Evet Can'ım oğlumda çok faydasını gördüm gözüm kararıyordu emzirirken ablam önerdi bunu denedim hep sürdüm kapattım cam çay altıyla nemli kaldı emerken hiç acımadı aldığım ilaçı hiç kullanmadım bile .. hatta 1 haftalık kontrole gittik göğsümde bir tuhaflık var ucu yok göğsümün ne oluyor diyr bir elledim çay altlarını göğsümde unutmuşum okadar güldüm ki anlatamam sana Can'ım emerken Silmene bile gerek YÖKTereyağını ilkkez duydum emzirirken her emzirme sonrası mı sürdün çok saçma oldu soru ama
Ben 28+4 de gittiğimde 1418 gr çıkmıştı kilosu.. 3 haftada 600 gramdan fazla almış.. bence senin ki de alabilirMaşallah ya 29+5im şuan 1440 gram .2 hafta da o kadar kilo alcakmı benim kizim acaba
Ay çok hoşsun ya gülümsettin çok teşekkür ederim muhakkak deniycem tereyağını da doğal gibisi tabi ki yokEvet Can'ım oğlumda çok faydasını gördüm gözüm kararıyordu emzirirken ablam önerdi bunu denedim hep sürdüm kapattım cam çay altıyla nemli kaldı emerken hiç acımadı aldığım ilaçı hiç kullanmadım bile .. hatta 1 haftalık kontrole gittik göğsümde bir tuhaflık var ucu yok göğsümün ne oluyor diyr bir elledim çay altlarını göğsümde unutmuşum okadar güldüm ki anlatamam sana Can'ım emerken Silmene bile gerek YÖK
merhaba,
doktor kontrolü yok derken nasıl yanibu arada hoşgeldin sende aramıza
yürüyüş beni çok yoruyor.. son 15 gündür yürüyüş sonrası gece ağrıdan uyuyamıyorum.. günlük rütin ofiste çay su ve wc ihtiyacı için kalktığım dışında pek haraket olmuyor maalesef...
EliF hosgeldin, donusun muhtesem olmus,ama burda herkes banlanmadi hatirlatirim bizler burdayiz cok sukur....ve her daim takipteyiz aklinda olsunHoşbuldum canim :)
Çöm teşekkür ederim deniycem tarifini inşallah bana da şifa olurÇok geçmiş olsun..Haftalar ilerledikçe hastalanmak daha çekilmez bir hal alıyor. 2 Hafta evvel annemin uyguladığı bir kür var o şekilde ilerlemeyi engelledik ve şifa bulduk.. 1 tane Soğanı ince ince doğrayıp üzerine 1 limon ve 1 yemek kaşığı bal döküp soğuk havada (balkonda) 1-2 saat bekletip sulanınca da suyunu şurup içer gibi içmek(1 yemek kaşığı ölçün olsun) Doğal bir antibiyotık ve gerçekten etkili....
Kızlar benim de bir sorum olacak.. 3 haftadır hayattan izole oldum..Bacak arama yumruk atılmış gibi desteksiz oturup kalkamıyorum.Doktorum bebek erken dönmüş çatı baskısı yapıyor dedi.. Başına gelen var mı? Gece yatakta döneren bile vajina agrısından uyanıp bir daha uyuyamıyorum..Bugün ofise gitmek zorunda kaldım yaklasık 2-3 saat biraz yoruldum şuan hiç duramıyorum agrıdan.. Var mı bir tavsiye?
Çok sağol bende 34 sonrası başlanılması gerekiyir diye okumuştum. Elbette bu faydası olur diye düşünüyorum masaj kendim yapamazsam yağı sürmeyi planlıyorum aynenben sordum gittiğimde 34. haftadaydım. başlayabilirsin dedi onun sayesinde kesisiz dikişsiz doğum yapan hastalarım bile oldu dedi. masaj zor gelir yapamazsan bile zeytinyağı sürüp yumuşatabilirsin o bile fayda eder dedi
Bende kegel yapıyorum bi de perineyi denemek istiyorum inşaallah bir etkisi olur az da olsa. Normal düşünüyorum aksilik çıkmazsa çünkü.Ben sormuştum ama çok faydası olmayacağını kişinin fiziki şartlarının masajla değişmeyeceğini söyledi. 33+5 haftamızdayız. belki ben yinede hergün olmasa bile arada yaparım diyorum. Ama kegel egzersizi yapıyorum aklıma geldikçe.
