Rabbim hayırla kurtarsın inşallah çok heyecanlıEvet canım spinal anestezi olacağım.
Rahat bir doğum için bol bol dua ediyorum.
Rabbim zorlukların da üstesinden gelmeyi nasip eylesin inşallah..
Ben de hepiniz için bol bol dua edeceğim canım.
Kizlar Merhaba;
37+4 hamileyim. Allah nasip ederse Subat annesi olacagim insallah. Bugun kontrolum vardi. Doktorum bebegimin boynuna kolye seklinde kordon dolanmasi oldugunu ama kan akisinin normal oldugunu endiselenmemi durumun normal doguma engel teskil etmedigini falan soyledi. Aranizda boyle durumla karsilasan arkadaslarim var mi ya da deneyimlemis olan? Cok endise ediyorum. Doktor cok rahat konustu ama sıkıntı gorse sezeryana alirdi die dusunuyorum ama...
Kızlar ben iyice ağırım bugün yatamıyrm evin içinde yürüyorum benle aynı gün olup bu şekilde olan var mı bebeğin hareketleride çok şiddetli canımı yakıyo hem alt tarafdan acıtıyo hem karnımı ama sancıya dair bişey yok
Kizlar ya bu eskiler ne cok biliyo anam zaten stresli zamandayim son zamanim eltimin annesi iyice korkutu beni yaa zaten iki dusuk yasayan birine destek olmalari gerekorsen agzima ediyo eltimle anasi hic bu cocugun yasayacagini dusunmediler hep dusecek bisi olacak gozuyle baktilar 3.cu ayda besik aldim neymis niye almisim brbek duserse nolcak elinin koru olcak insan az destek olir neymis ilk aylardan bahsediyorum yuruyyus yapma acilman olur cocuk duser acayip moralimi bozuyolardi aksam geldiler buyuk eltimdelerdi bizde bebek gormege gittik bu seferde neymis wc ye gitme bi lehene ise bakarsin anlamazsin cocuk birden dogar duser bogarsin klozette diyolar kuvete girme yok belden asani yikama anlamazsin cocuk birden dogar falan yahu simdi de bunlarla kurcalicam kafami her wc ye gidiyorum odum kopuyo geceden beri yaa bide yogun bi akinti oldu ama beyaz aklimi aldilar ya insafsizlar eger oyle kolay olsaydi herkes evde dogururdu zaten odum kopuyo kizimada bisi olcak diye su soykenenler dencek seymi ya cisin var sanarsin suyunla beraber gelir cocuk bogarsin kuvette yada klozette diyolar sinirim bozuldu su saate kadar uyuyamadim yaa yeminle artik wc ye telefonla giriyorum korkudan 8 ayim hic kolay gecmedi son ayim degil son haftaalarim pskolojimi bozdular ya vicdansizlar buyuk eltimde bana korkma okadar basit degil dogum ama benim yengemde ne yazikki boyle oldu dedi dikkat et dedi onlar gibi korkutarak soylemedi simdide bundam korkar oldum zaten hep ne kadar enteresan sey varsa beni buldugu icin buda mi bulucak diyorum bide ciddi ciddi bogarsin cocugu yok bilmem ne niye belden asagini yikiyosun ya birden acilman olirda cocuk duser kafa ustu ölur falan yahu dr lar demiyomu suyun yad anisanin gelince hemen ilik suyla belden asagini yika diye esimede diyemedim bisi yanimizda yoktu mutfakya bayanlar konusuyoduk oyle tahmin yurutuyolardi su zaman bu zaman gelor diye ordan pat diye anasi boyle demesin mi bide eltimde falan dedi zaten egilip kalkamiyorum arrik baya zorlaniyorum bayagi indi asagiya karnim sen haftaya dogurursun yok tek kalma yok bisi olur insan az destek olur guzel guzel anlatir nasil insanlikki kucuk eltimle anasi hep benim bisi olacak gozuyle bakiyolar beni istemiyolar mi anlamadim ya zaten kiz beni kiskaniyo cekemiyo iyi biseyim olmasini istemiyo anasi cikti basima oda hep korkuttu beni dusuncesiz insanlar cok sinirliyim yaa