok çok güzel kilosu..ben de 32+1 deyim bugün gittik doktora 2084 gr çıktı oğlum..
Tuzlu şeyler yeme ekmek makarna filan yeme tansiyonu fırlatırBugun doktora gittim kızlar. 34+4 2300 gram 20 günde 250 gram almış, bir hafta geriden geliyormuşdoktor ödemin var dedi, dün gece uyku arasında zaten parmaklarımı kıramadığı farketmiştim bugun yuzden de farketmiş. İri bebek bekleme dedi. Ek olarak tansiyon takibi dendi. 14-9 olursa acilen geliyorsun dedi. Günde 2 kez tansiyon takibi yapılacak. Az önce gittim 13-8 çıktı. Gelişmezse bekletmem alırım hazırlıklı ol dedi Haftaya çarşamba izne ayrılacaktım, apar topar bu hafta ayrılıyorum, anneme geçeceğim. Beslenmeden kaynaklı mıdır diye. Dua edin kızlar minikime de.
Canım bende çift rahim vardı birinin onu kapalı idi geçen yıl 12 şubatta amaliyat oldum o yuzdrn doktor zorlama olursa o açılabilir dedi o yuzdrn sezaryan diyorcanım benim de 32+4 te 2300 gr dedi doktor..ve bebeğimin 3.800-4kg doğması bekleniyor,bu yüzden de normal doğumu pek önermedi doktor,yırtılma çok olurmuş sezaryan olcam ben de,doktor sana ne için sezaryan dedi ? senin tercihin miydi ?
doktor geç almak istiyor ne kadar kalırsa o kadar iyi dedi bir problem çıkmazsa o günü bekleyeceğizdarisi basimiza... dur bakim 18 subat cok gec degilmi ya ... 18 subat... simdi 33 ocak dort hafta 36 olur ... 18 de iste 39 oluyo ay gec geldi bana
Anne olmak nasip olmadı bana, bilen bilir beni çok zorlu dönemlerden geçtim.... olmadı boşandık..bende bebek fotoğrafçılığına başladım
Eğer instagram kullanıyorsanız sayfama beklerim
http://instagram.com/photominiofficial
Hayır dualarınızı bekliyorum ❤
Merhaba kızlar canım yine çok sıkkın bu evlilikte beni tek mutlu eden şey bebeğim sadece onun için yürütüyorum birde ailem istemedi benim ısrarımla oldu yine canımı sıktılar evlenirken ev kiralamadan düğün salonuna kadar babam ilgilendi tek bi iğneleri bile yok aksine para isteyip durdular şimdi ise bi ablasında paramız var malum isteyemiyor bende ablası çeyiz işleriyle uğraşıyor diye bir şeyler istedim hemen kaynanan yapsın dediler ki yine annem yaptı herşeyini bebeğin onlar o kadar kalabalık aile olmasına rağmen hiç bir şey yapmadılar tabi biz yine kavga ettik olan bana oldu yine canım çok sıkkın çok pişmanım kimseye anlatamıyorum kusura bakmayın uzun oldu
Bu gece benzer sikintilarimda artis vardi. O hareketlilige ek olarak sanci hissetseydim dogum basliyo derdim heralde. Sabahlari her tarafim agriyarak uyaniyorum. Solunuza uyuyun diyolar ama ben sagima yatinca daha az agim oluyor. Bi de favori yatis seklim sirt ustu. Tehlikeli diyolar ama sola uyuyunca yarim saat sonra uyanip sirt ustune donuyorum ki acim dinsin.
Toplanma ve sertlik konusunda da ayni durumdayim. Sanirim bu haftalarin olmazsa olmazi suan saydığımız sikayetler.
Cogu gitti azi kaldi.
Ha gayret subat anneleri.
