Aaaa aynı ben hem son hamileliğim diye üzülğyorum hemde az kaldı diye seviyorumGünaydınlar.
38 +3 .... son 4 gün
Gece ağrılardan uyuyamayınca "doğsa da rahatlasam" diye dua ediyorum.
Gündüz ise 3.cü çocuk düşünmediğim için son hamileliğim diye göbişi sevip duruyorum.
Karmakarışık duygular içerisindeyim...
Perine masajına ne zaman başladın canım? Haftafa kaç gün kaç dakika birde nasıl yapıyosun?
Bi saatr gecmedi de aralıksız devam ediyor suan hafifledi ama gelıo yine off bide ilçedeyım hastane merkezde
Benim karnim teee 35 de indi asagiya gogsumun alti bosaldi her an dogacak diye aklim cikiyo hic degilse 38 i doldursak diyorum tabi rabbim daha iyi bilor kizlar ben cesaret edip sezeryan ve normal dogumu izledim netten size samimi soyluyorum inanin normal dogum daha iyi evet zor ama en sagliklisi dusunun normal dogumda caniniz yana yana doguruyosunuz bu beni hic etkilemedi hatta cok korkardim ama anestezili olan sezeryani izledigimde inanim dizlerimin bagi cozuldu sanki ustelik olirken hissetmiyosun bile ve beni cok korkuttu simdi rabbime duam hepimize hayirli dogum nasio etmesi olabildigince normal dogum nasip etmesi insaAllah inanin sezeryani omur boyu cekiyosun usutsen ilk agriyacagi yer orasi yazin cereat akiyo ordan pisik oluyo ben buna yakinlarimdan sahit oldum ha rabbim oyle mi uygin gorucek benim icin boynum kildan incedir ama izledigim o goruntuler bayagi etkiledi beni hemen sezeryan kolay deyip secmeyin eger imkaniniz varsa ve hersey yolundaysa normal dogumu secin hem rahim temizleniyo hemde en sagliklisi belki bana kizicak bi kaciniz ama bana kizicak olanlar acio bi izlesinler cesaret edip benim kendime guvenim artti izledigimde korkmadim izlerken normal dogumu bi cesaret geldi laz kiziyim ben insaAlalh hersey yolunda gider kizimda yola donerse normal dogurucam bu bnm rabbimden diledigim duam. Bir duamda hepimize kolay dogum nasip etsin unutmayin doguma gideceginiz zaman yakinlariniza soyleyin size yasin suresi okusunlar meryem suresi okusinlar cok faydasi oluyo ve rabbi yesiri bol bol okuyun doguma giderken allah yar ve yardimcimiz olsun kizlar zaman daraldikca heyecan artiyo sayili gunumuz kaldi korkularimizda var ama rabbime emanetiz yavrularimizda oyle en hayirlisi neyse onu nasip etsin bize Amin...bugun temizlik gunu dogumdan once perdeler falan derken evi bi elden geciricez tek degilim eltilerim geliyo biri bende suan bu persembe dr kontrolum var bakalim ne dicek dogum icin heyecanliyim birazda tedirgin dua edelim birbirimize insanin kendine ettigi duadan cabuk kabul olurmus baskasinim ettigi dua ve hamile olamayanlar icinde edelim bol bol rabbim isteyene versin evladi ama hayirli olani kizlar k bakmayin baya uzun oldu zaman daraliyo ondanmidir nedir bu ara cok hassasim durduk yere aglayasim geliyo neden bilmiyorum icim daraliyo sanki
Şuan tekim eşim bılıyo agrım oldugunu oda annesi nı arams yanına gıtmıyonuz sancısı var diye kaynanamda benı arıyor nasılsın sancın varms ayak ağrısıdır o fln dedı bnde bişi olursa ararım dedım öyle kimseye de pek ihtiyacım yok Çekerim ben sancımı :)Dr 34. Haftada hafiften başlayabilirsin dedi. Haftada 4 falan oluyor bir gün durup bir gün yapıyorum. İlk başlarda tam anlamıyla yapamadım sadece yağ sürüyordum günlük. Artık alıştım parmağımı biraz içeri girdirip esnetebiliyoruminternette videoları var bak istersen. Dr sadece yağ sürmek bile yumuşatır faydası olur demişti.
