2017 Şubat Anneleri

az önce kontrole gittik ogliş 3 kiloya yaklaşmış 2900 filan normal Doğum poZisyonunda yüzünü göstermedi geçen hafta ilk kez yüzünü görünce belki bu haftada gösterir umuduyla bi umut gittik ama nafile Dr a Doğum yaklaştı mı diye sorduk onu bilemeyiz eve gidince suyun gelip geledebilrisn yada beklersin dedi doğacağı zamana minik beyefendi karar verecekmiş ne zaman isterse gelsin oglişim sağlıcakla gelsinde bir dahaki kontrole şubatın başında çağırdı o zaman belli olur bi nebze dedi suyun gelirse nişan gelirse bir günde 10 hareketten az hareket ederse 5 dk ya 1 sancı girerse bekleme gel dedi bizden haberler bu kadar

bende hayretler içerisindeyim sonuçta doğal dediğimiz normal dediğimiz/denilen bi eylemi savundum birçok kişinin; işinin ehli,eğitimini almış,alanında uzmanlaşmış,proflaşmış insanların söylediği gibi.
ama cani bile,ıslah edilmesi gereken biri bile oldum bi yorumda gördüm enteresan cidden,tüm topik kullanıcılarına öncelikle okuduklarını doğru anlamayı diliyorum.

kimsenin doğumuna ne ben ne de ecrin (ismi buydu sanırım) karışmamış
komplikasyon kelimesinin anlamını ekliyorum ( 1. Hastalık sırasında ortaya çıkan ve hastalığın temel özellikleriyle ilişkili olmayan her türlü olumsuz sağlık olayı veya süreci. 2. İlaçların doğurabileceği yan etki)
heh işte herhangi bir komplikasyonun oluşup oluşmayacağı kanaatine bizler varamayız
bunu ancak doktorumuz bilebilir ve ben dedim ki bir sağlık sorunu yoksa ve bebekte normal-doğal-vajinal yolla gelmek istiyorsa siz durup dururken gidip ben sezaryen olmak istiyorum dememelisiniz bunu da dünya sağlık örgütünün (who) makalelerinden,sağlık bakanlığının öngörülerinden,yazılarından yola çıkarak söylüyorum,yurtdışında ben doğum şeklimi seçtim gibi bi kavram yoktur mesela..
gün gelipte ülkecek gelişirsek (inşallah) zaten böyle bi hakkımızın olmadığını kanıksayacağız.

yani hatice teyzem doğurmuş şöyle dedi yok efendim zeliha abla böyle dedilerle bi yere varılamaz azıcık ne bileyim araştırma,iki satır okuma rica edicem..sonuçta insan bilinmeyenden korkar. bilirsek başarabiliriz bişeyleri bu da bizi çok bilmiş ukala yapmaz, yani doğru çalışan kafalar bunu böyle algılamaz çünkü bilgi paylaşılarak çoğalır (tabi öğrenmeye açık olanlar için geçerli bu)

yoksa kimseye sen vajinal doğurdun sen sezaryen oldun denilmemeli ama bu annenin tercihide olmamalı diyorum isteyene merak edene kaynak verebilirim sonuçta bunlar benim uydurduğum,kişisel görüşlerim değil ,sadece bi görüş sahibi olabilmeme neden olmuş yaptığım araştırmalar ve istatiksel veriler.

hala anlamayan olursa vallahi yapabileceğim bişey yok daha açık ifade edemem kendimi benden bu kadar.

ne demişler bi laf vardı anlayana sivrisinek saz,anlamayana davul,zurna az.