Saolasın canım o dediğini yapmayı çok isterdim ama yüksek ateş sorunum var sıtma tutuyor ama ateş 38.5 üstüme bişey örtemiyorumÇok geçmiş olsun.. Ben öyle rahatsızlandığım zaman en iyi terleme ile atyıroum.. sıcak bişiler içip 2 kat yorganla dinlenip güzelce terlemeni sonra da hemen sıcak bi duş almanı tavsiye ederim.. Bana çok iyi geliyobi de bol c vitamini takviyesi..
Tüm gebelik boyunca (eğer riskli bir gebeliğiniz yoksa) sadece 2 kere ultrasona giriyosunuz mesela. (12. haftada ve 20. haftada) Erken doğum riskiniz olmadığı durumlarda 36. haftada bir ultrason daha var. Onun dışında bebeği görmüyorsunuz.
Gebeyim diye aile hekiminize gittiğinizde sizin adınıza işlemleri başlatıyor. Ama kan testi yapmıyor teyit için. Siz gebeyim diyorsanız gebesiniz. Tebrik ediyor
İlk 3 ay bebeğin düşme ihtimaline karşılık hastane ile hiç bir şekilde işiniz yok. BEbek tutunursa eğer, gelin bakalım diyorlar ve 12. hafta ultrasonunda bebeğinizi görüp ilk kontrolünüzü oluyorsunuz.
Aile hekiminiz size bir ebe atıyor. Ve 10. haftada ebe evinizi ziyaret ediyor. Bebek için uygun mu kontrolü yapılıyor, idrar testi, geçmiş ve güncel medikal kayıtlarınız tutuluyor ve bi dosya hazırlanıp size teslim ediliyor. Aynı hafta hastane kan testi için size mektup yolluyor ve gidip kan veriyorsunuz (demir seviyesi, tiroid, hormon vs kontrolü için)
Eğer sonuçlar normal aralık dışında çıkarsa ebenize bilgi veriliyor ve ebe sizi arıyor. Şunu yapmaya başlıyoruz, tedavi bu şekilde diye. Ancak herşey yolunda ise sizi kimse aramıyor siz de rakamsal sonuçlara hiç bir şekilde ulaşamıyorsunuz.
12. haftada Down sendromu testi yapmak isterseniz ( bunu talep etmeniz gerekiyor) o testin sonuçları da size söylenmiyor. Kötü birşey varsa biz sizi hemen ararız deniliyor. Biz aranmadık mesela, 2 hafta sonra eve mektupla herşey normal diye bir yazı yolladılar..
Biz 13-18. haftalarda Türkiye ziyaretindeydik. Aileler bebeğimizi görsün hem de bi Türk hekimi kontrol etsin dedik.. İçimiz rahatladı
20. haftaya geldiğinizde ayrıntılı ultrason çekiliyor ve alttan muayene ile rahim kanalı boyunuz ölçülüyor. 2,4mm minimum değer. Eğer 2,4mm'den uzun ise erken doğum riskin yok deniliyor.. Benim 3,7 mm çıkmıştı
Her iki ultrasonda da farklı sonoghrapher yardımcı oluyor. Aylık kontrolleriniz hep gebe tarafından, kalp dinleme tansiyon ölçme ve sohbet şeklinde yapılıyor. Doğumda bile doktor gerekmedikçe olmuyor. SAdece ebe takımı
Bundan sonra, bebeğinizi en çok hissettiğiniz haftalar ama olağan üstü bir durum olmadıkça ultrason talep edemiyorsunuz..