Kimse var mı yanında? Gitsen iyi olurdu canım ya
Arkadaşım yazını okudum ama bir kaç noktaya katılamıyacağım...
Sezeryana resmen öcü muamelesi yapmışsın. Halbuki her insan aynı değildir ve kişisel tercihler farklıdır...
Normal doğum da için temizleniyo ,sezeryanda pis pis kalıyor herşey gibi bir izlenim oluşuyor yazını okuyunca.
Ayrıca 5 sene önce sezeryan oldum ve etrafımda bir sürü kadın var olan. Hiç birinin de üşüttüğünde dikiş yerinin ağrıdığını veya yazın cereat aktığını veya pişik olduğunu duymadım. Pişik zaten fazla kilo ile göbeğin sarkmasından dolayı olan bir şey dir...
Etrafımda normal doğum yapıp ölümden dönen ,bir daha asslaaa çocuk düşünmüyorum diyen ,15-20 dikişle aylarca ağrı çekip cinsel hayata veda eden , doğuramadığı için doğum masasında azarlanan ,bebeği oksijensiz kalan ve sezeryanda olabileceği gibi dikişleri enfeksiyon kapan yüzlerce kadın var.
Ben şimdi sizin sırf adı normal doğum diye övdüğünüz şey için bir sürü komplikasyon çıkarıp "sezeryan olun " diye teşvik edebilirim herkesi ama bunlara hiç gerek yok.
Doğum kolay olmayan bir hadisedir ve bunun üstesinden sadece anne gelebilir.
Lütfen kimse şu saatten sonra sezeryan için kötü şeyler yazmasın burda.
Sonra normal doğumu başaramayıp sezeryan olan kadınların psikolojileri bozuluyor.
Allahtan hayırlısını dilemek lazım.
Rabbim herkesin gönlüne göre versin. Sağlıkla sıhhatle doğum yapabilmeyi nasip eylesin...
Şuan tekim eşim bılıyo agrım oldugunu oda annesi nı arams yanına gıtmıyonuz sancısı var diye kaynanamda benı arıyor nasılsın sancın varms ayak ağrısıdır o fln dedı bnde bişi olursa ararım dedım öyle kimseye de pek ihtiyacım yok Çekerim ben sancımı :)
Oncelikte yazina katiliyorum. Benim ilk dogumum olacak insallah ama ne sezeryan olsun ne normal olsun diye diretiyorum simdi cunku ne olacagini bilmiyorum. Doktorumla konusacagim vucut yapimi cati kemigimin ne kadar musade edecegini bilmiyorum ve bu yuzdende ne normal dogum kotudur ya da sezeryan kotudur diyebiliyorum. Allah her zorluga bir kolaylik verirmis biz hamilelere de daha cok kolaylik verir insallah. Dogum her anne icin farkli ve ozel.
Kesinlikle....
Beni kimse yanlış anlamasın ve yazımdan sezeryan daha iyi dir gibi bir yorum çıkarmasın çünkü başından beri burayı takip eden bazı arkadaşlar benim ilk sezeryanımın zor geçtiğini bilirler..
Ama aynı şekilde burda normal doğumu zor geçen fakat konu hakkında bilgi vermeyen annelerde var.
Her doğum farklıdır ,her insanın acı eşiği farklıdır.
Bir şekilde doğuracak herkes ve burda kimsenin kimseyi korkutmaya hakkı yok.
Tek söylediğim hayırlısını dileyin...
Arkadaşım yazını okudum ama bir kaç noktaya katılamıyacağım...
Sezeryana resmen öcü muamelesi yapmışsın. Halbuki her insan aynı değildir ve kişisel tercihler farklıdır...