Guzel gunler bizi bekliyor:)))
Ben aslında yeni doğan bebeğin ilk doğduğunda 24 saat içinde yıkanmaması gerektiğini biliyorum. Çünkü cildinde verniksi yağlı bir doku kaplı olurmuş ve bu bebeğin cildini koruyup bir antikor oluştururmuş. 4o banyosu diye birşey duymuştum bu da ben de bebek 40 gün yıkanmıyormuş gibi bir algı oluşturdu herhalde..
kerimin üstünde de önceden başlayın yazıyorkızlar ihtiyatlı yaklaşanları gördükçe tereddüte düşünüyorum valla ne var ne yoksa hepsi hazır bizim küveti, bakım malzemeleri, burun aspiratrü, göğüs pompası, pedi vs. kalkanları hastane çantasına koydum hatta. sizinkiler yorum yapmıyor mu bilmiyorum ama göğüs kremi için doktorum 3 hafta önceki kontrolde başla dedi. o zamandan beri lansinoh kullanıyorum çok şükür bende daha çatlama olmadı çatlaklar için de hindistan cevizi yağı kullanıyorum. her yerimi kremleyip yağlayıp dolanıyorum sabah akşam bende durum bukrem kullanmayanlar inşallah sıkıntı çekmezsiniz 1 ay önceden nemli tutmak göğüs ucunu yumuşatmak lazım diye biliyorum ben.
ben sordum gittiğimde 34. haftadaydım. başlayabilirsin dedi onun sayesinde kesisiz dikişsiz doğum yapan hastalarım bile oldu dedi. masaj zor gelir yapamazsan bile zeytinyağı sürüp yumuşatabilirsin o bile fayda eder dediKızlar aranızda doktoruna perine masajını Soran oldu mu ? Ben unuttum sormayı artık 34. Haftada gittiğimde soracağım ona göre başlarım. Merak ettim ne dediler sıralar olduysa
Merabalar Şubat anneleriiiiiiiiiiii
Maşallah gayet iyi hatta ortalamanın üstünde kilosu. benim 32+1'de 2036 gr'dı32 hafta 2 günlük hamileyim kilosu 2272 kızlar nasıl ve 18 Şubat sezaryan dedi doktor
Hoşbuldum canimkızlar benim kadar kaşınan yoktur heralde şu dünyada
resmen uyuz olmuş gibiyimmmne yapsam geçmiyor kaşıntı gündüz gece dinlemiyor. zeytinyağı şişesini karnıma döktüm sıvadım yarım saat sonra yine aynı..... doğumda ne yapacağım ben sezeryan olursa kesmeye gerek kalmadan çatlayan yerlerden çıkar heralde bebeğim
vazelin zararlı demişti doktorum ama son çarem o kaldı onu da deneyeceğim. lierac badem yağı zeytin yağı ve kakao yağı çaresiz kaldı bünyemde malesef
canım benim çok istiyordun üzüldüm ama vardır bunda da bir hayır. dua edeceğim sana
canım bizim drum da aynı böyleydi kimsenin beş kuruş hayrı olmadı ama çeneleri de kapanmak bilmedi en güzel zamanlarımız burnumuzdan geldi. unutmadım o yapılanları yeri geldi mi lafı gediğine koyuyorum ama kimseyle kötü olmuyorum. kötü olduğuna değmez. sen eşinle aranı iyi tutmaya çalış sizin aranız bozuk olursa hemen ailesine koşar yoksa.... sen önce bebeğini sonra kendini düşün. erkekler pohpohlanmayı seviyor ailelerinin yanlışlarının söylenmesinden de hoşlanmıyor. zor biliyorum ama bunları yapınca rahat ediyorum ben. şu sıralar yapamasam da....
ayrıca sen mutlu ol neşeli ol o zaman eşin daha da keyiflenir bizim aramız kötüyken adam eve gelmek istemiyordu iyi olunca da koşa koşa eve gelip ne desem yapıyor. yani işin özü sen kıymetlisin ve onu avucuna alabilirsin :) üzülme yoluna girecek inşallah
ben yüzüstü sırtüstü ve sağa yatmayı seviyorum. sola yatınca nefes alamıyorum sankigece fark etmeden sırt üstü yatıyorum o kadar rahat ki.... doktora sordum nefesin kesilmiyorsa sorun değil zaten bebek rahatsız olursa tekmeler uyandırır seni o zaman pozisyon değiştirirsin dedi. ben de sola yatıyorum yatağa ilk girdiğimde sırtıma da yastık dayıyorum arkadan fark etmeden dönmeyim sırtüstü diye. sonra lavaboya kalktığımda sağa, su içmeye kalktığımda sırt üstü yatıp hepsini deniyorum
bizde 40 hamamı yaparlar anneye de bebeğe de bitkisel karışımlar sürerler vücutlara çeşitli yiyecekler yenip kutlamamsı şeyler yapılır
kerimin üstünde de önceden başlayın yazıyorkarnım da mahvolmuş durumda ne yapsam bilemiyorum
ben sordum gittiğimde 34. haftadaydım. başlayabilirsin dedi onun sayesinde kesisiz dikişsiz doğum yapan hastalarım bile oldu dedi. masaj zor gelir yapamazsan bile zeytinyağı sürüp yumuşatabilirsin o bile fayda eder dedi
hoşgeldin canımmmm
Hg bebişine de maşallah...Bence iyi benim de tam 32 de 2140 di :)
@kalimero87 kardeşim ve Ablam 3 er tane doğurdular hiç göğüsleri yara olmadı ama benim fena olmuştu. Sezeryan Ağrı'sı bile daha hafif gelmişti.