bide ustune ustun ben eltim icin o hamileyken neler neler yaptim anasi yaninda yakininda oldugu halde ben kacarak evlendim benim ailemden kimsem yok yanimda destek olacak hala konusmuyoruz yaklasik iki sene olucak temmuzda esimin ailesinden baska kimsem yok ama sanirsin elrim oyke arkamdan konusmalar kacan kiymete bindi demeler esin ailesi bni el ustu tutuyo bunun yari sebebi sicak kanli olmam oldugum gibi olmam kp gelinlerin icinde en cok beni seviyomus kizlari hep oyle diyo cok sicak kanli oldugu gibi diyomus bu kucuk eltim hic cekemiyo bni hep kiskaniyo neler ediyo varya saysam nasil sabrettin dersiniz aksam az daha cok pis kiricaktim ikisininde kalbini yine sustum hamile insana denmicek seyler ya bana neler ettiler bende o hamileyken hic yanliz birakmadim o hemen kis geldi bahanesiyke anasinin yanina kacti ona yengem baksin falan diyomus buyuk eltim icin rabbim sorsun aksam aksam bana cektirdikleri korkunun hesabini delirttiler beni has gene yaaa k bakmayin cok doldum patlamanin esigindeyim birilerinin destegine ihtiyacim var komseye anlatamiyrum anlamiyolar abartiyo diyolar ama kor gozleri gormuyo hep benim mi canima okuncak milletin kalbi kirilmasin sus elif benimki ne ozaman tas mi tasiyorum gogus kafesimde
Yoooo allahtan ben lohusayken onlar burda olmicak zaten dedim surda doguma az kaldi biso demeyij bana dedim zaten endiseliyim diye azarladim onlari daha citlari cikmadi ama sinir olmamak elde degil yaGünaydınnnn
36+0
Ne zor günler ne büyük acılar geldi geçti, minnak kızım büyüdü güzel güzel ve destek oldu annesine. Evet, anne oldum ben-ne değişik bir duygu. Şimdi karnımda hıçkırıyor. Kimbilir nasıl güzeldir diyorum, doğsa da kavuşsam artık
Çocukları aşırı sevmeme ve çok iyi iletişim kurmama rağmen anne olmayı düşünmemiştim hiç ne garip. Oysa ki çok güzel bir süreçmiş hamilelik, bütün zorluklarına rağmen bir kıpırtısı her şeyi unutturuyor. Yuvarlanırım sanırdım 9 kilo bile almadım. En kötü 21 günümüz kaldı, 12 ile kapatırım maksimumsağlıkla gelsin artık
volkicansu aylardır senin de kararın bu yönde değil mi? Belki de ondan duyduğuna üzüldün sadece ama mantıklı düşün adam değişmiyor ve sen Zaten ayrılma kararını çoktan aldın. Her şey yoluna girecek zor bir süreç ama atlatacaksın
@Ecrin ensar bebek_elif valla arkadaşım içim şişti yarıda okumayı bıraktım hatta yarı bile değil
Hiç sevmem cahil insanı konuşturmam da. Kapatıverseydin çenelerini dinlediğin kabahat. Çok biliyorsanız doktorluk yapın de, senin Zaten bi doktorun var. Tuvalet yaparken doğurmak ne ya ne cahil insanlar var yazık valla. Tepende bunların konuşmasına izin verdikçe daha çok çekersin lohusayken de
Aaa yok canim onlar daha iyi bilor kendi kizia boyle yapmadi bencil insanlar ya kolay olsaydi herkes evonde dogururdu zaten hayir hep bana gelince mi boyle antika insanlar tureyiveriyo ben anlamiyorum tek sevindigim nokta ben dogum yaptigimda onlar burda olmicak bakmaya gelip gidiceklermis yaz gelene kadar gelmiek bu tarafaBende de aynı durum var canım. Dr aynısını söyledi. Bir tur boynuna dolanmış ama kan akışını engellemiyor gevşek duruyor dönüşlerine dikkat et dedi sadece. Normal Doğuma engel değil boynuna 5 tur dolayıp da normal doğan bebek biliyorum endişe etme ama dikkatli ol dedi. Sırt üstü yatmıyorum ve gece dönerken çok dikkat ediyorum. Ben de şuan 36+6 yım.