Daha az tekmeliyor, belim ağrıyor, kasıklarım ağrıyor, gece nefessiz kalıyorum vs.. vs.. Hepsi gebelik için normal olaylar, dinlen geçer diyorlar..
Ebenizin sizi hastaneye yönlendirmesi için, ya da hastane acil servisini bile arasanız sizi hastaneye çağırıp, gelin bi ultrason yapılsın demesi için tek sebebe ihtiyacınız var. Kanama..
Kanamanız yoksa dinlenin geçer.. İlaca ihtiyacınız yok.. Destek vitamin ya da demir hapı içmenize gerej yok.. (Biz Tr ziyaretinde Ferrum ve Elevit tedarik etmiştik nolur nolmaz)
1 hafta önce, tam Christmas zamanı 1 hafta süren bir gribe yakalandım. BEbek çoook fazla hareket ediyor. Ateşim yok ama herşey yolunda mıdır diye acils ervisi aradık ve kanama yoksa panik olmayın dediler. Gittik, vücuttaki oksijen seviyesini ve ateşimizi ölçtüler. BEbek +30 haftalık. Kanamanız ve ateşiniz olursa yeniden gelin dediler. Hepsi bu.
Bebeğin içinde bulunduğu sıvıda azalma var mı? Bebek ters dönmüş mü? Kaç kilo? KGelişimi normal mi? vs vs vs..
Hiç birşey öğrenemiyoruz
Bunun tek sebebi olarak da; bunlar her anneye hatta her annenin her bebeğine özel bilgiler. Biz size kan değeriniz şöyle, bebek kilosu böyle dersek, siz başka bebekler ile kıyas yapacak ve kendi kendinizi strese sokacaksınız. Hamileliğin tadını çıkarın. Bırakın bunları biz düşünelim. Siz yürüyüş yapın.. Güzel beslenin.." diyorlar..
Sizlerin hastane deneyimlerinizi vs bu yüzden okuyorum. Burası hamileliğe hastalık gibi bakmıyor. Sezeryan yasak, doğum doğal bir süreç. Bebeğe müdahale minimumda kalmalı gibi düşünceleri var..
Resmen İngiltere doğum sistemini özetledim..
Buraya kadar okuyan varsa kusuruma bakmasın
Saol canım :) geçecek inşallahGeçmiş olsun
Korkutma kendini sağlıklı olsun da büyür durur annesi. Biraz daha dikkatli devam edersin bu süreden sonra. Her zaman gittiğin doktor mıydı peki bazen farklı doktor ölçümlerinde de yanlışlıklar olabilir.Bugun doktora gittim kızlar. 34+4 2300 gram 20 günde 250 gram almış, bir hafta geriden geliyormuşdoktor ödemin var dedi, dün gece uyku arasında zaten parmaklarımı kıramadığı farketmiştim bugun yuzden de farketmiş. İri bebek bekleme dedi. Ek olarak tansiyon takibi dendi. 14-9 olursa acilen geliyorsun dedi. Günde 2 kez tansiyon takibi yapılacak. Az önce gittim 13-8 çıktı. Gelişmezse bekletmem alırım hazırlıklı ol dedi Haftaya çarşamba izne ayrılacaktım, apar topar bu hafta ayrılıyorum, anneme geçeceğim. Beslenmeden kaynaklı mıdır diye. Dua edin kızlar minikime de.