Hoşbuldum canimcookkkk geçmiş olsun sana da okuyodum arada
buarada bebege kilo aldiran en guzel sey muz ve tahin helvasi.. hergun 5 muz bi tabakta tahin helvasi göm gitsin bak nasil kilo aliyor... bide ben hic kilosunu kafama takmadim ama peynir muz ve tahin helvasi cok yiyorum... biraz kilo alcaz ama yapicak bisey yok.. zayif bebek daha zor.. bilmiyorum.belki bana hic zayif oldugu soylenmedigi icin kafama takmiyorum...belki bebegin zayif dese cook uzulurum... ne bilim ya rabbim yardimcimiz olsun.. cok bunaldim artik ...
E E1010 evet tansiyon önemliymiş gerçekten de ben hiç farketmemiştim ödemi şikayetin var mı dedi yok dedim. Yüzün şişmiş dedi, evet sabahları şişiyor dedim. Bu sebeple yaşadığınız tüm değişiklikleri doktorla paylaşmak önemli. Bize göre önemli olmayan aslında önemli olabiliyor.[/QUOTE
Evet ki bu haftalardan itibaren bizim önemsemediğimiz bişey çok önemli olabilir. Dr en küçük soru işareti yada başka bişeyde haber ver dedi. Bu hafta ayak ve ellerimde şişme başladı tuzu çok azalt dedi turşu yeme dedi. O hafta çok yemiştim. Tansiyon normal çıkıyor. Biraz düzeldi şimdi. Sende çok dikkat et
Hoşbuldum canim :)Hg bebişine de maşallah...
Hayırlısıyla az kaldı inş canım biraz daha dayanin :)Yara olmaması için ne yapmak gerekiyor ki acaba ?
Var mı tavsiyeleri ?
Saol canım. Yeni yeni hayata dönüyorum
5 muz ile 1 tabak tahin helvası mı
Ben hiç yemedim bunları. Ona rağmen 34 haftalıkken 2900 idi kilosu.
Bunları yesem 100 kilo olurdum kesin
Canlarım bugun doktora gittik 32+3 de 1930 gram 43 santim dedim gayet sağlıklı 3 kilo 3.5 kilo arası doğar Dedi doktor .. sanırım bana benziyor kızım Elif asyam ismini de karar verdik bu ara da. Benim tahlillerim pek iyi çıkmadı Ferit'in eksik b 12 eksik idrar da da enf var yorgunluk halsizlik ateş hep bunlsrdan Mıs bakalım ilaçlara devam edeceğim umarım düzelir çok tatlıydı ya masaalah
Can'ım ben ilk oğlumda lansimoh aldım tam memnun kalmadım ama tereyağı sürdüm ve çay altı ile kapattım 3 4 gün böyle dedim hiç agrım olmadı hem doğal tereyağı hemde ucuz bunds da 2 hafta önceden tereyağına başlayacağım çok faydasını gördüm ilaçtan daha etkiliGöğüs için bana bi krem önerir misiniz tecrübeli anneler...3 hafta kala başlayın deniyor benim de yaklaşık 3-4 haftam kaldı ..ben azıcık erken bekliyorum kızımı ..nedendir bilmiyorum ama
Can'ım ben ilk oğlumda lansimoh aldım tam memnun kalmadım ama tereyağı sürdüm ve çay altı ile kapattım 3 4 gün böyle dedim hiç agrım olmadı hem doğal tereyağı hemde ucuz bunds da 2 hafta önceden tereyağına başlayacağım çok faydasını gördüm ilaçtan daha etkili
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?