Ben de ya sancı mı diyorum ama değil bildiğin çocuğun durduğu yer ağrıyor. Sanki itiyor gibi baskı var. Dar elbisenin içinde saatlerce kalmış gibiyim
Ay valla içim şişti böyle konuşanlar hiç Doğum yapmamış mı acaba? Tuvalete düşer nedir ya? Kocaman bebek geldiğini hissederiz heralde
Aaa yok canim onlar daha iyi bilor kendi kizia boyle yapmadi bencil insanlar ya kolay olsaydi herkes evonde dogururdu zaten hayir hep bana gelince mi boyle antika insanlar tureyiveriyo ben anlamiyorum tek sevindigim nokta ben dogum yaptigimda onlar burda olmicak bakmaya gelip gidiceklermis yaz gelene kadar gelmiek bu tarafa
anladığım kadarıyla düzenli geliyor hareket edince geçmiyorsa ılık duş al canım senin kız aceleci gibi o zaman sancı sıklığını biraz daha takip et doktorunu ara çantanı kapının yanına koy hastaneye yakınsan 5 dakikada bir olunca çıkın evden hemen düşmez zaten sıklığı da sen takipte kal ben doğarken annem 1 hafta çekmiş doğum sancısını düzenli aralıkla ama düşmemiş sıklığı o kadar süreyi beklemişimKizlar ya dun aksamdan beri karnim sertlesiyo kasiliyo adet gibi sanci giriyo saate baktimda ilkde bi saatte birdi gece 20dk. Bire dustu normlmi sizce suan yine kasiliyo ama seyrek seyrek
Aynen oyle hayir ben zaten kafamda senaryo kuruyorum suyum gelirse soyke yapim aman nisan gelirde boyle yapim sakin olayim falan diye e bide onlarin efsanelerini duyunca cildirdim aksam hic moral vermediler hamileligimin basindan beri hep olumsuz en sonunda uzaklastim ama aksam denk geldik ikisi bi araada olunca gene basladilar buyuk eltik kizdi korkutmayin kizi zaten sikintisi var diyebende kalp korarim aman neyse dedim ki tersim cok pos tamiri olmaz o derece hakedeni kiriyorum kactim mutfaktan ama aklimdan cikmadi dedikleri ruhsuz bunlar ya ruhsuzUff ecrin ne manasız konuşlamalar bunlar he deyip geçebiliyorsun geç mümkün olduğunca da bi araya gelmekten kaçın lütfen
Saçmalığa bak geçen bende teyzemlerdeydim 30yıl önceki ilk doğumunu anlatıyordu ordaki ebelerde WC'nin deliğine dğeil kenarına oturun derlermiş sebebi çocuk doğarsa deliğe düşmesinmiş
Tam bişeyler söyleyecektim ki teyzem demesin mi bi kadın deliğe oturmuşta çocuk doğmuş
Eskiler efsaneyi seviyor boşver sen içini rahat tut
Allah büyük az kaldı zaten Doğuma nasipse öpüp koklayacaz mis kokuluları
Üzme kendini üstüne düşünüpte
Doğuma hatta Doğum sonrası 40-50güne kadar köşe kapmaca oynamaya karar verdim herkesle çok acayip senaryolar dönüyor ortada,benim bile asabım bozuluyor artık (pek duygusal sayılmam)
Heh iste sirf ondan tuttum cenemi yoksaa varya ama bu bardagi baya doldurdu bisi daha olirsa tasacak eltime dedim ben dogurunca anan kalmasin yanimda valla kalbini korarim dedim tamam dedi kadin ayakli felaket mubarek anasi yuzunden kendi cocugunu emzoremedi kucuk eltim cok biliyolar ya goya tecrubeliler ama hic faydasi olmuyo aksone hep zararOh iyi bari böyle saçma şeylerle başın ağrımaz en azından
Ayyy annesi cok guzel olmus gule gule eskitin insaAllah kizini saglicakla al kucagina emii hepimiz saglicakla yavrularimiza kavusalimmmmm ❤❤❤❤❤❤Bu da kızımın eşyalarının sepeti hanımlar
çok güzel olmuş canım elif hanımın sepeti güzel güzel kullanın inşallah :)Bu da kızımın eşyalarının sepeti hanımlar