Normal doğum da için temizleniyo ,sezeryanda pis pis kalıyor herşey gibi bir izlenim oluşuyor yazını okuyunca.
Ayrıca 5 sene önce sezeryan oldum ve etrafımda bir sürü kadın var olan. Hiç birinin de üşüttüğünde dikiş yerinin ağrıdığını veya yazın cereat aktığını veya pişik olduğunu duymadım. Pişik zaten fazla kilo ile göbeğin sarkmasından dolayı olan bir şey dir...
Etrafımda normal doğum yapıp ölümden dönen ,bir daha asslaaa çocuk düşünmüyorum diyen ,15-20 dikişle aylarca ağrı çekip cinsel hayata veda eden , doğuramadığı için doğum masasında azarlanan ,bebeği oksijensiz kalan ve sezeryanda olabileceği gibi dikişleri enfeksiyon kapan yüzlerce kadın var.
Ben şimdi sizin sırf adı normal doğum diye övdüğünüz şey için bir sürü komplikasyon çıkarıp "sezeryan olun " diye teşvik edebilirim herkesi ama bunlara hiç gerek yok.
Doğum kolay olmayan bir hadisedir ve bunun üstesinden sadece anne gelebilir.
Dolayısı ile anne ne istiyorsa o yöntem uygulanmalıdır.
Lütfen kimse şu saatten sonra sezeryan için kötü şeyler yazmasın burda.
Sonra normal doğumu başaramayıp sezeryan olan kadınların psikolojileri bozuluyor.
Allahtan hayırlısını dilemek lazım.
Rabbim herkesin gönlüne göre versin. Sağlıkla sıhhatle doğum yapabilmeyi nasip eylesin...
Maşallah sana me güzel düşüncelerin var öyle çok çok haklısın :) normal Doğum dururken sezaryeni tercih eden anneleri anlayamıyorum bi insanın kendisine yapacağı bir kötülük olarak görüyorum çünkü hayat boyu artık ameliyatlısın böyle düşünmeme neden olacak bikaç tane uzman doktorun yazdığı kitapları da okudum,makaleleri,ebelerin paylaşımlarını vs..Benim karnim teee 35 de indi asagiya gogsumun alti bosaldi her an dogacak diye aklim cikiyo hic degilse 38 i doldursak diyorum tabi rabbim daha iyi bilor kizlar ben cesaret edip sezeryan ve normal dogumu izledim netten size samimi soyluyorum inanin normal dogum daha iyi evet zor ama en sagliklisi dusunun normal dogumda caniniz yana yana doguruyosunuz bu beni hic etkilemedi hatta cok korkardim ama anestezili olan sezeryani izledigimde inanim dizlerimin bagi cozuldu sanki ustelik olirken hissetmiyosun bile ve beni cok korkuttu simdi rabbime duam hepimize hayirli dogum nasio etmesi olabildigince normal dogum nasip etmesi insaAllah inanin sezeryani omur boyu cekiyosun usutsen ilk agriyacagi yer orasi yazin cereat akiyo ordan pisik oluyo ben buna yakinlarimdan sahit oldum ha rabbim oyle mi uygin gorucek benim icin boynum kildan incedir ama izledigim o goruntuler bayagi etkiledi beni hemen sezeryan kolay deyip secmeyin eger imkaniniz varsa ve hersey yolundaysa normal dogumu secin hem rahim temizleniyo hemde en sagliklisi belki bana kizicak bi kaciniz ama bana kizicak olanlar acio bi izlesinler cesaret edip benim kendime guvenim artti izledigimde korkmadim izlerken normal dogumu bi cesaret geldi laz kiziyim ben insaAlalh hersey yolunda gider kizimda yola donerse normal dogurucam bu bnm rabbimden diledigim duam. Bir duamda hepimize kolay dogum nasip etsin unutmayin doguma gideceginiz zaman yakinlariniza soyleyin size yasin suresi okusunlar meryem suresi okusinlar cok faydasi oluyo ve rabbi yesiri bol bol okuyun doguma giderken allah yar ve yardimcimiz olsun kizlar zaman daraldikca heyecan artiyo sayili gunumuz kaldi korkularimizda var ama rabbime emanetiz yavrularimizda oyle en hayirlisi neyse onu nasip etsin bize Amin...bugun temizlik gunu dogumdan once perdeler falan derken evi bi elden geciricez tek degilim eltilerim geliyo biri bende suan bu persembe dr kontrolum var bakalim ne dicek dogum icin heyecanliyim birazda tedirgin dua edelim birbirimize insanin kendine ettigi duadan cabuk kabul olurmus baskasinim ettigi dua ve hamile olamayanlar icinde edelim bol bol rabbim isteyene versin evladi ama hayirli olani kizlar k bakmayin baya uzun oldu zaman daraliyo ondanmidir nedir bu ara cok hassasim durduk yere aglayasim geliyo neden bilmiyorum icim daraliyo sanki
Cok sukur ivo,sevindim sizin adiniza,saglikla gelsin insallah prensesEn son salı yazmışım.