Benimki de göstermiyor hiç yaaa sadece ağzını gördüm kafasını iyice çevirmişti elini de kapatmıştı suratına cadı

Doktor ilk 14 şubat deyince tereddüt ettik acaba ileride sıkıntısını Yaşar mı diye ama kısmet
İnşallah gribin iyileşsin de öyle gelsin bebek
Bence pijaman yeter bolca atlet koy terleniyormuş ama sen biliyosundur zaten
Çikolataları da hacışeriften söyleyeceğim ben pzt günü

Çünkü bu mevzu aynı bu şekilde 5. Ayımızda da geçti burada, eskiden beri okuyorsanız görmüşsünüzdür ve sezeryan yerden yere çalındı
Ben o zaman korkudan istemiyordum vajinal şimdi de safra kesem sebebiyle mecbur kaldım
O zaman da uyarıldı kötülenmesin diye ve daha neler neler yazıldı buna rağmen yine bu muhabbet dönünce ben de yazdım vajinal da çok matah değil sezeryan da ama bünyenin kaldırma meselesi
Bu çocuklar bir şekilde çıkacak ve biri kakayken diğeri de Gül demeti değil

İlknur bende de geçen hafta 1 turdu ve hareketlerine bakıyorum sürekli
Dünden beri biraz hareketsiz umarım ikiyi de dolamamıştır
Ev hanımlığı bana da kilo aldıracak gibi
Hareket için hiçbir şey kalmadı artık hayatımda mutfak salon mesafesi hariç :))

ama ben çok üzülüyorum şuan hay Allah
nerelere geldi hadise :S
korkmayın o kesi işi tamamen bedensel bi olay vücudun kas sistemi ve elastikiyetiyle ilgili kegel ve perine masajı bu gibi sevimsiz durumları azaltmak adına yapılan basit eylemler doktorunula bi görüşün uygulamasıyla birlikle sizi bilgilendirir

belki hiç gerekmeyedebilir bu işler belli olmaz doktorunuza güvenin yeter
endişe edecek bişey yok zaten ilk yapmamız gereken bol dua ve tevekkül gerisi Allahın bileceği şey. içinizi bozmayın.

Normalde doktorum 4 şubat dedi ama ben istemedim bi problem olur mu 3 gun ddn dedim olmaz o zmn alalim dedi.. 38+6 oluyor..

Amin ya ben de başından beri savaştı 2 ssvd için olmayınca kafamdan silip attım. Rabbim daha iyi bilir. Benim icin hayırlı olan buymuş demekki. Ben yine de buna odaklanmiyorum.son gebeliğim tadını anını çıkaralım yasiyayim istiyorum.

Gerçekten bir bedende can gibiyiz.herni çok guzelll

Kızlar şu gergin havayı atıp miniklerimizi düşünelim. Bakın bizim cicilerimize :)
Cokk guzeller.güle güle giysin elif kizimiz

Kizlar dun sabah 8.30 da spinal sezeryanle eylulume kavustum cok sukur. Ikimizd3 iyiyiz. Iyi dilekleri icin herkese tesekkurler. Rabbim hepinizide sag salim hayirrla bebislerinize kavustursun.bebegim emiyor cok sukur. Henuz eve cikmadik yarin cikicaz. Sutum biraz az. Gebelik sekerim oldugu icin bebegime biraz sık seker takibi yapiliyor.dun ilk gecemizi uykusuz gecirdik. Uykunun kiymetini bilin kizlarrr. Hepinizin allah yardimcisi olsun.

Bunlarda bizim ilk ayakkabılarımız

Güle güle giysin oğluş :) yürüdüklerini de görürüz inşallah

Umarım daha fazla dolamazlar dr sorun değil 5 tur dolayıp da normal doğan sağlıklı bebekler var üzülme dedi ama vicdan azabı hissediyorum gece birkaç kez dönerken kalkmadım diye acıtmıyordur inşallah boyunlarını kuzucukların

Çok geçmiş olsun ikinize de :) oh ne güzel emsin kızın :) bol bol süt olsun dinlenmeyi ihmal etme yardım almaktan çekinme :)

O
maaşallah size emdikçe çoğalır inşaallah sütün de

Tebrik ederim cnm kavuşmuşsun eylülüne... maşallah diyorum kendinize iyi bakın ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…