Geri adım atmaman iyi olmuş. Hep sen ilk adımı attığın için alışmış o da. Bu sefer sen adım atmayınca o adım atmak zorunda kalacak merak etme. Seni istemiyorum diyip kesip atmak kolay değil. Heleki yakında gelecek olan bir masum varken. Aslında onun işi çok zor. Bir erkek için arada kalmak kadar zor bir durum yoktur. Bebek olunca eminim daha farklı olacaktır herşey. İnşallah hakkınızda hayırlısı olur.başım catliyor dünkü ağlamanın sıkıntının acısı bu arada salonda yatmış eşim ilk defa ayrı uyuduk canımı çok yaktı boşanma konusunu açtı beni bırak istemiyorum senle devam etmeyi dedi hepsi aklımda yer etti hep kussek ben giderdm bu ilk oldu sanırım çok şey değişti aramızda
Ay kuzum okurken benim içim daraldı valla. Ya sen nasıl sabrettin bu kadar saçmalığa. Kimsenin seni germesine müsade etme. Sen hamilesin az insan anlayışlı olur destek verir. Bazen akrabalar yedi kat yabancıdan daha zararlı olabiliyor. Sen onların söylediklerini boşver.Kizlar ya bu eskiler ne cok biliyo anam zaten stresli zamandayim son zamanim eltimin annesi iyice korkutu beni yaa zaten iki dusuk yasayan birine destek olmalari gerekorsen agzima ediyo eltimle anasi hic bu cocugun yasayacagini dusunmediler hep dusecek bisi olacak gozuyle baktilar 3.cu ayda besik aldim neymis niye almisim brbek duserse nolcak elinin koru olcak insan az destek olir neymis ilk aylardan bahsediyorum yuruyyus yapma acilman olur cocuk duser acayip moralimi bozuyolardi aksam geldiler buyuk eltimdelerdi bizde bebek gormege gittik bu seferde neymis wc ye gitme bi lehene ise bakarsin anlamazsin cocuk birden dogar duser bogarsin klozette diyolar kuvete girme yok belden asani yikama anlamazsin cocuk birden dogar falan yahu simdi de bunlarla kurcalicam kafami her wc ye gidiyorum odum kopuyo geceden beri yaa bide yogun bi akinti oldu ama beyaz aklimi aldilar ya insafsizlar eger oyle kolay olsaydi herkes evde dogururdu zaten odum kopuyo kizimada bisi olcak diye su soykenenler dencek seymi ya cisin var sanarsin suyunla beraber gelir cocuk bogarsin kuvette yada klozette diyolar sinirim bozuldu su saate kadar uyuyamadim yaa yeminle artik wc ye telefonla giriyorum korkudan 8 ayim hic kolay gecmedi son ayim degil son haftaalarim pskolojimi bozdular ya vicdansizlar buyuk eltimde bana korkma okadar basit degil dogum ama benim yengemde ne yazikki boyle oldu dedi dikkat et dedi onlar gibi korkutarak soylemedi simdide bundam korkar oldum zaten hep ne kadar enteresan sey varsa beni buldugu icin buda mi bulucak diyorum bide ciddi ciddi bogarsin cocugu yok bilmem ne niye belden asagini yikiyosun ya birden acilman olirda cocuk duser kafa ustu ölur falan yahu dr lar demiyomu suyun yad anisanin gelince hemen ilik suyla belden asagini yika diye esimede diyemedim bisi yanimizda yoktu mutfakya bayanlar konusuyoduk oyle tahmin yurutuyolardi su zaman bu zaman gelor diye ordan pat diye anasi boyle demesin mi bide eltimde falan dedi zaten egilip kalkamiyorum arrik baya zorlaniyorum bayagi indi asagiya karnim sen haftaya dogurursun yok tek kalma yok bisi olur insan az destek olur guzel guzel anlatir nasil insanlikki kucuk eltimle anasi hep benim bisi olacak gozuyle bakiyolar beni istemiyolar mi anlamadim ya zaten kiz beni kiskaniyo cekemiyo iyi