O günden şuana kadar yazılanların hepsini okudum ama alıntı yapamıyorum, 70-80 sayfa olmuş malum :)
Genel itibariyle özet geçiyim ozaman madem :)
Bebeğim için, gelişim geriliği zannedip sezeryanla erken almamız gerekebilir demişti iki hafta önce dr.
Ayrıntılı usg istedi.
Şükür ki sorun yokmuş.
Sadece biraz minyonmuş prensesim.
3kg civarı doğar dedi.
Sağlıklı olsun da gerisi teferruat, doğsun da biz besleriz onu Allahın izniyle :)
Bugün kontrolüm vardı, her an hazırla kendini dedi, heycanla bekliyoz bakalım :)
Normal doğum görünüyo şimdilik, Allahım en hayırlısını nasip etsin hepimize.
İş ve okul yoğunluğumdan bahsetmiştim, ödev vs. diyerek baya kafanızı ağrıtmıştım hatta.
Hepsi bitti çok şükür, sabrın sonu selamet...
Sadece bi ödevi eksik teslim ettim mecbur, ve hoca hala kalanı için ısrarla bekliyo, keşke eksik haliyle geçirse diyorum, her an doğurabilirim çünkü, ama işte insanlar bazen çok vicdansız olabiliyo, ne deyim, Allaha havale ettim artık...
Şuan bebeğime odaklanmak istiyorum oyüzden hocayı mocayı da salladım gitti:)
Temizlik için yardımcı aldım çok şükür halıdan perdeye, koltuktan dolaba heryer mis oldu, üstümden büyük bi yük kalktı.
Bebeğimin lavanta keseleri ve gülsuyuları da geldi bu arada bakıp bakıp mutlu oluyom:)
Instagramda 'atolyemanolya'ya yaptırdım,kendi seçtiğim renkler ve etiketlerdeki 60 keseyi ve 60 şişeyi 5 gün içinde teslim ettiler.
Hâlâ hediyelik yaptırmak isteyen ama geç kaldığını düşünenler için iyi bi seçenek olabilir.
Bu arada doğum yapan arkadaşlarıma acil şifalar diliyorum , bebeklerini sağlıkla büyütsünler inşallah...
Bu zorlu süreçte giremediğimde merak eden tüm dostlar, etiketleyemedim ama çok sağolun düşündüğünüz için :*
Maşallah sana me güzel düşüncelerin var öyle çok çok haklısın :) normal Doğum dururken sezaryeni tercih eden anneleri anlayamıyorum bi insanın kendisine yapacağı bir kötülük olarak görüyorum çünkü hayat boyu artık ameliyatlısın böyle düşünmeme neden olacak bikaç tane uzman doktorun yazdığı kitapları da okudum,makaleleri,ebelerin paylaşımlarını vs..