açıklamaları çok mantıklıevet tadını çıkarın hamileliğin :) türkiye de ıh desen ilaç yazılıyor, tabi millet de bunu istiyor bazen. umarım çok güzel bir doğumun olur. bizlere de dua et inşallah ülkemiz de bir gün anne ve bebeğin doğal sürecine saygı gösterecek seviyeye gelir :)
Çok sağol bende 34 sonrası başlanılması gerekiyir diye okumuştum. Elbette bu faydası olur diye düşünüyorum masaj kendim yapamazsam yağı sürmeyi planlıyorum aynen
Biberon gogus kalkani be kremi hastaneye goturmen gerek canim oradada kaynatiolar kaynatmadiysan.cunku bazi bayanlarn sutu hemen gelmio biberonuyla mama veriorlar.sutun olursada gogus kalkaniyla emzir yara olur yoksa yasanmis olaylardirmerhaba kızlar iyi haftalar diliyorum
c.tesi e bebek alışverişindeydim;
2 emzikler ve saklama kabı,
çamaşır için dalin deterjan ve yumuşatıcı
leke çıkarıcı
temizlik pamuğu
prima ve baby me ıslak mendiller
alt değiştirme örtüsü
banyo havlusu
emzirme yastığı
göğüs pedi
kulak çubuğu (belki kulanmam)
penye battaniye (kırmızı kalpli 8.5 tl)
emzirme sutyeni
iç dış zıbın
eldiven ve bere eldiven takım
230 tl ödedim çıktım :)
bugünde sebamed şampuan ve sudokrem siparişi verdim 45 tl
erkek kardeşimden hastane çıkışı için decatlon valiz istedim
tınak makası, burun aspiratörü ve ateş ölçer kaldı... onları eczaneden alıcam
35. haftamda hastane çıkışı ve lohusa pijama takımlarını alıp yıkayıp yerleşticeğim
aciliyeti olmayan şeyler için göğüs ucu kremi için bana gerek kalmayabilirler denildi.. onu almıcam şimdilik... birde biberon vs alma dediler.. emerse gerek yokmuş.. suyu vs zaten bi kaç ay içicek (gerçi emerse 6 ay gerek yok ama)
Bende 34 sonrası diye biliyorum bak. Haftaya doktora sormayı unutmam umarım not alayım öncesinde.ben doktorla konuşmadım ama daha önce eğitimde hemşire hanımlar son 15 gün başlayabilirsiniz demişti.. kasılmaları arttırma ihtimalinden dolayı daha erken olabilir sanki canım
alıştıra alıştıra olur artık. Eşimde yanımda değil haftasonlari geliyor bi denerim olmadı ondan isterim. Ara tatile az kaldı gelince doğuma kadar yaptırırım ona inşaallah.birkaç gün önce kendim yapmayı denedim ama koca göbüşüm pek müsade etmedi şimdi bir hafta hafiften kendim yapıp daha sonra eşime yaptıracağımvideolarını izledik beraber biraz şiddetli geldi aşama aşama ilerlerim dedim kendimi yırtmayayım da
alıştıra alıştıra olur artık. Eşimde yanımda değil haftasonlari geliyor bi denerim olmadı ondan isterim. Ara tatile az kaldı gelince doğuma kadar yaptırırım ona inşaallah.
İlk 40 gün yıkanabilirmiş canım ben yanlış anlamışım ve biliyormuşum..sorun yok
Doğuma 3 hafta kala başlanır.son 3 hafta yani...Kızlar aranızda doktoruna perine masajını Soran oldu mu ? Ben unuttum sormayı artık 34. Haftada gittiğimde soracağım ona göre başlarım. Merak ettim ne dediler sıralar olduysa
Canim tuzu kaldır stresi kaldır limon iç arada açık çay iç ödemi alır. Ekmek hamurdan uzak dur. Diyet yap... Geçmiş olsunnBugun doktora gittim kızlar. 34+4 2300 gram 20 günde 250 gram almış, bir hafta geriden geliyormuşdoktor ödemin var dedi, dün gece uyku arasında zaten parmaklarımı kıramadığı farketmiştim bugun yuzden de farketmiş. İri bebek bekleme dedi. Ek olarak tansiyon takibi dendi. 14-9 olursa acilen geliyorsun dedi. Günde 2 kez tansiyon takibi yapılacak. Az önce gittim 13-8 çıktı. Gelişmezse bekletmem alırım hazırlıklı ol dedi Haftaya çarşamba izne ayrılacaktım, apar topar bu hafta ayrılıyorum, anneme geçeceğim. Beslenmeden kaynaklı mıdır diye. Dua edin kızlar minikime de.
Hoşgeldin giiiiiiMerabalar Şubat anneleriiiiiiiiiiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?