biseyim olmasini istemiyo anasi cikti basima oda hep korkuttu beni dusuncesiz insanlar cok sinirliyim yaa bide ustune ustun ben eltim icin o hamileyken neler neler yaptim anasi yaninda yakininda oldugu halde ben kacarak evlendim benim ailemden kimsem yok yanimda destek olacak hala konusmuyoruz yaklasik iki sene olucak temmuzda esimin ailesinden baska kimsem yok ama sanirsin elrim oyke arkamdan konusmalar kacan kiymete bindi demeler esin ailesi bni el ustu tutuyo bunun yari sebebi sicak kanli olmam oldugum gibi olmam kp gelinlerin icinde en cok beni seviyomus kizlari hep oyle diyo cok sicak kanli oldugu gibi diyomus bu kucuk eltim hic cekemiyo bni hep kiskaniyo neler ediyo varya saysam nasil sabrettin dersiniz aksam az daha cok pis kiricaktim ikisininde kalbini yine sustum hamile insana denmicek seyler ya bana neler ettiler bende o hamileyken hic yanliz birakmadim o hemen kis geldi bahanesiyke anasinin yanina kacti ona yengem baksin falan diyomus buyuk eltim icin rabbim sorsun aksam aksam bana cektirdikleri korkunun hesabini delirttiler beni has gene yaaa k bakmayin cok doldum patlamanin esigindeyim birilerinin destegine ihtiyacim var komseye anlatamiyrum anlamiyolar abartiyo diyolar ama kor gozleri gormuyo hep benim mi canima okuncak milletin kalbi kirilmasin sus elif benimki ne ozaman tas mi tasiyorum gogus kafesimde
Hadi gözün aydın sona yaklaştın. Hem sevindirici hem de buruk bir heyecan olsa gerek. 9 ay içinde büyüyen bir varlık şimdi dışarıya çıkıp hayatına giriyor. Allah doğumununda kolaylık versin tez zamanda ayağa kalkıp normale dönmeyi nasip etsin inşallah. Darısı bize.Günaydın kızlar...
Bebeğimle son günüm...
Aynıyım canım.
Bugün kasıklarım çok ağrıyor.
Gece boyunca da belime vuran regl ağrısı çektim.
Sabaha kadar 100 kere yatağa girip çıktım ,evin için de dolandım durdum öyle.
Sancım yok ama belime dizlerime vuran regl ağrım var bugün...
Biz dün nihayer karar verdik.
Saltuk Buğra olacak oğlumun ismi inşallah.
Hoşgeldiniz bu arada..
Kötü şeyler yaşanmış ..
Bu kadar şeyi içine atamazdın zaten..
Hakkınızda hayırlısı olsun arkadaşım.
İnşallah doğuma küs girmemiş olursunuz..
Aynen kendileri de bi zamanlar bu yoldan geçmiş olmalarına rağmen her nedense sanki hayatlarında hiç Doğum yapmamışlar gebelik süreci yaşamamışlar gibi onların da bir zamanlar rahatsız oldukları konuları açıp açıp insanın canını sıkmaktan geri kalmıyorlarAynen oyle hayir ben zaten kafamda senaryo kuruyorum suyum gelirse soyke yapim aman nisan gelirde boyle yapim sakin olayim falan diye e bide onlarin efsanelerini duyunca cildirdim aksam hic moral vermediler hamileligimin basindan beri hep olumsuz en sonunda uzaklastim ama aksam denk geldik ikisi bi araada olunca gene basladilar buyuk eltik kizdi korkutmayin kizi zaten sikintisi var diyebende kalp korarim aman neyse dedim ki tersim cok pos tamiri olmaz o derece hakedeni kiriyorum kactim mutfaktan ama aklimdan cikmadi dedikleri ruhsuz bunlar ya ruhsuz
Günaydın kızlar...
Bebeğimle son günüm...
Aynıyım canım.
Bugün kasıklarım çok ağrıyor.
Gece boyunca da belime vuran regl ağrısı çektim.
Sabaha kadar 100 kere yatağa girip çıktım ,evin için de dolandım durdum öyle.
Sancım yok ama belime dizlerime vuran regl ağrım var bugün...