Tam olarak sezaryen bi alternatiftir deniliyor ama asla annenin seçimi olmamalıdır
Belki bi komplikasyon vardır anne ve bebeğin hayatını kurtarmak için tercih edilebilir ve bu seçim annenin değil yine doktorun olmalıdır ama ne yazık ki anneler sanki çok matah bişeymiş gibi ve sanki tercih hakları varmış gibi gidip tarih alıyorlar filan o kafaları anlayamıyorum
Zaten çoğu doktorunda bu durum nE yazık ki işine geliyor hem vakit kazanıyorlar hem hastane arttırdığı vakti başka bi hastayı ameliyat etmek için kullanıyor bu da daha çok kazanç demek hem normal Doğumda olurda (Allah korusun) bi sorun çıkarsa doktora açılacak davada nE doktorun sigorta şirketi ne de yasalar doktorun menfaatini düşünmediğinden riske girmek istemiyorlar, hal böyle olunca doktorların çoğu zaten sezaryene yönlendiriyor,ara ki bulasın işinin ehli bi doktoru
Evet işimiz zor ama doğumumuza sahip çıkmakta bi tercih
Ben 35. Haftamda doktorumu-hastanemi değiştiriyorum mesela ve gebelik öncesinden beri gittiğim doktorum
Birilerinin hoşuna gitsin ya da gitmesin gerçekler su götürmez üç beş çevresinden hikaye dinleyip kimse beni alıntılayıp vaktimi boşa harcamasın
Dünya sağlık örgütünün istatiksel verilenine göre bildiklerimi yazdım
Uzayda da yaşamıyorum çevremde Doğum yapan nice insan var
Vajinal Doğum yapmayıp (yapabilecekken) sonradan pişman olan nice insan tanıyorum hiç kimsede bu site hariç öyle rahat doğurdum böyle iyiydi demedi sezaryen için hepsi bin pişman
Son olarak Allah herkesin hakkında hayırlı olanı nasip etsin.
Çok doğru söylemişsiniz bebeğin isteği önemli size yine de sadece korkacak bişey Yok diyebilirim evet hiçkimse kolay olacak demiyor ama bu doğanın kanunu o Bebek bi şekilde dışarı çıkacak ve bu iş inanın kafa işi bazı doktorlar gaz verir ya o bu işe yarar hırs yapalım yapabileceğimize inanalım korkumuzu yenelimdir maksatHele ki benim gbi hic dogum videosu izlememis ve ne sezeryan ne de normal dogum hakkinda bilgisi olmayanlari endiseye dusurmenin geregi yok. Cunku dogum anini vucuduma ve oglumun istedigne birakacagim. Hepimiz hakkinda hayirlisi neyse o olur insallah
Aynı yolu izliyoruz sadece perine masajına henüz başlamadım ondan emin olamıyorum idrarda enfeksiyon çıktı bi sonraki muayenemde doktorumla bi konuşmalıyım inşallah yapabilirsin der epizyotomiyi hiç istemiyorum..Canım korkuyorsan olmuyor zaten işler bir şekilde ters gidiyor. Sen hem sancı çekip hem sezeryan olduğunla kalıyorsun. Cesaretin yoksa ben yapamam diyorsan baştan karar vermek de güzel. İnşallah çok rahat bir ameliyat geçirirsin hemencecik iyileşirsinsağlıcakla kavuşun inşallah
Ben de sürekli Doğum izliyorum. Bir program var saniyede 4 bebek diye bir program var bilen vardır beni çok cesaretlendiriyor. Çok kötü şartlarda bile Doğum yapan annelerin mutluluklarını görmek hele de.... her ne şekilde olursa olsun hayırlısı ve en kolayı hepimiz için olsun. Bütün hamilelere dua ediyorum
Ayrıca ben de normal Doğum istiyorum bunun için yapmadığım kalmadı
Hurma perine masajı yürüyüş merdiven inip çıkma pilates topu üstünde zıplama
Son bir hafta kala da halı sileceğim
Bence en önemli şey korkmamak, yapabileceğine inanmak. Arkadaşım normal doğum yapacaktı ama korkuyordu 10 cm açıklığı vardı ama bebek aşağı inmedi saatlerce sancının üstüne doğmadı. Doktor mecbur sezeryana aldı. İkisi de sağlıklı çok şükür ama kızcağız çok bitap düşmüştü.