Cnm inşallah yarın rahatlarsın bitiyo bu güzel yorucu maceran allah bizlered nasip etsin en kısa zamanda çok yoruldum uyandım hala yorgunum tüm yük bacaklarımda artık
İsmide çok güzel buğra ismini severim zaten hayırlı ömürlerle yaşasın
Ben de ya sancı mı diyorum ama değil bildiğin çocuğun durduğu yer ağrıyor. Sanki itiyor gibi baskı var. Dar elbisenin içinde saatlerce kalmış gibiyim
Aynen çok canım yanıyo bebek sanki baldırlarımda gibi kalkamıyrm yatakdan rssmen bakalım bugün nasıl devam etcek dönerken hep vajinam kasılıp acıyo zorlandım gece boyu rabbim hayırlısını versin
Günaydın kızlar,
Görünürde son 10 günümüz. Doğuma dair hiç bir belirti yok. Benden ilerde olup doğum belirtileri yaşayan arkadaşları görünce benimki baya bekletecek mi acaba diyorum. Bakalım hayırlısı artık.
Geri adım atmaman iyi olmuş. Hep sen ilk adımı attığın için alışmış o da. Bu sefer sen adım atmayınca o adım atmak zorunda kalacak merak etme. Seni istemiyorum diyip kesip atmak kolay değil. Heleki yakında gelecek olan bir masum varken. Aslında onun işi çok zor. Bir erkek için arada kalmak kadar zor bir durum yoktur. Bebek olunca eminim daha farklı olacaktır herşey. İnşallah hakkınızda hayırlısı olur.
Ay kuzum okurken benim içim daraldı valla. Ya sen nasıl sabrettin bu kadar saçmalığa. Kimsenin seni germesine müsade etme. Sen hamilesin az insan anlayışlı olur destek verir. Bazen akrabalar yedi kat yabancıdan daha zararlı olabiliyor. Sen onların söylediklerini boşver.
Hadi gözün aydın sona yaklaştın. Hem sevindirici hem de buruk bir heyecan olsa gerek. 9 ay içinde büyüyen bir varlık şimdi dışarıya çıkıp hayatına giriyor. Allah doğumununda kolaylık versin tez zamanda ayağa kalkıp normale dönmeyi nasip etsin inşallah. Darısı bize.
Haklisiniz kizlar vallahi zor sabrettim oda bnm insanligimdan yoksa acsaydim agzimi geride harabe kalirdi cunku agizlarini acip tek kelam edemezlerdi bana hal kalmzdi az cekmedim onlardan simdi hamileyim yeri geliyo saudiriyorum ama aksam bayagi kalabaliktik sonra gelin terbiyesiz olur iste lf karsilayinca sustum ama yengeme dedim size ayip olacak ama bu son du dedim bir dahakine neler olir ben tahmin edemiyorum dedim simdi persembeden sonra yengemin yanina inicem tek birakmiyolar beni allah razi olsun keske kucuk eltimde buyuk eltim gibi olsa ama nerdeee gotumcekerimi bile bana kotuluyodu bi ara sirf kiskancindan kucuk eltimi kimse isfmtemiyo yalancinim teki yedi koyu kirar oyke biri benide onuda biliyolar ama ben oldugum gibiyim o yuzden iki gorumcemde yanima geldi kaliyo doguma yakin bize gel dedielr bi aksilik olmazsa oyke yapicaz bakalim hayirlisi tek dusuncem suan kizimi saglicakla kucaklamak onlarada sira gelecek ama su 40 gunude bi atlatayim yapicami biliyorumm intikamim aci olucak o ikisine sorucam ama simdi canima daha fazla sikmalarina izin vermicem kaynanama soylemis buyuk eltim yengem yani kaynanamda bni aradi sen sikma cnini bosver onlari cekemiyolar falan dedi moral verdi sagolsun birazAynen kendileri de bi zamanlar bu yoldan geçmiş olmalarına rağmen her nedense sanki hayatlarında hiç Doğum yapmamışlar gebelik süreci yaşamamışlar gibi onların da bir zamanlar rahatsız oldukları konuları açıp açıp insanın canını sıkmaktan geri kalmıyorlar
Anlamak çok güç. Ya sabır.
Sıkmayalım canları bebişleri zaten çoğu gitti azı kaldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?