İnşallah rabbim en güzelini hazırlar hepimiz için. Her zorlukta da bir hayır vardır diyelim. Ayrıca inşirah süresi de çok hikmetli her daim okurum ben tavsiye ederim
Evet kızlar burda zaten sayılı kişilerin normal yapacağını. Düşünüyorum Herkes normal ı olması gerekeni istet ama bu her zaman böyle olmuyor kul kurar Kader gülermiş bakalım hepimiz Neler yasicaz zaten öğreneceğiz o şunu yaşadı bu bunu yaşadı tarzı cümleler gerçekten yersiz Kim ne yaşayacak bunu yalnızca Rabbim bilir herşey gönlümüzce olsun inşallahKesinlikle....
Beni kimse yanlış anlamasın ve yazımdan sezeryan daha iyi dir gibi bir yorum çıkarmasın çünkü başından beri burayı takip eden bazı arkadaşlar benim ilk sezeryanımın zor geçtiğini bilirler..
Ama aynı şekilde burda normal doğumu zor geçen fakat konu hakkında bilgi vermeyen annelerde var.
Her doğum farklıdır ,her insanın acı eşiği farklıdır.
Bir şekilde doğuracak herkes ve burda kimsenin kimseyi korkutmaya hakkı yok.
Tek söylediğim hayırlısını dileyin...
Seni neden gözardı etmişim belli oldu :)Canım sen de anlayamadığın kafalar için yorum yapıp da vaktimizi çalmasaydın keşke. Birilerinin hoşuna gitsin ya da gitmesin paşa paşa da gittim gün aldım geldim üstelik dr um normal doğum yanlısı olduğu halde:)) dünya sağlık örgütü Doğuma benimle girmeyecek seninle girecekler mi :) uzayda yaşam var mı bilmiyorum ama bizde dünya dışı bi yerde değiliz bizim de çevremizde normal doğurup asllaaaaa bi daha doğurmam diyen , sezeryan olup da yine olsa sezeryan yaparım diyen insanlar var.
Son olarak Allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin demekle birlikte , hayırlı kafalar nasip etsin , başkalarını anlayabilme yetisi nasip etsin diyor sevgilerimi sunuyorum :))
Seni neden gözardı etmişim belli oldu :)
Öncelikle şöyle söyleyim de anlar mısın bilmem
Milletimiz abartıyı sever eline iğne batsa kolum koptu der bunu bi bilmek gerek tamam mı canım :) yani boşver sen o konuşanları gerçeğe gel ha Yok işim var gelemem dersen de sen bilirsin kolumdan tutan Yok dimi ?
Yorumu da sana yapmadım zaten alıntıladığım da yazdığımda belli
Boş konuşmalara tahammülüm Yok anlarsan tekrar edeyim hadi öptüm canım bye
:)))))))) aa hayret değerli vaktini harcamış:))) boş konuşanlara tahammülün yokken kendi kendine tahammül edebilmen de takdire şayan:))) öptüm
Abartma kuzum yaaa alt tarafı doğum yapacazz
Çok doğru söylemişsiniz bebeğin isteği önemli size yine de sadece korkacak bişey Yok diyebilirim evet hiçkimse kolay olacak demiyor ama bu doğanın kanunu o Bebek bi şekilde dışarı çıkacak ve bu iş inanın kafa işi bazı doktorlar gaz verir ya o bu işe yarar hırs yapalım yapabileceğimize inanalım korkumuzu yenelimdir maksat
Burda kim ne yazarsa yazsın asla korkmayın okuyun araştırın zaten korkacak bişey olmadığını görecekseniz :) hayırlı doğumlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?